Şimdi Ara

KISA DONEM VE YEDEK SUBAY SINAVI HAKKINDA HERSEY

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
0
Favori
63.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ***Sınav Yerine Ne Zaman Gitmeli ?***

    İnternet adresindeki ASAL sayfasına göre sabah saat 08:00 dan önce gitmenin hiç gereği yoktur ve sabah saat 08:00 da sınav merkezinde bulunduğunuz zaman bütün işlemlerinizi aynı gün içerisinde tamamlayabilmekte olduğunuz için aynı gün içinde evinize de geri dönebilirsiniz.

    Bu ibare hem doğru hem de yanlıştır.
    Doğrudur: Çünkü Sınav Merkezine en son giren siz olsanız bile işleminiz o gün tamamlanmaktadır (tabii son giren grup içerisinde olmalısınız)
    Yanlıştır : Çünküsü uzun aşağıdaki satırları okumaya devam edin.
    Benim yaşadığım örnekte dış tellere bir deste boş beyaz kağıt asılmıştı ve sabah saat 06:00 sularında orada olmam bile 200-250 kişiden sonra gelmeme neden olmuş idi.

    Özel arabası olanlar dışarıda arabalarını park etmiş beklemedeydiler. Kapıların açılması saat 08:00 gibi oldu. Acıdır ki, arada kaynama yapanlar muhakkak oluyor.

    ***Sınav Merkezine Girdikten Sonra ?***

    Kapılar açıldıktan sonra, ya bir asker yada oradakilerden biri sıra ile isimleri okuyor, içerde arama yapılıyor ve eğer cep telefonu vs. varsa üzerine bir etiket koyup sizede o etiketin numarasını yazıp veriyorlar çıkışta almanız için.

    Eğer cep telefonunuz yok ise yada içeri girmeden önce bir yakınınıza verdiyseniz en az 50 kişi geçiyorsunuz. Zarflarınızın üzerine içeri giriş numaranız yazılıyor. Dışarıda listedeki sıranız farklı olsa bile eğer cep telefonunuzun olmaması sayesinde zarfın üzerine yazılan numara farklı olabilir. Zarfınızın üzerine yazılan bu numara ile otobüslere çağrılacaksınız. Aynı zamanda size bir de kumanya fişi veriliyor. Kumanya fişi, o gün sizin için özel olarak hazırlanmış bir yemek fişidir. Eğer ilk grupta gidip gelirseniz saat 12 civarında kumanyayı sıcak sıcak yiyebilirsiniz. Benim yediğim kumanyada, Köfte Ekmek + Ayran + Elma + Çikolatalı Gofret bulunmaktaydı. Bir başka ilde giren arkadaşımınkinde ise Biber Dolma + Ayran + Çokella vs. var idi.
    Muhtemeldir ki, sizleri nizamiyeden askeri otobüslerle askeriyenin daha yukarılarında eğitim salonlarına taşıyacaklardır.
    Bu taşıma işlemi sırasında görevli, falanca numaradan filanca numaraya kadar olanlar binsin, şeklinde bağıracaktır. Ama aslında - genelde - burda araya bir yere sıvışsanız da kimse fark etmeyecektir. Kaldı ki, farkedilirseniz yanlış anladığınızı söyleyip salağa yatabilirsiniz. (not: Ben böyle bir şey yapmadım fakat yapanlar vardı)


