Şimdi Ara

Subaru forester kullananlar..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.717
Cevap
67
Favori
414.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sanirim cok fazla forester sahibi yok.. :( ama eger bu arac ile ilgili bilgisi olanlar , paylasirsa cok sevinirim..
    Nitekim yakinda bende forester kullanmaya basliyacagim...:)
    (10 gun gibi))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kozbi -- 21 Aralık 2009; 1:10:52 >



  • Hocam size tavsiyem Sedan bir araç almanız,
    Artık Seda'n araçlar 3,5lt civarı yakıyor
    Neden Sedan önerdim, seçeneklerde tucson, qq varsa sizin için 4x4'ün hiç bir önemi yok demektir.
    İşin uzmanlarınında belirttiği gibi 4x4 önemli değilse Suv almak hamallıktan başka birşey değil.
    Bu yönde düşünmenizi tavsiye ederim.
    Diğer yandan sadece dsg sorunlarından ötürü dünyada 30 milyon aracını geri çağıran ve Çin'de bile dsg li araçları 10 yıl garanti ile satan, ancak Türkiye'de 1 aracı bile geri çağırmayan tüm sorunlara kullanıcı hatası diyen bir markanın alım listesinde olması aslında tüketicinin birbirine saygısızlığı oluyor. Duyarlı olmakta fayda var
    Herkese merhabalar,,,

    2006 Model Forester kullanıcısıyım. Aracın ilk sahibiyim. Aldığım 2006 yılından beri servislerimi aksatmadan bu güne kadar geldim. Arabam 115.00 km de. Garip bir şekilde bu güne kadar arabama yaptığım harcamaları listeledim. Ortaya ilginç bir tablo çıktı.

    10.000 Km - 20.06.2006 - 209,00.TL
    20.000 Km - 19.03.2006 - 336,00.TL
    30.000 Km - 21.02.2007 - 574,18.TL
    40.000 Km - 11.07.2007 - 548,02.TL
    50.000 Km - 31.01.2008 - 559,62.TL
    60.000 Km - 25.08.2008 - 583,00.TL
    80.000 Km - 26.01.2011 - 4.337,46.TL
    100.000 Km - 08.07.2013 - 2.087,46.TL
    115.000 Km - 17.03.2016 - 7.051,97.TL

    80.000 Km de maalesef arka Amortisörüm Patladı. 2 arka değiştiği için Fatura 4.337.TL ye çıktı.

    100.000 Bakımı 1. Ağır bakımdı. Triger kayışı dahil pek çok değişim olduğu için 2.087.TL ödedim.

    Son Bakımım da maalesef Oksijen Sensörüm Hava Emme Valfleri (A-B) arıza yapmıştı bunları değiştirdim. Sadece bu 3 parça iskonto öncesi 3.000.TL + Kdv tuttu

    Ön Takım 10 sene sonra ilk defa değişti, Frenler, Egzost değişti. ve Tüm yağlar ve filtreler değişti.

    Özetle 10 senede servis için 16.287,17.TL para harcadım. Senelik maaliyetim 1.628.TL, Aylık Maaliyetim 135,73.TL oldu.

    Bunları 2 nedenle paylaştım.

    1- 10 senesini doldurmuş bir Subaru Forester de bizleri bekleyen sürprizleri görmenizi istedim
    2- 10 senelik bir aracın servis maliyetini görmenizi istedim..

    Sevgi ve saygılarımla,

    Merhabalar bende de 2009 forester var, lpg ile kullanıyorum. Diğer arkadaşların dediği gibi lpg'siz bir araç bulursanız iyi olacaktır. Bunu yazma sebebim de aracın lpg ile ne kadar yürüdüğünü, montaj durumunu bilemeyecek olmanızdır. Aracı satın alacağınız sıra sübaplar erimişse ve gizlemek istiyorlarsa şu lpg katkıları gibi sıvılar biraz sarsıntıyı örtbas edebiliyor ama en fazla 500 kilometre sonra sarsıntıyı hissetmeye başlayıp gereksiz yere hem para harcarsınız hem de hevesiniz kaçar. Alacağınız aracın da bakımları nerede yapılmış ya da yapılmış mı bakmanız faydanıza. Misal bendeki aracın tüm mekanik bakımları sadece Jaspa'da yapıldı satın aldığım günden bugüne kadar. İlk satın aldığımda garanti sonrası bakımlara ulaşamayınca servise götürüp tüm sıvı ve gereken değişimleri yaptırmıştım. Bunun tek istisnası airbag fişeği için geri çağırma kapsamında Bayraktar'a götürmem. O esnada çatlak olan ön camı da değiştirmiştim kaskodan.


    Arabanın yaşından ve muhtemel kilometresinden ötürü değişmesi gerekebilecek şeyleri yazmaya çalışayım.

