Şimdi Ara

██ HYUNDAI GETZ KULÜBÜ ██ (798. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
32.938
Cevap
125
Favori
2.789.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 796797798799800
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hatamdan dolayı özür dilerim. 1250 kg değilmiş ruhsatta yazan. Şu an ruhsat yanımda tekrar baktım, 1275 kg yaıyor.
    Aracı aldığım yer ile görüştüm, teknik belgede yazan o dediler. Bir sorun yok dediler.
    Fikri olan var mı, ya da beni yönlendirebilecek olan ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tomruq

    Hatamdan dolayı özür dilerim. 1250 kg değilmiş ruhsatta yazan. Şu an ruhsat yanımda tekrar baktım, 1275 kg yaıyor.
    Aracı aldığım yer ile görüştüm, teknik belgede yazan o dediler. Bir sorun yok dediler.
    Fikri olan var mı, ya da beni yönlendirebilecek olan ?



    valla başka bayilerede bi sor bakalım ne diyolar

    belk ibi değişiklik olmuştur yanilerde

    ama okadarda fark olmamalı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: getzci


    elbette yarım debriyaj yarım gaz dediğin için aklıma yatmıyodu.benim ilk aracım ve dizel.ama şöförlüğüm eski ben araba sürmeyi kamyonda öğrendim.babam kamyon şöförü.ama hiç aklınıza gelmiyomu araba sürmeyi birisine öğretirken ne dersin önce hafif gaz ver sonra ayağını debriyajdan hafifçe çek. ama ben çok ustayım benzinli arabayı gaz vermeden kaldırırım diyosan senin bileceğin iş. abimde kamyonu debriyaja basmadan vitesini değiştiroyudu hadi yapın göreyim.


    valla ustalıkla alakası yok

    94te bana araba kullanmayı öğretirken akrabam hyundai excel de ki o araba benzinlidir biliyormusun bilmiyorum

    aynen dediğim gibi yarım debriyajda araba kalkıp gidiyodu

    ayrınca bundna önceki aracım 99 palioda da rampada durabiliyodum yarım debriyajla

    oda benzinlidir biliyorsan

    belkide senin bindiğin arabalarda bi sorun vardır bilemiyorum

    baskı balataları felan bitmiş olabilir bi baktırsınlar istersen bilemiyorum açıkçası




  • yok benim araç zaten dizel öyle bi sorun yok hani eski arabalarda vardı diye biliyorum neyse önemli değil.dediğin gibi belki benim önceden bindiğim bi araçta sorun olabilir. bu arada alt takımlardan çukurlara girince yada tümseklerden geçince küt küt vuruyodu hala bu sesle uğraşıyorum. geçen serviste sol amortisör değişmişti ses kesilmedi. yine gittim bu sefer başka bi ustayla teste çıkalım dedim.usta sesi doğruladı ve ön iki amortisör z rotlar değişecek, tablalar kontrol edilecek dedi.bir günü alır dedi. zamanım olmadığı için haftaya erteledik bakalım yapılınca sonucu yazarım.
  • artık bu seslerden kütürtülerden vuruntulardan gına geldi.iyice soğudum araçtan.tam arkadan gelen seslerden kurtuldum derken bu sefer alt takımlar başladı yarın kimbilir başka nerden bi ses peydah olacak.aracıda o kadar titiz kullanıyorum ki belkide ondan.sakınan göze çöp batar misali ben korumaya çalıştıkça biyerlerden sesler türüyor.valla kaliteden şaşmayacaksın üç kuruş fazla vereceksin rahat edeceksin. boşuna dememişler ucuz alacak kadar zengin değilim diye.
  • valla 1 yıldan fazladır önden gelen lokur lokur sesler yüzünden servise gitmeme lazım ama okadar bıktımki gidemiyom tembellikten
  • Arkadaşlar benim arabam da 18 binde 2008 model hiç ses falan gelmiyor..Bence geztlerde ses sorunu yok..
  • arkadaşlar sizin bu arabalardan ses nerden nasıl geliyor anlamadım benim getste tık yok çok şükür...ben birçok arabaya binme fırsatı buldum ama gets kadar iç mekan sesi az olan görmedim palio,punto,clio hepsindede plastik sesi var ama getsde ben o kadar ses duyamıyorum..
  • getzi ses geliyor falan diye niye kötülüyonuz emsali öbür fiat renaultlar çokmu iyi, fiyat performansı en iyi araçlardan ingilizler bile bu araca 100 üzerinden 74 vermiş ingilizceci olduğumdan dünyayı da inceledim, ocak şubatta en fazla binek arabayı yine hyundai satmış bu kadar kötü de niye en çok satan marka Türkiyede
  • getzi kötülemeye çelıştığım felan yok arkadaşlar daha önceki yorumlarıma bakarsanız iyi yönlerini de yazdım motoru mesela çok hoşuma gidiyor.üç beş kuruş iyisini alacaksın derken renaulttan felan bahsetmemiştim.renaultun yanına yaklaşmam diğer palio punto clio felan getzin yanına yaklaşamaz bikere tipten kaybediyolar.bizim araçlar düz yol arabası iki hendek gördülermi kendinden geçiyorlar.elbette ford toyota vw onlardada problem olmuyo değil.
  • mrb arkdaşlar,
    arabama yağmur sensörü taktırmayı düşünüyorum
    yağmur sensörü hakkında bilgisi olan varmı? fiyatları falan nedir? balıkesir, izmir de yapan /yaptıran varmı?





