Şimdi Ara

██ HYUNDAI GETZ KULÜBÜ ██ (836. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
32.938
Cevap
125
Favori
2.788.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 834835836837838
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar siteye yeni üye oldum dahada yeni bi getz aldım. Daha sitenin acemisiyim. Bi sorum olcak getz in orjinal teypi üzerinde bunu çıkarmak istiyorum ama nasıl bizmiyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim teypin LCD göstergesinin ısığı kesmiş onu yapıcam
  • Evet arkadaşlar. Havaları 32 yaptım. Arabada zıplama problemi kesildi.
  • araba zıplıyor diyen arkadaşlar ford fiestaya binsin. bizim sınıftaki araçların genel özelliği öyle.bende çok şikayetçiyim. ama geçenlerde 2005 modeldi yanılmıyorsam makyajsız kasa ford fiestaya bindim, inanın bizim araba çok konforlu. lastikleride yumşak michelin yaparsak daha iyi olur zannediyorum. ben daha kıyamıyorum değiştirmeye. eskimeden değiştirmek istemiyorum şimdilik idare ediyoruz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: elektro2447


    Arkadaşlar siteye yeni üye oldum dahada yeni bi getz aldım. Daha sitenin acemisiyim. Bi sorum olcak getz in orjinal teypi üzerinde bunu çıkarmak istiyorum ama nasıl bizmiyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim teypin LCD göstergesinin ısığı kesmiş onu yapıcam




    teybi çıkarmak için teybin yanındaki çıtayı çıkarttıktan sonra sağ sol olmak üzere yanlara takman gereken birer metal parçası lazım ki bu sende olmaz.tesisatçıya gitmen lazım.ayrıca lcd'yi yapman için elektrikten anlaman lazım.anlasan bile araba yeniyse git servise ücretsiz yaptır hem para vermezsin hem garantiden çıkmaz
  • Arkadaşlar aracım 47.000 km.yi buldu. Artık lastikleri değiştirmek istiyorum. Bizim Getz'lerde tavsiye edilen marka/model nedir acaba? Pirelli p3000 için 70 TL, Bridgestone B250 için 84 TL, Michelin için 110 TL fiyat verdiler. Genelde Michelin tavsiye ediliyor ama o kadar para vermeye içim el vermiyor doğrusu. Siz hangisini tavsiye edersiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi all_blue -- 2 Mayıs 2009; 16:34:12 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: all_blue

    Arkadaşlar aracım 47.000 km.yi buldu. Artık lastikleri değiştirmek istiyorum. Bizim Getz'lerde tavsiye edilen marka/model nedir acaba? Pirelli p3000 için 70 TL, Bridgestone B250 için 84 TL, Michelin için 110 TL fiyat verdiler. Michelin için o kadar para vermeye içim el vermiyor doğrusu. Hangisini tavsiye edersiniz?


    Bridgestone B250. köy yollarında kullandım sık sık arabayı, memnunum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: anamur33

    araba zıplıyor diyen arkadaşlar ford fiestaya binsin. bizim sınıftaki araçların genel özelliği öyle.bende çok şikayetçiyim. ama geçenlerde 2005 modeldi yanılmıyorsam makyajsız kasa ford fiestaya bindim, inanın bizim araba çok konforlu. lastikleride yumşak michelin yaparsak daha iyi olur zannediyorum. ben daha kıyamıyorum değiştirmeye. eskimeden değiştirmek istemiyorum şimdilik idare ediyoruz.



    bence değiştir

    valla bne zor dayandım borcunun bitmesini bekleyene kadar

    iyi bi lastik al devam et
  • quote:

    Orjinalden alıntı: all_blue

    Arkadaşlar aracım 47.000 km.yi buldu. Artık lastikleri değiştirmek istiyorum. Bizim Getz'lerde tavsiye edilen marka/model nedir acaba? Pirelli p3000 için 70 TL, Bridgestone B250 için 84 TL, Michelin için 110 TL fiyat verdiler. Genelde Michelin tavsiye ediliyor ama o kadar para vermeye içim el vermiyor doğrusu. Siz hangisini tavsiye edersiniz?



    asfalt ağırlıklı kullanacaksan micheline ver o parayı

    ama çukurtaş vs gibi yerlerde dolaşıyorsan daha sağlam bi lastik bak

    bridgsrone iyidir b330 yada b390 gibi

    ben bi dahakine nokian düşünüyorum

    forumdaki yorumlar üstüne arkadaşın laguna ve fusiona aldık gerçekten kaliteli lastik

    dünyanın yolunu yaptık geçen yaz sıcağında antalyaya giderken zerre ısınma yoktu lastiklerde
  • dediğim lastik bu h serisi

    185/60/r14 için 135 lira fiyat vermiştiler geçen sene

  • Özden ve JacDaniels, cevaplar için tşkler arkadaşlar. Ev-iş arası asfalt ağırlıklı kulanacağım ama o kadar çok çukur, engebe var ki "asfalt" denir mi bilmem. Bridgestone mu alsam bu durumda.
  • sahibindende birisi satıyodu uzun kısa h4 e 185 lira istemişti ve hid marka

    arkadaşta var ve çok memnun

    bende bi ara niyetlendim ama sonra vazgeçtim

    bide muayenede kusur yazıyolarmış galiba sonradan montajlar için o yüzden vazgeçtim hepten

    getzinki h4

    bildiğim kadarıylada her modelde aynı sonradan değişmedi
  • quote:

    Orjinalden alıntı: all_blue

    Özden ve JacDaniels, cevaplar için tşkler arkadaşlar. Ev-iş arası asfalt ağırlıklı kulanacağım ama o kadar çok çukur, engebe var ki "asfalt" denir mi bilmem. Bridgestone mu alsam bu durumda.



