Şimdi Ara

sıfır arac alırken ozurlu indirimi otv indirimi ile yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
5
Favori
216.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar iyi günler bobrek hastası olan annemim %91 oranında ozurlu raporu var. devletin tanıdıgı haklardan yararlanarak dacia sandero almayı dusunuyorum fakat net bir bilgi sahibi degilim. oncelikle aracın anahtar teslim fiyatından ne kadar indirim oluyor bunu ogrenmek istiyorum.ve diger avantajları nelerdir. mesela 5 yıl vergi olmadıgını vs duydum fakat net bi bilgi sahibi degilim .ayrıca belli bir miktar yakıt yardımı felanda yapıyormuş devlet otv oranıda yukselmiş diye duydum yani kısacası her kafadan bir ses cıkıyor:=)) sizlerin yardımıyla net bi bilgi edinecegim kanısına vardım ve konuyu actım kısacası %91 iş goremezlik raporu ile sıfır bir dacia sanderoyu ne kadara alırım cevaplarsanız sevinirim saygılarımla .



  • sadece ötv den istisnasınız, yani hiç ötv ödemezsiniz, ama derimki alabileceğiniz kadar iyi ve popüler bilinen araba alın, çünkü zamanı gelince aracı kimseye satamazsınız, sadece engelli vatandaşa satabilirsiniz...
  • Sayın kingger eğer annenizin raporunda ağır özürlüdür ibaresi varsa ötv indirimli alabilirsiniz aracınızı kolayca. Raporunuz tamamsa arabayı alacağınız galerici işlemleri tamamlar. Kolay gelsin.
  • arkadaşım var dı bu şekilde 48 liralık arabayı 32 bine aldı rakamlar lar 1-2 oynayabilir emin değilim ama birde 5 sene geçmesi lazım ikinci bi araba için tanınacak hak için 5 sene dolmadan satarsan indirim hakkı yanıyormuş
  • Öncelikle geçmiş olsun diyorum...

    Benzer durumda bir tanıdığım gidip almanyadan araç almıştı, nasıl aldı,nasıl prosedür izledi bilemiyorum.Türkiyeden ucuza almıştı, ayrıca yurt dışındaki satışlarda bizdeki gibi donanımdan kısma olmuyor,işin bu güzelliği var...

