Şimdi Ara

██ HYUNDAI GETZ KULÜBÜ ██ (1033. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
32.938
Cevap
125
Favori
2.788.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10311032103310341035
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrtzngn


    quote:

    Orijinalden alıntı: ozden61

    bazı arkadaslar harbi con sansızmıs. 94 den beri araba kullanırım. bunun 1999 a kadar olanı ehliyetsizdi. üstelik ankara sehir icinde bile kullandım, didime gittim. bir polis kardesim cevirmedi. ehliyetsiz dedikte zamane gencleri gibi kızlara hava atmak icin gezmeden bahsetmiyorum mecbur kaldıkta ondan. 9 senedir de ehliyetli kullanırım yine olmadı. insallah da olmaz.

    arkadaslar birde bu aralar arka sag taraftan gıcırtılar basladı. her halde plastik aksamdan geliyor. getz inden boyle problemi olan varmı.

    bir de arkadasın biri direksiyon saglamlastırma kampanyasından bahsetmis ondan sonra kayboldu. oyle bir sey varmı.

    Evet üstad benim getzden de arka taraf plastik aksamdan gıcırtı sesleri geliyordu.Üstelik sıfır almama rağmen.Şu çok amaçlı spreylerden bitane aldım ses gelen yerlere sıktım ses kesildi.Tavsiye ederim.


    Bu havalarda her arabada normaldir. Plastik aksam havanın soğuması ile geriliyor ve aracı çalıştırınca sıcak havada esniyor. Bu germe-esneme sırasında da ses yapıyor. Özellikle direksiyon ve ön-yan-arka çıta birleşim yerleri... Bir süre sonra kendiliğinden geçecektir...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: biuu

    Kontağa basarken takılma sorunu

    Aracım 2005 benzinli hyundai getz. (Aküsü orjinal değişmedi)

    Arkadaşlar 2 gündür kontağa basarken sorun yaşıyorum.

    Her basışımda olmasa 2 basıştan birinde takılma yapıyor.

    Sorun şöyle ki,

    Anahtarı takıp ilk çevirmemde kığk yapıp duruyor.

    Sonra kontağı kapatıp tekrar basdığımda sorunsuz çalışıyor.

    Sorun neden kaynaklanabilir? En yakın servise 90 km uzağım.




    Düzenli binilen araçlarda aşırı şarj görmezse , şarjsız, susuz kalmazsa 9-10 sene ye kadar gidebiliyor aküler. örnekleri vardır.

    Kutup başlarını kontrol edin, marş basarken diğer aksamın elektriğini kesen röleyi kontrol edin, bunlardan çıkmazsa marş dinamosunun otomatiğinde problem vardır diye tahmin ediyorum.
  • Arkadaşlar
    Arabasında Cep tele tutacağı kulanan var mı?
    Arabanın en uygun neresine göre hangi tip tutacağı kullanmak lazım
    Kullanan varsa yorumlarınızı alabilir miyim?
    5800 Nokia için bit tutamak alcam
    Fiyatından değil de yani en faydalı ve dikkat dağılmayacak şekilde kullanmak lazım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JETDEVRİYE

    arkadaşlar bu hafta artık emektar lastiklerimi değiştirecem.lastik araştırması yapıyorum fakat hangisini almalıyım karar veremedim.aranızda lastiğini değişen varmı ve ne marka kullanıyorsunuz.kullandığınız markaların iyi ve kötü yönleri neler?kumho ku-31 185/60/14 nasıl sizce.deseni falan hoşuma gitti benim.fiyatta iyi baya.


    2010 Ocakta Turanza ER300 aldım, gayet memnunum, önceki kabak Kumho ile çıkamadığım yokuşları bununla rahat çıkıyorum, biraz sert ama yol tutuşu gerçekten iyi, virajlarda falan belli ediyor kendini.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: albati


    quote:

    Orijinalden alıntı: JETDEVRİYE

    arkadaşlar bu hafta artık emektar lastiklerimi değiştirecem.lastik araştırması yapıyorum fakat hangisini almalıyım karar veremedim.aranızda lastiğini değişen varmı ve ne marka kullanıyorsunuz.kullandığınız markaların iyi ve kötü yönleri neler?kumho ku-31 185/60/14 nasıl sizce.deseni falan hoşuma gitti benim.fiyatta iyi baya.