    • Alacağınız araç zorlanarak kullanılmışsa orjinal radyatörü bir süre sonra üstten sızdırma yapabiliyor. Rezerv su haznesi olduğu için düzenli kontrol yapıyorsanız çok sıkıntı yaşamazsınız ama değişmesi gerekir. Dalgın olduğunuz bakmadığınız bir aralıkta hararet yapabilir. Güzel masraf açtırır.
    • Aracın hız yükseldikçe arkadan uğultu geliyorsa porya değişmesi gereklidir. Benim başıma geldiği için yazıyorum, bilye dağılıyor ve uğultu yapmaya başlıyor. Düşük hızda farkedilmez ama yüksek hızlarda artan bir uğultusu vardır.
    • Direksiyonu tam sağ ya da sol kırıp gaza yüklediğinizde düzenli tıkırtı yapıyorsa aks başlarında aşınma vardır. Subaru orjinal parça olarak sadece aks başı satmıyor. Yarım aksla beraber almanız gerekiyor. En azından SH kasa için. Ben de gidip Yender'den Tayvan malı aks başı aldım, Jaspa'da taktırdım bakım zamanı. Birer bakım arayla ikisini de değiştirdim ses yapmaya başladı diye. Aks ile almaktan daha mantıklı ve ucuz geldi.

    Bunun dışında standart bakım aralıklarında değişmesi gereken parçalar, eskiyen kauçuklar, kayışlar vs. ve ağır bakımlar yapıldı. Aracı lpg ile kullandığım için sübaplar sıkıntı çıkarttığında sübap takımı değiştirdim komple. En son seferde sübap takımı değiştirirken, ağır bakıma 20bin kilometre kaldı diye ağır bakımını da yaptırdım. Sonra gidip tüm lpg tesisatını tank vs. daha güncel bir sistem ile değiştirdim. 30bini geçti şimdilik bir sorun yok şükür. Benim kullanım tarzımda ortalama 60bin kilometre civarı lpg ile gittikten sonra sübap yaptırmak gerekti şimdiye kadar. Daha uzun giden arkadaşlar da var. Ki lpg'siz kullanacaksanız zaten bu kısım gereksiz.


    Cidden bir Subaru almak niyetindeyseniz klasik ekspertizden sonra ayrıca adı bilinen bir Subaru servisine gidip kontrol ettirmenizi tavsiye ederim ya da direkt servislere sorun kendi bakımını yaptıkları araçlardan satılık olan var mı diye. Subaru özelinde midir bilmiyorum ama daha butik bir çevre olduğundan misal ben de arabayı satmaya ya da takasa karar verdiğimde ilk söyleyeceğim servis olacaktır "Abi 2009 kasa bakan var mı, satacağım yada model yükselteceğim." diye.

    Önceki gün hava yastığı fişeği değişimi ile ilgili aracı servise cagirmislardi. Dun Bayraktar İstinye'ye gidip işlem için bıraktım aracı. Ön camımda çatlak vardı, aracı bir gün bırakıp onu da değiştirttim. O sırada evrak işlemleri yapılırken e-boxer geldi mi diye sordum ilgili arkadaşa. Gelmedi ama donanım listelerinin geldiğini söyledi. Bakarken haliyle konu fiyata da geldi. Listelerdeki fiyatlar 395.000, 405.000 ve 440.000 lira.
    İlk iki donanım listesi arası gördüğüm fark sadece deri koltuk. Ki benim tercihim olurdu. En pahalı donanım seviyesi içinse gördüklerim harman kardon ses sistemi, 18 inç jant farkiydi. Muhakkak başka farklarda vardır ama aklımda bunlar kalmış.

    Ayrıca 2020 yılı için Türkiye'ye 40 tane araç geliyormuş ve şimdiden 10 tanesi satılmış. 20.000 lira ödeme yapıp ön sipariş verebiliyorsunuz dediler.

    Mesaj bitmeden aklıma geldi en üst donanımda daha hızlı kapanan elektrikli bagaj kapağı varmış. Ne faydası olur çözemedim.
    Ben 2016 sıfır outback aldım ve halen kullanıyorum kmsi 80binde. İlk subarumdur.

    yani siz gidip 2010 model ne idüğü belirsiz bir araç alıp yaşadığınız sıkıntıları burada markayı kötüleyerek anlatmanız çok acı bir durum. Şu bir gerçek ki Subarular ya çok temizdir yada çok hırpalanmıştır, bunu expertizle kontrolle anlamanız mümkün değil, ancak o aracın geçmişini takip ederek anlayabilirsiniz.

