Şimdi Ara

Windows 7'de Harddisk Bölme-Formatlama İle ilgili.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
11.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadşalar ben bu akşam windows 7 64 biti kurucam ancak c de çok önemli bilgilerim var 20 gb ayırmıştım ismini yanlış ayırmışım d olucaktı ama c olmuştu.şimdi asıl sistemi kuracağım d harddiski.ilk önce xp cd sini takıp d yi formatlayıp sonra windows 7 yi taksam hangi sürücüye yüklensin diye bir ibare geliyormu yoksa c deki önemli bilgilerim var onlar giderse ben yanarım arkadaşlar.yardım ederseniz çok sevinirim.kurulumu nasıldır acaba aynı xp gibimi bölme işlemleri-format işlemleri falan?



  • Hangi sürücüye yüklemek istediğini soruyor xp cd'si falan takıp formatlamana gerek yok direk windows 7 cd'si ile yüklemeye başla disk biçimlendirme işlemlerinin xp'den farkı mouse ile işlem yapabilmen onun dışında mantık aynı.
  • Win7 kurulumu esnasında hdd iki parça halinde görünüyor bende. biri 10gb kadar OEM bölüm, kalanı da tek parça halinde sistem için ayrılmış normalde kullandığım bölüm.

    OEM bölüme dokunmadan diğerini kurulum esnasında silsem yeniden bölüm oluşturma imkanım var mı XP kurulumundaki gibi ?
    Oluşturduğum bölümlerin boyutlarını belirleme imkanım var mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kıymık

    Win7 kurulumu esnasında hdd iki parça halinde görünüyor bende. biri 10gb kadar OEM bölüm, kalanı da tek parça halinde sistem için ayrılmış normalde kullandığım bölüm.

    OEM bölüme dokunmadan diğerini kurulum esnasında silsem yeniden bölüm oluşturma imkanım var mı XP kurulumundaki gibi ?
    Oluşturduğum bölümlerin boyutlarını belirleme imkanım var mı ?


    Evet, aynı XP deki gibi kurulum sırasında yapabilirsin ya da tek o bölüme kurup kurulumdan sonra Bilgisayar'a sağ tıklayıp Yönet'i seçp de bölümlendirme yapabilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.