Şimdi Ara

██ HYUNDAI GETZ KULÜBÜ ██ (1523. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32.938
Cevap
125
Favori
2.788.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 15211522152315241525
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ozgurkiray araç temize benziyor ama kilometresi baya yüksek. Km yükseldikçe bakım maliyetleri artar. Bir de bazı yerlerde bu tür yoruma rastladım getzin kırmızı ve siyah rengi tavsiye edilmiyor. Solma yapma olasılığı açısından yani. Arkadaşın dediği gibi 20 civarına alabilirsen bi de başlangıçta sağlam bi bakım yaptırırsan birkaç sene binilebilir.

    JETDEVRİYE maşallah ortalamayı baya düşürmüşsün :)
    Ben de bu yaz memlekete gitmeyi düşündüm getz ile ama gidiş geliş uçak biletleriyle denk geldiği için vazgeçtim. İstanbul'dan doğu karadeniz hemen hemen 1200 km. dönüşle beraber düz hesap 2500 km. 0,20 kuruştan hesaplayınca 500 TL yakıt masrafım çıkıyordu. O fiyata uçak bileti aldım 3 kişi gidiş geliş. Yorulmaya ve vakit kaybetmeye değmez :)
  • Geçen hafta bir arkadaş Accent Blue aldı. İkinci el. İkisi emsal değil elbette, karşılaştırmak doğru değil ama yine de biraz kullanayım getz ile ne gibi farkları var acaba bi göreyim dedim.
    Öncelikle çok yumuşak geldi bana. Özellikle kasislerde ve çukurlarda getz kadar hissettirmiyor. Ama getz'in bu konudaki sertliğini herkes biliyor ve kabul ediyor zaten. Bilinmedik birşey değil yani :)
    İkinci farklılığı direksiyonda hissettim. Direksiyonu getze göre çok hassastı. Ben getzte tekerleri elimle çeviriyormuşum meğersem dedim kendi kendime :) Bilmiyorum teknoloji farklılığı olabilir belki.
    Ama blue'da getzin ataklığı yok. Bu konuda getz her zaman önde. Aracı durduğu yerden geri çıkartmaya çalışıyorum, gaz veriyorum veriyorum canlanmıyor yerinden. Baya bi yüklendikten sonra kımıldadı nihayet. Güzünü sevdiğimin getz'i. Pedala dokundunmu fırlıyor yerinden ok gibi :))
    Bir de bizim getz'in blue'ya göre görüş açısı daha geniş. Arabaya ilk oturduğumda sol taraftaki yan cam ile ön camı ayıran direk beni çok rahatsız etti. Hem çok kalın hem de ilerde gibiydi. Görüş açımın baya daraldığını hissettim.

    Sonuç: getz'imizi seviyoruz :)
  • Settar_Han kullanıcısına yanıt
    Hocam benımde hoşuma gıdıyor Accent Blue
    degerlendırmenızı buradan paylaşın.
    bende 1-2 kez bındım bıraz sert geldı
    1,4 otomatıgını kullandım hoşuma gıttı

    ben getz ı degıştırısem
    301,honda cıvıc Accent Blue düşünüyorum
    i30 da olur

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mnr980 hyundai i20 yeni kasayada bakin.ozellikle cam tavanlisi cok iyi.cok havadar.full ozelllikli elite modeli.motor 1.2 tek sıkıntı motoru.getz den sonra binince sanki motor hic cekmiyor gibi.gerci biz performansa alistigimiz icin boyle geliyor ama bi bakmaya deger bir araba cikarmislar.sene basi gibi 1.0 turbo 133 beygirli olan modelide geliyormus sanirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrica icide sinifindan cok daha genis.kullanimi zevkli bir arac.kendine trafikte baktiran bir tipi var aracin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Settarhan merhaba.ucakla gitmekle iyi yapmışsın. O kadar yolu benimde gozum tek soforle gitmeyi kesmezdi.gitsemde 2 gun yataktan cikamazdim heralde:)zaten artik ucak biletleri ucuzladi degmez yani yorgunluğa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaslar selam.. bana sol on kapı icin su sıyırıcılı cam cıtası bulabilecek var mı? diger 3 kapı icin aldım ama bu stokta yok.. yetkili servise bir olaydan oturu gıcık oldugum icin yedek parcacılardan orjinalini ariyorum..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JETDEVRİYE

