Şimdi Ara

██ HYUNDAI GETZ KULÜBÜ ██ (690. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
32.938
Cevap
125
Favori
2.789.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 688689690691692
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: _By_BoSs_

    quote:

    Orjinalden alıntı: ihsan1987

    http://forum.donanimhaber.com/m_7221385/tm.htm

    Bu forumda otomobilimizde gizlenmiş küçük ayrıntılar var acaba getzlerdede böyle özellikler varmı bilen arkadaşlar yazabilir mi?



    abi ben şununları keşfettim
    - kontağı acc moduna getirip camı aç sora kontağı kapa yada anahtarı çıkar bi 30 sn kadar camı açıp kapayabiliyosun 30 sn sora cam kontağı acc yapana kadar oynamıyo
    -araç full donanımlıysa kumandadan kilidi aç 30 sn içinde herhangi bir kapıyı açmassan otomatik kilitliyo.



    Benimki baz donanım ama 30 saniye içinde kapı açılmazsa otomatik kilitleme bende de var.
    Bu özellik araç yakınlarındaysanız ve yanlışlıkla kapıları açarsanız (kumanda cepte, elde iken istemeden baskı nedeniyle düğmeye basılması vs) çok işe yarıyor. Araç kendini tekrar kilitleyerek güvenceye alıyor.

    Bir kaç tüyo da benden:
    # Yan ayna ayarlama düğmesini hangi tarafa alırsanız o tarafın ısıtması çalışıyor sadece. Bu yüzden her zaman tam ortada kalmasına özen gözterin.

    # Kontağı kapatıp anahtarı çıkarsanız bile elektrikli camları bir süre daha kullanabiliyorsunuz (20 saniye kadar). Ama bunun için kapılardan hiç birinin açılmamış olması gerekiyor. Uzaktan kumanda ile çalışan cam kapatma modülü olmayanlar için kullanışlı. Kontağı çıkardıktan sonra bir camın açık kaldığını fark ederseniz camı kapatmak için tekrar anahtarı sokup çevirmenize gerek kalmıyor.

    # Fabrikasyon park sensörü olanlarda, geri giderken engele bir karış kala araba otomatik dururyor. Gaza bassanız bile gitmiyor.

    # Söför kapısı iç kilidini elle açıp kapatarak bütün kapıları kilidini açıp kapatabilirsiniz (anahtar olmasına gerek yok). Zaten merkezi kilit sistemi de bu kilit üzerinden çalışır. Sadece bu kapıyı açıp kapatan bir motor vardır.

    # Fabrikasyon alarm+UK olanlarda kapılardan biri tam kapalı değilse merkezi kilit bu kapıyı kapatmayacak ve uyarı verecektir. Kapanmayan kapıyı açıp tam olarak kapatırsanız otomatik kilitlenecektir. Tekrara UK ile açıp kapatmanıza gerek yok.

    # Kabin içi ışığı (harita okuma lambası değil, tavanın tam ortasındaki 2. lamba) ON konumunda ise, araçtan inerken kapatmanıza gerek yok. DIşarı çıkıp aracı kilitlediğinizde azalark kendiliğinden sönecektir.

    # Yan aynalar sadece geriye değil, ileriye doğru da katlanabilir (40 derece kadar).

    # Farlar açıkken kontağı kapatırsanız farlar söner, fakat parklar açık kalır, taa ki kapılardan birini açana kadar. Kapı açılınca o da söner.

    # Otomatik viteslerde giderken vitesi yanlışlıkla geri (R) vitese alırsanız hiç bir şey olmaz. Araç boştaymış gibi davranır ve yavaşlar. Tam durduğunda geri geri gitmeye başlar.

    Bu özellikler model yılına göre bazı Getz'lerde çalışmayabilir.

    Ek bir bilgi olarak: Hyundai, Kore dilinde "modern" demektir.




  • ihg70 , Teşekkürler. 2 seneden beri araba kullanıyoruz.Demek ki hala her şeyini bilmeden kullanıyormuşuz.Bunları yazman iyi oldu.
  • ihg70,yazdıklarının sadece yarısı ile karşılaştım :) diğerlerini de deneyeceğim.. 2006 model getz aracım.

    bir de arkadaşlar,kırılan antenim için servise gittim,bana 50 ytl fiyat biçti.. anten plastiğin çıkış yerinden kırıldı,plastik kısmında sorun yok..
  • Ah bu servisler ahh
  • Kipa da pirelli p3000 gördüm geçen hafta. Tanesi 120 ama 3 adet alana bir tane bedava yapmışlar , 90 a geliyor. Benim lastikler de değişecek 5-6 bin km sonra :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ihg70
    # Yan ayna ayarlama düğmesini hangi tarafa alırsanız o tarafın ısıtması çalışıyor sadece. Bu yüzden her zaman tam ortada kalmasına özen gözterin.


    bunu bilmiyordum
  • PIRELLI PEK SEVMEDIGIM BI LASTIK
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yigitada

    Kipa da pirelli p3000 gördüm geçen hafta. Tanesi 120 ama 3 adet alana bir tane bedava yapmışlar , 90 a geliyor. Benim lastikler de değişecek 5-6 bin km sonra :)



    aman yaw pirelliden uzak dur

    heleki 3000 serisinden

    95e er300 var diyorum siz p3000 bakıyosunuz o paraya
  • Aracımızın içindeki hoparlörler kaç wattlıktır arkadaşlar.Aracının orjinal teybine anfi taktırıpta güzel sonuç alan arkadaş varmı.Anfi taktırdığımızda hoparlörleri değiştirmemize gerek varmı.Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
    Buradaki anfi yeterlimidir sizce.

