Şimdi Ara

Futbolcu Olmak İçin Ne Yapmalıyım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
37.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba...lütfen dalga içerikli yorumlar yazmayın bu konuda bilgisi ve tecrübesi olanlardan yardım istiyorum.

    Yaşım 18 futbol için geç olabilir ama örnek vermek gerekirse Tuncay Şanlı futbola 19 yaşında başlamış ve profesyonel olarak şu an futbolcudur.Benim merak ettiğim bu yaşdan sonra futbolcu olabilirmiyim olursa nerelere başvurabilirim takım önemli değil lisanslı futbolcu olmak istiyorum.Lisedeyken okul takımında defansif orta saha oyuncusuydum ve kaptandım.Çok hızlıyım,top kontrolüm iyi,90 dk mücadele ediyorum arkadaşlarım bana dalaksız diyordu. :) :Çokta iyi olduğumu söylemiyorum ama kendime güvenim var.ama nasıl yapacağımı nereye başvuracağımı bilmiyorum.İlginiz için teşekkürler.



  • çevrende sağlam bi kulübe başvur zaten orda senin neler yapabiliceğini az çok görürler idmanlarda ama yaşın biraz geçmiş hevesini kırmak istemem tabi
  • Olursun neden olmayasın ama nasıl olcağını bilmiyorum.Grafite 20 yaşında başlamış futbola.

    Bu arada mevkin dışında özelliklerin Sabri'ye benziyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: conquête

    çevrende sağlam bi kulübe başvur zaten orda senin neler yapabiliceğini az çok görürler idmanlarda ama yaşın biraz geçmiş hevesini kırmak istemem tabi



    Amatör külupler var çevremde ama gitsem kayıt olabilirmiyim yani bunların belirli tarihleri ve yaş sınırlamaları var mı.Ve en çok merak ettiğim geç yaşda nasıl futbolcu olabiliyorlar?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dark is the Sunlight

    Olursun neden olmayasın ama nasıl olcağını bilmiyorum.Grafite 20 yaşında başlamış futbola.

    Bu arada mevkin dışında özelliklerin Sabri'ye benziyor.


    :) Hız konusunda olabilir ama diğer özelliklerim benzemiyor ;)
  • Tff nin sitesini inceledim ama bilgi bulamadım.
  • Yok mu farklı yorumları olanlar ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: danterdi


    quote:

    Orijinalden alıntı: conquête

    çevrende sağlam bi kulübe başvur zaten orda senin neler yapabiliceğini az çok görürler idmanlarda ama yaşın biraz geçmiş hevesini kırmak istemem tabi



    Amatör külupler var çevremde ama gitsem kayıt olabilirmiyim yani bunların belirli tarihleri ve yaş sınırlamaları var mı.Ve en çok merak ettiğim geç yaşda nasıl futbolcu olabiliyorlar?

    yaş sınırlaması yok eğer beğenirlerse lisans çıkartırlar genç yaşda futbolcu olmak için erken yaşda başlamak gerek bende geç kaldım malesef gerçi bırakmak zorunda kaldım ama neyse dediğim gibi kulüplere git bakalım neler çıkacak




  • Futbolcu olmak için yola çıkıp da bir sakatlıkla hayatı bitenler var. çok riskli bir iş, hem de bu yaştan sonra başlarsan - ultrasüper bir yeteneğin yoksa- bir yerlere gelmen imkansız bence. Gelecekle ilgili planların neler bilmiyorum ama a planın bu değildir umarım.
  • Bu 19-20 yaşında futbola başlayanları örnek veriyorsunuz ama bu insanlar 20 yaşında falan tanışmıyorlar futbola. Ametör liglerde falan oynuolar yani.
  • artık öyle bir hal aldı ki yetenekten çok şans ve torpille futbolcu olunuyor.ne kazmalar top koşturuyolar 1. ligde 18 yaşındaymışsın u-19 liginde oynayabilirsin.1 hafta sonra başlayacak u-19 ligi.ankara,istanbul gibi bi ildeysen amatör klüpten bol birşey yok.herhangi birine katıl,gerçekten yetenekliysen gerisi gelir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Herhangi Biri

