Şimdi Ara

██ HYUNDAI GETZ KULÜBÜ ██ (737. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
32.938
Cevap
125
Favori
2.789.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 735736737738739
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kesinlikle çok yakıyo diyebilirim dün değirmendereye gidip geldim 35 ytl lik yakıtla toplamda 290 km yol yaptım
  • iyi de bu hesapla 45 litrelik yakıtla epey yol yapılıyor gibi.

    quote:

    Orjinalden alıntı: bartu dayı

    kesinlikle çok yakıyo diyebilirim dün değirmendereye gidip geldim 35 ytl lik yakıtla toplamda 290 km yol yaptım
  • bu arada inadım inat bagajdaki yedek lastiği kullanacam, bunun için bir tane daha almam gerek bizim kumholardan kaç paraya bulabilirim acaba.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: xiamen

    Aracın 60.000 bakımları yeni yapıldı. Enjektörler tıkanmış onlarda garantiden değişti. Yinede yakıt tüketimi 6,9 lt ile 7,2 lt arasında değişiyor.
    Siz bu yol bilgisayarındaki yakıt tüketim göstergesini ne sıklıkla sıfırlıyorsunuz?

    Aracı aldığım kişi her sabah göstergeyi sırıflayıp trafiğe öyle çıkıyormuş. O aracı kullanırken 5,7- 5,8 lt gibi gösteriyordu gösterge. Ama söylediğim gibi her sabah yol bilgisayarını sıfırlayıp öyle çıkıyormuş trafiğe. Ben neredeyse 1000 km dir sıfırlamadım yol bilgisayarını. Aldığım 50 ytl lik Euro dizel yakıtla (17 lt) yaklaşık 240-250 km gidiyorum son 4-5 yakıt alışımda değişen birşey yok aşağı yukarı aynı değerler.

    Sizce çok mu yakıyor? Yol bilgisayarını hangi sıklıkta sıfırlamalıyım?





    yol bilgisayarını her merak ettiğinde sıfırla

    çünkü getzlerin yol bilgisayarında anlık tüketim yok

    sıfırladığında ne ise o

    zamanla az da yaksa önceki tüketimleri yüksekse orda kalıyor pek etkilemiyor

    yani

    mesela 1000km gittin 7.2 ile şehir içinde

    sonra 300km şehir dışı gittin

    normalde tüketim 5 litre bile olsa genel tüketimi belkide en fazla yarım litre etkiler ve 6.5 gösterir




  • quote:

    Orjinalden alıntı: derebeyii

    bu arada inadım inat bagajdaki yedek lastiği kullanacam, bunun için bir tane daha almam gerek bizim kumholardan kaç paraya bulabilirim acaba.




    bence o lastik öyle kalsın

    çünkü sonuçta nerden baksan 3 yıllık lastik

    kauçuğu ölmüştür ve yeni alacağın lastikle uyumsuz olacaktır

    frene basarsın biri tutar biri tutmaz

    viraja girersin biri tutar biri tutmaz

    ne gerek 50-100 lira için bu sıkıntılara
  • quote:

    Orjinalden alıntı: derebeyii

    iyi de bu hesapla 45 litrelik yakıtla epey yol yapılıyor gibi.

    quote:

    Orjinalden alıntı: bartu dayı

    kesinlikle çok yakıyo diyebilirim dün değirmendereye gidip geldim 35 ytl lik yakıtla toplamda 290 km yol yaptım





    pek anlamadım yazdığını ama
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bartu dayı


    quote:

    Orjinalden alıntı: derebeyii

    iyi de bu hesapla 45 litrelik yakıtla epey yol yapılıyor gibi.

    quote:

    Orjinalden alıntı: bartu dayı

    kesinlikle çok yakıyo diyebilirim dün değirmendereye gidip geldim 35 ytl lik yakıtla toplamda 290 km yol yaptım





    pek anlamadım yazdığını ama



    O zaman aracınız dolu depo ile 1.000 km den fazla yol gidiyor.

