Şimdi Ara

██ HYUNDAI GETZ KULÜBÜ ██ (1529. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir (1 Mobil) - 9 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32.938
Cevap
125
Favori
2.789.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 15271528152915301531
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • HERKSE HAYIRLI AKSAMLAR ARANIZA YENI KATILDIM.

    BENIM ARACIM HYUNDAİ GETZ 2007 1,5 VGT CRDİ 88 HP ABS HY KLM MODELI. HENUZ 59 BINDE

    YORUMLARINIZI TAKIP EDIYORUM VE ARACIN KRONIK SORUNU YOK. BU BENI RAHATLATTI VE ARACI KULLANDIKCA ZEVK VERIYOR EN ONEMLISI ATAK.
  • SELAM LAR

    KAC KM ARACINIZIN ( V ) KAYIŞINIZI DEGİŞTİRDİNİZ BEN 58 BINDE DEGİŞTİRDİM. DOGRUMU YAPTIM YANLIS MI ?
  • sigortamı yaptırdım generali den. 255 liraya.
    50 tl lik hepsi burada hediye çeki tanımladılar sms olarak gelecekmiş ama henüz gelmedi(70 tl lik hediye çeki olmadı 50 tl lik tanımlamışlar)
    kapıları yaptırmadım tatil işide yattı haftaya felan kapıları yaptıracam
    uzaktan kumanda çalışmıyordu.büyük sanayide yaptırdım.15 tl kilit motoru 15 tl de işçilik verdim 30 tl masrafım oldu.ayrıca kumandanın bi tuşu çalışmıyordu konya sokağa gittim orda bi usta var ona yaptırdım 10 tl de ona sıktım.
    şimdilik böyleç
  • JETDEVRİYE J kullanıcısına yanıt
    kendi aracım fiat palio 2004 model 99binde.
    arabaya hergün binmeyen insanların veya kısa mesafe işe gidenlerin araçları çok km yapmaz. ama hergün binip arabanın canını çıkarırsan tabi 2006 model araba 150bin km yapar. herkes kendi bilir. parası çok olan alabilir. ben 9 yaşında bir aracı 150km de kesinlikle almam. hele ki 21bin lira verecek kadar bilinçsiz değilim
  • Arkadaslar bende bugün rot ayarına girdim.
    Aracı alalı 40bin km oldu ne zamandır aklimdaydi bugün yaptırdım.
    Usta ayara sokmadan test etti.
    Açıklık varmış
    Ayarı yaptı direksiyon yumusadida
    Araç rahatladı sanki.
    30 TL de ücret aldı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mnr980 -- 4 Eylül 2015; 18:31:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mnr hocam,
    Bende rot balansa soktum, benimde direksiyon yumuşadı,
    Araçta rahatladı bariz fark var,
    Ben artık her 10000 bakımında aracı rot balansa da sokmayı düşünüyorum. 50tl ye yaptırdım.
  • ErenCBKCN kullanıcısına yanıt
    2006 model için 152bin km az bile yol yapmış. benim arabamda 2006 model ve 330bin km.de. hala yağ yakma yok ilk günkü gibi atak. rölantide saat gibi çalışır. siyah duman atmaz. en dik rampada geçemeyeceği araç yoktur. tek kusuru düz yolda 160-170 km.den hızlı gidemez . dizel motorun, bence kaliteli yağ ile 1.000.000km yapacağına inanıyorum. 100-200 bin km yapmış diye elden çıkarmaya çabalamak yanlış bence.
  • bayramses kullanıcısına yanıt
    Benim getzi ben 102binde aldım şuan 139500de ve 2006 model vgt.
    Bu sürede defalarca balans ayarı yapıldı ama rot ayarına hiç girmemişti.
    Rot ayarı 30-40bin km de yapilmaliymis.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hazır konu rot ve balansa gelmişken bende kendimle ilgili bişey sormak istiyorum
    ben arabayı kullanırken dümdüz yolda olsa hep bi sağa sola hareket ettiriyorum(gezdirme yani ani sert hareketler değil)
    direksiyonu bıraksam dümdüz gidecek ama ben tutunca hep böyle kullanıyorum niye böyle çözemiyorum.
    bu dediğim çok yavaş belli olmadan arabayı gezdiriyorum .bunu çözmem lazım.genelde tek elle kullanırım arabayı koltuğuda geriye yatık vaziyette kullanıyorum acaba bu yüzden mi anlamadım gitti.
    benim araçla ilgili degil hangi araç olursa olsun hepsinde aynı.düz yolda bile giderken böyle.
    aracın rot ve balanslarında sıkıntı yok onuda belirteyim ama bindiğim başka arabalarda böyle olunca sorun bende.kendimi rahat mı hissetmiyorum yoksa .ama oda degil.
    herkes farketmiyor ama bazı arkadaşlar binince arabayı gezdiriyorsun deyince moralim bozuluyor kendimi acemi gibi hissediyorum.
    nerden baksan çocukluğumdan beri arabamız olmuştur yıllardırda araç kullanmışlığım var.




