Şimdi Ara

Kangoo'ya SRC Belgesi Gereklimi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
26.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kapalı kasa KANGOO var. Şu ana kadar polis hiç sormadı fakat bu yıl 2010 Mart ayından sonra sormaya başlayacak diyenler var.

    İnanın aradım ama net bir cevaba ulaşamadım.

    Benim SRC Belgesi almam gerekiyor mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hisu -- 18 Ocak 2010; 7:53:46 >



  • Mutlaka al sonraya bırakma
  • Evet gerekli aynı aracı bende kullanmaya baslıcam satış sektorunde malesef istiyorlar src 2 ve src 4 belgesi
  • Kesinlikle gerekiyor, değerli trafik polislerimiz yakında ondanda ceza kesmeye başlarlar. Yeni bir ceza kapımız oldu,vatana millete hayırlı olsun... SRC belgesi ne işe yaracaksa, hani gerçekten doğru düzgün kurs verselerde sınavdan geçirseler tamam diyeceğim ama...

    Varmı anlayabilen SRC belgesi ne işe yarar?...

    Ben anlayamadımda, o kadar para verdik, aldık, arabanın torpidosunda boş boş duruyor, trafik sorarsa göstereceğiz...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • son 1 haftadır bununla uğraşıyorum...

    şirket bazında Doblo,Kangoo,Connect tarzı bir aracı destek birimine vereceğim.

    Ancak gel gelelim firmalarla yaptığım görüşmelerde alınan sonuç şu ;

    31.12.2007 tarihinden itibaren fiat doblo, volkswagen caddy, citroen berlingo, peugeot partner, renault kangoo vs. ve bunların üstü ruhsatında kamyon, kamyonet, tır, otobüs vs yazan bilimum aracı 100 km den uzak her türlü seyahatlarinde(yani her türlü seyahat diyeyim ben size) kullanırken yanlarında bulundurmaları gereken belge.

    24.02.2003 tarihinden önceki bir tarihe ait c, d, e sınıfı ehliyete sahip insanlar 31.10.2007 tarihinden önce ulaştırma bakanlığına yaptıkları başvurular ile hiçbir şart aranmadan yaklaşık 46 ytl karşılığı bu güzide belgeyi almış bulunmaktalar. 02.2003den sonraki ehliyetliler 356 ytl ve 32 saat alacağın eğitim...

    Özeti bu... şu eğitim meselesi saçma geldi bana 2003 öncesi eğitimsiz kişiler önüne baksınlar 2003 sonrası adamları 32 saat eğiteceğiz...bre gerzek mantalite sahibi yaratık ötesi insancıklar...şu eğitimi genele yayın ortalık terörist dolu zaten...bu ülke adam olamayacak...




  • Yıl başından sonra gerekli hale getirildi. Fakat bi yeşilliğe bakıyor aman aman önemsediklerini sanmıyorum.
  • benim doblo koltuklu hususi olarak kullanlıyor. ruhsatta yolcu nakli ve hususi olarak işaretli, cinsi kamyonet olarak yazılı. bana da gerekli mi bu soygun belgesi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: impress

    benim doblo koltuklu hususi olarak kullanlıyor. ruhsatta yolcu nakli ve hususi olarak işaretli, cinsi kamyonet olarak yazılı. bana da gerekli mi bu soygun belgesi?


    bildiğim kadarıyla ruhsatta hususi olarak geçiyorsa gerekmiyor. ama sen yinede araştır derim
  • Yandan camlı kamyonetini hususi olarak kullandığı halde SRC belgesi almadığı için ( tek taşıdığı şeyin ailesi olduğunu idrak edip gerek görmediği için ) trafik tarafından ceza kesilen arkadaş varmı aramızda.
    Cezayı uygulamaya koymaya başladılarmı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpertelek

    Yandan camlı kamyonetini hususi olarak kullandığı halde SRC belgesi almadığı için ( tek taşıdığı şeyin ailesi olduğunu idrak edip gerek görmediği için ) trafik tarafından ceza kesilen arkadaş varmı aramızda.
    Cezayı uygulamaya koymaya başladılarmı


    Aracın koltuklarında Ailen ve bagajında şahsi eşyaların varsa endişe edecek birşey yok. Hiçbir polis sana ceza yazamaz, yazarsa da bu cezanın kanunda yeri yok, eşyalarının ticari olduğunu ispatlamak zorundadır. Eğer böyle birşey vaki olursa cezaya itiraz etmek ve dava açmak hakkına sahipsin.

    Şu da varki bazı şirketler hususi tescil ettirdiği araçlarla ticari taşımacılık yapıyorlar. Örneğin perakende dağıtım işleri, ticari malların depolardan mağazalara nakliyesi, çiçek, yemek/içecek vs. adrese teslim eden kuryelerin kullandığı araçların bir kısmı hususi kayıtlı ama ticari çalışıyor. Bunları tespit ettiğinde elbette polis kanunun gereğini yapmalı.




