Şimdi Ara

Dacia Duster Kullanıcıları ve Sevenleri Grubu (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
3.339
Cevap
53
Favori
727.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aliki

    dacia duster ile ilgili kendi görüşlerimide yazmak istedim.araç dışarıdan farklı içeriden farklı bir konseptte.dış görüntü orta ölçekli bir suv gibi fakat içi dar,siyah ve iç karartan bir görüntü basık tavan ve normal binek bir otomobil havasında.renault eski kasa meganın ve clionun parçalarından oluşan bir dashbord ve iç donanım.bugün zeytinburnu dacia showroom unda kapıları açıp aracın içine geçip oturayım dedim.kapıların içi resmen boş.açıp kaparken kuş gibi sanki.bagaj bölümünü geniş tutmak için arka koltuğu resmen ön koltuğa yaslamışlar.içi hakketten çok kasvetli.sunroof olayıda hiçbir donanımda yokmuş.
    fiyat asla ucuz değil.4x4 versiyonu dizel 105 bg lik full+fullu (donanım full olsada çok eksiklikler var)temmuzda geliyormuş fiyatıda 47.000 t.l.?satarsa helal olsun derim.o parayı veren biraz borç harç daha oturaklı bir suv alır diye düşünüyorum.birde renault meganı ben 4 sene kullandım.ön dashborddan cıklama dahil her türlü ses geliyordu.düz asfalt yolda bile asabımı bozan kapı ve diğer yerlerinden gelen sesler arabadan iyice soğutmuştu beni ve dayanamayıp 4 senede satmıştım.duster da kullanılan malzeme aynı ve bu arabayla birde offroad yaptığınızı düşünün.6 ay sonra kulaklarda pamukla arabayı kullanabilirisiniz?


    2009 sportage kullanıyorsun gelip duster a yorum yapıyosun. yap tabi. ama bilinç altında bi sportage var ve sen onun bazı özelliklerini duster dada aradın alıştığın için. Dacia bunu barbaros bulvarında simsiyah camlarla gezilsin diye yapmadı. Kırsal kesimdeki kullanıcıya 30 bin liraya dağa taşa vurucak sağlam bi araba vermek için yaptı. içine 1-2 donanım daha ekleyip şehirdeki kullanıcıyada hitap etmeye çalıştı. yanlışım varsa uyarın lütfen. Ama nedir bu büyük beklentiler anlamıyorum. Arabada donanım değil sağlamlık ön planda. Loganıda beğenmeyenler var aynı sebepten. Ama bikere sorun çıkarmada. Neden ??? Çünkü sorun çıkarıcak elektornik donanımı yok. sorun çıkması için sorun çıkarıcak bişey olması gerekir. Dağda taşta o logan neler yaptı ben biliyorum. Primeranın giremediği heryerde şaşırttı beni. max. torkunuda 3000 'nde veriyor 1.4 motor bi benzinli modeler göre çok iyi. Ama bazı arkadaşlar daha objektif düşünürse ve biraz empati kurarlarsa bana katılacaklardır.




  • bu aracın karşılaştırılması gereken araç qhaskai değil terios tur...nissan nissan yani, heleki arazide izsim yapmış marka (ben beğenmiyorum ayrı)
    bugün duster siparişimizi verdik allah utandırmasın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: egunns

    bu aracın karşılaştırılması gereken araç qhaskai değil terios tur...nissan nissan yani, heleki arazide izsim yapmış marka (ben beğenmiyorum ayrı)
    bugün duster siparişimizi verdik allah utandırmasın