    2008 1.5 VGT CRDİ 88 PLATİN GRİ
  • Arabadan gelen ses konusunda benim şu anda hiçbir şikayetim yok. Panzotun da olmaması nedeniyle bagaja ne koyarsam sesi içerde ama onun da çaresine bakıyorum. Kasislere girdikçe kar zinciri şıkırdıyordu, zincir kutusunun içine gazete kağıdı yerleştirip sabitledim. Ses falan kesildi.

    Dış ses izolasyonu da fena değil. 90 model Toyota'mız hep lastik sesi alıyordu, bunda lastik sesi de yok... Yağmur yağarken kimi arabanın tavanı sesten darbukaya döner, getz de o da yok.

    Şu ana için tek derdim olan bagaja ne koyarsam sesi içeride. Alışveriş torbaları hışırtılarına karşı da müziğin sesini biraz daha açıyorum...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: hasanbuyuk


    mrb arkdaşlar,
    arabama yağmur sensörü taktırmayı düşünüyorum
    yağmur sensörü hakkında bilgisi olan varmı? fiyatları falan nedir? balıkesir, izmir de yapan /yaptıran varmı?





    2008 1.5 VGT CRDİ 88 PLATİN GRİ



    bence gereksiz bi özellik

    çalışma mantığını bilmiyorum ama yağmur yağdığında dvreye giriyor ve yoğunluğa göre arttırıyormu azaltıyormu bilmiyorum ama

    boşa masraf
  • quote:

    Orjinalden alıntı: JimBeam


    quote:

    Orjinalden alıntı: sandac


    quote:

    Orjinalden alıntı: JimBeam

    Arkadaşlar kandiliniz mübarek olsun.

    http://tunc-otomotiv.araba.com/1868598.html

    Bu araç nasıl bu paraya satılır. 2 parça boyalı olması benim için önemli değil. Airbag açmaması ve şaselerde herhangi bir darbe olmaması bana yeter. Bi katakulli olmasın. ?? Yarın bakmaya gidiyorum kısmetse..


    12-13 gün önce sıfırını 18.500 tl ye aldım. 2009 model. kasko, kredi, harçlar, plaka, trafiğe çıkış vs tüm işlemler dahil 23.500 tl'ye konya önturdan aldık. o kadar paran varsa git sıfır al derim.

    Bu araba Sunrooflu arkadaşım sen Start donanımlısını aldın galiba.



    kesinlikle start değil.
    yol bilgisayarı
    4 cam otomatik
    abs
    1.5 vgt crdi 88 hp motor
    elektrikli aynalar
    klima.