    brigds al o zaman bence çünkü michelin vs dayanmaz oralarda
  • yav bu üzerindeki lastikler eskimiyor.araba 44 bin oldu kala dişleri duruyor.önde ufak tefek kopmalar var ama az.arkalar ise öle duruyor.dişleri eskimediği için de değiştirmek boşa para vermek gibime geliyor.lastik satan bi arkadaş bu lastilerin özelliği böyle dişleri eskimez ama bir anda soyulur demişti.bende bekliyorum ne zaman soyulacak diye.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: JackDaniels

    lastiğin ortasındaki kanalda belli aralıklarla tümsekler var o tümsekler 1.6mm yüksekliğindedir ve 0 noktasıdır yanlış bilmiyorsam

    bu değerin altına inmemelidir kesinlikle

    ayrı kanunen 3mm ninde altına inmemeli lastik

    diş derinliği ölçmek için cetvelelr var lastikçiler eşantiyon verirler genellikle


    konuyu daha anlaşılır açıklamak lazım. şu şekilde ölçebilirsin.

    bir tane kürdan veya kibrik çöpü al.
    bu kürdanı lastiğin orta kısımlarında bulunan su tahliye kanalına veya herhangi bir derinliğe dik gelecek şekilde sok. lastiğin yüzeyinin yani tümseğinin geldiği hizayı tırnağınla tut veya kalemle işaretle. daha sonra bunu da ölçüsüne güvendiğin bir cetvelle ölç.
    eğer:
    3mmden yukarı çıkarsa sorun yok.
    3 mmden aşağı ve 1.6 mmden yukarı çıkarsa, risk altındasın. yani virajlarda arabanın tekeri kayabilir, hafif ıslak yolda hızlı gidersen yoldan çıkabilirsin, yağmurlu havada ise su tahliyesi iyi olmayacağından ve arabanı lastikleri yere tam temas etmeyeceği için tutunma azalır, frenlerde fren mesafesi uzar, kışın en ufak karda aracın arkası kayar direksiyon hakimiyetini kaybedersin (benim kaydı, hemde kar lastiği olduğu halde), yazın ise 36dereceden fazla ısınan havalarda yola sürtünmeyle aracınının lastiğindede ısıdan dolayı yumuşak tabaka oluşur ve durumu daha da tehlikeli yapar virajlara girdiğinde. o yüzden 3 mmnin altına düştüğünde güvenli sürüş için değiştirilmesi icap eder.
    1.6 mmden aşağıda ise, lastik KABAK LASTİK olarak tabir edilir. bu lastikle yaz-kış kesinlikle yola çıkmak tehlikelidir. zaten trafik polisi yakalarsa, arabayı bağlar, gider 4 lastik alır gelirsin ustayı da getirirsin arabaya taktırırsın, cezayı da yersin, bi de otopark parası ödersin hafta sonuna denk gelirse..
    ehliyetine de 20 puan işlenir. diyelim lastiğe para vermedin de arkadaşından emanet lastik aldın geldin taktırdın daha sonra çıkarttın gene yakaladılar. gene ceza ve 20 puan daha.. yani kısaca aynı taklayı 5 kere yapma hakkın var, 100 puan dolunca ehliyeti de alıyorlar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: JimBeam

    Evet arkadaşlar. Havaları 32 yaptım. Arabada zıplama problemi kesildi.


    tebrikler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: all_blue

    Arkadaşlar aracım 47.000 km.yi buldu. Artık lastikleri değiştirmek istiyorum. Bizim Getz'lerde tavsiye edilen marka/model nedir acaba? Pirelli p3000 için 70 TL, Bridgestone B250 için 84 TL, Michelin için 110 TL fiyat verdiler. Genelde Michelin tavsiye ediliyor ama o kadar para vermeye içim el vermiyor doğrusu. Siz hangisini tavsiye edersiniz?


    michelin'e ver parayı bi kere ömür boyu rahat et dostum, değer 4 lastikte 100lira fazla vermene. hem michelin daha iyi tutunma ve konfor veriyor, tırmanmada bile faydası var, kaymayı azaltıyor.. boşver diğerlerini, ben michelin alacam, benimde yaklaştı 4 lastik zamanım.
  • hyundainin sitesi yenilenmiş
    bagajın üzerindekiparçanın adı da sitede böyle yazıyor

  • bilgisi olan arkadaşlara bir sorum olucak! hyundai i20 türkiyeye geldi! getz in durumu ne olacak üretilmeye devam edicekmi? şimdi sıfır getz almak mantıklımı? yardım eden arkadaşlara şimdiden tşk...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gstmr

    bilgisi olan arkadaşlara bir sorum olucak! hyundai i20 türkiyeye geldi! getz in durumu ne olacak üretilmeye devam edicekmi? şimdi sıfır getz almak mantıklımı? yardım eden arkadaşlara şimdiden tşk...


    getzin üretimi kalkıyor. getzin durumu şu: bayilerdekiler bitene kadar satılmaya devam, ucuz ucuz. getz kasa değiştiği ve i20 olduğu için bizim getzlerin fiyatı düşecek dahada 2. elde.. şu anda sıfır getz yani i20 almak mantıklı olur ancak eğer alınması gerekiyorsa.. yoksa eski kasa fiyatları 1000-1500 lira aşağı çekerler.

    i20 yada getz alırsan foruma bekleriz, tecrübelerin bize ışık tutacaktır
  • 
Sayfa: önceki 834835836837838
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.