Şimdi Ara

Aldığım aracın km'siyle oynanmış..!!! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
163
Cevap
5
Favori
37.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 8 sene üzeri araçların kaç km de oluğu okadar da önemli değil. yeni 5 seneye kadar dikkat edilir. sonrası zaten kullan değiştir araçlar olarak bakıyorum
  • Bir arkadaşın arkadaşı 30000 bin küsür km'de araç alıyor. Focus I sanırım araç,olay da biraz eski.
    Aracı kullanırken her zaman yaptığı 200 küsür km yol 150 km çıkıyor.
    Bir iki kez böyle olunca adam götürüyor.Bir bakıyorlar ki araç sayıcı mile ayarlıymış km'ye ayarlayınca 50000 km civarı olmuş.
    30000 km için fark fazla değil ancak 100000 kmdeki araç 160000 km olur.Her şeye dikkat etmek lazım bu devirde.
  • İlave edeceğim diğer husus ise şu: Muhakkak savcılığa suç duyurusunda bulunun. Yapılan iş nitelikli dolandırıcılık veya özel evrakta sahtekarlığa girer.
  • (ARKADAŞLAR BİRAZ DAHA DERLEDİM METNİ KOLAY GELSİN)

    Evet arkadaşlar bende km sahtekarlığı kurbanıyım. 2009 Model Corsa 165000 km iken 53000 km diye bana yutturdular. Bu duruma karşı yapılması gerekenler şunlar:
    Araç alırken:
    1-Kesinlikle araç yetkili servise götürülerek en son servise hangi tarihte girdiğine bakılmalı.
    2-Özel yetkili servise gitmeyiniz. Size doğru kilometre bilgisini veremezler.
    3-Sahtekar satıcı sizi özel yetkili servise götürmek isteyebilir. (Beni de bu şekilde kandırdılar.) Başka bir şehirden araç alacaksanız kesinlikle acele etmeyin ve aracı sıra da olsa randevu da verseler yetkili servise götürün.
    4-Aracı ekspertize sokun ve ekspertiz raporuna üzerinde yazılı olan km'yi işletin ve ekspertiz raporunu kesinlikle kaybetmeyin.
    5-İkinci el araç satın alırken noter sözleşmesine "Alıcı ve satıcı aracın üzerinde görünen kilometresinin ... km olduğunu gördüklerini ve bu durumu bilerek aracı alıp/sattıklarını" gibi bir ibare koydurun.

    Araç alındıktan sonra km sahtekarlığı yapılmışsa:
    1-Aracı satın almışsanız 30 günü geçirmeden derhal tüketici mahkemesine dava açınız.
    2-30 Günlük süre geçerse tüketici mahkemesine değil asliye hukuk mahkemesine tazminat davası açabilirsiniz. Bu durumda süreç uzar...
    3-Vergi daireleri bilgisayar sisteminden “PLAKA İLE ARAÇ SAHİPLERİ SORGULAMA” kısmından rapor alın. Bu raporda aracın hangi tarihte kimin üzerine tescil edildiği, yani hangi tarihte aracı kimin satın aldığı yazmakta.
    4-Sonra yetkili servise giderek aracın hangi tarihlerde servise girdiğine dair bilgi edinin. Bu bilgide kesin rakamlar yer alsın. Buna dair rapor isteseniz de servis size rapor vermeyecektir. Resmi raporun mahkeme, savcılık tarafından istenmesi gerekmekte.
    5-Son olarak savcılığa suç duyurusunda bulunun.
    6-Dilekçe örneği isterseniz tepenko@gmail.com adresine mail atın. Elimden geldiğince size yardımcı olmaya çalışırım. Saygılarımla.




  • bence mahkemeye ver paranı geri alma... cezai yaptırım uygulansın biraz uğraşırsın paranıda alırsın ama adamıda perişan ederisn.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tepenko

    Evet arkadaşlar bende km sahtekarlığı kurbanıyım. Bu duruma karşı yapılması gerekenler şunlar:
    Araç alırken:
    1-Kesinlikle araç yetkili servise götürülerek en son servise hangi tarihte girdiğine bakılmalı.