    2010 Ocakta Turanza ER300 aldım, gayet memnunum, önceki kabak Kumho ile çıkamadığım yokuşları bununla rahat çıkıyorum, biraz sert ama yol tutuşu gerçekten iyi, virajlarda falan belli ediyor kendini.

    sağol albati.bakalım salı günü bide bridgestoneye bakarım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TiSKE

    Arkadaşlar
    Arabasında Cep tele tutacağı kulanan var mı?
    Arabanın en uygun neresine göre hangi tip tutacağı kullanmak lazım
    Kullanan varsa yorumlarınızı alabilir miyim?
    5800 Nokia için bit tutamak alcam
    Fiyatından değil de yani en faydalı ve dikkat dağılmayacak şekilde kullanmak lazım



    Ben kullanıyorum tekzenden almıştım, resmini eklerim. En uygun yer tavan aynası hizasında camın biraz daha alt tarafına koymak ben ööle kullanıyorum, üste çıkartınca görüşü engelliyor, ve bulabilirsen kolu sert bükülebilen tutacaklardan alman, istediğin gibi çevirebiliyorsun çünkü onu, ben bulamadım fazla da araştırmadım zigzag olandan aldım, cama yapışan kısmı vakumlu. Öyle bi yapışıoki cama tekzende 12tl. ayrıca belirteyim en iyisi de bu cama yapışan vakumlular, yapışkanlı kağıtla yapıştırsan konsola durmuo, fan çıkışına taksan sarsıntıda sürekli ağırlıktan aşşa inio ve sanki o plastiği kırcak gibi oluo. Bilgine..
  • merhaba arkadaşlar bu sabah hayırlısı ile 2004 model 1.3 gls klima 4 cam otomatik tek airbeg getz aldım 57000 de (km orjinal test edildi) 13150 tl bayıldım. Hiç birsorunu yok sadece lastikleri üzerindeki orjinal değişmesi gerekiyor sizden bir ricam lastikler konusunda tavsiye ve aracın kısa bir değerlendirmesi maslaktan hadımköye geldik sabah ibre 120 den inmedi aşağı maşallah yağ gibide kayıyordu sevdim arabayı ilk arabam olması hasebiyle.Bu arabanın benim bilmediğim özellikleri varmı srs vs gibi abs yok kesin biliyorum.Direksiyonda biraz sert geldi tabi 1.3 olması hasebiyle gaza biraz yükleyince kendini sıkıyor.
  • Nokian H tavsiye ederim, yağmur özellikli bir lastiktir. Islak yollarda rahat edersin... Aracında ABS+EBD yok bu yüzden çok dikkatli olmalısın, lastikler de kabak alimallah .... Neden bunları söylüyorum; 6 sene Getz'e bindim, frenleri aracın en kötü yeri, bastın mı çakmaz freni, köklemen lazım, aynı mesafede diğer araçlar dururken sen duramayabilirsin... Allah korusun...

    Araç 1.3 motor, yokuşlu yollarda kullanıyorsan 1. vites idealdir yüksek tork için... Bir de şehirlerarası yollarda örneğin araç sollarken diyelim 100 km 5. viteste gidiyorsun, hemen 4'e almalısın ki aracı rahat sollayabilesin, yoksa ağır kalabilirsin. Olmadı bi vites daha küçült devir 5 bin olsun önemli değil, arabanın bağırmasından korkma. Önemli olan tork'tur, hızlı geçmen lazımsa yandakini devri yükseltmelisin vites düşürerek.