  • Kangoo'm var ama ticari olarak kullanmıyorum ve src belgem de yok ...
  • Src belgesi mesleki yeterlilik belgesidir. Tescil belgesinde ticari olarak görünen araç sürücülerinin alması gereklidir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: impress

    benim doblo koltuklu hususi olarak kullanlıyor. ruhsatta yolcu nakli ve hususi olarak işaretli, cinsi kamyonet olarak yazılı. bana da gerekli mi bu soygun belgesi?

    sana gerekmiyor benim ruhsatımda da aynısı yazıyor.

    ama şöyleki buradaki nüans,ticari işler yapanlar ile hususileri ayıklamak ve bir gelir kapısı devletimize..

    diyelim gittin arkaşına bir takım malzemeler almak için bir yapı markete fatura arakadaşının adına polis sordu bu mallar kimin

    işte o zaman ne olur tecrübe etmedim.

    burası biraz muallak..
  • Bu hız limitleri ve şu kahrolası src muhabbetinden ötürü iyice soğumaya başladım aracımdan olmazsa satıp yine binek tür birşey alacam herhalde ...
  • Geçen hafta içinde cadde de oyalanırken park etmiş halde gördüğüm trafik otosuna yanaşıp belge işini sordum.Kibar konuşmasından anladığım kadarıyla yeni mezun bir arkadaştı ama yardımcı olmaya çalıştı.Verdiği bilgi ne kadar doğru inanın bilmiyorum.Doblo aracım var kapalı kasa ve eşimin üstüne kayıtlı yani şirket üzerine kayıtlı değil dedim.Cevaben çevirmede sorun çıkmayacağını zira araç ruhsatta kamyonet görünsede şirkete tescil edilmemiş , doğal olarak herhangi bir oda dan evrak alıp mesleki yeterlilik başvurusu yapmazsınız dedi. Eşin dostun 3-5 parça eşyasını ticari kar gütmeden bir yere götürürken de çevirmeye girersek ceza alırmıyız dedim ? Eşşek değiliz herhalde !!! eş dostun eşyasıyla ticari mal taşımacılığını ayırabiliriz dedi :) Estağfurullah dedim ama içimden de umarım demeyi ihmal etmedim.Yine de konuya vakıf birinden bilgi almak lazım.Saygılarımla...
  • BENDE 98 KANGOO VAR İSTEDİLER
  • Arkadaşlar Combi sınıfındaki araçlarda Ruhsatta Yandan Camlı Çift Sıra Kolt. Cinsi:Kamyonet , olarak geçen Şahıs adına kayıtlı Aile tarzı olarak kullanımlarda SRC4-SRC2 gerekiyormu ve K1-K2 belgesi veya A1 belgesi alınması gerekiyormu.
    Belirli saatlerde Şehir içi geçişlerde İstanbul 1.köprü ve Ankara Kızılay giriş çıkışlar için ayrı bir belge gerekiyormu.
    Combi sınıfı araçlar Şahıs adına kayıtlıysa hangi belgeler , Şirket adına kayıtlıysa hangi belgeler alınması gerekmektedir.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


    Diye bir başlık açmıştım ama cevap alamamıştım

    Daha sonradan
    Bu tarz araçlar Cinsi:Kamyonet olarak geçen
    Her yıl muayene
    Ş.dışı maksimum hız sınırının 88km olması
    Motorlu taşıtlar vergi dilimi farklı olduğu gibi cevaplar aldım.

    Ruhsatta Yandan Camlı Çift Sıra Kolt. Cinsi:Kamyonet olarak geçen Ticari amaç için değil, Aile aracı olarak kullanımda Binek Belirli saatlerde Şehir içi geçişlerde İstanbul 1.köprü ve Ankara Kızılay gibi giriş çıkış da problem yaşamamak için bir belgeye ihtiyaç duyuluyormu diye sorduğum ve bir kaç araç alım satım işi yapan esnafada sordum ; kimi bişey olmaz diyor,kimi giremez diyor, kimi yazılı izin belgesi alman gerek, ama izin belgesi alsanda ceza yeme ihtimali var diyen,sanırım gerçek anlamda tam olarak bilen yok.

    Ticaretle uğrasıyorsanız yahut bir işletmeniz varsa bu segment araçlar iç hacim , işlevsellik gibi bir çok özellik muhakkak ön plana çıkar bu durumda ne tür belgeler gerektiğinide tam bir cevabını alamadım.

    Bir yerde Ticari olarak değilde, Aile otomobili olarak kullanımlarda Bu segmentte Fiat doblo ve Fiat fiorino nun bazı sıfır modelleri Ruhsatta HUSUSİ OTOMOBİL olarak geçenleri olduğu ama tabi vergiden dolayı fiyat farkı olduğu söylendi. Bu segmentte üretimi devam eden Ruhsatta hususi otomobil olarak geçen iki yılda bir muayeneye girip binek otomobillerle aynı olan bu hangi marka ve modeller var bilmiyorum.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.