Şimdi Ara

125 nci Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı Safranbolu/ KARABÜK (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
208
Cevap
5
Favori
159.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ben kendım karabuk doğumluyum ama istanbulda oturuyorum.Acemi birliğini 86/4 safranbolunda yaptım yanlış anlamayın torpilim falan yoktu.Şans benım dışımda bır kaç kişi daha vardı zaten karabuklu olup orda yapan.

    Benım dönemım kışa denk geldiği için kışı orada geçirdim.Gerçekten zor bır acemi biriliğidir.Adamın azına sıç....lar.Arkadaşların dediği gibi bı duduk yat bı duduk kalk yaptırırlar.İstikamet orası şurası dıye bağırırlar süründürürler tüm bunlarıda usta askerler yaparlar senden 3 ay önce gelmiş adamlar size köpek gibi davranır kendılerını bı şey sanarlar.Soğuğu soğuktur yanı ben resmen soğuktan kapkara kesılmıştım.Egitimleri ılk ay zaten sürekli yürüyüş geberene kadar yürütüyolar yemın törenıne hazırlık için.Evci çıkamıyorsunuz acemı bırlıgınde çıkılmıyor.2.5 ay boyunca kamuflaj sadece 1 kere yıkandı düşünün o çamurda yagmurda yat kalk surun yapıyoruz ama bı kere yıkandı ilginçtir kiride pek göstermıyor :)
    Ben karabuklu oldugum için adımı soyadımı söyleyıp karabuk deyince komutanlar salak herif oldugun yerı demıceksın memleketinşi sölıceksın dıyıp fırça atmıştı.Ne bılsın benım karabuklu oldugumu:)
    17 kişilik tim halınde doğuya gıdıyorsunuz tek tük batıya gıdenlerde oluyor ama onlar tım değil genelde rahatsız olanlar ve meslekçıler gıdıyor.Ben yüksek okul mezunu oldugum için komutan benı tım çavuşu yapmıştı bende 16 tane adamla ugraşmak istemediğim için ben yapamam demiştim.Öylemı deyıp benı tımden çıkarmıştı RDM lerin için vermişti.RDM (Rehabılıtasyon Destek Merkezi)RDM ler genellıkle kafası uçuk falan bu tıpler yanı :) Başta çok zoruma gitmişti ama sonra benı çıkardıgı tim batmana düştü ben tek başıma adıyamana düştüm.Adıyamanda ilçe jandarmaya düştüm ilçe jandarma komutanı benı yanına aldı postası yaptı askerliğim boyunca 1 dk nöbet tutmadım.
    Yanı kısacası Safranbolu tım olarak doğuya gönderıyor.Genelde diğer arkadaşların anlattıklarına göre bızım acemı bırlıgı otel gıbı kalıyormuş.Memleketimde yapmış olmanın tek avantajı hafta sonları 1 gun ıznımız var çarşı ıznı onda babannemın halamın yanına gıdıyordum akşam donuyordum ama öyle daha bır zor oluyordu.Çarşı izniniz daıma tehlıkededır.Yatagını doğru yapamazsan senın tımıne verılen temızlık bölgesini iyi temızlıyemzsenız ıznınız ıptal olur bu kadar basit.
  • Benim sevgilim de 91/2 buraya gitti. gerçekten bu kadar zor mu askerlik orda. kesin doğuya mı gidiyorlar. bilgi verirseniz sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: edanuramazan91/2

    Benim sevgilim de 91/2 buraya gitti. gerçekten bu kadar zor mu askerlik orda. kesin doğuya mı gidiyorlar. bilgi verirseniz sevinirim.


