Şimdi Ara

██ HYUNDAI GETZ KULÜBÜ ██ (1314. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
32.938
Cevap
125
Favori
2.789.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13121313131413151316
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: unalper

    Arkadaşlar merhaba bir konuda size danışmak istiyorum. 1 saat önce geri geri gelirken dikkatsizliğim sonucu arkamdaki arabaya dokundum. Diğer arabanın tamponun sağında hafif kalkma ve sıyrıklar oluştu, Ayrıca sağ far camında belli belirsiz çok ince bir çatlak oldu tutanak falan tutmadık(gerekirse tutacağız) .Arabanın sahibi hafif şekilde tampona vurarak yerine oturttu. Sıyrık ve far için yarın gösterip aramızda anlaşırız dedi telefonlarımızı aldık ayrıldık.

    Kaskom ve sigortam var masraf fazla çıkarsa bu masrafı sigortadan mı karşılarlar kaskomdan mı? Seçim yapmak elimde mi ? hangisine masrafı karşılatırsam daha iyi olur benim için? ( daha önce böyle bir şey başıma gelmediğinden bu konularda biraz cahilim.) bana yol gösterirseniz memnun olurum arkadaşlar.



    ikinci olarak benim arabanın durumu aşağıda tampon sağlam gibi sallanmıyor, yaptırsam bu ne kadar masraf açar acaba ?

     ██ HYUNDAI GETZ KULÜBÜ  ██  ██ HYUNDAI GETZ KULÜBÜ  ██


    Geçmiş olsun.

    Geçen ay aynı durum benim başıma geldi geri geri çarptım bende. Sıyrıklarda aynı benimkisi gibiydi. Ben kendi aracımı ford özel serviste 50tl ye boyattım. Ama arkamdaki eski kasa torostu ona arka çamurluktan vurdum, bunu kaça yaparsın diye sorduk 150 tl dedi. Çarptım kişiye 150 verdim. Nerde yaptırdı bilmem. Helalleştik bitti.

    Karşı tarafta hasar çok değilse sakın sigortayı devreye sokmayın. Sigorta acayip artacak bir daha ki sefere.

    Kendi aracınızıda belki auto kingten mini onarım çerçevesinde ücretsiz olarak, kasko delinmeden yaptırabilirsiniz. Olmazsa üstüne biraz para vereyim dersiniz. Ama kaskoyu deldirmeyin bunun için. Çok zararlı çıkarsınız.




  • bizde bugun araç sahibiyle Volkswagen servsine gittik tamponu düzeltme ve boyamayı 250 tl ye halledeceklerini söyledi sigortayı devreye sokmadım. Sağolsun araç sahibi çatlayan farı da kendi kaskosunun mini onarımından yaptıracağını söyledi meseleyi kapattık.

    benim aracıda dediğiniz gibi mini onarım kapsamına girerse oradan yaptırmayı düşünüyorum, olmazsa da bi ustaya yaptırırım gider.
  • 16.000 tl.YE KADAR GETZ ARIYORUM,
    dizel ya da benzinli, 1,3 ya da 1,4 fark etmez yeterki modelli ve temiz olsun. az kmli olması, abs.li olması tercih sebebidir.

    satış düşünenler vardı bu fiyatlara bırakacak olan varsa 15-16 arası alıcıyım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatesan

    16.000 tl.YE KADAR GETZ ARIYORUM,
    dizel ya da benzinli, 1,3 ya da 1,4 fark etmez yeterki modelli ve temiz olsun. az kmli olması, abs.li olması tercih sebebidir.

    satış düşünenler vardı bu fiyatlara bırakacak olan varsa 15-16 arası alıcıyım.

