Şimdi Ara

██ HYUNDAI GETZ KULÜBÜ ██ (807. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
32.938
Cevap
125
Favori
2.789.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 805806807808809
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar aynı şeyi konuşmuyoruz anlaşılan. Sizin dediğiniz kemer kilit sistemi, yani kemeri kilitleyince gergi mekanizması kilitleniyor, ama az da olsa size esneklik sağlıyor. Öngerdiricili sistem ise kitapta anlaşıldığı üzere size çarpma anında (ALLAH KORUSUN, KİMSENİN BAŞINA GELMESİN ) kemeri tamamen kilitliyor,sımsıkı tutuyor ve yerinizden hareket etmenizi tamamen kısıtlıyor. Koltuğa sımsıkı yapışma durumu yani. Kitaptıkça anlatılan SRS ye bağlı durumu tarif ediyorum ben
  • O zaman kitapçığa bakmak lazım. Ben de ezbere konuşmuş olmayım... Aracın belgeleri de yanımda değil, akşama bakarım...
  • Nette kullanım kitapçığı mevcut :)
    http://www.hyundai.com.tr/pdf/Getz.pdf

    Benim dediğim özellik 47. sayfada anlatılmış, bakın isterseniz
  • neziroğlu'nun internet sitesinde bu bilgi mevcut. 1.4 gl start modelinde sadece sürücü tarafında var gösteriyor. abs'li modelde her 2 tarafta da var...

    http://www.neziroglu.com.tr/hyundai/arac/Getz/Donanim/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semb -- 24 Mart 2009; 13:32:49 >
  • O bilgiler bana inandırıcı gelmiyor, asimetrik koltuk sanki start ve hy modelleirdne yok demişler ama bu modellerde var. Bilmiyorum bende sadece sizin de fikirleriniz almk istedim. Bu arada neziroğlu hyundai fiyat listesine ye göre baya pahalı satıyor, acaba nisan zammınu da mı yansıttılar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: i30


    quote:

    Orjinalden alıntı: JackDaniels


    quote:

    Orjinalden alıntı: i30

    arkadaslar sorum war era larda 2006-2007 de sorun yok güzel full yani 2008 de az-biraz 2009 da ufak da olsa donanımı çok kıstılar en basitinden eps kalktı,abs bile olsa bazılarında kampana geliyo:S:S yani aynı olay matrix de de war benim sorum: yeni kasa getz e de 2006 ve sonrasında hyundai böle bi işe gitti mi şu an?(güvenlik,konfor,donanım açısından) birde dikkatimi çeken 2 husus war bazı getz lerde arka spoiler yok vites yuvarlak çok gıcık bazılarında misal bizim 2007 model bizde var spoiler vitesde era nınki gibi bunun nedeni ne çok takıldı aklıma ?
    SAYGILAR...



    yuvarlak vites eskikasalarda var

    ayrıca spoylerde dizellerde standart

    full benzinlilerde ve alt modelde ise otomatiklerde var benim bildiğim

    ayrıca absolan araçta kampana olmaz benim bildiğim

    çünkü kampana zaten zayıf bi fren sistemi absnin bi espirisi kalmıyor o zaman



    o zaman hyundai getz de herhangi bir era daki gibi ufak tefekde olsa ki adamı soğutmaya yetiyor bunları yapmadı öyle mi ? 2007 de neyse 2009 da da öle şu an getz xD?
    SAYGILAR...



    ??




  • 22 matta buraya ilk mesajımı yazdım ama mecburen accent era forumunda deva medecegim arkadaslar... dün kredimin onaylandığını ögrendikten sonra yetkili bayi aradı. ellerinde iki tane daha accent oldugunu soylediler... yurt dısına yollanacaklarmış fakat Türkiye'deki durumdan dolayı bayilere kota vermişler. telefonda sizin arabanıza gore daha iyi sadece radyo-cd caları yok dediler.. fiyat olarak da 1.2500 TL daha fazla istediler. Biz de bir bakalım ozaman yarın dedik (bugun yani) bugun bayiye gittiğimizde abarttıkları birsey olmadığını gördük. Getzimizi alır gideriz dedik fakat bu arada Getz'in satıldığını öğrendik. (1-0) neden satıldı kaporasını bırakmıştık dediğimizde ama siz accent'i daha çok istiyordunuz elimize de accent ulaşınca size bunu ayarladık dediler.

    muzik sistemi diye sadece iki hoparlörü var :) fiyatı 1.250 daha fazla (2-0) ... baska bir ozelligi yok... alacağım Getz daha doluydu fiyatını oranlarsak. Yalnız bayi şöyle bir güzellik hazırlamış. JBL cd-mp3 player bulmus onuda arabaya 250TL ücretle takacakmış.... Eder 1.500TL (3-0)