    %99.9 Timler doğuya gidiyor.Tim dediğim 17 kişi grup halınde.Eger meslekçi şöför falan olursa batıya gıtme şansıda var.Ama doğunun her yerı tehlıkelı değil her doğu kötü değildir.
  • Konuya Gel Devre Yoksun Ortalarda
  • Şöför seçildi. O zaman batıya mı gidicek. Acemiliğini 28 gün yapıo bişey olmaz dimi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: altun

    2007 şubat ayınnda safranboluya jandarma olarak gideceğimi öğrendiğimde kendimi şanslı sanmış ve sevinmiştim. Fakat ilk günden itibaren safranboludaki
    kalabalık,
    insana değer verilmemesi,
    çoğu komutanın askere küfürleri, hakaretleri,
    bağırış çağırışları,
    onur kırıcı hareketler,
    su satılmaması, sümüklü ve bok kokulu tuvaletlerden böğrüle böğrüle içilen sular
    yüzlerce askerin ayak ve gaz kokusu,
    hırsızlık ( alev koruyucu ,bot ve malzeme hırsızlığı yüzünden hergün dert ve sıkıntı içinde yaşarsınız )
    çok ağır sportif faaliyetler ( bölükten bölüğe değişir, şans ve kısmet işi , bizim bölük çok ağır spor yaptı)
    bi düdük yat bi düdük kalk - istikamet dere yatağı dağılın marş marş-lar,
    özellikle kadro askerlerin acemilere köppppppppek muamelesi yapması.....
    tekme tokat dayaklar, ana bacı küfürler.
    siz hiç boş ve kocaman bir bahçede 300 kişiyle birlikte sağanak yağmur altında ÖYLESİNE beklediniz mi ? ayakta ve neden beklediğini bilmeden..
    (askeri zorluğa alıştırmaya çalışma olabilir bunun nedeni,bilemiyorum.)

    hayatımın en zor 2,5 ayını orada geçirdim, halime şükür. Allah beterinden korusun. Aklıma geldikçe gözlerimin yaşarası geliyor, tutuyorum kendimi.

    DAHA ZOR OLANI

    acemiliği burada yapmanın daha fena bir yanı var ki o da şu : safranboludaki asker (meslekçi olarak ayrılan % 3-5 hariç) kesinlikle ve kesinlikle doğuya gidiyor.
    benim usta birliğim tunceli çıktı. komutanlarımız bize dağıtım izninden usta birliğine giderken yanımıza alacaklarımız arasında şunları saydılar : tabut, bayrak..

    gittiğimiz yerde yaşadığım zorlukları anlatmaya kalksam forum sayfaları yetmez. :)
    askerlik anısı bitmez derler ya..

    usta birliğine gittigiğimiz yerden kısaca : ilk gittiğim anda daha üstümü başımı giymeden şehit ve yaralıları getiren helikoterler üstümüzde uçuşuyorlardı .
    çıktığım ilk nöbette 4 bir yanımda bombalar ve izli mermiler, gecenin zifiri karanlığında, hayatınızda ilk defa çıktığınız bir dağın başında , mezar gibi bir mevzinin içindesiniz, düşünsenize şoku! (mezar gibi derken abartı sanmayın, hani mezarlıkta ölüyü yatırdığınız boş ve çukurdan toprak parçası var ya.. birebir aynısı. tek farkı içinin boş değil durmadan zıplayan çekirgelerle ve solucanlarla dolu olması! ayrıca bu mevziye yeri belli olmasın diye yürüyerek gidemiyorsunuz, hergün ve günde bir kaç defa 40-50 metre sürünerek gidiyorsunuz) yemin ediyorum ilk nöbetimde halüsülasyon görmeye başladım ( 12 ay boyunca ilk nöbetler kesintisiz 7 saatti), beynim hemen 3-5 metre önümden teröristleri fıldır fıldır koşturuyordu. insan bütün bunların içinde şoka giriyor.
    askerlik görevini yapmış olmak gurur verici ve mübarek bir olay.bunu da belirtmek isterim.

    ASKERLİĞE DAİR ÇOK ACI VE ÇOK BÜYÜK BİR GERÇEK : TORPİLİN-TANIDIĞIN VARSA RAHAT EDERSİN, KİMSESİZSEN-GARİBANSAN HİÇ BİR DEĞERİN YOK.