    İyi söylüyorsun da bu forumda bile garantisi bittikten sonra arabamı bir daha yetkili servise götürmem diyen kişiler var. İşin garibi bunu diyen kişilerin bir çoğu da ikinci el araba alırken yetkili servis kayıtlarına bakarım diyor. Nasıl olacak bu iş.
  • piyasada satılan araçların çoğunun km sinin düşürüldüğünden emin olabilirsiniz.
    onbinlerce şirket aracı var piyasada ve satılan araçların büyük kısmını oluşturuyor.
    buna rağmen araç kaç yaşında olursa olsun 150 000 km üstü araç çok az bunda bir terslik yok mu?
  • arkadaşlar yazdan beri araba baktım durdum.şöyle 2007-2008 model km'si 80-100000 de felan dizel astra focus megane.öyle bişey ki km'si düşük olsun diyorsun,düşük olanlara da şüpheyle yaklaşıyorsun.bu şüpheyle yaşamaktansa şartları zorlayıp gittim sıfır aldım aralıkta.piyasa çok kötü vallahi.kimseye güvenilmiyor.adam ilanda 2 buçuk parçada boya var diyor.bi de bu çıktı.buçuk boya.sahtekarlık dizboyu.şimdi babama 2006-2007 fiesta,corsa bakıyoruz.pazarda 10-15 tane var.ama ince elemek sık dokumak lazım.bakalım artık...
  • Bu adamlar yüzünden orjinali düşük km olanlar zarar görüyor.

    2005 de 0 olarak aldığımız doblo aracımız var şu an 65k kilometrede kimse inanmıyor.
  • Forumda bile bu sekilde araba satan var nedense sattigi arabalarin hicbiri 100 bin km uzerinde degil.
  • Konu baya bir hort olmuş
  • Bence galerici arkadaşı yemiş.
    Çünkü galerici gibi bir çakalın km'si oynanmış bir aracı anlamayacagını sanmam. Km'yi kendisi düşürüp sana dost kazığı sokmaya çalışmış. Tutmayıncada böyle bir tiyatro oynamış size. Geçmiş olsun.
  • Arkadaşlar...... KM'si düşürülmeyen araç mı var Türkiye'de????? Öyle bir şey yok ki zaten, boş boş tartışıyorsunuz.... Siz hiç 500.000 600.000 binde araba gördünüz mü? Yani 20-30 yıllık araçları kastediyorum... onlarda bile hep 100-200 bin km arası^^ Açın Sahibinden.com'u ve 300-400 binin üzerindeki araçlara bakın... bu kadar mı az Türkiye'de? Yoksa memlekette 200 binn sonra tüm araçlar garajlara çekilip kullanılmıyor mu?
  • ben de bugün öğrendim ikinci el aldığım aracımın km'sinin düşürülmüş olduğunu!!! ne yapacağımı bilmiyorum.
  • Bence km ile oynanması dolandırıcılık ve bunu yapanlara ve yaptıranlara ağır cezalar verilmesi lazım.ama birde şöyle bir durum var ! mesela benimde satılık ilk sahibi olduğum ve taksiden çıkardığım toyota marka gümüş renk aracım var,kilometresi 310.000,aracımın kilometresi yüksek ama döküntü ve motoru bitik bir araç değil,şimdi gelen kişiler araca bakıp inceliyorlar ve beğeniyorlar.buraya kadar herşey normal,aracı beğeniyorlar ama çoğunun söylediği km yüksek ! yüksek ama motorun durumu iyi diyorum,fiyatıda ona göre diyorum,bana başka örnekler veriyorlar ! internetten baktık-falan yerde aynı fiyata düşük km'li araç var,bu kadar km nerde yapmış,ilk sahibiyim takside kullandım diyorum,yok bilmem aracın km'si yüksek o yüzden bizlere dahada ucuza vermen lazım gibi bir çok saçma durumda kaldım ! vede gelen her kişide km yüzünden aracı değerinin altında alabilmek için uğraşıyorlar ! aracı orjinal metalik gümüş rengine boyattım,birde km'sini düşürsem ve bayanda diyede yazdığım zaman kimse birşey anlamaz çünkü servis kaydıda yok ! peki bunları yapmayıpda gerçekleri söyleyince ne oldu! şu oldu-doğru söyliyeni dokuz köyden kovarlar hesabı oldu ! vede o soran kişilerden bazıları(biliyorum) gidip aynı fiyata aynı model 100.000'de araç alıyorlar ! üstelik aracımı tanıtırken ikazda bulunuyorum ! piyasadaki araçlarda km'si ile oynanmış araç çok diye,ve söylediğiniz o fiyat ile km orantısız dediğim halde.ama yinede alıyorlar,nedenmi ? çünkü bizim millet kendi kendini kandırmayı seviyor ! yani km ile oynamış olabileceğini bile bile gidip o aracı alıyorlar! doğru söyliyenin aracını değil ! şimdi soruyorum size,onca kızıyorsunuz millete km ile oynadılar diye ? peki ben doğruyu yapıyorumda ne oluyor ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufuk_marina -- 23 Şubat 2012; 4:42:34 >