    İlk arabam olacaktı Getz; babamda biraz yardımcı olacaktı ve duruma çok sinirlendi şu anda era'yı alıyoruz ama babam kaset çalarsız olarak alıyor arabayı ve kendi binecek; ben de kendisinin Laguna'sına binecekmişim. sabah çyle bir kaynar su yedimki başaımdan aşaı hiç keyfim kalmadı :(




  • bende hyundai getz 1,4 DOHC HY KLM aracı 18,600 e aldım izmirden.
    Aracı perşembe günü teslim alacam. Arabadan çok fazla anlamıyorum aslında bu lastikler yeni modellerde de 50 mi ben aracı teslim almadan ölçüm yapılmasını isteyeyim mi? Şimdiden cevaplarınıziçin teşekkür ederim
  • bluegetz hayırlı olsun , sizde mi mavi getz aldınız, bende yukarda yazdığım gibi 1.4 DOHC HY KLM ABS aracımı bugün teslim aldım hayırlısıyla. Araç çok güzel ve çok seri, lastik havasını kontrol etmedm, benzin almadı, bakalım hepsini perşembe halledeceğim inşallah.

    Allah kazasız, cezasız belasız ve sorunsuz sürüşler nasip etmesi dileklerimle.
  • YENİ GETZ ALAN ARKADAŞLAR araçlarınız benzinli ise lastiklere ön arka 30 basılacak fabrikanın kendi tavsiyesi böyle..Bunun dışında araç yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum sıfır almıştım henüz hiç bir problem çıkartmadı 19 bin km de..Başka merak ettikleriniz varsa yardımcı olmaya çalışırım arkadaşlar.
  • martygetzfly çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. Arabadan hiç ses kronik sorunlu ses duymadım. İnşallah böyle devam eder. Yanlız dün belgelere baktım MTV ödenmiş belgesi yoktu. Bugün bir daha bayiyi arıyacam bakalım 1070 tel plaka masrafı+band +TAF diye bir kalem gözüküyor proforma faturada inşallah o kalem içinde MTV vardır bandrol masrafı olarak
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bramor

    22 matta buraya ilk mesajımı yazdım ama mecburen accent era forumunda deva medecegim arkadaslar... dün kredimin onaylandığını ögrendikten sonra yetkili bayi aradı. ellerinde iki tane daha accent oldugunu soylediler... yurt dısına yollanacaklarmış fakat Türkiye'deki durumdan dolayı bayilere kota vermişler. telefonda sizin arabanıza gore daha iyi sadece radyo-cd caları yok dediler.. fiyat olarak da 1.2500 TL daha fazla istediler. Biz de bir bakalım ozaman yarın dedik (bugun yani) bugun bayiye gittiğimizde abarttıkları birsey olmadığını gördük. Getzimizi alır gideriz dedik fakat bu arada Getz'in satıldığını öğrendik. (1-0) neden satıldı kaporasını bırakmıştık dediğimizde ama siz accent'i daha çok istiyordunuz elimize de accent ulaşınca size bunu ayarladık dediler.

    muzik sistemi diye sadece iki hoparlörü var :) fiyatı 1.250 daha fazla (2-0) ... baska bir ozelligi yok... alacağım Getz daha doluydu fiyatını oranlarsak. Yalnız bayi şöyle bir güzellik hazırlamış. JBL cd-mp3 player bulmus onuda arabaya 250TL ücretle takacakmış.... Eder 1.500TL (3-0)

    İlk arabam olacaktı Getz; babamda biraz yardımcı olacaktı ve duruma çok sinirlendi şu anda era'yı alıyoruz ama babam kaset çalarsız olarak alıyor arabayı ve kendi binecek; ben de kendisinin Laguna'sına binecekmişim. sabah çyle bir kaynar su yedimki başaımdan aşaı hiç keyfim kalmadı :(





    çok güzel aferin olnlara

    bu adamlara herşey müstahak yaw

    hiçbi firmada müşteri memnuniyeti diye bişey kalmamış




  • evet mavi renk şansıma kalan son araçtı ötv de renk seçmek lüks zaten benim istediğim bir renkti teşekkür ederim.yorumların tamamını okuyamadım ama ben evden işe gidip gelirken kullanacağım
    Bayan olarak kafam karıştı bazı yorumlara arabadan çok anlamıyorum ama alan herkese hayırlı olsun
  • Yeni getz sahibi olan tüm arkadaşlara hayırlı olsun, kazasız belasız güzel günlerde kullanın inşallah....