    bu özelliklerdeki araç start ise starttır




  • benim araç 42 bine geldi ama allaha şükür en ufak bir tıkırtı sağından solundan gelen bir ses yok.hemen hemen aldığım ilk günki gibi.yaa arkadaşlar bide ses olayı doğaldır.biniyoruz ve eskitiyoruz.haliyle ilk günki sessizliğini arızasının olmamasını bekleyemeyiz.her araba gibi bunlarda eskiyor kullandıkça.ses gelmesin istiyorsak eğer en fazla 5 senede yenilemeliyiz.
  • Arkadaşlar son rakamlara göre ocak-ve şubat ayı toplamı Accent era 3386 adet satış ile türkiye birincisi getz de ilk 5 te satış rakamı 863. B sınıfı içinde en çok satan 3 . oto bu arada Getzler.Era ise 1. sırada. Renault symbolün ise erayla arasında büyük fark var 1705 adet.Bence symbol 1705 bile çok satmış çünkü eraya göre çok pahalı ve erayla karşılaştırma testlerine bakarsanız erayı yakalayabildiği neredeyse bi paunı yok sadece beygir gücü biraz daha düşük olduğu için az daha yakıt tüketimi düşük ama 110 beygirlik era buna rağmen de iyi puan almış yakıttan. çünkü o güçte bir arabaya rağmen az yakıyor sonucu çıkmış ki bir de aralarında 5-6 bin ytl fark var aynı donanıma rağmen.Yani işte Türkiye gerçeği şu an hyundai renaultu geçmiş durumda.Bunda iyi fiyat politikası ve yaygın servis ağı ve garanti süresi var.Bu arada GETZ için de şöyle söliyim yeni donamım veya makyaj yapılmadığı halde b sınıfında 3.olması bütün sınıflar içinde 5. olması bence asıl lideri getz yapar.Biliyorsunuz ki era ve symbol yeni donanım ve makyaj ve hatta yeni motor laıyla piyasaya çıktı.Artık Hyundai lere önyargılı bakanların olmadığı kanatindeyim koreli bir şirketle bir japon şirketi arasında bir fark göremiyorum.Teknoloji açısından ya da arge diyelim belki ufak farklar vardır ama yok kasası inceymiş yok ses geliyomuş gibi efsanelerin çook gerilerde kaldığını görmek gerekiyor.Ben ilerde getzimi sattıktan sonra C sınıfı bir araba almayı düşünüyorum wv golf gibi mesela ama b sınıfı alırsam mutlak yine hyundai alırım.




  • dün totalden depoyu doldurdum 7.1 litre yaktı şehir içi

    bu karda kışta baya iyi bi değer bana göre
  • benim araç 6.1-6.2 civarı yakıyor dizel tabi.mesafa 4 km yol gidip geliyorum işe kadar.4 gidiş 4 geliş.
    benim araçta aldığım günden beri ses problemi var sonradan oluşmuş bişey değilki arkadan gelen sesler orjinalinde var fabrika sorunu yeni çözümü yeni bulmuş serviste çözüyor.sanırım arka amortisörlerin borularını uzatıyorlar öyle söylemişti usta bana.bakalım alt takımlar içinde bi üç sene beklemeyiz inşallah çünkü servisin problem çözme gibi bi becerisi yok tek yaptıkları parça değiştirmek.
    arabayı değiştirdiğim zaman kesinlikle vw almayı düşünüyorum bende.şiimdi marka meraklısı felen demeyin kalitesi tarafımızdan test edilmiş ve kesinlikle taşa vursan sağlam araba.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: getzci

    benim araç 6.1-6.2 civarı yakıyor dizel tabi.mesafa 4 km yol gidip geliyorum işe kadar.4 gidiş 4 geliş.
    benim araçta aldığım günden beri ses problemi var sonradan oluşmuş bişey değilki arkadan gelen sesler orjinalinde var fabrika sorunu yeni çözümü yeni bulmuş serviste çözüyor.sanırım arka amortisörlerin borularını uzatıyorlar öyle söylemişti usta bana.bakalım alt takımlar içinde bi üç sene beklemeyiz inşallah çünkü servisin problem çözme gibi bi becerisi yok tek yaptıkları parça değiştirmek.
    arabayı değiştirdiğim zaman kesinlikle vw almayı düşünüyorum bende.şiimdi marka meraklısı felen demeyin kalitesi tarafımızdan test edilmiş ve kesinlikle taşa vursan sağlam araba.

    Nasıl özendim şimdi sana... Ben işe gidiş geliş toplamda 80 kilometre yapıyorum...




  • arkadaşlar benim getsde aldığımız günden beri arka viteste geçmeme sorunu var bazen arka vitese tam geçmiyor ve tam geçmediği için ses yapıyor neden kaynaklanır yada bu sıkıntıyı daha önce yaşayan oldumu....
  • 
Sayfa: önceki 796797798799800
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.