    Benim verdiğim değer sürekli şehir içi kullanımda gördüğüm değerler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: [cLone]::

    aslinda farkli segmentte degiller her ikiside B segmentinde fakat birisi Hatchback digeri Sedan.

    accentin bagaji zaten cok buyuk degil, rakiplerine gore ufak kalan bir bagaji var. bende ne yapacagim bagaji ufak olacaksa aracta ufak olsun getz alayim dedim. getz in ki cok ufak geldi.

    arabada biraz acil lazim oldugundan temiz accent alalim derken 2 ayi buldu, bende bir anda getz i gorunce neden olmasin dedim, sonra vazgectim.




    Accent'in bagajı çok da küçük değil çocuklu bir aile için yeterli hacime sahip,ben bir katlanır seyahat beşiği 3 büyük 2 küçük çanta,1, m'2'lik halı ve nerden bakarsan bak 6-7 tane büyük poşet sığdırmıştım.
  • beyler size sorum şu .benim araba eski kasa 3 silindirli 82 dizel getz genelde 6 litreden aşağı yakmıyorum.şehir içinde.sizin arabalar 4 silindirli mi?çünkü ben kasınca şehiriçinde 5 litre civarı yakıyorum.siz nasıl 5 litre civarı yakıyorsunuz?(kendinizi kasarak mı yoksa normal mi? ) ben öğrenciyim ve biraz seri kullandığımı eklemekte fayda var
  • Dünden beri resimde de kırmızı yuvarlak içine aldığım check yazan ikaz ışığı sürekli yanıyor. neden olduğunu anlayamadım. radyatörde su var, hararet yapmıyor, daha geçenlerde hava filtresini temizlettim, yağ filtresini değiştirdim, motor yağını değiştirdim. anlamış değilim.

    araç 2004 model 1.3 motor benzinlidir. servisi aradığımda oradan bi yetkili gaz kaçmış olabiliceğini söyledi ki öyle bi ihtimal yok sanırım veya su çok az bişe azaldığında böle bi ikaz verebilir dedi. ikisi ap ayrı şeyler net bir cevap bulamadım bu duruma. bilgisi olan varsa bilgilendirebilir mi acaba beni ?

     ██ HYUNDAI GETZ KULÜBÜ  ██




  • şehir içinde 5 lt yakmak imkansız gibi bu araçla. benim dikkat ederek yaptığım şehir içi ve dışı karışık 5,3 gibi uzun zaman ortalamam var. bu son zamanlarda arttı tabii. kötü yakıt ve bence servisteki yağ da kötü. ondan dolayı bakım zamanı yaklaştıkça tüketim bozuluyor tahminim ama net sonucu öğrenince paylaşacağım.

    quote:

    Orjinalden alıntı: jacks

    beyler size sorum şu .benim araba eski kasa 3 silindirli 82 dizel getz genelde 6 litreden aşağı yakmıyorum.şehir içinde.sizin arabalar 4 silindirli mi?çünkü ben kasınca şehiriçinde 5 litre civarı yakıyorum.siz nasıl 5 litre civarı yakıyorsunuz?(kendinizi kasarak mı yoksa normal mi? ) ben öğrenciyim ve biraz seri kullandığımı eklemekte fayda var




  • bir defa motor arıza ışığı yandı o da kötü yakıttan kaynaklandı. servise gitmen gerek yakıt filtrelerine bakılmalı sanırım.

    quote:

    Orjinalden alıntı: n0sferatu

    Dünden beri resimde de kırmızı yuvarlak içine aldığım check yazan ikaz ışığı sürekli yanıyor. neden olduğunu anlayamadım. radyatörde su var, hararet yapmıyor, daha geçenlerde hava filtresini temizlettim, yağ filtresini değiştirdim, motor yağını değiştirdim. anlamış değilim.

    araç 2004 model 1.3 motor benzinlidir. servisi aradığımda oradan bi yetkili gaz kaçmış olabiliceğini söyledi ki öyle bi ihtimal yok sanırım veya su çok az bişe azaldığında böle bi ikaz verebilir dedi. ikisi ap ayrı şeyler net bir cevap bulamadım bu duruma. bilgisi olan varsa bilgilendirebilir mi acaba beni ?