    ***Sınav Öncesi Doldurulacak Belgeler?***

    Sınav öncesinde, size 2 adet belgeden üçer adet doldurtulacak ve Askerlik Şubesinde size verilen zarfın içerisindeki belgeler son bir kez kontrol edilecektir.
    Size doldurtulacak belgeler İzin Belgesi ve Tebellüğ Belgesidir.Bu belgelerle birlikte size yeni bir zarf verilecektir. Zarfın üzerinde size belirtilen alanları doldurmayı unutmayınız. Bu belgeleri ve zarfları sadece ve sadece SİYAH yada MAVİ Tükenmez Kalem ile doldurmalısınız.Eğer yanınızda yok ise orda size sorumlular tarafından tedarik edilecektir.
    Önce İzin Belgesinin içeriğinden bahsedelim; İzin belgesi sizin sınavdan çıktıktan sonra sivil hayatta artık resmen bir asker olduğunuzu ve sadece askerden sınav sonucu size belirtilen birliğe teslim oluncaya kadar izinli olduğunuzu belirten belgedir. Bu belgenin size verilen nüshasını yanınızdan hiç bir zaman ayırmayınız.
    Bu izin belgesinde ayrılmış olan alanlar;
    Adayın Adı Soyadı : Bu alanın karşısına tam ve açık olarak isminiz ve soyisminizi yazınız. Eğer iki isimli iseniz iki isminizi de yazınız.
    Aday Numarası : Bu alanı boş bırakınız. Hiç bir şey yazmayın. Aday Numarası size daha sonra sınavın başlangıcından hemen önce verilecektir.
    Baba Adı : Bu alana Babanızın Adını yazınız. Eğer Babanızın iki ismi varsa iki isminide açık olarak yazınız.
    Memleketi : Nüfusa kayıtlı olduğunuz ili yazınız.
    Doğumu : Doğum tarihinizi Gün-Ay-Yıl olacak şekilde yazınız.
    Sevk Edildiği As. Şubesi : Sevk işlemlerinizi yaptırdığınız, yani sınav merkezine getirdiğiniz zarfı veren Askerlik şubesini yazınız. Sadece ve sadece ismi mesela Osmangazi.
    İzinde Bulunacağı Adres ve Telefon Numarası : Eğer sınavdan sonraki bulunacağınız yerin yani evinizin adresini ve telefon numarasını yazınız.Bunlara ek olarak Cep Telefonu numaranızı da yazınız.
    Tebliğ/Tebellüğ belgesi, sizin Sınava girdiğiniz tarihten sonra en son belirtilen tarihin mesai saati bitiminden önce birliğinize teslim olma sözü verdiğiniz gösteren belgedir
    Bu belgenin arka yüzünde ise sınavdan sonra bilgi alabileceğiniz telefon numaraları bulunmaktadır. Önyüzünde bulunan alanlar ise ;
    Aday No : Bu alanı yine boş bırakınız bu alanı da yine İzin belgesindeki aynı alanla birlikte sınavdan önce dolduracaksınız.
    Adı : Bu kısıma sadece Adınızı yazınız. Eğer iki isminiz var ise sadece İLK isminizi yazınız.
    Diğer Adı : Eğer iki isminiz var ise ikinci isminizi bu alana yazınız, tek isminiz varsa bu alanı boş bırakınız.
    Soyadı : Soyisminizi bu alana yazınız.
    Baba Adı : Babanızın ismini yazınız eğer babanızın iki ismi var ise sadece babanızın ilk ismini yazınız.
    Baba Diğer Adı : Eğer babanızın iki ismi var ise babanızın ikinci ismini bu alana yazınız. Babanızın tek ismi var ise bu alanı boş bırakınız.
    T.C. Kimlik No. : Bu bölüme 11 haneli Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numaranızı yazınız.Eğer Nüfus cüzdanınızda bulunmuyorsa optik form üzerinde doldurmuş olduğunuz T.C. Kimlik Numarasından hatırlayabilirsiniz.
    Askerlik No. : Askerlik şubenizden aldığınız zarfın içerisinden, optik form ile beraber diplomanızın ve diğer evraklarınızın fotokopileriyle birlikte askerlik şubesinde adınıza düzenlenmiş bir kaç beyaz sayfa daha çıkacaktır.Bu bilgisayar çıktılarının üzerinde Sayfanın ortasının sol üst tarafında KIRMIZI renk ile yazılmış numaralar bulunmaktadır. Bu numaraları aynı sıra ve düzen ile Askerlik No. alanına yazınız.
    Askerlik Şubesi : Bu bölüme biraz dikkat ediniz.Sevk işlemlerinizin yapıldığı Askerlik Şubesi DEĞİL! Sizin kütüğünüzün bağlı olduğu Askerlik Şubesi sorulmaktadır. Kütüğünüzün bağlı olduğu Askerlik Şubesinin Adını yazınız.
    En Altta TEBELLÜĞ EDEN kısmında İmzası ve Adı Soyadı bölümlerini doldurmanız gerekmektedir.
    Yukarıda belirtilenlerin haricinde belgelerin üzerinde matbuu olarak ayrılmış bölümlere de sınava girdiğiniz tarihin gün bölümünü doldurmanız gerekmektedir.Bütün bu doldurma işlemlerinde kesinlikle optik form üzerine belgeleri koyup doldurmayınız zira optik form'a zarar verebilirsiniz.Ayrıca Her belgenin SAĞ ALT Görevli Komutanın İsmi ve İmzasının eksik olmamasına dikkat ediniz. Belgelerle birlikte Nüfus Cüzdanlarınızıda alıp bilgisayar başındaki görevliler ve ASAL tarafından orda bulunan kişilerce bütün belgeleriniz son bir kez daha kontrol edilecektir.