    Yazdıklarınızdan sadece servis sorununa katılıyorum, bu araçların ustası ülkemizde belli noktalarda var ama arıza çözümü yorucu bir donanıma sahip değil, zaten japonların en sevilen özellikleri arızalığı basite indirgeyecek tasarımlar yapmalarıdır.

    Ben şu ana kadar aracımı ağır arazi şartlarında uzun süreli kullandım, yarılan lastik sayısının haddi yok, şu anda arabada halen trim sesi bile yok, ilk defa subaru sahibi oldum ve bu araç beni mest etti, Servise istanbulda yetkili caddemotorsa götürüyorum, daha geçen hafta 75bin bakıma verdim bakımı 1.200 tl tuttu, şirketimde kıçıkırık torneo var onun bile bakımı 1.200 tuttu.

    Şu ana kadar arıza olarak Direksiyon kutusundan tıkırtı sesi geldi ve garantiden değişti, eğer arazide kullanırsam yine o ses gelecek bu elektrkli direksiyonu olan araçların hepsinde aynıdır. 2. yaşadığım sorun şanzımandan belli bir hızda bi ses gelmesiydı ve buda garantiden halledildi. Garantim bittikten sonrada yüksek devirlerde hafif bir ıslık sesi duydum ve hemen servise gittim SIKI DURUN SERVİS İNCE ÖLÇÜMLERLE SESİN DPFDEN GELDİĞİNİ SÖYLEDİ VE GARANTİSİ BİTMİŞ OLSA BİLE BUNU GARANTİDEN DEĞİŞECEKLERİNİ SÖYLEDİLER, PARÇA SİPARİŞ EDİLDİ GELMESİNİ BEKLİYORUM. Bunu hangi marka yapar söyleyin bakalım. Servise gidipde çözülemiyen anlaşılamıyan hiçbir sorunum olmadı, parçanın yurtdışından gelmesi 15-20 gün arasını hiç geçmedi, Evet ben yaşadığım servis serüvenlerimden hep memnun kaldım, her sorunum hemencecik halledildi. Yani diğer araçların parçası ülkemizde mi üretiliyor, Arkadaşım BMW 5.20sine arka stop için 20 gün bekledi, yanı bu markaya ait bir durum değil, heleki araç almak kararı için hiç değil.

    Ben otomotiv mezunuyum ve araçların teknik detaylarına hakim birisiyimdir. Yani özetlersem Subarunun mekaniği VW camiasına Nal toplatır. Temiz subaru bulabiliyorsanız ve çevrenizde ustası varsa sorun yaşayacığınızı hiç sanmıyorum.
    Üreticinin tavsiye ettiği bakım aralığı 15.000 km'dir. Subaru'da Motul yağları kullanılır.
    Standart sıvı değişimlerinin yanı sıra 60.000 km'de bir CVT şanzıman ve diferansiyel yağlarının değişimleri de vardır. Maliyeti bugünün fiyatları ile ortalama 800-1000 TL arasındadır, atlanmaması gerekir.
    Dizel Foresterlar XV'den sonra en çok satan model sanırım. Yakıt tüketimi, gücü, konforu, donanımı bence tatmin edici. Kabin ve bagaj hacmi çok iyidir, kullanımı çok rahattır, görüş açıları ve manevra kabiliyeti çok iyidir ve yakışıklı bir oğlandır :)
    Şimdiden hayırlı olsun...
  • bende 2009 14000 km de inci beyazı benzinli otomatik forester var
    nisan 2009 da almıştım
    sorularınız varsa yanıtlarım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: octaviabrs

    bende 2009 14000 km de inci beyazı benzinli otomatik forester var
    nisan 2009 da almıştım
    sorularınız varsa yanıtlarım
    Yakıt tüketiminiz nasıl? Bir depoyla şehiriçi ortalama kaç km yapıyorsunuz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: allforone

    Yakıt tüketiminiz nasıl? Bir depoyla şehiriçi ortalama kaç km yapıyorsunuz?

    Alıntıları Göster
    ort 12 litre
    bir depo ile 400 km ışık yanana kadar gidiyor. Yüksek devirde kullanırsan boxer çıldırıyo ve adeta benzini içiyo allah muhafaza .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: octaviabrs

    ort 12 litre
    bir depo ile 400 km ışık yanana kadar gidiyor. Yüksek devirde kullanırsan boxer çıldırıyo ve adeta benzini içiyo allah muhafaza .