    acemiliğim 2 gün önce orada bitti ve meslekçi seçildim..yazılanların bir kısmı doğru ama artık dayak ve ana bacı küfür etmek yok ben hiç rastlamadım..ama hakaret aşağlama diz boyu bölükte 279 kişi vardı abartmıyorum %80 güneydoğulu bir çok insan vardı okuma yazması olmayan daha neler neler..işimi düzgün yaptığım ve adam gibi olduğum ne usta askerlerden nede komutanlardan tek bir azar işittim..bir kişi yüzünden defalarca süründük cezalar yedik ama ne yapıldıysa o beyinsizler hala bazı şeyleri kavrayamadılar..ben hep dayak ve küfüre karşıydım askerde ama o laftan anlamayan verilen emri yerine getirmeyen askerleri görünce bir kez daha dayağın haklı gerekçe olduğunu anladım.. acemiliği orada yapacak arkadaşlara allah yardım etsin 2. bölüğe düşmeyinde nereye düşerseniz düşün ben meslekçi seçildiğim için 28 gün yaptım acemiliği normalde 75 gün ve güneydoğya time girersin...usta birliğim ise balıkesir il jandarma komutanlığı çıktı
  • Ben Yeni Foçadaydım 2 gün önce yemin ettik meslekçi olduğum için 7 gün izne çıktım kurtuldum oradan yani. Komando birliğinde refüze olan olan acemi erler genelde Safranboluya gönderiliyor ve 45 gün 17-20 kişilik timler halinde eğitim alıyorlar komutanların söylediğine göre hiç iyi bi yer değil. Bende refüzeyim meslekten yırttım İstanbula düştüm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ramazan_yıldız

    Ben Yeni Foçadaydım 2 gün önce yemin ettik meslekçi olduğum için 7 gün izne çıktım kurtuldum oradan yani. Komando birliğinde refüze olan olan acemi erler genelde Safranboluya gönderiliyor ve 45 gün 17-20 kişilik timler halinde eğitim alıyorlar komutanların söylediğine göre hiç iyi bi yer değil. Bende refüzeyim meslekten yırttım İstanbula düştüm.


    gerçekten çok da iyi bir yer değil..kadrolu asker sayısı bölüklerde çok az..en çok komiğime gidende acemilerin kadrolu askerlere çavuş diye hitap etmeleri..ben hiçbirine çavuşum filan demedim çünkü resmi olarak çavuş sıfatları yoktu..neyseki çok şükür bitti
  • siz meslekçi seçilim kurtulmuşsunuz bız 2.5 ay yat kalk surun ıstıkamet şeklinde bıtırmıştık
  • 91/3 olarak orda acemiliğimi tamamladım 1.80 boy 108 kiloydum bu yüzden spor yapamaz verdi doktor tim,meslekçi ,şöför olamadım münferiktim Usta birliğim giresun jandarma il komutanlığı buradanda ilçelere dağıtılacağız

    öncelikle 108 kilo gittiğim acemi birliğimi 90 kilo tamamladım baskül bozuk sanmıştım önce lakin sağlammış başka yerdede tartıldım

    Jandarma üst teğmen Deniz Kün 4.bölük bölük Komutanı zayıfla demişti zayıfladım komutanım :) 4. bölük dozer tombul kuşlar derdi bize :D

    91/4 buraya düşenler içliklerinizi hazırlayın anlam veremediğim bir ayaz soğuğu var gunduzleri sıcak gecelerı soğuk gunde 4 mevsimi yaşıyor

    Yanınıza fazla şey almayın ben 1 valiz eşya goturdum dağıttım orda size veriliyor valiz size , yazdıklarımı alın kafi kantin sırası çok olur beklemeyin

    gillette mach 3 (4 kafalı olanlardan ) 1 takım askeriyede 16 TL
    '' traş jeli ( şahsen köpüğü sevmiyorum çok bulaşıyor )
    1 adet Şampuan
    askı ( kamufulajı geceliği ws .. asacaksınız verilmiyor ama kantınde satılıyor dedıgım gıbı cok sıra oldugu ıcın 3-4 tane almanızı tavsiye ederim )
    yıkarım derseniz 5-6 çift iç çamaşırı ( haki yeşili ) yada kullan at yaparım derseniz ben 15 çift goturmustm zaten kantinde satılıor

    Arkadaşlar alaya geldiğinizde ilk 1-2 gün giyinmedir ,muanedir,koğuştur onlar ayarlanır hazırlanır 3.4. gün ufak ufak eğitime başlarsınız yanışık düzen eğitimleri ws...