    Tüm bu işlemleri yapmanız komiktir sizi yaklaşık 1 saat 30 dk. kadar bir süre oyalayacaktır


    ***Sınav ve İçeriği?***


    Sınava büyük bir ihtimalle geniş bir eğitim salonunda gireceksiniz. Burda size hitap eden komutanı dikkatli bir şekilde dinleyiniz. Sizlere ADAY NUMARALARINIZ burda sınavdan önce verilecek bu numaraları yakanıza iğneleyin ve biraz önce İzin Belgesi, Tebellüğ Belgesi, Optik form ve size yeni verilen zarf üzerinde ADAY NUMARASI yazan alanları doldurunuz. DİKKAT! Sınav salonu içerisinde KESİNLİKLE KURŞUN KALEM KULLANIN. TÜKENMEZ KALEM KULLANMAYIN!

    Sizlere dağıtılacak olan soru kitapçıkları üzerinde hiç bir şekilde tahribat yapmayınız, En ufak bir çizik atmayınız. Sizlere müsfette olarak kağıt verilecektir.
    Yine Görevli Komutanın Yönlendirmeleri ile gerekli alanları doldurunuz.
    Sınav hakkında açıklamalara gelince;

    Sınavda size 50 soru için 60 dk. yani 1 saat süre verilecektir.
    Bu 50 sorunun ilk 25 sorusu sözel, diğer 25 sorusu ise sayısal sorulardan oluşmaktadır.
    Eğer Sayısal yönünüze güveniyorsanız önce son 25 soruyu çözmenizi öneririz.
    Sorular dikkat ve mantık soruları olduğu için kan şekeri, açlık-susuzluk, tuvalet ihtiyacı, sıcak-soğuk gibi faktörlere dikkat ediniz. Sınavdan önce önlemlerinizi alınız.
    Sınavın içeriği :

    Sınavda LES (Lisanüstü Eğitim Sınavı), DGS (Dikey Geçiş Sınavı), KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) sınavlarında GENEL YETENEK bölümünde çıkan soruların denginde sorular sorulmaktadır. Bu sınavlara ait örnek sorulara veya bu sınavlar için hazırlanmış kitaplardaki bulunan örnek sorulara baktığınızda yeterli bir çalışmayı yapmış olursunuz.



    ***Soru örnekleri :***

    DİKKAT!

    BU BÖLÜMDE YAZILAN VE SÖYLENEN HİÇBİR SORU SİZE ÇIKACAK GERÇEK BİR SORU DEĞİLDİR!

    SADECE SORU TÜRLERİNE ÖRNEK OLARAK VERİLMİŞTİR.