    Bir araştırınız derim.
  • Bir aracın fiyatı hesaplanırken izlenen yolu anlarsak size yapılacak indirim miktarını kendiniz hesaplayabilirsiniz. Hesaplama yöntemi şöyle:
    FATURA BEDELİ(distrübitör veya üretici firmanın acentenize kestiği fatura üzerine acente karı eklenerek size araç kaça satılacaksa faturanıza yazılan tutar) X %37 ÖTV=ÖTV'Lİ TUTAR
    ÖTV'Lİ TUTAR x %18 KDV= KDV'Lİ TUTAR
    KDV'Lİ TUTAR+MTV+PLAKA MASRAFLARI= ANAHTAR TESLİM FİYATI
    Sizin raporunuzla ödemeyeceğiniz ücretler ve vergiler ise %37 ÖTV ve MTV 'dir. Size aracı satarken hesaplama yöntemi ise şöyle olacaktır:
    FATURA BEDELİ X %18 KDV = KDV'Lİ TUTAR
    KDV'Lİ TUTAR + PLAKA MASRAFLARI= ANAHTAR TESLİM FİYATI
    Plaka işlemleri yapan aracı kuruma Maliye'de işlemleri yaparken MTV muafiyet beyannemesi düzenlemesi gerektiğini hatırlatırsanız, alımda ve 5 (YAZIYLA BEŞ) sene süreyle MTV'den muaf olacaksınız. Plakanız özürlü işaretli olacaktır. Plakanın değiştirilmesi veya takılmaması ise aracın trafikten men edilmesi ve maliyeye durumun bildirilmesi ile neticelenebilir ( Bazı polisler görmezden gelme eğiliminde olsa da görevi bildirmektir.)
    Bu kadar muafiyete karşılık aldığınız aracı 5 (YAZIYLA BEŞ) sene süreyle satamayacaksınız, başka birine hibe edemeyeceksiniz veya devredemeyeceksiniz. Muafiyetten yararlanan dışında üçüncü dereceye kadar akrabaları noter muvafakatsız, diğer kişiler ise, noter muvafakatı ile aracı kullanabilir.
    Eğer beş seneden önce araç el değiştirirse, alım/satım işlemleri safhasında maliye tarafından ödenmeyen ÖTV ve MTV tutarları bir defada ödenmeden temiz kağıdınız verilmez.
    Devlet ÖTV'den de KDV aldığından net rakamı söyleyemiyorum. Ancak yaklaşık olarak anahtar teslm fiyat üzerinden %30 kadar indirim sağlanmış olmaktadır. Ayrıca alınacak araçta motor hacmi kısıtlaması vardır. 1600 cc'den büyük motorlu araç alamazsınız.
  • arkadaşlar cok tsk ederim yorumlarınıza speaker detaylı anlatımın icin sana ozellikle tsk ederim alacagım araba 18250 lira ne kadara alırım simdi birde otv dustu diyorlar %37 degilmiş sanırım dogrumudur ? son olarak 5 yıl motorlu tasıt vergisi odemiyormussun ve belirli bir miktarda devlet yakıt yardımı yapıyormus bu konular hakkında bilgin varsa aydınlatırsan beni sevinirim.saygılar
  • hocam cok ozur dilerim mtvyi acıklamıssın zaten fakat ozurlu plakası olmayacak benim alacagım arac cunku annem bobrek hastası ? yine mtvden muaf olurmuyum
  • 1. Böbrek hastası bile olsa elinizdeki rapora bakar mısınız? Özürlü / engelli raporu yazıyor değil mi? Anneniz bir hasta değil %90 ve üstü özürlü sayılmaktadır. Alacağınız araç mutlaka özürlü plakalı olacaktır.
    2. ÖTV eskiden %37 idi, 2009 MART ayında %18'e düşürülmüştü. Daha sonra Haziran 2009'da %27'e en son 1 Ekim 2009 da da eskiden olduğu gibi %37'e tekrar yükseltildi.
    3. Şu anda Dacia'da kampanya var. Size aracı kaça fatura edeceğini bilmediğimden kesin rakam veremem. Bazı bayiler fatura bedelini düşük gösterek ÖTV miktarını azaltmakta, kendi karlarını yükseltmektedirler. Yaklaşık değerler olsun diye aracınızın fatura bedelini 11.620 TL (Fatura bedeli 11.620 TL, ÖTV 3.254 TL, KDV 2.677 TL, MTV+ Plaka masrafları 700 TL ) Anahtar teslim fiyatı 18.250 TL olacağını varsayarsak, size teslim fiyatı yaklaşık 14.110 TL ( fatura bedeli 11.620 TL, ÖTV 0, KDV 2092 TL, Plaka masrafları 400 TL) olur.
    4. Yakıt yardımı konusunda bir bilgim yok. Yardımcı olamayacağım için üzgünüm.
    Bu konuda en doğru ve detaylı bilgiyi almayı düşündüğünüz bayinin muhasebe servisi ile birlikte hesaplayabilirsiniz. Satış temsilcileri genellikle bu konuda bilgi sahibi olmuyorlar.
  • tesekkur ederim tekrar yaptıgın acıklama icin fakat nezirogluyla gorustum ben gecen hafta ozurlu plakalı olmayacagını soyledi aracın .. bi arastırayım bakalım daha detaylı..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SeKSandDoRT

    sadece ötv den istisnasınız, yani hiç ötv ödemezsiniz, ama derimki alabileceğiniz kadar iyi ve popüler bilinen araba alın, çünkü zamanı gelince aracı kimseye satamazsınız, sadece engelli vatandaşa satabilirsiniz...

