Şimdi Ara

ÇERKEZKÖY TEKİRDAĞ 3'ÜNCÜ ZH. TUG. K.LIĞI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
1
Favori
69.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar. Konumuz hayırlı olsun. MSN de beş arkadaşla konuştuk şuan için listede 8 kişi görünüyoruz. Hepimize hayırlı olsun. Umarım güzel bir haberleşme yaparak birliğimize bir organizasyonla katılabiliriz.

    Şimdiden hepimize hayırlı tezkereler diyorum. Mesajlarınızı bekliyoruz.



  • slm bende çerkezköy yolcusuyum
  • aynen msn de konustuk mu bilmiorum da.. bakamayana rkadaslara yardımcı omak için pek konusmadım msn den... burayla ilgli gerekli bilgiyi yarın toplarız idorum
  • Evet arkadaşlar Volkan, Sercan, Ercan ve Ramazan :) Yarın umarım sayımız artacak. Buradan sağlam bir haberleşme yapmadan çıkmayalım inşaallah. İstanbulu ya da Çerkezköyü bilmeyenlere bilgi aktaralım. Cümleten hayırlı sabahlar diliyorum.
  • Benide ekleyin çerkezköy yolcusu kalmasın
  • Arkadaşlar genel itibarıyla ilk bilgiler Çerkezköyün çok soğuk ve aşırı disiplinli bir yer olduğu yönünde. Ancak İstanbula çok yakın bir yer bu açıdan iyi olabilir ve Tekirdağ yerine istanbuldan gitmek tercih edilebilir.

    Ben şuan Ankaradayım ailemden dolayı ama 10 yıldır istanbuldayım Çapada evim var ve önce istanbula oradan da Çerkezköye gidebilirim diye düşünüyorum.
    Heryerden İstanbula ulaşım çok daha sık ve bilet bulmak daha kolay.
    İstanbuldan ise Çerkezköye tren dahil olmak üzere sürekli kalkan otobüs vs var diye biliyorum. Yarına istanbullu arkadaşlar araştırıp yazacaklardır zaten.
    Buradan haberleşebiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedeefendi_ -- 18 Kasım 2015; 14:22:51 >
  • valla ben normalde ankarada oturuorum ama şuan ereğlideyim buralardan gelirsem uçakla gelirim. ankaradan geçersem otobüs sanırım.. am düşüncem önce istabula geçmek ordan tekirdağı düşünüorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: paulpierce06

    ben erkan. ya ankaradan gelcem yada ereğli den konya ereğli yani.. tekirdaga hiç gitmedim hayatımda tek çekici kısmı rakı olması.. hafta sonları bi iki duble atarız belki belli mi olur :d


    Erkan tertip hoşgeldin aramıza ben de Ankaradayım sevindim. Rakıyla pek aram yoktur ama sen rakıdan devam edersin bizde farklı takılırız :) Zaten aramızda gitmeden bir köfte muhabbetidir gidiyor, yoksa boğazda balık sofrası felan mı yapsak :)
  • [Deleted by Admins]
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yuceeren

    selam arkadaşlar tankcı kısa dönem olmusum ben de eren ismim adanadan ucak ayarladım 10:30 da istanbul atatürkteyim sonrasını bilmiyorum :)


    slm kardeşim hayırlı teskereler.. kaç para bilet?
  • Erkan tertip bakarız bi çaresine sen yeterki keyfini bozma :)

    @yuceeren kardeş sen Atatürk havalimanına gel gerisini biz sana tarif ederiz:) İstanbul ilk başta karışık gibi gelse de ulaşım açısından çok rahat bir yerdir. Tek dert tarfik :)

    Zaten yapabilirsek istanbuldan bir gurup olmarak gitsek bence süper olur.
  • Arkadaşlar mesajlarınızı bekliyoruz
  • Arkadaşlar hepinize hayırlı olsun.

    Ben 325 KD olarak orda yaptım askerliğimi.

    Ayrıntısı ile ne sormak isterseniz buyrun yardımcı olurum
  • [Deleted by Admins]
  • hepimize hayırlı uğurlu olsun tertipler bir istanbullu olarak çerkezköyün soğuk olduğunu söyleyebilirim bunun haricinde her nekadar tekirdağa bağlı olsada ulaşım istanula çok daha rahattır bilginize

    Kuvveti Kara Kuvvetleri
    Sınıfı İkmal
    Statüsü Kısa Dönem Er
    Branşı -
    Kabul Toplama Merkezi -
    Gideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi 3'ÜNCÜ ZH. TUG. K.LIĞI ÇERKEZKÖY TEKİRDAĞ


    bu arada sınıfım ikmal aynı sınıftan arkadaşım var ise beklerim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BARLAS TURAN

    Arkadaşlar hepinize hayırlı olsun.

    Ben 325 KD olarak orda yaptım askerliğimi.