    Bunun haricinde benim yaptığım bir test vardı; akan trafikte (TEM'de örneğin) sabit hızla 120 ile gidince 100 km yakıt tüketimi 6.5 lt, 90 km ile sabit hızda (arada 100-110 görebilirsin ama 120'ye çıkma) 100 km yakıt tüketimi 5.5 lt oluyor. Araç çok yumuşak rahat bir araçtır, parkta ve manevrada çok rahat edersin... Geri viteste senkromeç yoktur, motor soğukken özellikle zaman zaman zor geçebilir geri vites, bu durumda debriyajdan çek ayağını sonuna kadar tekrar bas, bir daha dene geçecektir.

    Getz çok güzel bir araçtır kullanmasını bilene, hayırlı olsun güle güle kullan...
  • arkadaşlar 12-13 bin liraya naısl bir getz alabilriim..
    Şehir içi kullanım için geçerli..
    bursa da ikamet ediyorum.Araba fiyatları konusunda fikrim olmadığı için açıkçası sahibinden de falan baktım ama sadece baktım iyimi kötü mü fikir edinemedim..Bende deneyimli bilgili arkadaşlardan yardım istiyorum..

    şimdiden teşekkür ederim..


    mesela şunu buldum bir tane ama

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-getz-hyundai-getz-1-3-klima/detay


    acaba nasıldır..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gostik -- 26 Kasım 2010; 16:08:59 >
  • çok teşekkür ederim açık pozisyon verdiğin bilgiler için inşallah güle güle kullanacağız hoşuma gitti araç zaten :)
  • arkadaşım 14500 lira civarı 2004 modellerine fiyat biçiyorlar ve bu fiyattan başlıyor bir tane 13750 gördüm bugün internette araç başında 13000 civarlarına iniyorlar tabi aracın modeline bağlı donanımı için birşey diyemiyeceğim zaten klima 4 cam otomatik airbag standart hemen hemen hepsinde ben sabah 14500 yazan 2004 57000 km de 1.3 gls yi 13150 ye aldım fazlada zorlamadan bu kafanda kıstas olabilir zorlarsan 13 e kadar bulursun temiz bir araç (tabi istanbulda bursayı bilemem) , benim ilk aracım olmasındanmıdır değilmidir bilmiyorum hoşuma gitti, (bu arada gösterdiğim ustaya sordum bu araçlar masraflı olurmu parçaları pahalımı diye dediği laf 1.3 benzinli motor hertarafı masraf olsa neyazar oldu sanırım iyi birşey dedi )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hgk1725 -- 26 Kasım 2010; 16:15:29 >
  • Yau arkadaşlar neredeydiniz siz bir ay önce, ben Getz'imi sattım gül gibi arabaydı :) Hiç olmazsa size giderdi...
    Şimdiiiiiiii; eğer BÜTÇENİZ VARSA ve 2004-2005 model makyajsız kasa düşünüyorsanız kesinlikle ve kesinlikle EXTRA PAKT olanı alın.

    Nedir extra paketin içeriği;
    - ABS+EBD
    - Çift hava yastığı
    - Uzaktan kumandalı merkezi kilit ve alarm
    - Deri direksiyon ve deri vites kolu
    - Metal görünümlü konsol ve kapı içi kolları
    - Arka spoiler
    - Sürücü koltuğu bel destek ayarı
    - Yol bilgisayarı
    - Ön ve arka sis farları
    - Elektrik ayarlı ve ısıtmalı aynalar
    - Gece moduna geçebilen karartmalı dikiz aynası
    ve ufak tefek aklıma gelmeyen özellikler

    Benim aracım 2005 Extra Paket Getz, Benzinli, 77.000 km'de tertemiz bir araç idi, bir ay önce 15.500 fiyat koydum, 14.850'ye verdim... Referans olarak kullanabilirsiniz...