    Alıntıları Göster
    arkadaşa forester alacağız

    2006 model limited birinci tercihimiz

    çünkü bunun üstü yıllar baya pahalı en uygun bizim için şuan bu

    bugün galeride baktık bi tane

    adam 3 parçada boya diyor ama ben arabadan anlamadığım halde heryeri boyalı gibime geldi

    bide lastikleri söküp eski lastik takmışlar arabaya

    yani piyasada temiz yok gibi bişey

    eğer istanbulda varsa bildiğiniz mutlaka haberimiz olsun arkadaşlar


    bu arada tüp kullanan varsa ne marka kullanıyor ve bi sorun yaşayan oldumu acaba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JackDaniels

    arkadaşa forester alacağız

    2006 model limited birinci tercihimiz

    çünkü bunun üstü yıllar baya pahalı en uygun bizim için şuan bu

    bugün galeride baktık bi tane

    adam 3 parçada boya diyor ama ben arabadan anlamadığım halde heryeri boyalı gibime geldi

    bide lastikleri söküp eski lastik takmışlar arabaya

    yani piyasada temiz yok gibi bişey

    eğer istanbulda varsa bildiğiniz mutlaka haberimiz olsun arkadaşlar


    bu arada tüp kullanan varsa ne marka kullanıyor ve bi sorun yaşayan oldumu acaba

    Alıntıları Göster
    yaw nerde bu kullanıcılar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JackDaniels

    yaw nerde bu kullanıcılar

    Alıntıları Göster
    Teleflex-GFI lpg kiti kullananlar gayet memnun. Herhangi bir şikayet duymadım. Benim aracımda montaj aşamasında şu an. Cuma günü teslim edecekler. ( 2003 turbo)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JackDaniels

    ...yani piyasada temiz yok gibi bişey



    Bende almadan önce epey araştırmıştım. Yüksel model öncelikli tercihim değildi. 6-7 yaşında olsada temiz,diri,az km yapmış olmalıydı. 26-27bin civarı çokça ilan mevcuttu. Ama çoğu ya boyalı ya da hor kullanılmıştı. Bende 2-3 fazla olsun dedim ve 30bine 63.000'de 2003 model kazasız-boyasız çok temiz kullanılmış, tüm bakımları yetkili serviste yapılmış full aksesuarlı bir turbo aldım. Subaru alırken özellikle bakımlarının nerede yapılmış olduğu önemli. Boxer motor sanayide sıradan bir ustanın anlayabileceği bir motor değil. İyi bakılmamış bir subaruyu ucuza alabilirsiniz ancak sonrasında çıkaracağı masraflar aradaki farkı kapamakla kalmaz. Bana da 30 bin çok diyen oldu ancak hem söylediğim sebepler hem de üzerindeki 4-5 bin liralık aksesuarlara değdiğini düşünüyorum ve kesinlikle pişman değilim. Bazı ufak tefek eksikleri olsada kullanımı keyif veren sağlam bir otomobil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jackal78

    Teleflex-GFI lpg kiti kullananlar gayet memnun. Herhangi bir şikayet duymadım. Benim aracımda montaj aşamasında şu an. Cuma günü teslim edecekler. ( 2003 turbo)

    Alıntıları Göster
    tecrübelerini paylaşırsan eyi olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JackDaniels

    tecrübelerini paylaşırsan eyi olur

    Alıntıları Göster
    arkadaş arabasını sattı ve forester arayışlarına hız verdik

    yalnız şöyle bi sıkıntı var

    piyasada sahibinden forester yok gibi bişey

    hepsi galerilerin elinde

    ve açıkçası kaç galerici ile konuştuysak hepsi üçkağıtçı çıktı

    adamın temiz diye ilan verdiği araba pert çıktı

    bir diğeri telefonda iken kaputta boya var çizikten dedi

    arabaya bakmaya gittiğimizde tampon boyalı dediğimde evet oda boyalı

    sonra arka çamurluk boyalı vs vs gidiyor liste

    bir diğeri 3 parçada boya var diyor ama araba komple boyalı ve lastikleri eski lastikle değiştrilmiş çıktı

    bir diğeri yine 3 parça boyalı dedi arabanın kemerden altı boyalı çıktı

    bir diğeri araba orj bakımları bile yeni yapıldı dedi

    anlıyamadığım pazara çıkaracağın arabaya ne diye 2500 lira bakım için para veririsin

    hayatımda inanamayacağım bişey yani olur şey değil


    velhasıl şuan anadolu yakasında kaç tane forester varsa hepsine baktık gibi bişey
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JackDaniels

    arkadaş arabasını sattı ve forester arayışlarına hız verdik

    yalnız şöyle bi sıkıntı var

    piyasada sahibinden forester yok gibi bişey

    hepsi galerilerin elinde

    ve açıkçası kaç galerici ile konuştuysak hepsi üçkağıtçı çıktı

    adamın temiz diye ilan verdiği araba pert çıktı

    bir diğeri telefonda iken kaputta boya var çizikten dedi

    arabaya bakmaya gittiğimizde tampon boyalı dediğimde evet oda boyalı

    sonra arka çamurluk boyalı vs vs gidiyor liste

    bir diğeri 3 parçada boya var diyor ama araba komple boyalı ve lastikleri eski lastikle değiştrilmiş çıktı

    bir diğeri yine 3 parça boyalı dedi arabanın kemerden altı boyalı çıktı

    bir diğeri araba orj bakımları bile yeni yapıldı dedi

    anlıyamadığım pazara çıkaracağın arabaya ne diye 2500 lira bakım için para veririsin

    hayatımda inanamayacağım bişey yani olur şey değil


    velhasıl şuan anadolu yakasında kaç tane forester varsa hepsine baktık gibi bişey