    Sözel Bölüm :

    Yukarıdaki cümleleri anlamlı bir diyalog oluşturacak şekilde sıralayınız.
    Yukarıdaki cümleleri anlamlı bir paragraf oluşturacak şekilde sıralayınız.
    Yukarıdaki cümlelerden hangisini çıkarırsak anlamı bozmaz.
    Yukarıdaki cümlelerden hangisini çıkarırsak anlamı düzelir.
    Yukarıdaki paragrafı düzeltmek için aşağıdaki işlemlerden hangi işlem yapılmalıdır.
    Sayısal Bölüm :

    Aşağıda fotoğraflarda şekilli bir örnek soru verilmiştir.
    Şekillerle matematik işlemleri verilip, bir şeklin mesela üçgenin sayı olarak işlemdeki değeri sorulabilir.
    Şekillerle ve yön okları üzerindeki işlemler ve sayılarla sonuç istenmesi
    3-4 şekilden sonra sıradaki şekil aşağıdakilerden hangisi olmalıdır?
    2 araç farklı noktalardan şu kadar hızlarla çıkarlarsa ne kadar süre ve ya nerede karşılaşırlar?
    Verilen Grafiklerin üzerindeki değerleri kullanıp sonuç üretilmesi gereken sorular
    Yukarıda verilenlerle beraber aşağıdakilerden hangisi verilirse şu bulunabilir.


    ***Mülakat - Sınav Sonrası - Sonuçlar***

    Sınav salonundan çıktıktan sonra elinizdeki belgelerden sadece optik formu salonda teslim ediyorsunuz. Daha sonra sizi mülakat için başka bir salona alacaklardır. Ne yazıktır ki, herhangibir mülakat ile karşılaşmadan sadece elinizdeki belgelerin ve optik formların son kontrol ve zarflama işlemleri yapılıyor.
    Bütün işlemlerin sonunda sizi yine aldıkları otobüslerle aldıkları nizamiye kapısına bırakıyorlar. Eğer isterseniz - orada yemek şartı ile - size verilen kumanya fişleriyle kumanyanızı yiyebilirsiniz. Ancak LÜTFEN yemediğiniz yada yemek istemediğiniz elma, çikolata vb. dokunmadığınız şeyleri çöpe atmak yerine kumanyanızı aldığınız yere iade edin. En azından askerlik görevini yapmakta olanlara verilmek suretiyle değerlendirilmiş olur.
    Çıkarken Cep Telefonlarınızı da size verilen fişlerle almayı unutmayınız.
    Sınav Sonuçlarını, daha doğrusu nereye gitmeniz gereken yerleri 2 şekilde öğrenebilirsiniz
    Sınava girmenizden yaklaşık 5-6 gün sonrawww.kkk.tsk.mil.tr adresinden
    Sizde bir nüshası bulunan Tebliğ / Tebellüğ Belgesinin Arka yüzünde bulunan Telefon numaralarından
    Birliğinize gitmeden önce olası ihtiyaçlarınız ve neler götürmeniz hakkındaki bilgileri isehttp://www.asal.msb.gov.tr/yedek_subay/ydsb_15.htm adresinde bulabilirsiniz.



    Hepinize hayırlı teskereler. Vatana millete hayırlı ve TÜRK'e yakışır bir şekilde askerlik hizmetinizi tamamlayın. Unutmayın, Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.




    !!!Bu bilgi ve bilgiler tamamen alıntıdır.!!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ludendorff -- 30 Kasım 2009; 20:40:34 >



  • 3 Aralık'ta Narlıdere İstikham'da sınava giriyorum.bu bilgilerin dışında saç ve sakal durumu hakkında bilgi verebilirmisin?bu sadece formalite bi sınav dediler 5 yıldır sakal kesmiyorum ben .)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ShekerCocuq35

    3 Aralık'ta Narlıdere İstikham'da sınava giriyorum.bu bilgilerin dışında saç ve sakal durumu hakkında bilgi verebilirmisin?bu sadece formalite bi sınav dediler 5 yıldır sakal kesmiyorum ben .)


    1 Aralık itibariyle askersin. Sinek kaydı traş beklemezler ama 5 yıllık sakalla içeri girebileciğini sanmıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Demus

    quote:

    Orijinalden alıntı: ShekerCocuq35

    3 Aralık'ta Narlıdere İstikham'da sınava giriyorum.bu bilgilerin dışında saç ve sakal durumu hakkında bilgi verebilirmisin?bu sadece formalite bi sınav dediler 5 yıldır sakal kesmiyorum ben .)