    Size verilen emirleri yerine getirin, Herşeye atlamayın Özellikle Futbol maçında oynamak isteyen varmı diye koğuşa gelirler sende atlarsın doğru alay mutfağına :D bir oyundur düşmeyin çavuşlar genelde böyle yapar kimse alay mutfağını istemez :P

    denilenin dışına çıkmayın hergün sakal traşınızı olun botunuzu boyayın ne fırça ne laf yersiniz dayak yok zaten

    Eğitimleri dikkatli dinleyin lakayıt olmayın verilen eğitimi dinler tam anlamıyla uygularsanız Doğuyada düşşeniz hiç birşey olmaz Allah'ın izniyle

    91/4 Ve sonrası Kolay gelsin arkadaşlar sorusu olan varsa konu altına yazsın elimden geldiğince yardımcı olurum
  • Benim de burası çıktı, hayırlısı bakalım. Önceki arkadaşların dediği gibi tim olarak mı eğitim görülüyor ve doğuya mı gönderiliyor genelde?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: un4saken

    Benim de burası çıktı, hayırlısı bakalım. Önceki arkadaşların dediği gibi tim olarak mı eğitim görülüyor ve doğuya mı gönderiliyor genelde?

    ben Karabüklüyüm duyduklarımı söyleyeyim kısaca eğitimi zordur ve tim olarak doğuya gönderiliyor tabiki herkes değil batıya gidenlerde az değil.
  • Time girmeme şansımız oluyor mu peki? Kendimiz mi seçiyoruz onu
  • arkadaşlar fiziki durumunuz tim olmaya elverişliyse %80 olursunuz ben 108 kıloydum almadılar ama aldıgınız egıtım yeterlı oluyor tım olmaktan korkmayın aksıne 17 kısılık tımınızle aynı yerde gorew yapacaksınız arkadaslarınızla dagıtım olacaksınız guclu olan bızız onlar degıl

    tıme gırıp gırmeme senın kararın degıl komutanın kararı fızıgın yeterlıyse senı alır spor yapamaz amelyatlı kırıklı cıkıklıysan tım olamazsın
  • Dikkat etmemiz gereken şeyler nedir orada acemilikte, bir üstteki mesajda açıklamışsın biraz. Hangi komutanlara dikkat etmeli, hangileriyle iyi geçinmeli? Kantinde çok sıra oluyor diyorsun, sigara vs temin edebiliyor muyuz? Banka atmleri var mı içeride? Ulaşım nereden sağlanır? Ankara, Çankırı ya da İzmir'den gideceğim.
  • işbankası ,ziraat bankası, akbank var

    4.bölüğe düşerseniz komutanları çok iyi kadroları da size denileni yapın gerisi boş sizden fazla birşey istemezler Eğitiminizi iyi alın diye bazen sertleşebilirler lakayıt olmayın bazen askerler cıvatabılıyor Komutanın gülüşünüde aldanmayın :) kantinde ilkgünler çok sıra olacak çünkü eksiklerinizi tamamlıyacksınz ilerleyen gunlrde normale doner hafta ıcı saat 18 den 22 ye kadar kullanabılecegınız ınternet cafenız dahı var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: korayysezer

    işbankası ,ziraat bankası, akbank var

    4.bölüğe düşerseniz komutanları çok iyi kadroları da size denileni yapın gerisi boş sizden fazla birşey istemezler Eğitiminizi iyi alın diye bazen sertleşebilirler lakayıt olmayın bazen askerler cıvatabılıyor Komutanın gülüşünüde aldanmayın :) kantinde ilkgünler çok sıra olacak çünkü eksiklerinizi tamamlıyacksınz ilerleyen gunlrde normale doner hafta ıcı saat 18 den 22 ye kadar kullanabılecegınız ınternet cafenız dahı var