    %36 ya kadar ötv'de istisna var.Eskiden iki seneydi yanılmıyorsam şu an 5 sene arabayı satamazsınız.Süre bitiminde arabayı istediğinize satarsınız
  • hastalar için rapor nereden alınır başvuru için ne gereklidir?
    Yorumlara kısaca göz gezdirdim.
    Benimde bir rahatsızlığım var. Kısaca özetlemem gerekirse yaklaşık 6 ay kadar önce kanser hastası olduğumu öğrendim açıkçası beynimde 2,5 cm x 3,5 cm capında kanserli kitle yani tümör olduğu ortaya çıktı.
    Bunun üzerine hastaların ötv muafiyeti hakkı varmıdır? Otomobil kullanıyorum ve normal ehliyetim var.
    SAYGILAR



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cançevik -- 28 Ocak 2010; 3:29:14 >
  • sıfır araba almak istiyorum özürlü raporun yüzde kaç olmasılazım?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: şiba

    sıfır araba almak istiyorum özürlü raporun yüzde kaç olmasılazım?



    Her özürlüye yada her özür oranına indirim olmuyor.Aşağıdaki linkte bir çok soruya cevap bulabilirsin.

    http://www.engelliler.biz/forum/ozel-donanimli-otomobiller-motorlu-araclar-h-sinifi-ehliyet/
  • Engelli üzerine araç alırken anahtar teslim fiyatından sadece ötv oranı iner o fiyata alırsınız. Altı ayda bir defa ödenen mtv den de muaf olursunuz. Eğer kişinin engel durumu %90 ve üzeriyse aracı üçüncü kan bağına kadar olan akrabalar sürebilir. Aldığınız aracı beş yıl satamazsınız. Eğer beş yıldan önce satmaya kalkarsanız ödemediğiniz ötv yi öder öyle satabilirsiniz aracı. Beş yıldan sonra istediğiniz kişiye aracı satabilirsiniz. 1600cc den büyük motor hacmi olan araçlarda ötv ve mtv muafiyeti sözkonusu değildir. Son olarak tam emin olmamakla birlikte %45 ve aşağısı engeli olan kişiler bu indirimden faydalanamıyor sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seco917 -- 7 Kasım 2010; 23:10:45 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seco917

    Engelli üzerine araç alırken anahtar teslim fiyatından sadece ötv oranı iner o fiyata alırsınız. Altı ayda bir defa ödenen mtv den de muaf olursunuz. Eğer kişinin engel durumu %90 ve üzeriyse aracı üçüncü kan bağına kadar olan akrabalar sürebilir. Aldığınız aracı beş yıl satamazsınız. Eğer beş yıldan önce satmaya kalkarsanız ödemediğiniz ötv yi öder öyle satabilirsiniz aracı. Beş yıldan sonra istediğiniz kişiye aracı satabilirsiniz. 1600cc den büyük motor hacmi olan araçlarda ötv ve mtv muafiyeti sözkonusu değildir. Son olarak tam emin olmamakla birlikte %45 ve aşağısı engeli olan kişiler bu indirimden faydalanamıyor sanırım.




    yasal boşluklara iyi önlem alınmış.
  • Arkadaşlar bizde engelli rapor ile araba alacağız Allah nasip ederse. Benim öğrendiğim kadarı ile speaker arkadaşımız doğru söylüyor. Aracın anahtar teslim fiyatından masrafları çıkardıktan sonra MTV+plaka(Ondada belirli bir bölüm ödenmiyor). 1,18 e bölerek kdv yi çıkarıyoruz. Bu miktarı 1.37 e bölerek ötv yi çıkarıyoruz. Çıkan miktarı 1.18 ile çarpıp KDV sini hesaplıyoruz. Üzerinede ödeyeceğimiz plaka masraflarının bir bölümünü ekliyoruz. Bu alacağımız aracın bize anahtar teslim fiyatı oluyor. Plaka masrafı ve mtv nin ne kadar ödeneceğini bilmediğim için net bir açıklama yapamadım. Ama onlar fiyatı fazla etkilemiyor. Aracı 5 yıl içinde satarsanız Ötv sini ödüyorsunuz. 5 yıl sonra da 2. bir araç alma hakkınız oluyor ötv indirimli.
  • Speaker arkadaşımın hesabı doğrudur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.Ş.-İZMİR -- 27 Kasım 2010; 19:30:42 >
  • Teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speaker -- 27 Kasım 2010; 19:40:44 >



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.Ş.-İZMİR -- 27 Kasım 2010; 19:31:18 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.