  • Bende koltugu yatirinca yolda geziyorum. Ama koltugu tam goruse geri getirince oyle bisi yok. Galiba koltuk yatik ken cok gevsiyoruz. Bende direksiyonu indirdim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar tekrardan bahsettiğim aracı aldım.Araç çok güzel fakat aracın rengi kırmızı olduğu için ufak tefek çizikler var ve bir kaç yerde soyulmalar var.Bunları araçlar için olan boya kalemiyle giderebileceğimi söylediler.Deneyen varmı ?. Başka bir sıkıntım daha var aracın direksiyonu aşırı ağır.Lastiklere 32 bar hava var.Servis hava yeterli diyor.Fakat direksiyon aşırı ağır ve araç düz yolda bazen sağa çekiyor.Direksiyon ağırlığının sebebi direksiyon kutusu bozuk olduğundanmıdır yoksa başka bir arkadaş rot ayarından bahsetmiş onlada alakası olabilir mi ?
  • Merhaba arkadaşlar bugün tam arabanın lazım olduğu yerde akü marş basmadı birlikteliğimiz bugüne kadarmış aküyleAraç evin önünde akşam aküyü değiştireceğim üstündeki delphi akü 2009 üretimi bu sene 6. senesi fazlasıyla işini yapan bi akü.Kutupbaşlarına baktığımda baya bi oksitlendiklerini gördüm ve yeni aküyü takarken elimdeki yeşil renk kauçuklu gresten sürmeyi düşünüyorum.Bazı arkadaşlar gres sürmenin oksitlenmesini önlediğini vs. yazmış tavsiye edermisiniz yoksa farklı ürünlerdenmi kullanmak gerek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ErenCBKCN

    Merhabalar tekrardan bahsettiğim aracı aldım.Araç çok güzel fakat aracın rengi kırmızı olduğu için ufak tefek çizikler var ve bir kaç yerde soyulmalar var.Bunları araçlar için olan boya kalemiyle giderebileceğimi söylediler.Deneyen varmı ?. Başka bir sıkıntım daha var aracın direksiyonu aşırı ağır.Lastiklere 32 bar hava var.Servis hava yeterli diyor.Fakat direksiyon aşırı ağır ve araç düz yolda bazen sağa çekiyor.Direksiyon ağırlığının sebebi direksiyon kutusu bozuk olduğundanmıdır yoksa başka bir arkadaş rot ayarından bahsetmiş onlada alakası olabilir mi ?

    Hayirli olsun.saga yada sola duz yolda cekme yaparsa arac rot ayari yaptiriniz.biraz suratli giderken direksiyonda titreme oluyorsa balans ayarida yaptiriniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ErenCBKCN kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun ilk defa getz kullanıyorsanız direksiyon ağır gelicektir benim aracımında direksiyonu ağır balans rot ve hava basıncı bu ağırlığı azaltıyor
  • Merhaba arkadaşlar yeni aküyü taktım herşey çalışıyor ışıklar vs. marş almadı acaba problem marş dinamosundamı anlayamadım