    16 bin peşin geri kalanına 12 taksit yapsam ? aylık 416 tl ödersin?
  • DeArAnGeL kullanıcısına yanıt
    hangi araç için ve kaç liralık bir şey için bu hesaplamayı yaptınız?

    gerçi tek atımlık kurşunum var, konut kredisi işine girince 2009 model honda city mi 28 bin km.de sattım şimdi ufak bir kızım olduğu için sağa sola giderken bebek arabası taşımak çok zor oluyor, kalan paramız 15 bin üstüne 1000 daha koyup ayağımız yerden kessin diye bişey bakıyoduk.
  • DeArAnGeL kullanıcısına yanıt
    Bir de buradan merhaba demek istedim.

    Aranıza alır iseniz :))) Getz ailesine 22 ekim itibari katılmış bulunmaktayım.İsmim Tayfun, Balıkesir merkez de ikamet ediyorum.Aracım 2005 model gri renkte 60 bin km de 1.3 Gls.
    Hyundai markası ile ilk tanışmam oldu.Genel olarak araçtan merakımdan dolayı anlarım.Forma üye olmadan önce Getz almak konusunda oldukça değerli bilgiler okudum.

    Allah herkesin tekerini düz bastırsın.

    saygılar....
  • fatesan F kullanıcısına yanıt
    Fatih bey merhabalar

    Getz ailesine henüz katıldım.Benim aracım 2005 1.3 Gls 60 bin km de ve de Abs çift airbaglı modeli.Bulmak adına çok araştırdım.Km si düşük Getz arıyor iseniz 17 bin civarını görmeniz gerekebilir.16 bine alacağınız dizel 150 bin km den aşağı zor.Bence 0 araç almak isteyip plazalara takas için araç bırakanları kovalayın.Galeriden bulunacak araçlar ya çok uçuk fiyatta ya da bozuk.Sahibinden üzerinden ilan no: 143790293,143699087,143620855 bu 3 araç incelenebilir.

    Kolay gelsin.
  • Atkadaşlar 20000e kadar araç bakıyorum. 17750 ye iki adet araç buldum. 20000e kadar çıkmayıp bunlardan birini almaya karar verdim kısmetse. Sizce
    1. Renault Clio 2 HB. 2005 model 58000 km. de LPGli LPG ne zaman takılmış sahibi bilmiyor, kendinden önceki sahibi taktırmış. 1.4 16V dynamic modeli, alarma kadar var. ufak boya varmış, başka bi sıkıntısı yokmuş
    2. Hyundai Getz 2006 model 41000 km. LPGli. LPG takılalı 4000 km olmuş. 1.4 DOHC start modeli. Bu araçta da 3-4 parça boya var. Ama iç donanım yalnızca tek hava yastığı var. Otomatik kilit veya alarm yok.
    Eşimle birlikte aile arabası olarak kullanacağız. Clio HBlerin iç alanının çok dar olduğunu duydum. Boyum 1.86. Sıkıntı olur mu?
  • Fırtına16 aracın hayırlı olsun, inşallah kazasız belasız binersin.
    yolladığın 3 ilanda favorilerimde fakat işte yukarıdaki mesajımda da bahsettiğim gibi hep bir şey eksik arabalarda. ya abs yok, ya tek airbag var, ya cd çalar yok. araçların ikisi galeriden bu yüzden pek güven vermiyor.
    ama değerlendireceğim bunları inşallah birisi olur.

    siz kaç liraya aldınız bahsettiğiniz arabayı. sizin araç gibi denk gelse tam istediğim şey. abs ve çift airbag on numara olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatesan

    hangi araç için ve kaç liralık bir şey için bu hesaplamayı yaptınız?

    gerçi tek atımlık kurşunum var, konut kredisi işine girince 2009 model honda city mi 28 bin km.de sattım şimdi ufak bir kızım olduğu için sağa sola giderken bebek arabası taşımak çok zor oluyor, kalan paramız 15 bin üstüne 1000 daha koyup ayağımız yerden kessin diye bişey bakıyoduk.