    Arkadaslar merhaba.
    Bu yılki benim yaz tatilide bitti.toplam 230 tl lik motorinle 1396 km re yol katetmisim. Motorinin ltre fiyati 3.60 tl olarak alinmistir.buna göre:km rede 0.16 kr.gibi bir rakam cikti.ama bu yolun 100 km resi sehir ici gerisi sehir disi.yarisindada klima acik.surat asagi yukari 100km re gibi kullanildi.getzimi daha cok sevmeye basladim.:)



    quote:

    Settar_Han Tarih 20 Ağustos 2015; 9:09:47
    ozgurkiray araç temize benziyor ama kilometresi baya yüksek. Km yükseldikçe bakım maliyetleri artar. Bir de bazı yerlerde bu tür yoruma rastladım getzin kırmızı ve siyah rengi tavsiye edilmiyor. Solma yapma olasılığı açısından yani. Arkadaşın dediği gibi 20 civarına alabilirsen bi de başlangıçta sağlam bi bakım yaptırırsan birkaç sene binilebilir.

    ARkadaşlar aracı vadeli alacağım benimde aklımdan geçen 20 zaten bir kaç ay sonra otomatik benzinli jetta ile takas edip jettayı bir arkadaşa satacağım diye plan yaptım olmasada 2 sene binerim

    ama dediğim gibi 15000 de bir bakım mı oluyor sanki öyle yazıyordu trigeri vs kaçta değişiyor trigerle birlikte nelere bakılmalı felan bunlarda lazım bana
  • JETDEVRİYE J kullanıcısına yanıt
    Hocam dizele alıştık perfonstan yana baya zorluk çekerız.
    hocam getze artık bagajın kuçuklugu baya etlıyor
    tatıle gııderken bagaj dolu ön koltukta dolu bır bıçımde seyehat ettık.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kredi çekip 20-25 bine dizel Hyundai Getz'i almayı düşünüyorum ama bagajın küçük olması kafamı karıştırıyor. Megan 2 sedan yada hb de aklımda.

    Sorunsuzuk ve az yakması için hangisini önerirsiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theJuDGe_41 -- 21 Ağustos 2015; 0:54:18 >
  • Merhaba arkadaşlar,

    Model : 2010 hyundai Getz. 1.4 doch start.
    Kaza sırasında değişen parçalar : ön tampon, sag on camurluk,
    Kaza sırasında boyanın parçalar : ön kaput , sag on kapı, sag arka kapı, sag arka çamurluk
    Kaza sırasında kabinde değişen parçalar : Sadece cam silecek suyunun bidonu

    3 hafta önce eşim virajda direksiyon hakimiyetini kaybettigi için ne yazıkki kaza yaptı. Cok sukur saglıgında bişey yok. Yukarıda aracla ilgili yapılanları yazdım. Gelelim bunları yazmamın sebebine;

    Kaza öncesi direksiyon ayarı ile kaza sonrası arasında fark oldugunu dusunuyorum. Su an da direksiyon bana bi tık daha sert gibi geldi. Bununla ilgili olarak yaptıklarımı anlatıyım.

    Bugun sanayide ustaya baktırdım. (hidrolik direksiyon bakım servisi.) Direksiyon pompasını elden gecirdik. Keçelerinde bişey yok. Bıcaklarında bişey yok. Oringleri biraz ezilmiş gibi dedi. değiştirdik. Sonrasında pompayı taktık. Direksiyonda ilk haline gore yumusama oldu fakat tatmin olmadım. Kaza oncesi daha yumusak oldugunu dusunuyorum. Direksiyon kutusunu sökmedi. Bildiginiz gibi zahmeti bi iş ve aracın seyir halindeyken yol tutusundan , direksiyon manevralarından direksiyon kutusunda bi problem olmadıgını işaret ediyor...

    Arkadaslar aranızda boyle bi sorun yasayan varmı ? Direksiyon sertlesmesi ile ilgili olarak. Pompayı elden gecirdik. Kutudada sorun yok diyelim. Şimdi ne yapmak gerekiyor ? Lastik havaları, yağ ayarı, bosluk vs. bir sorun yok. Ön takımları inceletmeyi dusunuyorum. En azından rot ayarı filan yapalım. Kaza sırasında direkt olarak lastik veya janta alınan bi darbe yok ama rot kolu veya baslarını inceletmeyi dusunuyorum.