    Ayrıntısı ile ne sormak isterseniz buyrun yardımcı olurum




    kardeşim valla bu atm ler fln aklına gelen herşeyi anlatsan.. çok aşırı disiplin var diolar öle mi??? çarşı izinleri fln nası
  • Tamam o zaman kısaca anlatıyorum arkadaşlar;


    Çerkezköy küçük bir yer ama her türlü gereksiniminizi karşılıyabileceğiniz de bir yer,hiçbir şeyin eksikliğini çekmezsiniz,zaten küçük bir çarşısı var bütün herşey orda(bankalar,yemek,internet,marketler,sinema falan filan)


    Merkezden,Tugay yürüyerek 15-20 dakika sürüyor çok uzak değil yani ama taksiye binmek isterseniz zaten 5 TL fiks fiyattır taksilerde,biz çarşı dönüşleri 2-3 arkadaş 5 TL verirdik arada öyle gider gelirdik.


    Tugaya gelirsek,içi rahattır güzeldir,duş imkanları ortalama seviyede ne kötü ne iyi,koğuşlar da keza öyle,ama tabii acemilikten sonra hangi bölüğe düşeceğiniz ile değişir az çok bu durum.


    İçerde sadece nakit para geçiyor, girişinde ortak nokta bir ATM var Akbank'ın ama zaten para çekme mevzusu çok sorun olmaz,zamanla 1-2 hafta içinde komutanlara dışardan da para çektirirsiniz.


    Eğitim olayı ise Çerkezköy'ün en büyük sıkıntısı;
    Çerkezköy Tugayı'nın aldığı bir ödül var geçen senelerde tüm Türkiye çapında en iyi,en sağlam-zorlu eğitim veren Tugay.

    Gerçekten özelikle bazı bölükler fena zorluyorlar,benim Doğu'ya giden birçok arkadaşım benden çok daha rahat askerlik yaptılar biz ise denetlemelerle,idari işler,tatbikatlarla,eğitimle falan uğraştık sürekli,cep telefonu bizim bölük taşıyamadı hele ki kısa dönemlere sürekli bir kontrol oluyordu ama dediğim gibi bu konu da hangi bölüğe düştüğünüz ile alakalı değişecektir ben o konuda biraz şanssızdım.

    Tank-Piyade-Muhabere sınıfları zordur, ama bi Sahra Hizmet(yani yemekhane,kantin,çamaşırhane falan) Sıhhiye(revir), yan hizmetler (işte ne bilim mühimmat temini gibi) bölükler ise en rahat askerlik yapacağınız bölüklerdir.

    umarım TOW Bölüğü'ne (Tank imhasını sağlayan bir füze sistemi) düşmezsiniz ben orda yaptım hayattan bezdim bölük komutanı nedeniyle.


    Çerkezköy'ün İstanbul'a en yakın ilçe olması başka bir avantaj tabii,Esenler Otogarı'ndan 1 saat falan sürer, diğer illerden gelecekler İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan metro ile Esenler Otogarı'na ordan da saat başı otobüs ile Çerkezköy'e rahatça gidebilirler.


    Kışı baya serttir Çerkezköy'ün, özellikle Aralık-Ocak-Şubat ayları baya soğuk geçmişti,gece nöbet tutarken sıkıntı yaşayabilirsiniz,o yüzden 1-2 içlik,yün eldiven,çorap bulundurmakta fayda var.


    Bizim acemlilik Saray'da olmuştu (Çerkezköy'e 10 dakika mesafede) şimdi de öyledir o yüzden ilk 1 ay acemiliğiniz Saray'da olur ordan dağıtılırsınız Çerkezköy'e 4-5 ay da ordasınız(Yani dağıtımda başka yere gitmeyeceksiniz)


    Biz giderken kimse denk gelmemişti ekstra Çerkezköy ile ilgili bilgi veren,çok faydası oluyor sonradan görünce...
    Başka sormak istedikleriniz varsa arkadaşlar her şeyi sorabilirsiniz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OxBlue -- 10 Aralık 2009; 12:57:08 >




  • ek olarak;

    Çarşı izinleri bölüğe göre değişir...

    Mesela bizim bölükte evci izni diye bir şey yoktu, çarşı iznini de kafasına göre veriyordu yani bazen haftada bir,bazen 2 haftada bir (ama dediğim gibi bizim bölük biraz psikopattı bu açıdan) (veya genel karar çıkıyor Tugay'da tüm bölüklerin izinler iptal , Korgeneral gelecek hafta içi ona hazırlık veya ne bilim bizde mesela Seçim denk gelmişti iptal olmuştu)

    ama bazı bölüklerin evci izni oluyor,yani cuma akşamından veya cumartesi sabahtan pazar akşam 17:00'e kadar Çerkezköy'de dışarda bir otelde anneniz-babanız-evli kardeşiniz ile kalabilirsiniz.