    Alıntıları Göster
    merhaba herkese, bende de 2008 model 65.000 km de forester 2.0 benzinli ve otomatik. sıfır aldığımız için 2.el alırken nelere dikkat etmek gerekiyor bilemiyorum ama araç hakkında sorusu olan varsa cevaplarım.
  • Merhaba arkadaşlar,

    Henüz bir forester'ım yok ancak bir kaç marka arasında biraz araştırma yaptıktan sonra nihayetinde ikinci el yeni kasa otomatik vites bir forester (comfort veya limited) peşine düşmüş bulunmaktayım. Beyaz birinci tercihim, octaviabrs'ı selamlarım güle güle kullan, ikincisi gri. Koyu renk tercih etmiyorum, ilk iki aracım siyahtı. Umarım bulurum yakın zamanda.

    Yeni kasa kullanan arkadaşlar; araç kullanım deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

    Mesela;

    * Kafayı taktığınız bir tuhaflığı oldu mu aracın hiç? Vites geçişinden tutun da tıkırtı yapıp yapmamasına kadar...
    * Uzun yolda nasıl?
    * Kar veya buzlu zeminde kullanma imkanınız oldu mu?
    * Yazın kullandıysanız kliması, kışın kullandıysanız buğu çözmesi nasıl?
    * İçeriye yol veya motor sesi geliyor mu?

    Bu arada bir yerlerde satılık 2008-2009 beyaz veya açık gri otomatik bir forester comfort/limited'e rastlar ve haber verirseniz sevinirim.

    İyi günler, görüşmek üzere...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nikolaihell

    Merhaba arkadaşlar,

    Henüz bir forester'ım yok ancak bir kaç marka arasında biraz araştırma yaptıktan sonra nihayetinde ikinci el yeni kasa otomatik vites bir forester (comfort veya limited) peşine düşmüş bulunmaktayım. Beyaz birinci tercihim, octaviabrs'ı selamlarım güle güle kullan, ikincisi gri. Koyu renk tercih etmiyorum, ilk iki aracım siyahtı. Umarım bulurum yakın zamanda.

    Yeni kasa kullanan arkadaşlar; araç kullanım deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

    Mesela;

    * Kafayı taktığınız bir tuhaflığı oldu mu aracın hiç? Vites geçişinden tutun da tıkırtı yapıp yapmamasına kadar...
    * Uzun yolda nasıl?
    * Kar veya buzlu zeminde kullanma imkanınız oldu mu?
    * Yazın kullandıysanız kliması, kışın kullandıysanız buğu çözmesi nasıl?
    * İçeriye yol veya motor sesi geliyor mu?

    Bu arada bir yerlerde satılık 2008-2009 beyaz veya açık gri otomatik bir forester comfort/limited'e rastlar ve haber verirseniz sevinirim.

    İyi günler, görüşmek üzere...
    valla kış olduğundan sanırım satılık olanlara çok para istiyorlar

    geçen gün karda kışta kalkıp gittik bi tanesine daha bakmaya

    adamın çok para istemesişni geçtik araba hep söylenenlerden eksik çıkıyor

    sahibinden bile olsa hep yalan söylüyorlar

    açıkçası forester kullanıp yalan söyleyen insanlara inanamıyorum

    adam 1 parçada boya var diyore

    ama araşltırdık tampon değişmiş stop değişmiş çamurluk boyanmış

    20000kmdir aranbanın bakımını yaptırmamış satıcam diye

    yani neresinden tutsan elinde kalıyor araba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JackDaniels

    valla kış olduğundan sanırım satılık olanlara çok para istiyorlar

    geçen gün karda kışta kalkıp gittik bi tanesine daha bakmaya

    adamın çok para istemesişni geçtik araba hep söylenenlerden eksik çıkıyor

    sahibinden bile olsa hep yalan söylüyorlar

    açıkçası forester kullanıp yalan söyleyen insanlara inanamıyorum

    adam 1 parçada boya var diyore

    ama araşltırdık tampon değişmiş stop değişmiş çamurluk boyanmış

    20000kmdir aranbanın bakımını yaptırmamış satıcam diye

    yani neresinden tutsan elinde kalıyor araba

    Alıntıları Göster
    ilk kar tecrübemi yaşadım istanbul'da,

    c.tesi sabah aptal aptal yağarken oğlumla beraber bayrampaşa ikeaya gittik, ,çerde vakit geçirdikten (yaklaşık 1,5 saat) dışarı çıktığımızda her yer kar tutmuştu. hal yolundan Teme doğr giderken gayet de başarılı idi, bu arada kış lastiği takmamış ve Tem bağlantısında (bilen bilir, hafif rampası vardır) milleti uzun bir kuyruğa mahkum ettiler, ben de terse dönüp taa mahmutbeyden döndüm.