     ██ HYUNDAI GETZ KULÜBÜ  ██





  • Sevgili dostlar, yakıt ile ilgili şehir içi 5-6 lar bana hayal geliyor. Hadi bulunduğunuz yerde bayır yok diyelim, hiç mi kırmızı ışıkta durmuyorsunuz, hiç mi şehir içi trafiğinde dur kalk olmuyor. Bana mümkün gibi gözükmüyor. Ben Zonguldak tayım şehir içi yazın 7-8 havalar soğuyunca daha da yukarlarda. Ancak yakıtı aldığım ilk zamanda sıfırlıyorum düz yolda 4, 5 bunları görüyorum tabiki. Fakat normal trafik seyrine girdiğimde yada bayırlara geldiğimde bu rakam 7-8 lere ulaşıyor. Bu 5 gibi rakamları görenler nasıl kullanıyorlar bilemiyorum.
  • evet arkadaşlar servise gittim ve 290 dedikleri fiyat 441 ytl ödeyerek servisten çıktım. çok aşırı fazla. görseniz nelerden para aldıklarını. 5ytl camsuyu paras( ki gözümle gördüm cam suyu şişesinin sadece 3/1 ni ancak koyabilmiştir çünkü yeni doldurmuştum) 5 ytl disk temizleme spreyi onuda gözümle gördüm kesinlikle öyle bişe sıkmadılar,sadece bezle sildiler. tam 150 ytl işçilik parası yazmışlar. fakat işin daha ilginci bunlar balata kontrölü yapıyolar balataları söktüler ve bana dedilerki balatalar incelmiş değiştirmek lazım 70 ytl ön takım. tamam dedim mecburen, sonra listeye baktım 70 ytl artı bide 25 ytl ayriyeten söküp takma parası. ya çok ayıp ya. zaten 30 bin bakımda kontrol için sökmüşssün, çıkarmışşsın sadece eskisi yerine yenisini oraya koymayamı 25 ytl alınıyo. bu kadar insanlar kazıklanır yani. ben bu servise sadece garanti kapsamına çıkmasın diye giriyorum yoksa 450 ytllik işi ben 200 e sanayide en iyi usataya yaptırırım. ama sonra geldi servis danışmanı dediki pompa su sensörü arızalanmış 20 ytl daha eklenicek. eee dedim o mekanik bir parça garanti ne işe yarar onunda parasını vericeksek. başladı yok omekanik değilmiş yok bilmemne. demekki phalı parça olsa hayatta değiştirmicekler.işte bunların garantileri bu kadar 20 ytllik parçaya bile kıyamıyoler. ben bunları merkeze ileticem. yağ değiştirmek, 20 ytlik 2 tane filtre değiştirmek 400 ytl tutarmıymış. bundan sonra servise tövbe. arabanı motoru yansa 1500 a taplarsın saniyede.ama servise gitmeye devam edersem bunlar 5000 liramı alır 2 senede. hyundai beni hayal kırıklığına uğrattı. ben renault clio kullandığımdada en pahalı servisim 150-200 ü geçmezdi. bide yukarıda da yazmıştım benim yakıt sorunu var diye. daha önce gittiğimde servise gel o zaman kontrol ederis demişlerdi. servis bitti hadi kontrol edelim dedim. daha önce 50 km gideris ortaya çıkar diyen baş usta bana en az 2 saatlik dolaşmamız lazım saat 4:20 iftara az kaldı sen başka zaman gel diyo. ya nasıl servis bunlar. ben bunları ileticem müdürlüğe bakalım onların yaklaşımı nasıl. her platformdada dile getiricem, ya adam gibi hizmet versinler yada almadan önce insanlar neyi satın aldıklarını bilsinler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redcheek99 -- 23 Eylül 2008; 15:22:28 >




  • quote:

    30.000 bakımında aracın nelerine bakıldığını yazarsan çok sevinirim...

    benimde araç şu an 30.040km de..benimde bu aralar yaptırmam gerekiyor fakat ben serviste yaptırmayacam..çok para alıyorlar..birde ben 2.el aldğım zaman bi önceki sahbibi 20.000 bakımını serviste yaptırmamış, ayrıca 3 yılınıda geçtiği için araç kafadan garanti kapsamı dışında..tahmin ettiğim gibi çok para istemişler 290 bence çok fazla...
    salıcakla..