    Kendi aracımdan bahsediyorum da işin şakası tabi. Aracım 2006 Model 1.5 VGT HY KLM 83 bin'de. Kısmetse bu yaz satmayı düşünüyorum. Allaha şükür aracım kusursuz temiz. Alana şimdiden hayırı olsun ama daha değil yaza.
    Bu devirde temiz araç bulmak çok zor ben 2 ay gece gündüz araştırarak ve (ankarayım) başka bir ilden gidip aldım. Araç temiz ise gözü karartıp başka bir ile de gidilebilir.




  • fatesan F kullanıcısına yanıt
    Çok Teşekkür ederim.Ben aracı 16 bin tl ye aldım.Yalnız muayenesi gelmişti.22 ekimde alıp, 4 kasımda muayenesini yaptırdım.Enteresandır, aldığım arkadaş binmek adına yeni almış, dükkan açıp sıkıştığı için denk geldi.İnanın Abs olup olmadığını bilmiyordu.:)))) Her neyse. Abs işin çok takılmayın. Olmasa bile, durma konusunda Getz çapraz fren sayesinde oldukça başarılıdır.Ustam bile Abs fazladan elektronik bir parça deyip çok sıcak bakmadı.Kendisi yetkili servisten ayrılıp dükkan açanlardan. Cd çalar benimkinde de yok.

    Mümkünse Beyaz, gri ve açık mavi haricinde renk bakmayın.Kabuk kabuk vernik atan bir sürü yeşil ve turkuaz Getz gördüm.Dizel denk gelir ise 2005 sonrası 4 silindirli olanlarını tercih edin.3 silindirli dizeller sorunlu.Zaten 4 silindire geçiş bu yüzden oldu.

    Ben de ev alacağım için Peugeot 407 1.6 Hdi aracımı satmıştım.Anlayacağınız parayı ve aracı ikiye böldük:)))))) Getz'm benzinli, tüp işini şu an için düşünmüyorum, zira aylık yakıt masrafım değişmedi.

    Benim dikkatimi çeken bir şey daha 2006 sonrası makyajlı kasaların motorları 1.4 ve başarılı ancak maalesef malzemeden çalmışlar.Denk gelir ise göğüs plastiğine iç döşemelere, kapı kollarına ve de aracın altına bir bakın:)))))

    Sonuç olarak tavsiyem 1.3 Gls almanız yönünde.Balıkesir Plazaya (eraslan) bazen düşüyor.

    Nasip.......

    İnşallah kafanıza göre bir araç bulursunuz.




  • accentler için ne düşünüyorsunuz peki arkadaşlar,
    dizel admiralar da bu fiyatlara geliyor sanıyorum. getz de fazlası eksiği nedir.
    4 cam otomatik, klima, tek hava yastığı. abs yol bilgisayarı yok. 2005 model 1.5 crdi 120 bin km.ye kadar accent admira alınabilir mi?

    walla fırtına16 ben de senin gibi epey tırmalayacam galiba. bütçem kuruşu kuruşuna 15 bindi ama işte az iyi olsun temiz olsun falan derken 16 ya çıkalım borç harç dedik, şimdi de dizel olsun 16,5-17 olsun diyorum ee bunları derken de o parayı vereceksem başka neler olabilir diyorum diğer taraftan kafam allak bullak oldu yani. 15 bine gidip 2002 model bi palio alacam sonunda koyacam kapının önüne.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: outofnick


    1. Renault Clio 2 HB.
    2. Hyundai Getz

    getze 1,93 luk arkadas cok rahat biniyor.. clionun ici dar.. arkaya 3.kisi zor oturur.. getz'de 3 kisi rahat gidiyor..
  • Merhaba arkadaşlar, forumda getz klübünü takip ediyordum ancak üyelik bugüne kısmetmiş. Getz sahibi arkadaşların çok değerli paylaşımları olmuş. Bende 2006 model 1.4 doch abs hy klm sr :) getz sahibiyim. alalı tam 2 yıl oldu (15 kasım 2011 de almıştım) şükürler olsun şimdiye kadarda bir şikayetim olmadı, bebek olduktan sonra bagajının darlığı dışında :) birde tüp tankı varken,