    onun dışında Levent'te karlı sokaklarda test ettim, hiç problem yok ama dönerken önden kayma eğiliminde, ör: durduğunuz yerde tam sol yapıp yüklenirseniz araba önden baya kayıyordu, ben arkasını da atar araba toplar diye düşünüyordum açıkçası.

    bakalım belki pzt kartepe falan yapabilirim...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murtimix

    ilk kar tecrübemi yaşadım istanbul'da,

    c.tesi sabah aptal aptal yağarken oğlumla beraber bayrampaşa ikeaya gittik, ,çerde vakit geçirdikten (yaklaşık 1,5 saat) dışarı çıktığımızda her yer kar tutmuştu. hal yolundan Teme doğr giderken gayet de başarılı idi, bu arada kış lastiği takmamış ve Tem bağlantısında (bilen bilir, hafif rampası vardır) milleti uzun bir kuyruğa mahkum ettiler, ben de terse dönüp taa mahmutbeyden döndüm.

    onun dışında Levent'te karlı sokaklarda test ettim, hiç problem yok ama dönerken önden kayma eğiliminde, ör: durduğunuz yerde tam sol yapıp yüklenirseniz araba önden baya kayıyordu, ben arkasını da atar araba toplar diye düşünüyordum açıkçası.

    bakalım belki pzt kartepe falan yapabilirim...

    Alıntıları Göster
    merhabalar, nikolaihell'in sorularını cevaplamaya çalışyayım,

    * Kafayı taktığınız bir tuhaflığı oldu mu aracın hiç? Vites geçişinden tutun da tıkırtı yapıp yapmamasına kadar...
    tıkırtısız bir araç değil baya bir tıkırtı duyuyorum, vites geçişlerinde problem yok ama, 4 ileri otomatik olduğunda yüksek hızlarda ve rampa çıkarker çok konforlu olmuyor, 5 ileri otomatik olsaydı süper olurdu.
    * Uzun yolda nasıl?
    uzun yolda iyi, görüş açısı net ve ferah bir araç, yavaş giderseniz 90km /saat ortalama 7,5lt/100km civarlarına rahatlıkla düşüyor
    * Kar veya buzlu zeminde kullanma imkanınız oldu mu?
    karda ve buzda kullandım, her hafta uludağ yoluna çıkarım kış ve yaz, gayet iyi herhangi bir problem yok, hatta sahilde kumda da denedik iyi, hafif arazi koşullarında denedik iyi fakat yoldan çıkacaksanız manuel vites alınmalı.
    * Yazın kullandıysanız kliması, kışın kullandıysanız buğu çözmesi nasıl?
    yazın klima iyi, kışın buğu çözme ortalama
    * İçeriye yol veya motor sesi geliyor mu?
    motorun sesini zor duyarsınız çok sessiz çalışıyor ama yol ve rüzgar sesinde ortalamanın üzeri diyebilirim.

    allah güzel bir araç dek getirsin diyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatih1677

    merhabalar, nikolaihell'in sorularını cevaplamaya çalışyayım,

    * Kafayı taktığınız bir tuhaflığı oldu mu aracın hiç? Vites geçişinden tutun da tıkırtı yapıp yapmamasına kadar...
    tıkırtısız bir araç değil baya bir tıkırtı duyuyorum, vites geçişlerinde problem yok ama, 4 ileri otomatik olduğunda yüksek hızlarda ve rampa çıkarker çok konforlu olmuyor, 5 ileri otomatik olsaydı süper olurdu.
    * Uzun yolda nasıl?
    uzun yolda iyi, görüş açısı net ve ferah bir araç, yavaş giderseniz 90km /saat ortalama 7,5lt/100km civarlarına rahatlıkla düşüyor
    * Kar veya buzlu zeminde kullanma imkanınız oldu mu?
    karda ve buzda kullandım, her hafta uludağ yoluna çıkarım kış ve yaz, gayet iyi herhangi bir problem yok, hatta sahilde kumda da denedik iyi, hafif arazi koşullarında denedik iyi fakat yoldan çıkacaksanız manuel vites alınmalı.
    * Yazın kullandıysanız kliması, kışın kullandıysanız buğu çözmesi nasıl?
    yazın klima iyi, kışın buğu çözme ortalama
    * İçeriye yol veya motor sesi geliyor mu?
    motorun sesini zor duyarsınız çok sessiz çalışıyor ama yol ve rüzgar sesinde ortalamanın üzeri diyebilirim.

    allah güzel bir araç dek getirsin diyorum.