    bende 91/2 olarak 4.bölükte 28 gün acemilik yaptım..ve meslekçi olarak balıkesir il jandarmaya gittim zaten bölükte benimle beaber batıya düşen 9 kişi vardı 4 şoför ve 2 meslekçi..bölük komutanı deniz kün en meşhur lafı asker hata yaparsa ''seni buraya gömerim'' demesi bizi bitirirdi,özellikle hayrettin uzman fena lafları deniz kün ve adnan uzman hariç diğer komutanlar iyilerdi..sizin zamanınızda nöbetçi çavuş kimdi? ha unutmadan kadrolulardan mücahit kaplanın ''hey kime diyom ben ya malmısınız ya,bi konuşmayın ya'' ama garip bir şive ile söylerdi :)))
  • Gidecek arkadaşlara son sözüm..sakın 2.bölüğe düşmeyin gerçi sizin elinizde değil ama düşerseniz..ayvayı yediniz demektir,biz akşam saat 10 da yatarken 2.bölük eğitim alanından yeni gelirdi..anlatacak o kadarçok şey var ki 2.bölük ile ilgili..
  • Şu meslekçi olmak için ne yapmalı onu bilemiyorum. Bilgisayar programcısıyım artı iki tane yabancı dilim var, ehliyetim var, üniversite terkim ve 27 yaşındayım :) Hani zorlasam bişeyler olur gibime geliyor da bilemiyorum haliyle nasıl olur bu işler. Laftan sözden anlarım, çıkıntı yanım yoktur. Saygılıyımdır üstlerime karşı. Sonuçta sayılı zaman geçer elbet ama en iyi şekilde geçmesi için neler yapmalıyım? Şahsen özel tim olup doğuya gitmeyi istemiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İğrenç Espiri Uzmanı

    quote:

    Orijinalden alıntı: korayysezer

    işbankası ,ziraat bankası, akbank var

    4.bölüğe düşerseniz komutanları çok iyi kadroları da size denileni yapın gerisi boş sizden fazla birşey istemezler Eğitiminizi iyi alın diye bazen sertleşebilirler lakayıt olmayın bazen askerler cıvatabılıyor Komutanın gülüşünüde aldanmayın :) kantinde ilkgünler çok sıra olacak çünkü eksiklerinizi tamamlıyacksınz ilerleyen gunlrde normale doner hafta ıcı saat 18 den 22 ye kadar kullanabılecegınız ınternet cafenız dahı var

    bende 91/2 olarak 4.bölükte 28 gün acemilik yaptım..ve meslekçi olarak balıkesir il jandarmaya gittim zaten bölükte benimle beaber batıya düşen 9 kişi vardı 4 şoför ve 2 meslekçi..bölük komutanı deniz kün en meşhur lafı asker hata yaparsa ''seni buraya gömerim'' demesi bizi bitirirdi,özellikle hayrettin uzman fena lafları deniz kün ve adnan uzman hariç diğer komutanlar iyilerdi..sizin zamanınızda nöbetçi çavuş kimdi? ha unutmadan kadrolulardan mücahit kaplanın ''hey kime diyom ben ya malmısınız ya,bi konuşmayın ya'' ama garip bir şive ile söylerdi :)))

    ,

    ahahah dur komtan kadroları tanıyorsun madem neler oldu yazım bıraz

    gelmeden bır hafta once hayrettın atlattı surndurdu bızı iştima alanında çömel kalk koş yat sürün komando dansı birinin mektupları çalınmış hırsız cıkmadı meydana :D nası bagırıo benım hayattan beklentım yok kıme sıkayet edersenız edın :D:D

    mucahit gene aynı bagırıyor denız kun'un postası oldu sımdı o çavus gunduz çavusu ercan gece çavusu olcaydı gece hep uyuyor dıye onu aldı hacı uzman gece cavuslugundan hakan abıvardı hakan turan poset :D onu yaptılar ıyı ınsan ama rdm recep mutfaktan anfıye verıldı mutfaktayken kasıklar kayboluyor dıye ıstımada bagırıodu olm kasıkları cope atmayın lannn dıye dıyo kasıkları cope atan yawşaktır taraktır :D ağır sovecem bak vatan hainidir diyo du 4.boluk atış ve bakım flmasını aldı futbol turnuvasında tabur şampiyonu alay 2. oldu kupa aldık hayrettını falan hep fırlattık havalara makaraydı


    91/4 e 4.boluge dusenler flmayı kaybedersenız denız kunde sızı kaybeder ona gore :D
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.