    Futbolcu olmak için yola çıkıp da bir sakatlıkla hayatı bitenler var. çok riskli bir iş, hem de bu yaştan sonra başlarsan - ultrasüper bir yeteneğin yoksa- bir yerlere gelmen imkansız bence. Gelecekle ilgili planların neler bilmiyorum ama a planın bu değildir umarım.


    futbolculuk benim çocukluk hayalimdi ama bazı nedenlerle genç yaşta kulüplere gidemedim.Ayrıca ben zaten bu riskleri göze alarak bu işe koyuldum.Ultrasüper bir yeteneğim yok ama birçok futbolcudanda iyi olduğumu düşünüyorum öğretmenlerim beni çok beğenirdi turnuvalarda.Keşke zamanında gidebilseydim.Ama olmadı.Planlara gelirsek hayatımı futbolcu olmak üzerinede kurmuş değilim şuan İşletme okuyorum ama futbolculukta bir yandan içimi kemiriyor.Burada bir amatör kulüp var yarın bir gidip konuşacam.Uygunsa şartlar olursa kendimi göstermek istiyorum olmazsada olmaz dünyanın sonu değil.Şansımı denemek istiyorum sadece.




  • 11 yaşımda bende bi klüpte oynuyordum. Tam ortada oynuyordum Gerrad'ın mevki Aslında takımn en zor mevki orasıdır çünkü takım ordan kontrol edilir yani takımın beyni odur. Geride olduğum için gelen toplara gelişine wururdum kaleyi tutturma şansım %80'lerdeydi tutanlarında %60'ı gol olurdu Kışın başka bi klüple maç yapmıştık, saha çamır, bana foul yaptılar o çamurn içine düştüm yüzüm gözüm hatta ağızımn içne kadaar bulaştı, sol dizim şişti, çok sinirlenmiştim bi daha gitmem diyordum.

    Ama şimdi çok pişmanım şuan 18 yaşındaym devametsem kendimi manyak bi derecede geliştirirdim. Garrad'ı izliyorum öyle bi heyecanlanıyorumki ahh ahh çekiyorum

    Ama bide Sabri'yi izliyorum "m4l m4l" çekiyorum 30 şuttan 29'u dışarı. Keşke yerinde ben olsam keşke.. o kadar para alıyor, kaç senedir oynuyor, idmanlarda çalışmıyormu bu? niye hala stadyumun dışına atıyor? analamıyorum. Ya bu kaleyi niye tutturamıyorlar onu bü türlü anlayamıyorum.




  • Grafite'de 21 yaşında futbola başlamıştı.
  • Yaşın Geçmiş. Çok İyi Yeneteğin Varsa Bir Yere Tutunup Devam Edebilirsin.. Ama Yokki Okul Takımında Keşvedilmedın.. 90 DK Boyunca Kalabilmen Güzel Ama Okul Takımıyla Ligler Ayrı Kondisyonun Şuan 0 Çok Çalışman Gerekiyor Bu Seneki Liglere Yetişmen İmkansiz Seneyede 19 Olucaksın Biraz Zor Gibi Gözukuyor..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ysff_srdr

    Grafite'de 21 yaşında futbola başlamıştı.

    ama o brezilyalı
  • Zaten banada en çok futbolu bilmeyip futbol oynayan ve haksız kazanç elde eden insanlar koyuyor.
  • Yaşın geçmiş diyenlere katılmıyorum.Önemli olan azim
  • Sen Bu işi Unut Geç kalmışsın ....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PreQue*

    Yaşın Geçmiş. Çok İyi Yeneteğin Varsa Bir Yere Tutunup Devam Edebilirsin.. Ama Yokki Okul Takımında Keşvedilmedın.. 90 DK Boyunca Kalabilmen Güzel Ama Okul Takımıyla Ligler Ayrı Kondisyonun Şuan 0 Çok Çalışman Gerekiyor Bu Seneki Liglere Yetişmen İmkansiz Seneyede 19 Olucaksın Biraz Zor Gibi Gözukuyor..


    Aslında kondisyonum iyi bu aralar maç yapmıyorum ama her akşam 1.5 - 2 saat bisiklet sürüyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.