    arkadaşım yukarda yazdığım gibi sakın servise filan gitme en az 300-350 ytlni alırlar. kesinlikle içine koydukları masraf 100 ylyi geçmez. ben buraya servis faturasını göstericem. yağ değişimi, hava yağ ve polen filtre değşimi. bide 1 tapa ve civata. başkada bişe yok. bunların hepsi 100 ytl sanayide 30-40 ustaya ver tamam.ama ben faturayı gösterince ne saçma şeylerden para almışlar görceksin. sakın gitme ben hayatta gitmem daha. kolay gelsin




  • quote:

    Orjinalden alıntı: redcheek99

    evet arkadaşlar servise gittim ve 290 dedikleri fiyat 441 ytl ödeyerek servisten çıktım. çok aşırı fazla. görseniz nelerden para aldıklarını. 5ytl camsuyu paras( ki gözümle gördüm cam suyu şişesinin sadece 3/1 ni ancak koyabilmiştir çünkü yeni doldurmuştum) 5 ytl disk temizleme spreyi onuda gözümle gördüm kesinlikle öyle bişe sıkmadılar,sadece bezle sildiler. tam 150 ytl işçilik parası yazmışlar. fakat işin daha ilginci bunlar balata kontrölü yapıyolar balataları söktüler ve bana dedilerki balatalar incelmiş değiştirmek lazım 70 ytl ön takım. tamam dedim mecburen, sonra listeye baktım 70 ytl artı bide 25 ytl ayriyeten söküp takma parası. ya çok ayıp ya. zaten 30 bin bakımda kontrol için sökmüşssün, çıkarmışşsın sadece eskisi yerine yenisini oraya koymayamı 25 ytl alınıyo. bu kadar insanlar kazıklanır yani. ben bu servise sadece garanti kapsamına çıkmasın diye giriyorum yoksa 450 ytllik işi ben 200 e sanayide en iyi usataya yaptırırım. ama sonra geldi servis danışmanı dediki pompa su sensörü arızalanmış 20 ytl daha eklenicek. eee dedim o mekanik bir parça garanti ne işe yarar onunda parasını vericeksek. başladı yok omekanik değilmiş yok bilmemne. demekki phalı parça olsa hayatta değiştirmicekler.işte bunların garantileri bu kadar 20 ytllik parçaya bile kıyamıyoler. ben bunları merkeze ileticem. yağ değiştirmek, 20 ytlik 2 tane filtre değiştirmek 400 ytl tutarmıymış. bundan sonra servise tövbe. arabanı motoru yansa 1500 a taplarsın saniyede.ama servise gitmeye devam edersem bunlar 5000 liramı alır 2 senede. hyundai beni hayal kırıklığına uğrattı. ben renault clio kullandığımdada en pahalı servisim 150-200 ü geçmezdi. bide yukarıda da yazmıştım benim yakıt sorunu var diye. daha önce gittiğimde servise gel o zaman kontrol ederis demişlerdi. servis bitti hadi kontrol edelim dedim. daha önce 50 km gideris ortaya çıkar diyen baş usta bana en az 2 saatlik dolaşmamız lazım saat 4:20 iftara az kaldı sen başka zaman gel diyo. ya nasıl servis bunlar. ben bunları ileticem müdürlüğe bakalım onların yaklaşımı nasıl. her platformdada dile getiricem, ya adam gibi hizmet versinler yada almadan önce insanlar neyi satın aldıklarını bilsinler.



    Tamamiyle haklısınız ama merkezlerinde de durum farklı değil telefona,maile cevap bile vermiyorlar.