    Hayırlısı olsun.
    Hangi donanımını kaça aldınız bilgi verebilir misiniz acaba?
    Liste fiyatı üzerinden ne kadar indirim yaptılar?
  • ilk etapta fazla araç gelmediği ve gelmeyeceği için şu an sıkıntı var; dacia,türkiyeden çok talep beklemediği için fazla araç ayırmamış; ama tam tersi oldu millet kuyrukta; bayilerin çoğu artık sıra bile yazamıyor; biz haziran sonu gelen siyah laurette look paket araçlardan birini alıcaz; güvenlik paketinin olup olmayacağı henüz belli bile değil; bu yüzden net fiyat alamadık; zamdan etkilenmeyeceğimizi biliyoruz ama teslimat aşamasında çok ufak bir fiyat jesti yapacaklarını söylediler
  • Cherry tiggodan bıle daha ucuz oldugu ıcın tercıh edılebılır ama sandero stepway bence daha sık ve daha ucuz.Ben alacak olsam stepway ı tercıh ederdım
  • forumda duster sahibi olan var midir? konu da goremedim ya da gozden kacirdim.

    zonguldakta bir duster sahibinin yorumlarina kulak misafiri olmustum. tam olarak `yaa bu araba neymis boyle. bi ankaraya gittim depo bosaldi. cok yakiyor. hic sevmedim ya` demisdi.

    sonucta adi arazi araci olan bir makine bu. biraz fazla yakmasi normal karsilanmali. sizin yorumlariniz ne olur bu konuda?

    asil merak ettigim konu ise aracin arazi performansi. hic test eden oldu mu? sifirinin bu fiyatlarda olmasi insani suphelendiriyor dogal olarak. fakat insanlar ismi olan arabalari alirken marka amblemine muthis paralar verdigi icin daicanin ucuz olmasini pke yadirgayamiyorum. zaten adamlarin satis politikasi bu yonde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -BoZ-
    fakat insanlar ismi olan arabalari alirken marka amblemine muthis paralar verdigi icin daicanin ucuz olmasini pke yadirgayamiyorum. zaten adamlarin satis politikasi bu yonde.



    Dacia Duster'ın hiç de ucuz olduğunu düşünmüyorum. Çok ciddi donanım eksiklikleri var ve kaliteli malzemelerden üretildği de söylenemez. Bu durumda insanlara düşük gibi gelen fiyatı bile yüksek bence.
    Bikere bu araca Laurette paket olmadan binilmez bence. O da en dolusu olmasına rağmen yeterli donanımda değil ve başlangıç fiyatı diye geçen fiyatla arasında ciddi fark oluşuyor bu paketi alınca.
    Şahsi fikrim parasının aracı değil bu araç ben yetkililerin iddialı söylemlerinden sonra gelen donanım ve fiyat listesini görünce ciddi hayal kırıklığı yaşadım.
    Bu araçla ilgileniyorduk ama şuan tercihlerimiz arasında değil.




  • evet -bir üye- arkadaş doğru söylüyor, bencede laurette donanım harici versiyonlar hakkaten çok boş; görsel olarakta çok zayıf...yani reklamlardaki 29.990 lık aldatmacadan başka birşey değil ve çoğu insanda reklama kanıp bayilere koşuyor; ha! bu tarz reklam stratejileri sadece renault group a has değil; hepsi böyle
    Biz aracı kardeşime alıcaz (zaten bu türev araçlar benim tarzım değil)..kardeşiminde yıllardan beri yüksek araç hayali var..özellikle büyük jipleri çok seviyor;tabi bunlara sahip olmak çok külfetli
    Ben duster ı 7 ay önce internetten gördüğümde hah dedim bu tam kızkardeşime göre bir araç (tipinide çok beğendim)..bu süre zarfında aracı ince ince takip ettim; aslında benzinli versiyonu aldırıcaktım çünkü senede yapılan 5-6 bin km dizeli mantıklı kılmayacaktı fakat benzinlininde laurette versiyonu yok
    Şimdi bakıyorumda araç qashkai le karşılaştırılıyor; bu bile aracın bi nebze gücünü gösteriyor bence...arasında 12-13 bin tl lik fark var! ciddi fiyat...benim hep kriterim aslında kardeşimin istediği terios tu..bence aracın her özelliği teriosla mukayese kabul etmez; terios kadar boyutları ilginç bir araç hatırlamıyorum ben; yüksek, kısa, dar...sert virajda devrilecek gibi
    bilmem anafikri anlatabildinmi; yani bu aracı almaya karar verenlerin mutlaka elle tutulacak nedenleri vardır; kimse parayı sokakta bulmuyor....
    ha diyecekseniz bu paraya megane corolla vs alınır, bunu bende çok anlatmaya çalıştım kardeşime; ben yüksek araç olmazsa boşuna aracımı değiştirmem deyince çok da alternatif kalmıyor...
    ha bu yazdıklarım aracı övdüm gibi sezilmesin, bencede fiyat biraz pahalı..laurette look paket max 36 bin tl lerde olmalıydı...40 bin tl lerde değil!