    değerli getz sahibi arkadaşların tecrübelerinden faydalanmak istiyorum,
    Aldığımda aracım 52 bin km idi, şimdi 90 bin ve bakım zamanı geldi bakımlarımı serviste yaptırıyordum malum 90 bin bakımı periyodik bakım listesine göre 850 tl gibi servisi aradığımda da benzer bir fiyat verdiler. sizce bakıma servise mi gideyim yoksa dışarıda mı yaptırayım?
    şimdiden teşekkür ederim.
    iyi forumlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetvet -- 16 Kasım 2013; 14:03:15 >
  • 850 tl büyük para araç garanti kapsamında olmadığı sürece dışarıda iyi bir ustaya yaptırmayı tercih ederim.
  • 1,4 DOCH MOTORLU GETZ LER BENZİNLİ / TÜPLÜ ŞEHİR İÇİ N KADAR YAKIYOR ... HESAPLAYANLAR YAZABİLR Mİ ....
    ŞEHİR İÇİ = 100TL:250KM----- ŞEHİR DIŞI = 110TL:380KM

    BENİMKİ BENZİNLİ 1 YIL KULLANACAGIM TÜP TAKTIRAYI MI..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: unalper

    850 tl büyük para araç garanti kapsamında olmadığı sürece dışarıda iyi bir ustaya yaptırmayı tercih ederim.

    şuan ilçede ikamet ediyorum malum usta ve parça yok Van merkeze gideceğim orada da tanıdığım bir usta yok bilmediğim bir ustanın acemi uygulamaları sonucu daha fazla masraf çıkmasından endişe ediyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ali.225

    1,4 DOCH MOTORLU GETZ LER BENZİNLİ / TÜPLÜ ŞEHİR İÇİ N KADAR YAKIYOR ... HESAPLAYANLAR YAZABİLR Mİ ....
    ŞEHİR İÇİ = 100TL:250KM----- ŞEHİR DIŞI = 110TL:380KM

    BENİMKİ BENZİNLİ 1 YIL KULLANACAGIM TÜP TAKTIRAYI MI..

    benim aracımda 1.4 doch motor sıralı sistem tüp var,
    ben hesaplamamı ücret olarak değilde sarfiyat olarak yapmıştım
    mesela şehir içi 1 litre gaz la 13 km gidiyorum şehirler arasıda 15km yi buluyor artık lpg nin fiyatı ne olursa ona görede km yakıtı oluyor.
    tabi şehirler arası arabadaki yük ve klima devreye girince sarfiyat artıyor.

    kar/zarar hesabı için 1 yılda kaç km yapacaksın o önemli zaten 1000tl civarı bir rakamı tüp taktırmaya vereceksin. ruhsata işlemesi var. fazla km yapmayacaksan değmez.

    ben yılda 20.000km yi buluyorum benzine göre avantajlı oluyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1905ARMADA

    arkadaşlar getzine park sensörü taktıran var mı memnun musunuz.

    konuşan park sensörü var mesafe söylüyor çok faydasını görüyorum, araca başkası binince geri viteste konuşuyor ayrı bir havası oluyor
    tamponun boyalı kısmına takılmış sensörlerin üzeride kaporta rengine boyandığı için sırıtmıyor. söylediği mesafeninde kontrolünü yapmıştım doğru ölçüyor
  • Arkadaşlar merhaba bir şey soracağım. Benim 2004 model 1.3 gls 70000'de bir aracım var geçen sene almıştım 1 senedir kullanıyorum toplasam 5000 km anca yapmışımdır arabaya bir bakım yaptırmadım geçen gün bir tanıdık vasıtasıyla bir ustaya gösterdik bujiler ve motor yağını değiştirmen lazım dedi hatta paran varsa debriyaj baskı balatayı da değiştir dedi ama ben başka bir ustaya daha özellikle de hyundai ustasına göstermek istiyorum. tanıdık bildik kazıklamayan usta tavsiyesi olan var mı? İstanbul Anadolu yakası için. Teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 13121313131413151316
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.