    Sonuç olarak genelde her hafta çarşıya çıkarsınız, acemilikten sonra(28 gün) yemin töreninizin bitimiyle beraber; ya evci izni kullanacaksınız 2 gün ya da Çift Çarşı izni

    Sonra ise usta birliğinde yani Tugay'da ise;
    silahlarla atış yapana kadar 2 hafta falan çarşıya çıkamazsınız ama daha sonra rutin şekilde her hafta çıkarsınız.


    Acemilik bitince Onbaşı olacaksınız, acemilik bittikten 1-1,5 ay sonra da Çavuş rütbesi takacaksınız.


    Tugay genel olarak disiplinli diyebiliriz,

    Kış dönemi; Kara Kuvvetleri Komutanlığı denetlemeleri oluyor onlarla uğraşırsınız tabii arada spor,eğitim falan.

    Bahar dönemi ise tatbikatlar oluyor arazide veya Edirne'de,onların hazırlığı ve tatbikatlar ile geçer.


    Ama tekrar söylüyorum umarım iyi bölüklere denk gelirsiniz ve kısa dönemlere iyi bakan komutanlar başınızda olursa çok daha rahat yaparsınız askerliği



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OxBlue -- 10 Aralık 2009; 12:12:32 >




  • [Deleted by Admins]
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yuceeren

    barlas cok teşekkür ederiz peki egitim zor derken ne kadar zor bi komando da değildir heralde kısalara bakış değişiyor sanırım bölükten bölüğe ama tank cıktı benim sınıfım ben ne iş yapcam mesela gerci büyük ihtimalle tank görmeden askerlik biticek ama :) bi de ben makine mühendisiyim var mı bi pozitif negatif etkisi.



    Yok hocam komando falan değil tabii ki de yani anlatmak istediğim öyle çok rahat yatarak askerlik yapmamıştık biz öyle söyleyebilirim.
    Sırf askerliğini yatarak,kilo alarak yurdun çeşitli yerlerinde bitiren arkadaşlarımı görünce bizim Tugay biraz üstte kalıyor:)

    ama öyle çok abartılcak bi komandoluk durum yok tabii ki sadece disiplini biraz fazla,biraz daha sıkı tutuyorlar eğitimleri,denetlemeleri,tatbikatları falan.

    Sık tatbikat yapılmasının nedeni de eğer diyelim bir savaş çıktı Yunanistan veya Bulgaristan ile
    Türk Silahlı Kuvvetleri'nin düşmana ilk saldıracak Zırhlı Tugayı Çerkezköy Tugayı imiş,o yüzden sık sık tatbikat yapılıyor.


    Evet hocam kısa dönem durumu bölükten bölüğe değişir mesela bizim bölük komutanı kısa dönemleri sevmez, uzun dönem erler yatarken biz kısa dönemleri çalıştırırdı ama bu Tugay'da çok rahat askerlik yapan kısa dönem arkadaşlar da vardı tabii.


    Hocam askerde branş öğretmenliği,doktorluk,belli mühendislikler gibi meslekler dışında diğer meslekleri pek önemsemiyorlar.Hatta marangozluk,aşçılık,berberlik,terzilik meslekler çok daha önemli onların gözünde.
    Öğretmenleri subay çocuklarına ders versinler diye ayırıyorlar,rahat oluyor askerlikleri yani
    Doktorların da zaten kaçarı yok 12 ay asteğmen olarak

    Makine Mühendisi olarak ekstra faydasını görebilirsin,geçen sene aynı pozisyonda bir arkadaşıma kazan dairesinde bir görev vermişlerdi,ama hani kazan dairesi diyince komik gelebilir başta fakat sakın öyle düşünme çok rahat askerlik yaptı orda,gidip orayı,sistemi falan kontrol ediyordu her gün,işte sorunlarıyla uğraşıyordu.



    Tank görürsün hocam:) Bölük içinde olur zaten,onların bakımı,temizliği,teçhizatları falan filan artık bölük komutanın insafına kalmış,bizimki bize herşeyi yaptıyordu:)


    Size en önemli önerim şu olabilir;

    Usta Birliği'nde görevler dağıtılırken Revir Çavuşluğu için öne atlayın,istekli olun hatta ilaçlardan anlarım,yakınımızın eczanesi vardı,işte küçükken çalıştım,dedem sürekli ilaç kullanıyor ben alıyorum falan filan gibi gerekçelerle bu görevi almaya çalışın çok rahat edersiniz söyliyim,eğer bu görevi alırsanız beni hatırlarsınız ve çok daha dua edersiniz bana


    Yazıcılık görevi ise biraz uzun,alengirli değişik bir konu(zaten kısa dönemlere genelde verilen görev bu) eğer anlatmamı isterseniz bu konuya da değinebilirim:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OxBlue -- 10 Aralık 2009; 13:28:41 >




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.