Şimdi Ara

Nokia IMEI değiştirme oluyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
182.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nokia N86 8MP getirmek istiyorum.Ama pasaport kayıt hakkımı başka bir telefon için kullandım.IMEI değiştirmek mümkün mü Nokia S60 için?



  • yasal degıl...
  • mümkün değil
  • Vereceğim cevaba hemen bilir bilmez yasal değil gibi şeyler yazmayın amacım sadece bilgi vermek.

    DCT 3 denilen eski Nokia telefonlarda (ör. 3310 - 8210) IMEI değişimi zor değildi. Sadece programlayıcı cihaz ile (ör. Griffin box) IMEI değişimi mümkün olabiliyordu.

    Daha sonra üretilen (ilk renkli ekran telefonlar) DCT 4 serisi telefonlardan itibaren (ör. 7210 - 7250) IMEI numarasını değiştirmek çok zordur. Sadece yazılımsal bir müdahale ile yapılamaz. Cihazın içinde parça değişimi gerekiyor. IMEI numarası değişimi UEM denilen bir entegrenin değişmesi ve boş olan UEM nin Griffin box adı verilen donanımla yeniden programlanırken yeni IMEI nin yazılmasıyla mümkün olabiliyordu. UEM nin değiştirlmeden IMEI numarasının değiştirilmesi mümkün değildi. Çünkü UEM adı verilen parça sadece bir kez programlanabilir bir entegreydi.

    Ancak daha sonra Nokia ürettiği modellerde (2006 yılı ve sonrası) UEM entegresini daha komplike olan başka bir entegrenin içine aldı ve yeni modellerde IMEI numarası değişimi için daha fazla donanımsal müdahale gerekiyor. Yapılacak işlem telefonunuzun kullanılamaz hale gelmesine neden olabilir veya çok masraflı olabilir.
    Kısaca söylemek gerekirse, Nokia telefonları için IMEI numarası değişimi çok ama çok zor. Hatta son aldığım duyumlara göre artık yapılmasının mümkün olmadığı söyleniyor.

    IMEI numarası değiştirilmesi en kolay telefonlar Çin malı taklit cihazlardır. Zaten onay alması mümkün olmadığından olsa gerek, Çinliler IMEI numarası rahatca değiştirilip kullanılabilsin diye, normal bir kullanıcının dahi değiştirebileceği kadar kolay yapmışlar IMEI değiştirme olayını. Telefonu bir USB kablosuyla bilgisayara bağlamak ve yazılımı çalıştırmak yeterli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbulur -- 22 Mart 2010; 14:26:27 >




  • mbulur


    verdiğin önemli bilgiler için teşekkürler.
  • Nokianın son modellerinde imei numarası değiştirme işleminin mümkün olmadığını duydum. Nokia' nın bu modelleri BB5 serisi olarak anılıyor. Tam olarak bilemiyorum ama N86 büyük ihtimalle BB5 sersinden bir cihazdır. O nedenle imei numarasını değiştirmek imkansız.
  • @mbulur

    bende bu konuyu merak ediyordum, verdiğin bilgi için çok teşekkür ederim...
  • samsung cihazlarla da çok rahat oluyor yazılımsal olarak kız arkma aldığım telefona evdeki hurda bir telin imeini yükletmiştim 15 tl ye
  • Samsung cihazlarda IMEI numarasının değişimi çok kolay. Ancak IMEI numarasını değiştirecek olanlara bir tavsiyem var. IMEI numarasını kullanacağınız eski cihaz mümkünse MMS, EDGE vs. gibi özellikleri olan bir cihaz olsun. Yoksa 3310 gibi sadece alo demeye yarayan cihazların IMEI numarasını yeni ve epeyce özelliği olan bir telefona yazarsanız cihazınız ilerleyen zamanlarda kullanıma kapanabilir. Çünkü operatörler IMEI numarasından ne tür bir cihaz kullandığınızı tespit edebiliyor. Siz sadece alo dedirten eski model bir telefonun seri numarasını yeni ve teknolojik bir cihaza yazar ve MMS gönderir yada 3g bağlantı kurarsanız sistem bunu anlıyor.
  • nokia telefonlarında özellikle son modellerde imei değişimi mümkündür.n97 de bile.işin sırrı programcılıkta saklı.sanal olarak bir imei numarısı oluşturarak orjinal imei numarasını bastırmak mümkün.ama bunun için telefonun hafızası olması gerekir o da e n serisi telefonlardada yeterli ölçüde var.dünyada bunu yapabien sayılı insanların başında kevin mitnick gelmekte.(hani şu ünlü hacker)
    sanal imei oluşturarak orjinal imeiyi bastırmayı bu güne kadar türkiyede yapabilmiş biri olduğunu sanmıyorum.bunu yapabilmek için nokia modelinin (tel modelinin ) donanım yapısını ana dili gibi bilmek gerekiyor.
    nokia e n serisi modellerin imei numaralarının nokia genel servislerindede değiştirilebiliyor.ama devlete bu durum bildirilmekte.
    yasadışı birinin nokia genel servisinde çalışmasını düşünmek bile istemiyorum.
  • Samsung galaxy s için mümkün mü?
  • Bana bi Telefoncu 20 Liraya bakar dedi :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tahir40