    Yeni araçlarda MTV vergisini kendimiz ödüyoruz, ancak 1 aylık bir süre tanımışlar... 1 ay içinde yatırmanız gerekiyor.

    Era alan arkadaş da fazla üzülmesin, kısmet değilmiş deyip geçin...
  • discrepancy bişey değil amacımız burada birbirimize yardımcı olmak zaten senin aracın tek hava yastık klima ve abs li sanırım kaça aldın peki?
  • Ben yukarda bahsettim gibi 1.4 DOHC HY KLM ABS yi 18.900 e aldım.Tek hava yastıklı , klimalı ve abs li. Az önce MTV hakkında bayiyle konuştum, kendileri mtv ödemesini yapıyolarmış ama 1 ay içinde toplu ödeyeceklermiş tüm sattıkları arabaların MTV lerini, proforma daki bandrol ücreti demek MTV anlamındaymış, kısaca MTV yi bayi 1 ay içinde ödeyecekmiş ve ödendi belgesini 1 ay içinde verecekler. Zaten arabanın zorunlu trafik sigortası da yapılmış ama faksını vermişlerdi bana, bununda aslını eline ulaştıklarında vereceklermiş.


    Bende kısa mesafede kullanacam, eşime de verecem inşallah. Bu arada ben Bursa dan katıldım aranıza :) Kırmızı ile katılacaktım aranıza ama nasip açık mavi imiş ve iyiki de açık mavi olmuş :)
  • BLUEGETZ HAYIRLI OLSUN.Aracın klima ve tek hava yastığı var anladığım peki abs var mı?Herkese kaça aldığını soruyorum çünkü bayilerin satış fiyatlarını merak ettim..
  • discrepancy 18 900 e aldım dedi abs li.Siz abs siz 18600 dediniz ama sanırım abs liyle arasında daha çok fark olması gerekir fiyat olarak.
  • discrepancy bu arada bursa da okudum üniversiteyi ingilizce öğretmeniyim ve şu an istanbulda çalışıyorum.Bursa ya en son bu yaz geldim Bursanın yokuşlarında Getz imizle gezmiştik..Bursa yı çok seviyorum eşimi gezdirmeye getirmiştim..O da çok sevdi ..Tekrar yeni Getz alan arkadaşlara hayırlı olsun çok iyi bi seçim yaptıklarını söleyebilirim.Getz uzun yolda da hem çok iyi performans verir hem de az yakar ayrıca arabayı ne kadar uzun mesafe kullanırsanız o kadar az yakıyor.Aslında Getzler için değil tüm arabalar için bu böyle.Kısa mesafe ve özellikle kışın kullandığınızda tabi ki yakıt tüketimi artıyor..Ben ortalama 4.8. ile 5.6 arasında istanbuldan konyaya gittim depo doluydu ve 725 km de kırmızı yandı 75 km daha gidecekti bilgisayara göre bu 800 km yol demek..Arabayı 95-100 ortalamayla sürdüm ama ortalamanız 110-120 olursa biraz daha artabiliyor..Bir hatırlatma daha getz ile uzun yollarda sollama yapmak çok zevkli ve kolay eğer 5. viteste gidiyorsanız vitesi 4 e alıp gazı iyiice verin araba birdenbire çok iyi hızlanıyor ve kendi sınıfının üstündeki araçları bile çok kolayca geçiyorsunuz bunda arabanın 97 ps olmasının payı büyük tabi..




  • Evet abs ile arasında 750 milyona yakın fark var, ben önceden kapora verip parayı daha fazla düşürttüğümden kaynaklanıyor bu durum. Normalde internet sitesinde ABS siz 18.639 ABS li ise 19.413 ama bayi bu araçlar için ABS siz 18800, ABS li ise 19550 fiyat istediklerini söyledi. Ama işte ben 650 salı günü anşlaşma yaptığımdan ve önümde benden önce anlaşan kişi için fiyatı duyduğumdan ( ona elinde ABS siz modeli 18000 e verdiler , showroom arabasaydı verdikleri )düşürdüm kendi fiyatlarından , bluegetz ise daha sonra anlaşma yaptığından herhalde fazla düşürttürememiş. Bana da çarşamba gelsen sana 19400 e vericektik demişlerdi zaten . O yüzden benim biraz da olsa avantajım oldu.Zaten peşembe gitsem nisan fiyatıyla alacağımı, cuma gelsem araba kalmadıüğından satamıyacaklarını söyleyeceklerdi. Dedikleri doğru çünkü ben bu durumu bizzat yaşadım :), hergün bayideydim ve her gelene bana ne anlattıysa uyguladılar.




  • 
Sayfa: önceki 805806807808809
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.