  • en güzeli tuvturk kayıtlarına bakın km yazıyor. iki yılda bir girmek zorunda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tuvturk kayitlari açık değilki. aracın sahıbınden mi isteyeceğiz? ben araci bi sene önce aldım bende muayene kağıdı yok derse ya da son muayene hariç değerlerini attım derse ne diyeceğiz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ototube
    Kmye bakıldığında gözüken değer direksiyon ve pedallar tarafından da onaylanmalıdır.İlk dikkat edilmesi gerek parçalardır.Direksiyon pahalı bir parçadır en az 500 liradan başladığını biliyorum.Sonra aracın alt takımı ve malzeme takırtısıdır.

    2008 model Lineamın deri direksiyonu 20 binli kilometredeyken soyulmaya başladı. Araç şu an 46 bin kilometrede. İlk sahibiyim. Siz benim aracımı almak isteseniz direksiyona bakıp "Bu araç 200 bin yapmış hacı, kilometre düşürmüşsün!" dediğinizde haklı mı olacaksınız?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ihsanokur

    quote:

    Orijinalden alıntı: ototube
    Kmye bakıldığında gözüken değer direksiyon ve pedallar tarafından da onaylanmalıdır.İlk dikkat edilmesi gerek parçalardır.Direksiyon pahalı bir parçadır en az 500 liradan başladığını biliyorum.Sonra aracın alt takımı ve malzeme takırtısıdır.

    2008 model Lineamın deri direksiyonu 20 binli kilometredeyken soyulmaya başladı. Araç şu an 46 bin kilometrede. İlk sahibiyim. Siz benim aracımı almak isteseniz direksiyona bakıp "Bu araç 200 bin yapmış hacı, kilometre düşürmüşsün!" dediğinizde haklı mı olacaksınız?

    bu parçalar bu konuda ilk dikkat edilecek parçalardır demişim güzel kardeşim, yani birçok etkenin yanında bunlar ilk bakılacak sonrasında da diğer durumlar da incelenerek bir sonuca varılmaya çalışılır anlamında...

    Şöyle dememişim:

    "Direksiyonu yıpranık araba alınmaz."





  • Alacağınız arabanın kmsinin orjinalliğini alıcı değil satıcının kanıtlaması gerekir; kanıtlayamıyorsa başka arabaya bakacaksınız, fiyatı uggundu vs. diye almayacaksınız. Ben kendi arabamı satarken aracın tüm belgelerini alıcı arkadaşa vermiştim, kendiside kontrol etmişti (2. el almış olmama rağmen). İlla yetkili servis kayıtlı olmasına gerek yok, bakımları nerede yaptırdıysanız elbet size bir belge veriyorlar. Kısaca satıcı aracın belgelerini ortaya döker, alıcı kontrolünü yapar, baktınız herşey tamam alım-satım yapılır. Orjinallik sadece boya ve değişenle değildir.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.