  • arkadaşlar bu dacia hakkında konuşmak için önce bir dacia tarhini nasıl dacianın kurulduğunu bilmek lazım romanya kominist partisi bir milliyetçilik sarhoşluğuyla dacia yı kurmuş bakmışlarki bu iş öyle marşlarla bayrak ve kuru bir milliyetçilikle olmuyor dacia nın bütün haklarını renault ya satmışlar sadece %1 lik bir hakkı romanya devletine ait ve satarken koydukları şartname leri var nedir şartları fabrika romanyada kalıcak üretim romanyada olucak ve tasarımı bağımsız dacia a ait olucak o kadar...

    şimdi dacia nın kendine ait en ufak bir arge si mühendisi hiç bir şeyi yokdur her şey merkez fransada yapılır.. yani bazı arkadaşlar bu aracı dacia nın yada dacialı mühendislerin yapdığını sanıyor alakası yok.. daciayı fransada clio megan laguna v.b gibi yapan üreten mühendis takımı yapıyor..

    sadece tasarımı dacia yaya ait onun dışında yürüyeni motoru iç tasarımı hatta gerekirse tasarımda bile müdahale ediyor renault..

    bu araç bence satar neden satar fiyatı suv segmentinde en ucuz olan suv olucakdır ve aslen suv alıcak olan insan donanıma lükse konfora bakmaz..

    anadoluda yüksekliği açısından iyi satabilir.. yani türkiyede segmentinde iyi bir pazar yakalayabilir.. heleki birde renault desteği var aracın yani insanlar 40 bine kim alır diyor yada 45 bine bine..


    5 bin tl peşin 14 ay taksitle arabayı verirsen bak bakalım kimler alıyor yada 24 ay kampanya taksit yaparsan bak bakalım kimler alıyor.. renaultunun böyle büyük bir avantajı var türkiyede..haliyle dacia da bu nimetten faydalanıyor..

    birde renault desteği düşünürseniz bu gün dacia bakımlarını renault servisleride yapıyor neticede aynı kokpit aynı motor aynı yürüyen.. haliyle buda çok cezbedici bir artı alıcı için.. parça bakım yedek parça sıkıntısı yok.. kendini ispat etmesine gerek duyucak bir teknolojisi yok neticede kullanılan teknoloji kendini ispat etmiş sağlamlığı belli olan renault teknolojisi..

    bunun dışında bir özellikde araç hakkında söyliyim Arazi araçları için önemli olan yaklaşma, uzaklaşma açıları ve karın yüksekliğidir ve dacia duster bu konuda suzuki vitaradan sonra en iyi segmentinde ikinci araç olarak testlerde kendini kanıtlamış bir araç..

    illa lüks konfor isteyenler fullu ünü alıp kendi de para harcıyarak o araca bir şeyler ekleyebilir neticede lüks ve konfor denilen şey tamamen paraya endeksli sonrada yapılabilir şeyler bi xenon farlar ısıtmalı koltuklar deri döşemeler ses motor izalasyonu v.b.. neticede o kadar para bile harcasan gene bir sıfır cherooke land rover range rover fiyatına yaklaşamaz..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkmoon34

    arkadaşlar bu dacia hakkında konuşmak için önce bir dacia tarhini nasıl dacianın kurulduğunu bilmek lazım romanya kominist partisi bir milliyetçilik sarhoşluğuyla dacia yı kurmuş bakmışlarki bu iş öyle marşlarla bayrak ve kuru bir milliyetçilikle olmuyor dacia nın bütün haklarını renault ya satmışlar sadece %1 lik bir hakkı romanya devletine ait ve satarken koydukları şartname leri var nedir şartları fabrika romanyada kalıcak üretim romanyada olucak ve tasarımı bağımsız dacia a ait olucak o kadar...