    Alıntıları Göster
    Arabada tıkırtı var ama çok takmıyorum bu tarz araba da olabilir.
    Oto vites arkadaşın dediği gibi 4 ileri yetmiyor .
    Yol tutş kusursuz ben prelli scorpion ıce snow lastiklerle kışın harikalar yaratıyo buz kar farketmez.
    Tüketin ise korkunç fazla inanaılmaz fazla yakıyor alet.
    Motor sesi harika müzüği kapatıp onu dinlediğim çok oldu. Yol ve lastik seside fazla.
    Özetle bu araç konfor için alınacak bi araç değil yol tutuş ve güvenlik için alınır bide subaru olduğu için
  • quote:

    Orijinalden alıntı: octaviabrs

    Arabada tıkırtı var ama çok takmıyorum bu tarz araba da olabilir.
    Oto vites arkadaşın dediği gibi 4 ileri yetmiyor .
    Yol tutş kusursuz ben prelli scorpion ıce snow lastiklerle kışın harikalar yaratıyo buz kar farketmez.
    Tüketin ise korkunç fazla inanaılmaz fazla yakıyor alet.
    Motor sesi harika müzüği kapatıp onu dinlediğim çok oldu. Yol ve lastik seside fazla.
    Özetle bu araç konfor için alınacak bi araç değil yol tutuş ve güvenlik için alınır bide subaru olduğu için

    Alıntıları Göster
    Çok teşekkür ederim arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için.

    Geçen Perşembe yani foruma yazdıktan sonra bir araç denk geldi ve neticede Cuma günü anlaşma tamamlandı, kaporayı yatırdım. 2010 model, comfort, çelik girisi ve otomatik. Daha geniş bir zamanda eğer isterseniz daha detaylı bilgi verebilirim.

    Forester sevdasına tıkırtı ve içeri giren sese alışacağım artık...

    Selamlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nikolaihell

    Çok teşekkür ederim arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için.

    Geçen Perşembe yani foruma yazdıktan sonra bir araç denk geldi ve neticede Cuma günü anlaşma tamamlandı, kaporayı yatırdım. 2010 model, comfort, çelik girisi ve otomatik. Daha geniş bir zamanda eğer isterseniz daha detaylı bilgi verebilirim.

    Forester sevdasına tıkırtı ve içeri giren sese alışacağım artık...

    Selamlar

    Alıntıları Göster
    2007 model 2.0 benzinli otomatik forester'ımız var.

    Araç şu anda 67 bin de.

    Bir tek benzin tüketimi fazla aracın bence.

    Düzenli şehir içinde çok yol yapıyorsanız belki rahatsız edebilir benzin tüketimi. (ortalama 11lt/100km). Ancak bu özelliklerde başka araçöların fiyatı da zatenalırken genelde subaru'dan pahalı oluyor.

    Bu kış İstanbul'da kar yağınca Bahçeşehir'de yeni kasa CRV lerin felan kaldığı yerden lastik patinaj bile yapmadı be kardeşim. Yokohama kış lastiğimde vardı bu arada.

    Aracın kullanımı çok rahat ve hakikaten severek bindiğimiz bir araba ailece. Bagaj da gerekirse tatile giderken tavana kadar yüklüyoruz rahat oluyor.

    Kesinlikle tavsiye ederim. Özellikle kışın karlı günlerde illa araba ile işiniz oluyor ise kesinlikle tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gucluu

    2007 model 2.0 benzinli otomatik forester'ımız var.

    Araç şu anda 67 bin de.

    Bir tek benzin tüketimi fazla aracın bence.

    Düzenli şehir içinde çok yol yapıyorsanız belki rahatsız edebilir benzin tüketimi. (ortalama 11lt/100km). Ancak bu özelliklerde başka araçöların fiyatı da zatenalırken genelde subaru'dan pahalı oluyor.

    Bu kış İstanbul'da kar yağınca Bahçeşehir'de yeni kasa CRV lerin felan kaldığı yerden lastik patinaj bile yapmadı be kardeşim. Yokohama kış lastiğimde vardı bu arada.

    Aracın kullanımı çok rahat ve hakikaten severek bindiğimiz bir araba ailece. Bagaj da gerekirse tatile giderken tavana kadar yüklüyoruz rahat oluyor.