    Bana bi Telefoncu 20 Liraya bakar dedi :)


    aynen öyle.yoksa telefon hırsızlığının sonu gelirdi.
  • Bendede Nokia N95 Var imei si çalındı diye kapatıldı imei numarasını değişmem lazım bu 20 liraya halledecek telefoncunn numarası yokmu arayayım halledeyim telefon gitti
  • aynı durum bende de var , n73 model telefonumun imeisini calmıslar sm=s20.gif] telefoncuya gıttım dedim böle böle adam dedi ki nokiaların bu modellerıne imei yazılmıo bunu bi cıkıs yolunu bulmak gerek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gezginci_

    Bendede Nokia N95 Var imei si çalındı diye kapatıldı imei numarasını değişmem lazım bu 20 liraya halledecek telefoncunn numarası yokmu arayayım halledeyim telefon gitti


    Hocam bu hırsızlık. Faturanla gidersen muhtemelen klonlanan diğer telefonu, Sonra da imei numaranı çalanı bulacaklardır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tahir40


    quote:

    Orijinalden alıntı: gezginci_

    Bendede Nokia N95 Var imei si çalındı diye kapatıldı imei numarasını değişmem lazım bu 20 liraya halledecek telefoncunn numarası yokmu arayayım halledeyim telefon gitti


    Hocam bu hırsızlık. Faturanla gidersen muhtemelen klonlanan diğer telefonu, Sonra da imei numaranı çalanı bulacaklardır.


    Arkadaşlar benimde n72 imin emaisi çalındı üstelik kvk dan 800 tl ye almıştım gittim bana dava aç falan filan dediler.Savcılığa gittim savcı bundan bişiy çıkmaz kanunda boşluk var dedi bu nasıl iş yaa adamın biri benim meil imi çalıyor ben yasal kullanıcı mağdur oluyorum.Şimdi telefonumu 1 hatta çakılı hale geldi hattımı değiştirdim tel hurda oldu ip sini değiştirmem lazım ama box yok kimsede ona uygun ne yapsam ne etsem bilmiyorum normal telefoncular değiştiremiyor box pahalıymış servise gitsem durumu anlatsam tüm olayı savcılığı falan acaba yardım ederler mi? serviste kesin vardır o cihaz.
    Bu arada faturam vb her türlü belgem elimde var yasal olarak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hkartol123 -- 1 Şubat 2011; 19:20:22 >




  • Hocam bu anlattığın hırsızlık. Bi telefoncunun elindeki Iskartaya çıkmış telefonun ime numarasını alması tamam ama birinin telefonunun imeisini kopyalamak hırsızlıkdır kul hakkıdır. Ben de bi tel getirdim, telefoncu bu telefon yeni 3 gün makinaya bağlı kalması lazım bu modellerin falan tarzından faso fiso okudu, sanırım fazla para koparmak için, diğer telefonları 20-30a açıyordu... Buna 80(sonradan 60 yaptı) istedi, ben de bi arkadaşn passporta kaydettirdim. işin kötü yanı bi passporta bi telefon kaydediliyor O da 2 yıllığına. Benim bildiğim aldığın firmanın bununla ilgilenmesi gerek, sonuçta elinde fatura var. Bence bu kayıt olayı tamamen zırva, bilmiyorum dünyanın başka bi yerinde var mı, varsa da ben duymadım. Hükümetin vergi koparmak, ya da kolay telefon dinleme için çıkardığı bişi olsa gerek...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tahir40 -- 1 Şubat 2011; 19:41:53 >
  • Bazıları eski cihaz IMEI'si çakıyor,bazıları sallama IMEI.Bizim bir telefon vardı Panasonic GD92.Antenli olanlardan.4 yıl önce kafama esti,evdeki bütün telefonların IMEI'lerini kontrol ettim.Hepsi temizdi.1 yıl önce ise GD92'yi kontrol ettirdiğimde klonlandığı yazıyordu.4 yıldan fazla evden dışarı çıkmayan telefonun IMEI'si nasıl klonlanır?
  • Savcılıkların uygulamaları farklıdır. Eski yaşlı savcılardan ise dediğin gibi meseleden anlamaz seni sallar. başka bir savcılığa git zaten nöbetçi savcı değişir onu takip et kapıdaki polisler bilir kimin nöbetçi olduğunu. Uygulamada boşluk yap isterse telsiz kanunundan isteere TCK dan işlem yapabilir ama telefon dosyaları ile kimse uğraşmak istemiyor.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.