    şimdi dacia nın kendine ait en ufak bir arge si mühendisi hiç bir şeyi yokdur her şey merkez fransada yapılır.. yani bazı arkadaşlar bu aracı dacia nın yada dacialı mühendislerin yapdığını sanıyor alakası yok.. daciayı fransada clio megan laguna v.b gibi yapan üreten mühendis takımı yapıyor..

    sadece tasarımı dacia yaya ait onun dışında yürüyeni motoru iç tasarımı hatta gerekirse tasarımda bile müdahale ediyor renault..

    bu araç bence satar neden satar fiyatı suv segmentinde en ucuz olan suv olucakdır ve aslen suv alıcak olan insan donanıma lükse konfora bakmaz..

    anadoluda yüksekliği açısından iyi satabilir.. yani türkiyede segmentinde iyi bir pazar yakalayabilir.. heleki birde renault desteği var aracın yani insanlar 40 bine kim alır diyor yada 45 bine bine..


    5 bin tl peşin 14 ay taksitle arabayı verirsen bak bakalım kimler alıyor yada 24 ay kampanya taksit yaparsan bak bakalım kimler alıyor.. renaultunun böyle büyük bir avantajı var türkiyede..haliyle dacia da bu nimetten faydalanıyor..

    birde renault desteği düşünürseniz bu gün dacia bakımlarını renault servisleride yapıyor neticede aynı kokpit aynı motor aynı yürüyen.. haliyle buda çok cezbedici bir artı alıcı için.. parça bakım yedek parça sıkıntısı yok.. kendini ispat etmesine gerek duyucak bir teknolojisi yok neticede kullanılan teknoloji kendini ispat etmiş sağlamlığı belli olan renault teknolojisi..

    bunun dışında bir özellikde araç hakkında söyliyim Arazi araçları için önemli olan yaklaşma, uzaklaşma açıları ve karın yüksekliğidir ve dacia duster bu konuda suzuki vitaradan sonra en iyi segmentinde ikinci araç olarak testlerde kendini kanıtlamış bir araç..

    illa lüks konfor isteyenler fullu ünü alıp kendi de para harcıyarak o araca bir şeyler ekleyebilir neticede lüks ve konfor denilen şey tamamen paraya endeksli sonrada yapılabilir şeyler bi xenon farlar ısıtmalı koltuklar deri döşemeler ses motor izalasyonu v.b.. neticede o kadar para bile harcasan gene bir sıfır cherooke land rover range rover fiyatına yaklaşamaz..


    hangi testlerde oldugunu ogrenebilir miyim? bu cok onemli bir mevzu cunku benim icin. yani araba ilk tumsekte parcalanicakmis gibi geliyo bana. arac hakkindaki onyargilarimi yenmemi saglayacak kadar ciddi ise bu testler cok iyi...

    @Bir Üye

    hakli olabilirsiniz. ben diger suvlarla karsilastirildiginda ucuz kaldigini soylemek istemistim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -BoZ- -- 10 Mayıs 2010; 1:49:56 >




  • bu aracın lansmanının yapıldığı aralık ayından beri araç almak için bu aracı bekliyordum, sonradan pişman olmamak için...araç geldikten sonra her tarafını inceledim, araç için yapılan tüm yorumları okudum. sonuç olarak boşa beklediğimi anladım, geçen hafta cuma günü opel zafira aldım. Arkadaşlar bu araca 40 bin lira verecek kadar zengin değilim, çünkü kolay para kazanmıyoruz. ama bu parayı verip alacak olan arkadaşlar da güle güle binsin. Allah hepimize kaza bela vermeden, güle güle binmeyi nasip etsin.
  • iyi günlerde kullanın kaliteli bir araba ;; yanlız bir nüans var, zafiranın rakibi duster değil scenic ,touran, 3008, 5008,picasso vs dir; umarım bunların arasında eleme yapmışsınızdır


    quote:

    Orijinalden alıntı: borsaci67

    bu aracın lansmanının yapıldığı aralık ayından beri araç almak için bu aracı bekliyordum, sonradan pişman olmamak için...araç geldikten sonra her tarafını inceledim, araç için yapılan tüm yorumları okudum. sonuç olarak boşa beklediğimi anladım, geçen hafta cuma günü opel zafira aldım. Arkadaşlar bu araca 40 bin lira verecek kadar zengin değilim, çünkü kolay para kazanmıyoruz. ama bu parayı verip alacak olan arkadaşlar da güle güle binsin. Allah hepimize kaza bela vermeden, güle güle binmeyi nasip etsin.
  • bu aracın boş benzinli versiyonu ne kadar?29.990 t.l. full deri döşeme ve 4x4 ne kadar 47.000 t.l. şimdi bu aracın fullünü aldın içine eklemeler falan yaptın diyelim.bu eklemelerle aracın fiyatı 50.000 t.l. oldu diyelim.ve sen aracı kullanmaya başladın ve altı ay sonra satmak istedin?pazara çıkardın ve 45.000 t.l. etiket koydun müşteri beklemeye başladın.demezlermi adama bunu sıfırı 29.990 t.l.? sen istediğin kadar anlat dur işte benim aracım fulde, 4x4 de şusuda var busuda var de.karşındakine anlatamazsın.çünkü dışarıdan baktığı zaman adam iki aracıda aynı diye değerlendiriyor.bunu niye anlattım?benim başıma geldi çünkü.2005 in sonunda 43.500 t.l. verdim renault megane full+fullünü aldım.2009 yılında tertemiz 60.000 k.mde aracımı 25.500 t.l. ye zor sattım.çünkü piyasada bu verdiğim fiyatın altında boş meganı satıyor.sen istediğin kadar lastik basınç sensörü varde sun roof varde kimin umrunda.bu olaydan sonra mümkünse tek versiyonu araç alma konusuna dikkat eder oldum.bir full almamak lazım satarken çok zarar edersiniz.




  • Megan müşteri kitlesi zaten pek lüks segment tutkunu olmadığından böyle. Öyle konfor derdinde olup da imkanı olan zaten başka markalara kaymış durumda. O yüzden 2.el piyasasında sizin full donanıma fazla önem veren olmuyor, kıymetini bilen çıkmıyor.

    Ama arazi aracı konusunda farklı olabilir donanım. Biraz da gösteriş için alınıyor bunlar çünkü. Çoğu SUV kullanıcısının pek öyle araziye çıktığı filan da yok. Çok olsa biraz bozuk köy yoluna ayda yılda bir gidiyorlar. 4x4 şart da değil bunun için aslında.




  • Gördüm ama sıfırda temin sorunu olduğundan sıfır fiyatı kadar belki daha fazla fiyat çekmiş keratalar :)

    Şöyle 35 tl'ye filan verselerdi alınabilirdi belki.
  • adam ambiance 40 bin çekmiş şaka gibi..o zaman ben laurette look a 50 çekiyim
  • o kilometrede bir araç büyük bir şevkle ve hevesle alındıktan sonra 650 ve 450 km de neden satılır?iyice düşünmek lazım hele sıfırını alıryken 100 kere düşünüp bir kerede temiz karar vermek lazım.sonra saç baş yolmakta var işin içinde!satamaz son sahibi olurum diye korkup iyice ölü fiyatada satmak var sonrasında.
  • ikinci elde iki aya kalmaz ciddi bir rekabet olacağını söyleyebilirim.bekle ve gör!demiş atalarımız.boşuna değil?
  • adamlar yazmış niye okumadan yorum yapıyorsunuz,
    keyfi diye ,ne demek bu; yani adamlar hava atıyor zaten sıfırı pazarlıkla
    daha ucuz , millet jeep görsün diye ,koymuşlar ilana.
    ama tabi kötülemek bedava nasıl olsa vurun.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.