    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=252854&productid=otm252227
  • Benim anten de kırık.Radyo nasılsa cekiyor diye hala yaptırmadım.Plastik parça da ucundan zarar gördü.Servis cok pahalı.Daha bir kısa parca takktırmayı düşünüyorum sanayide.
    quote:

    Orjinalden alıntı: denizza

    ihg70,yazdıklarının sadece yarısı ile karşılaştım :) diğerlerini de deneyeceğim.. 2006 model getz aracım.

    bir de arkadaşlar,kırılan antenim için servise gittim,bana 50 ytl fiyat biçti.. anten plastiğin çıkış yerinden kırıldı,plastik kısmında sorun yok..
  • 26 mayıs 21 haziran arası hyundai servis günleri varmış doğrumu
  • evet bende duydum kampanyanın olacağını hatta aracın bakımı geldi servisi aradım oda net olmamakla beraber kampanyanın bır hafta içinde başlayacağını söyledi ve 2 inci yıl bakım (şuan 19.500 km) ücreti 215 ytl civarında olacğınıdı ayrıca öğrendim sanırım kampanya döneminde %25 gibi bir indirim yapılıyor buda çok iyi

    peki bu fiyatın içinde ne gibi bakım giderleri oluyor ve neler değişecek bilen arkadaşlarımız varsa açıklamalarından memnuniyet duyarım.



    quote:

    Orjinalden alıntı: yuci

    26 mayıs 21 haziran arası hyundai servis günleri varmış doğrumu
  • quote:

    Orjinalden alıntı: handsomeprince

    Arkadaşlar bugün camlara film çektim. Ama arka cam için kararsız olduğum için şimdilik yaptırmadım. Acaba arka cama film çektiren var mı? Rezistansa zararı oluyor mu yoksa herhangi bir sorun olmaz mı? Cevaplarınızı bekliyorum.

    bi sorun olmuyor ama ben ruhsatı kaybettiğimde arka cam hariç komplesini söktürdüler.sağolsunlar arka camdaki filme bişey demiyorlarama arabanın camları çok kaliteli filmler çıkınca yapışkanlığı kaldı ve çok azını çıkarabildim.buna bi çözüm bulun.tiner falan işe yaramıyor.

    lastik için parayı dert etme ben michelin energy takılıyorum ya da arkadaşların dediği gibi er300 al.5-10 lira için ne canından ne de huzurundan OLLLL




  • quote:

    Orjinalden alıntı: kaynaci

    evet bende duydum kampanyanın olacağını hatta aracın bakımı geldi servisi aradım oda net olmamakla beraber kampanyanın bır hafta içinde başlayacağını söyledi ve 2 inci yıl bakım (şuan 19.500 km) ücreti 215 ytl civarında olacğınıdı ayrıca öğrendim sanırım kampanya döneminde %25 gibi bir indirim yapılıyor buda çok iyi

    peki bu fiyatın içinde ne gibi bakım giderleri oluyor ve neler değişecek bilen arkadaşlarımız varsa açıklamalarından memnuniyet duyarım.



    quote:

    Orjinalden alıntı: yuci

    26 mayıs 21 haziran arası hyundai servis günleri varmış doğrumu





    ama geçen servis günlerinde asıl parayı tutan yağları devre dışı bırakmışlardı

    bu yüzdende tam bi %25 indirim olmamıştı

    eğer yine öyle ise kendi yağınızı götürün bence

    yalandan %50 fazla ödemeyin yağa




  • Hyundai'den bana kısa mesaj geldi:

    26 mayıs- 21 haziran arasında servis yaz kampanyası.
    işçilikte %25
    yedek parçada %25 indirim.
  • Arkadaşlar, yanlış hatırlamıyorsam daha önce konuşulmuştu ama benim yine de kafama takılıyor. Ön lastiklerin inik görünmesinin bir zararı var mıdır? Lastikleri aldığım michelin bayii ısrarla bir şey olmaz diyor ama böyle inik görünmesi canımı sıkıyor. Havaları 32.
  • inik görünmesi jantlardan kaynaklanıyor bişey olmaz

    çok canını sıkıyorsa geniş jant al 6"
  • inik rurması motorları çok ağır bu getzlerin onunda çok etkisi var.Kafaya takmayalım.
  • Ben 35 hava basıncı yaptım yine inik gözüktü.Arkalar orjinal arabayı aldığımdan beri hiç havasını kontrol etmedim ve şişkin gözüküyor.Sorun çıkarmaz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: JackDaniels

    inik görünmesi jantlardan kaynaklanıyor bişey olmaz

    çok canını sıkıyorsa geniş jant al 6"



    6 inc jantın ortalama fiyatı ne kadardır acaba?
  • 
Sayfa: önceki 688689690691692
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.