    O ilandaki araç düz Getz, hgk1725 arkadaşın aracı ile aynı özellikte... İlanda yolcu hava yastığı demiş, yanlış, sadece sürücü hava yastığı var o modelde...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi açık-pozisyon -- 26 Kasım 2010; 16:23:22 >
  • kısmet değilmiş diyelim:)
    PEki bana önerecebileceğiniz varmı acaba araç olark..
    paylaşırsanız çok sevinirim..
  • Valla Bursa'da tanıdığım bildiğim Getz yok... Kayınpeder'in Polo'su var 2000 model ama 14.500 istiyordu en son, ne alacağına da karar vermedi falan filan... Kayınbirader'e sorarım bir, Bursa'da sağda solda tanıdık var mı diye... Ama o fiyatın biraz daha üzerine çıkın extra paket getz alın, çok fark var arada...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: punisher-26

    Ben kullanıyorum tekzenden almıştım, resmini eklerim.
    En uygun yer tavan aynası hizasında camın biraz daha alt tarafına koymak ben ööle kullanıyorum, üste çıkartınca görüşü engelliyor,
    ve bulabilirsen kolu sert bükülebilen tutacaklardan alman,
    istediğin gibi çevirebiliyorsun çünkü onu, ben bulamadım fazla da araştırmadım zigzag olandan aldım, cama yapışan kısmı vakumlu.
    Öyle bi yapışıoki cama tekzende 12tl. ayrıca belirteyim en iyisi de bu cama yapışan vakumlular,
    yapışkanlı kağıtla yapıştırsan konsola durmuo, fan çıkışına taksan sarsıntıda sürekli ağırlıktan aşşa inio ve sanki o plastiği kırcak gibi oluyo.
    Bilgine..

    Senin koduğun yeri tam anlamadım, Resmini koyarsan iyi olur
    zaten fan çıkışı hiç bir zaman düşünmedim
    En iyisi cama yapıştırıp uzun bir kolla konsolun üstünde gösterge panelinin sağına koymak olabilir mi?
    Yani tel çaldığında kolayca uzanıp almak önemli.

    Tabii telefonu bazen navigasyon olarak da kullandığım için ekrana şoföre dönük ve sabit olmalı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 26 Kasım 2010; 17:41:38 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: açık-pozisyon

    Valla Bursa'da tanıdığım bildiğim Getz yok... Kayınpeder'in Polo'su var 2000 model ama 14.500 istiyordu en son, ne alacağına da karar vermedi falan filan... Kayınbirader'e sorarım bir, Bursa'da sağda solda tanıdık var mı diye... Ama o fiyatın biraz daha üzerine çıkın extra paket getz alın, çok fark var arada...

    öncelikle ilgine teşekkür ederim..
    Yani eğer deyecekse kaçmaz deneilecek cinsten olurs zorlayarakda olsa 14-15 lere çıkmaya çalışırım ..Ama asıl olan şuanda benim araba ihtiyacımı karşılaması 1 sene sonra yenileme yapabilriz o sorun olmaz..


    bir de şöyle sorayı o zaman.. sen araç alacak olsan 12-15 arası bir fiyatla şehir içi kullanım amacın araba ihtiyacını karşılamak olsa ne alırsın ne tavsiye edersin..
  • Bu soruyu yanıtlamak için birkaç noktayı açmak lazım. Araç kimlerle ve nasıl kullanılacak mesela. Yani 2 kişi mi 3 kişi mi, bagaj ihtiyacı çok mu, küçük çocuk vs var mı, güvenlik özellikleri ne planda tutulacak. Şehir içi derken, çok km yapılacak mı (dizel?) yoksa full şehir içi dur kalk trafiğine girilecek mi (otomatik vites?) Bu konular önemli...