  • redcheek99
    Senin motor 88 hp mi yoksa 110 mu?
  • Garanti bitinceye kadar servise gitmek lazım. 60.000 bakımı için 3-4 yerden fiyat aldım. Triger değişimi var ağır bakım yani. Liste halinde yapılacakların dökümünü aldım. Servisin biri 875 dedi diğeri 790 biri 830 bi taneside 690 gibi bir rakam çıkardı. Yine başka bir serviste 620 ytl e yaptırdım. Araştırmadan ilk gittiğiniz yere yaptırmayın. Dışarıda da yaptırmayı düşündüm. 450 tutacaktı dışarıda. Servise yaptırdım, iyiki de servise gitmişim enjektörler tıkanmış garantiden değişti enjektörler tanesi 250 ytl den 750 ytl servis fiyatı. Dışarıda da olsun olsun 500 olsun takmasıyla en uygun. Sanayide yaptırsaydım hem garantiden çıkacaktı araç hemde cepten ekstra para ödemek zorunda kalacaktım. Garanti doluncaya kadar servise gitmeye karar verdim sonra iyi bir usta bulursam sanayiye giderim ama garanti bitmeden sanayiye uğramayı düşünmüyorum.
  • quote:

    Senin motor 88 hp mi yoksa 110 mu?


    opxito 88 hp benimki.

    quote:

    Garanti bitinceye kadar servise gitmek lazım. 60.000 bakımı için 3-4 yerden fiyat aldım. Triger değişimi var ağır bakım yani. Liste halinde yapılacakların dökümünü aldım. Servisin biri 875 dedi diğeri 790 biri 830 bi taneside 690 gibi bir rakam çıkardı. Yine başka bir serviste 620 ytl e yaptırdım. Araştırmadan ilk gittiğiniz yere yaptırmayın. Dışarıda da yaptırmayı düşündüm. 450 tutacaktı dışarıda. Servise yaptırdım, iyiki de servise gitmişim enjektörler tıkanmış garantiden değişti enjektörler tanesi 250 ytl den 750 ytl servis fiyatı. Dışarıda da olsun olsun 500 olsun takmasıyla en uygun. Sanayide yaptırsaydım hem garantiden çıkacaktı araç hemde cepten ekstra para ödemek zorunda kalacaktım. Garanti doluncaya kadar servise gitmeye karar verdim sonra iyi bir usta bulursam sanayiye giderim ama garanti bitmeden sanayiye uğramayı düşünmüyorum.

    xiamen malesef benim bulunduğum yerde pek seçme şansım yok tek servis var. en yakın diğer servis 200 km uzakta.
    dediklerinde kendi hesabına göre haklısın. ama benimde hesabıma göre 5 yaşına kadar bir araç ilk yıl sorun çıkarmadıysa pek çıkarmıyo. 5 yıla kadar temiz benzin ve doğru kullanımla inanın sorun çıkaracak araba yok. artı şuna emininki enjeksiyon tıkanmasından dolayı buradaki servis hayatta değişim yapmaz ilk diyeceği şey kaçak benzin kullanılmış. yukarıda anlattığım 20 ytllik parça için 40 dereden su getirenlerin enjeksiyon değişmesi zor. vede 6 ayda 10000 km dolduruyorum her altı ayda 500 ytl veremem. en fazla 150 ytl ye bakım yaptırıp yoluma giderim. hersene 1000 lira bakıma 1000 lira kaskoya 600 vergiye 165 sigortaya derken çok masraf oluyo. zaten devlet soyuyo bide gidip kendim bile bile soyulmak istemiyorum. kaskoya sonuna kadar varım ama servis ben gidip yolunanmam. artı triger kayışı sordum 175 ytl ustada 100 ile 75 arası alıyo toplam 250-275 en fazla burada. 620 nere 275 nere. tabi beni kendigörüşüm. kolay gelsin, kazasız ,sorunsuz sürüşler




  • ama şunuda belirtiyim makul fiyat alsalar, karşısındaki insanları sadece para olarak görmeseler kesinlikle servise giderim. vede daha önceki araçlarımda hep servise gittim.(renault clio idi) ben 290 a bile razıydım ama oraya gidince yok sizinki 2006 modelmiş biz 2005 zannettik, yok şu yok bu 450 ytl alınırmı yaa. umarım anlatabiliyorum. en fazla 200 -220 olur ki buda sanayinin neredeyse 2 katı. ama sen 4 katını alırsan daha yanından geçmem, rabanıda asla almam bidaha.
  • 
Sayfa: önceki 735736737738739
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.