    1 Aralık itibariyle askersin. Sinek kaydı traş beklemezler ama 5 yıllık sakalla içeri girebileciğini sanmıyorum.

    Alıntıları Göster
    10 gün sonra kesmiycen mi sakalı zaten şimdiden kes nolur yani



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Clive -- 1 Aralık 2009; 11:56:28 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Clive

    10 gün sonra kesmiycen mi sakalı zaten şimdiden kes nolur yani

    Alıntıları Göster
    çok faydalı bir bilgi..teşekürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ofyunus

    çok faydalı bir bilgi..teşekürler.

    Alıntıları Göster
    sınava az kaldı faydalı bilgiler tesekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maximusix

    sınava az kaldı faydalı bilgiler tesekkürler

    Alıntıları Göster
    bütün bu işlemler toplam kaç saat sürüyo acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Talbot Lago

    bütün bu işlemler toplam kaç saat sürüyo acaba?

    Alıntıları Göster
    Şubede belirttiğimizin haricinde ayrıca sınavda da kısa-uzun dönem tercihi yapılabiliyor mu?
    Şubede kısa tercih ettim ama araştırdıkça yedek subaylık gözüme daha iyi görünmeye başladı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acus

    Şubede belirttiğimizin haricinde ayrıca sınavda da kısa-uzun dönem tercihi yapılabiliyor mu?
    Şubede kısa tercih ettim ama araştırdıkça yedek subaylık gözüme daha iyi görünmeye başladı.

    Alıntıları Göster
    Bu sınava katılmazsak ya da katılıp sorulara yanıt vermeden çıksak .. ne gibi bir durumla karşılaşırız ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: m-99

    Bu sınava katılmazsak ya da katılıp sorulara yanıt vermeden çıksak .. ne gibi bir durumla karşılaşırız ?

    Alıntıları Göster
    katılmama gibi bir lüksünüz yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: m-99

    Bu sınava katılmazsak ya da katılıp sorulara yanıt vermeden çıksak .. ne gibi bir durumla karşılaşırız ?


    lundendorff bilgin var mı bu konuda ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: m-99

    quote:

    Orijinalden alıntı: m-99

    Bu sınava katılmazsak ya da katılıp sorulara yanıt vermeden çıksak .. ne gibi bir durumla karşılaşırız ?


    lundendorff bilgin var mı bu konuda ?

    Alıntıları Göster
    Arkadaşlar ben 6 saat yol cekip sınava gireceğim merak ettiğim konu mp3 calarımı götürsem bir sorun olur mu? Yani olmayacaksa götüreyim diyordum. Sonucta gidiş-dönüş 12 saat yol cekeceğim. Bu konuda bir bilgisi olan var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MeaCulpa_27

    Arkadaşlar ben 6 saat yol cekip sınava gireceğim merak ettiğim konu mp3 calarımı götürsem bir sorun olur mu? Yani olmayacaksa götüreyim diyordum. Sonucta gidiş-dönüş 12 saat yol cekeceğim. Bu konuda bir bilgisi olan var mı?

    Alıntıları Göster
    geçenlerde bi film izledim 72. koğuşdu adı.filmde bir insanın kişiliğinin ne kadar küçüleceeğini ve aşalanacağını anlatıyordu.mevzu bahis yedek subaylık sınavı da bir üniversite öğrencisinin ne kadar garip ve aciz duruma düştüğünü gösteren tarajikomik bir hikayedir aslında.
    benim düşüncem aslında bir türk olarak kısmende olsa; ortalama 16-17 senesini eğitim sahnesinde geçiren bizlerin bu yılların ya az yada verimsiz olduğunun kanaatindeyim...
    çünkü gördümki ne kadarda üniversite eğitimi görmüş insanlarda olsak sosyal durumlarda sıradan vatandaştan hiç bir farkımızın olmadığı ortaya çıkıyor.
    sınava 1300 kişiyle beraber intikal ettim ve o kadar kişinin çoğunluk olarak askeriye sınırları içinde bir eğitim görmüş farkındalığı yaratamamışız.

    sınavla ve presedürle ilgili bilgi vermeye gerek yok diye düşünüyorum çünkü ne kadarda bilgi edinsende o trajikomik olaylar zincirine katılınca aslında bildiklerinin hiç bir işe yaramadığının farkına varıyorsunuz.kendini bi süre sonra olayın akışına bırakıyorsunuz.akış yönünüzü de ortaki yetkililer belirliyor zaten...