    Aranızda boyle bi konuda tecrube edinen varsa paylasırsanız vericeginiz öneriler benim için değerli.

    Tesekkurler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grkmvsn -- 21 Ağustos 2015; 1:53:08 >
  • grkmvsn G kullanıcısına yanıt
    Büyük geçmiş olsun.

    Bu konuda uzman arkadaşlar var kulüpte. Onlar cevap verebilir size diye düşünüyorum.

    Aklıma benim de direksiyon kutusu geldi. Ayrıca (götürdüğünüz ustanın görmeme şansı yok bence ama) tekerlekteki direksiyon bağlantısı
    ve hatta Alt Süspansiyon Kolu eğrilmiş olabilir. Sağ ile sol eşit olamayınca mecbur sertlik şeklinde hissetmiş olabilirsiniz.


    Rotları değiştirmek her koşulda iyi fikir gibi geliyor bana.

    Kolaylıklar diliyorum. Tekrar geçmiş olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Özgür Geo -- 21 Ağustos 2015; 12:22:47 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: theJuDGe_41

    Getz Megan

    tabi ki megan..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Özgür Geo

    Büyük geçmiş olsun.

    Bu konuda uzman arkadaşlar var kulüpte. Onlar cevap verebilir size diye düşünüyorum.

    Aklıma benim de direksiyon kutusu geldi. Ayrıca (götürdüğünüz ustanın görmeme şansı yok bence ama) tekerlekteki direksiyon bağlantısı
    ve hatta Alt Süspansiyon Kolu eğrilmiş olabilir. Sağ ile sol eşit olamayınca mecbur sertlik şeklinde hissetmiş olabilirsiniz.


    Rotları değiştirmek her koşulda iyi fikir gibi geliyor bana.

    Kolaylıklar diliyorum. Tekrar geçmiş olsun.


    Yardımınızın için tesekkurler...

    Bugun rot balans ustasına ve baska bir direksiyon ustasına da gösterdim..

    Aracın ot balans ayarlarında tekerlerin ileri-geri ayarlarında herhangi bi problem cıkmadı....

    Direksiyon ustasıda aynı sekilde pompada sorun olabilecegini soyledi. Pompayı elden gecirdigimi soyledim. Her ne kadar pompada iyileştirme yapılsada orinal yenisinin ayarını tutmayacagını bu serliğin normal oldugunu soyledi...

    Bakalım. Boyle kullanıcam artık. Cunku sıfır pompa alsam nerden baksanız 400 tl masrafı olur diye dusunuyorum.

    Yukarıdada kazayı anlatmıstım. Halen daha o kaza ile pompanın içindei o-ringin nasıl ezildiğini hala anlayabilmiş değilim...
  • Arkadaşlar merhaba Getz in far ve silecek kolunun içinde parkları yakınca aydınlatma Işığı yanmiyor mu aracı yeni aldım da dikkatimi çekti ya da sigortası atmış olabilir mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadailar Merhaba aranıza yeni katıldım. Benim arabanın anteni yok aldığımda öyleydi spor bir anten takmak istiyorum ama bulamadım sizin önerebileceğiniz birşey var mı ?
  • Dev@dam kullanıcısına yanıt
    Hoşgeldin.
    Muhtemelen anten kırılmış.
    Takım halinde 60 TL civarı satılıyor.
    Becerin varsa kendin değiştirebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracımdaki ön egzos spirali patlamış , yakın zamanda değiştiren varmı ? fiyatlar ne aralığında acaba ? tüvtürk ten muayeneden geçtik fark etmemişler :)
  • Arkadaslar selam araci dun aldim fullledim yol bilgisayari 510 km gosterdi bu arac 1000 km nasil gidiyor su an 90 km yaptim ortalama 100 120 arasi arada saldim full cizgisinin ustunde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: efendy_37

    Arkadaşlar merhaba Getz in far ve silecek kolunun içinde parkları yakınca aydınlatma Işığı yanmiyor mu aracı yeni aldım da dikkatimi çekti ya da sigortası atmış olabilir mi

    o kısımda aydınlatma yok
  • 
Sayfa: önceki 15211522152315241525
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.