    Ben dediğim gibi 6 sene getz'e bindim, extra paket yukarıda yazdığım özellikler vardı arabada... Başlangıç seviyesi için süper bir arabadır, ama çok güvenli değil, mesela dediğim gibi frenler aman aman sağlam değildir... Bagajı ufaktır, çok yükte arka koltuğu yatırman gerekir. Çok yüklenirsen araca fazla yakarsın (gerçi her araç için böyle)

    Ama tüm bunlara rağmen rakiplerini katlar geçer bence, çok daha pahalı satılan Polo, Clio, 206, Fiesta gibi rakiplerini geride bırakır. Bu araçların hepsine bindim/kullandım. Şimdi tektek hepsinin eksilerini söylemeyeyim, saldırmasınlar bana :) Ha o araçlar Getz ile aynı paraya aynı donanım olsa Polo veya Fiesta'yı tercih edebilirim ama ben sorunsuzluk deyince Hyundai'yi tek geçerim. 6 yıl boyunca tek marşta çalışan, kar kış demeden her yolda problemsiz giden, bir kere bile stop etmeyen, arıza ışığı yanmayan, yolda bırakmayan bir araçtı benimki... Haa nedir aracı düzgün kullanacaksın, bakımlarını zamanında yaptıracaksın, tamamdır...

    Yok orasından tıkırtı geldi, yok marşa bastım çalışmadı, yok yolda giderken stop etti otobanda, Allah'a şükür başıma bunlar gelmedi hiç. Şimdi i30'a biniyorum aynı kalite aynı çizgi artarak devam ediyor. Bir kere Renault kesinlikle almazdım, Fiesta'lar fena değil ama tuzlu, 206'ları pek beğenmiyorum, Polo ise o paraya anca bizim kayınpederinki olur ki bana göre 2005 model Extra Paket Getz katlar 2000 model Trendline Poloyu :)

    Şehiriçi şartları için Getz biçilmiş kaftandır. Ama dediğim gibi deri direksiyon, ABS, en az çift havayastığı, u.k. merkezi kilit ve alarm olmalı mutlaka... Bunlar arabaya konfor katan şeyler, keyif katan şeyler...
  • Arkadaşlar merhaba,

    2010 model 1.4 Dohc AB AC ABS modeli, 14000 km de (15000 bakımı henüz yapılmamış) boyasız kazasız araç için 19.500 Tl istediler. Aracı henüz görmedim ama resimlerden analaşıldığı kadarıyla (almadan servise mutlaka baktıracağım) herhangi bir sorunu yok. Ben şehiriçinde kullanacağım, çok yakmayacak, çok masraf çıkarmayacak ve en fazla 20.000 TL olan bir araç arıyorum.

    Oncelikle Getz'i değerlendirirseniz ve ihtiyacıma uygun varsa farklı bir araç önerirseniz sevinirim.

    Teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: açık-pozisyon

    .... 6 yıl boyunca tek marşta çalışan, kar kış demeden her yolda problemsiz giden, bir kere bile stop etmeyen, arıza ışığı yanmayan, yolda bırakmayan bir araçtı benimki... Haa nedir aracı düzgün kullanacaksın, bakımlarını zamanında yaptıracaksın, tamamdır...

    Yok orasından tıkırtı geldi, yok marşa bastım çalışmadı, yok yolda giderken stop etti otobanda, Allah'a şükür başıma bunlar gelmedi hiç....


    Yukarıda saydıkların aynen benim Getz

    5 yılıdr problemsiz, dertsiz keyifle biniyorum. (2006 model dizel ve ilk sahibiyim)
    Yılda bir bakım için servise gitmesi dışında arabanın masrafı yok.
    Aldığım günkü gibi masraf yapmadan biniyorum.
  • Az önce depoyu fulledim.
    Bir öncekinde 42,86 litre almıştım (135 liralık) ve benzincide yeniden doldururken 901 km'yi gösteriyordu bilgi ekranı.

    135 liraya 901 km
    4,76 lit/100km veya 14,98 kuruş/km
    Getz sayesinde benzinciye ayda bir gidiyorum


    Genel olarak hesabı çıkarırsam, arabayı aldığımdan beri:

    52.704 km yol yapmışım.
    2721,45 litre eurodizel kullanmışım bu kadar yol yapmak için.
    7244,7 TL ödemişim bukadar eurodizel için.


    Buna göre, arabanın, bana aldığım günden beri her km için ortalama maliyeti:
    5,16 lit/100km veya 13,75 kuruş/km
  • 
Sayfa: önceki 10311032103310341035
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.