    başarılar dilerim herkeze...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: boyserseri

    geçenlerde bi film izledim 72. koğuşdu adı.filmde bir insanın kişiliğinin ne kadar küçüleceeğini ve aşalanacağını anlatıyordu.mevzu bahis yedek subaylık sınavı da bir üniversite öğrencisinin ne kadar garip ve aciz duruma düştüğünü gösteren tarajikomik bir hikayedir aslında.
    benim düşüncem aslında bir türk olarak kısmende olsa; ortalama 16-17 senesini eğitim sahnesinde geçiren bizlerin bu yılların ya az yada verimsiz olduğunun kanaatindeyim...
    çünkü gördümki ne kadarda üniversite eğitimi görmüş insanlarda olsak sosyal durumlarda sıradan vatandaştan hiç bir farkımızın olmadığı ortaya çıkıyor.
    sınava 1300 kişiyle beraber intikal ettim ve o kadar kişinin çoğunluk olarak askeriye sınırları içinde bir eğitim görmüş farkındalığı yaratamamışız.

    sınavla ve presedürle ilgili bilgi vermeye gerek yok diye düşünüyorum çünkü ne kadarda bilgi edinsende o trajikomik olaylar zincirine katılınca aslında bildiklerinin hiç bir işe yaramadığının farkına varıyorsunuz.kendini bi süre sonra olayın akışına bırakıyorsunuz.akış yönünüzü de ortaki yetkililer belirliyor zaten...

    başarılar dilerim herkeze...

    Alıntıları Göster
    aralıkta sınava giren varmı ark.alr
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sçsb

    aralıkta sınava giren varmı ark.alr

    Alıntıları Göster
    aralık celbinde gitmeyi düşünüyorum fakat yedek subaylık sınavları bu celb tarihinden önce mi oluyor nasıl oluyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Raimond

    aralık celbinde gitmeyi düşünüyorum fakat yedek subaylık sınavları bu celb tarihinden önce mi oluyor nasıl oluyor?


    bilen yok mu arkadaşlar?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Raimond


    quote:

    Orijinalden alıntı: Raimond

    aralık celbinde gitmeyi düşünüyorum fakat yedek subaylık sınavları bu celb tarihinden önce mi oluyor nasıl oluyor?


    bilen yok mu arkadaşlar?


    Aralık celbi için sınav ve mülakat 1-2-3 aralıkta, yanılmıyorsam kasım başına kadar karar aldırabilirsin aralık celbi için.
  • aralık 1-2-3 tarihlerinde olur sınavlar.bu 3 günün istediginde sınava gidebilirsin.ama önce şubeye gidip sevk kararı aldırman lazım eger aldırmadıysan tabiki.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Raimond

    quote:

    Orijinalden alıntı: Raimond

    aralık celbinde gitmeyi düşünüyorum fakat yedek subaylık sınavları bu celb tarihinden önce mi oluyor nasıl oluyor?


    bilen yok mu arkadaşlar?

    Alıntıları Göster
    aralık celbinde gideceksen ekimin 31 ne kadar varsa tecilini kaldırıp başvurman lazım.kasım ayı içindede sınv için başvuru yapman gerekiyor.1-2-3 aralıktada sınava giryosun ve o andan itibaren askerliğin başlamış oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: boyserseri

    aralık celbinde gideceksen ekimin 31 ne kadar varsa tecilini kaldırıp başvurman lazım.kasım ayı içindede sınv için başvuru yapman gerekiyor.1-2-3 aralıktada sınava giryosun ve o andan itibaren askerliğin başlamış oluyor.

    Alıntıları Göster
    arkadaşlar ben 2 yıllık üniverste mezunuyum 4 yıllık işletme okuyorum dışardan geçiş yaptım tecilimi bozdurdum kasımda gidecem askere yalnız ben bişe duydum çevremden kısa dönemde gidebilirmişim bu nasıl oluyor bi bilgisi olan varmı acaba?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.