    Kesinlikle tavsiye ederim. Özellikle kışın karlı günlerde illa araba ile işiniz oluyor ise kesinlikle tavsiye ederim.

    Alıntıları Göster
    Merhaba 2009 Model Comfort Otomatik Benzinli Forester sahibiyim.
    Aracım 10'binde şu anda.
    Tek negatif tarafı benzin tüketimi desek de ben şehiriçi sahil yolunda dikkat edersem 10 - 12 arasında oluyor. Devirsiz atik kullanmazsanız baya düşürebiliyorsunuz.
    Yalnız bir nokta önemli. Subaru'ların hepsi all wheel drive yani sürekli 4 çekerdir. Bu nedenle güvenli sürüş açısından çok avantajlıdır. Bazı markalar problem olduğu zaman 4'e geçiyorum diyor ama sorun zaten oluşmuş oluyor.
    Ayrıca SUV bir araçta denge ve güvenli sürüş önemli çünkü ağırlık merkezi yüksekte olduğu için devrilmeye ve savrulmaya müsait. Zor durumlarda bile hiç karşılaşmadım.
    Kaporta sağlamlığı açısından USA verilerine göre Tourage ile kapışıyor. Takla testlerinde çatı sağlamlığı çok iyi ( 3 kere takla attığım ve araç pert olduğu için önemli :))
    Aracın motorunu kapalı zannedip sıklıkla tekrar kontakt çevirdiğim oluyor. Yol konforu çok iyi içeri ses almıyor. Kokpit konforu orta seviyede.
    Buzda karda ise çok kullanma fırsatım olmadı ama kar bastırdığında üzerindeki standart Bridgestone lastiklerle bizi eve getirmiş ve de çamlıcada yağışlı bir gün ve de dik bir yokuşta tekeri gölete girdiği halde esp devreye girmiş ve bir gıdım kaydırmamıştır.
    Benzine bakarsanız KIA gibi bir araç alırsanız 1-2 lt az gider belki ama bu özelliklerinin yanında gözü kapalı tercih edebilirsiniz.
    Kısaca kesinlikle tavsiye edeceğim bir araçtır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssever -- 25 Nisan 2010; 23:38:22 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ssever

    Merhaba 2009 Model Comfort Otomatik Benzinli Forester sahibiyim.
    Aracım 10'binde şu anda.
    Tek negatif tarafı benzin tüketimi desek de ben şehiriçi sahil yolunda dikkat edersem 10 - 12 arasında oluyor. Devirsiz atik kullanmazsanız baya düşürebiliyorsunuz.
    Yalnız bir nokta önemli. Subaru'ların hepsi all wheel drive yani sürekli 4 çekerdir. Bu nedenle güvenli sürüş açısından çok avantajlıdır. Bazı markalar problem olduğu zaman 4'e geçiyorum diyor ama sorun zaten oluşmuş oluyor.
    Ayrıca SUV bir araçta denge ve güvenli sürüş önemli çünkü ağırlık merkezi yüksekte olduğu için devrilmeye ve savrulmaya müsait. Zor durumlarda bile hiç karşılaşmadım.
    Kaporta sağlamlığı açısından USA verilerine göre Tourage ile kapışıyor. Takla testlerinde çatı sağlamlığı çok iyi ( 3 kere takla attığım ve araç pert olduğu için önemli :))
    Aracın motorunu kapalı zannedip sıklıkla tekrar kontakt çevirdiğim oluyor. Yol konforu çok iyi içeri ses almıyor. Kokpit konforu orta seviyede.
    Buzda karda ise çok kullanma fırsatım olmadı ama kar bastırdığında üzerindeki standart Bridgestone lastiklerle bizi eve getirmiş ve de çamlıcada yağışlı bir gün ve de dik bir yokuşta tekeri gölete girdiği halde esp devreye girmiş ve bir gıdım kaydırmamıştır.
    Benzine bakarsanız KIA gibi bir araç alırsanız 1-2 lt az gider belki ama bu özelliklerinin yanında gözü kapalı tercih edebilirsiniz.
    Kısaca kesinlikle tavsiye edeceğim bir araçtır.

    Alıntıları Göster
    Merhaba
    2007 model benzinli Foresteri 2 yıl kullandım. Nispeten yüksek benzin sarfiyatı dışında sorun yoktu. Aracı 2009 dizel forester ile değiştirdim. Dizel araçlarda otomatik vites seçeneği yok. Sarfiyat aracın ağırlığına rağmen son derece makul. Motor inanılmaz. Dizel olmasına rağmen ve 1600 kg ağırliğa rağmen 10.5 sn de 100 km hıza erişebiliyor. Yol tutuş da mükemmel. Karda denemek fırsatı olmadı, ama kum ve çamurda kusursuz çekişi var.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.