    Az önce yine denedim 2. kontağı çevirişmde zar zor aldı kutupbaşları çok küflenmişti sorun bu olabilirmi yoksa marş motoruyla alakalı bi problemmi yarın bi elektrikçiye gidip baktırayım olmazsa aküyüde boşunamı değiştirdik şimdi ya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vav1en -- 6 Eylül 2015; 13:42:23 >
  • Arkadaşlar böyle bi olay başına gelen varmı ? Sorun nerde çözemedim zar zor çalışıyor bazen çalışmıyor.Akü full dolu marş motoru dönüyor marş sesi geliyor bi türlü motoru çalıştıramıyor, çalıştırdığındada bayıla bayıla çalışıyor.Yakıt pompasından şüpheleniyorum epeydir lpg ile kullandığımdan depo içindeki benzin efsafını yitirmiş olabilirmi veya benzin pompasımı tıkandı acaba Haddinden fazla bi benzin kokusuda geliyor kaputu açınca veya aküyü çıkardık diye immobilizer mı bozuldu çözemedim bi 2-3 saat kutupbaşını söksem işe yararmı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vav1en -- 6 Eylül 2015; 17:07:21 >
  • Arkadaşlar böyle bi olay başına gelen varmı ? Sorun nerde çözemedim zar zor çalışıyor bazen çalışmıyor.Akü full dolu marş motoru dönüyor marş sesi geliyor bi türlü motoru çalıştıramıyor, çalıştırdığındada bayıla bayıla çalışıyor.Yakıt pompasından şüpheleniyorum epeydir lpg ile kullandığımdan depo içindeki benzin efsafını yitirmiş olabilirmi veya benzin pompasımı tıkandı acaba Haddinden fazla bi benzin kokusuda geliyor kaputu açınca veya aküyü çıkardık diye immobilizer mı bozuldu çözemedim bi 2-3 saat kutupbaşını söksem işe yararmı


    aynı sorun bende var aga s2 günden beri böyle yapıyo köydeyim dönünce baktırıcam ama imbo arızası galiba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrkablocu

    Arkadaşlar böyle bi olay başına gelen varmı ? Sorun nerde çözemedim zar zor çalışıyor bazen çalışmıyor.Akü full dolu marş motoru dönüyor marş sesi geliyor bi türlü motoru çalıştıramıyor, çalıştırdığındada bayıla bayıla çalışıyor.Yakıt pompasından şüpheleniyorum epeydir lpg ile kullandığımdan depo içindeki benzin efsafını yitirmiş olabilirmi veya benzin pompasımı tıkandı acaba Haddinden fazla bi benzin kokusuda geliyor kaputu açınca veya aküyü çıkardık diye immobilizer mı bozuldu çözemedim bi 2-3 saat kutupbaşını söksem işe yararmı


    aynı sorun bende var aga s2 günden beri böyle yapıyo köydeyim dönünce baktırıcam ama imbo arızası galiba



    Az önce zar zor çalıştırdım aracı 30 liralık benzin attım 10 kilometre sürdüm eve geldim kontağı kapatıp açtım yine aynı olay yakıt pompasında bi sorun olsa araç benzinde çalışırmı ki bende çözemedim, immobilizer arızasıysa tekrar şifre yüklemek gerekirmi ki aktuz hocam senin fikrini de almak isterim :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vav1en -- 6 Eylül 2015; 18:24:15 >




  • Beyler
    Jant kapaklarını boyayan var mı?
    Bizimkiler cabuk soyuluyor
    Açık renk mi koyu renk mi, en uzun rengini koruyan hangisi?
    Sprey boya ile yapılır muhtemelen..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TiSKE

    Beyler
    Jant kapaklarını boyayan var mı?
    Bizimkiler cabuk soyuluyor
    Açık renk mi koyu renk mi, en uzun rengini koruyan hangisi?
    Sprey boya ile yapılır muhtemelen..

    Ben sprey boya ile boyadım ama pek randıman alamadım. Tekerlek bijonlarını teker teker sokup boyamak zaten işkence.

    Birde mutlaka iyi boya kullanın yoksa hemen atıyor. Gerçi her şekilde atıyor boyası. Yada oto boyacıya gidip zımpara, orada boyatıp vernikletirseniz en sağlıklısı olur.

    Diğer bir yöntem,sanayiden 4 çakma kapak alıp 30tl vermek. Bunların boyası kolay kolay atmıyor işte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 15271528152915301531
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.