Şimdi Ara

██ HYUNDAI GETZ KULÜBÜ ██ (844. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
32.938
Cevap
125
Favori
2.788.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 842843844845846
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Niyet 0070

    ffmsahin ve JackDaniels yorumlarınız için tekrar teşekkürler. babamla konuşurken sigorta konusunda, başımızdan geçen bir olayı hatırlattı.(konu dışı mazur görürsünüz artık :))

    işyerimiz sigorta yapılmıştı. sözleşmedeki maddelerin birinde, "eğer hırsız işyerine camı kırarak girmişse sigortalıya hiç bir ücret ödenmez" gibi bir madde varmış. bu olaydan sonra aslında bizim sigorta şirketlerine pek güvenimiz kalmadı ama kaskosuz da olmuyor.

    nalıncı keseri gibi kendilerine yontuyorlar. düşmüşüz bir kere ellerine


    Pum@ dostum hayırlı olsun.


    edit: ekleme


    bu konuda bir atasözü var HIRSIZI KİLİT DAYANMAZ..
    EŞŞEĞİNİ SAĞLAM KAZIĞA BAĞLA DA SEN GENE,


  • Orjinalden alıntı: Niyet 0070

    ...

    faturalı civata ne demek? şekli şemali nasıl?



    babamdan öğrendiğim kadarıyla vida dişinin vida kafasının tam dibinde değilde biraz daha aşağısında bitmiş olan vida çeşidi diye dedi. mesela pc monitor kablolarının ucundaki bağlantı noktalarının vidaları. tutma yariyle dişler arasında biraz mesafe var.



    hep soru soruyorum bıktırıyorum sizi ama bişey daha sorucam


    geçen gazetede mi internette mi okumuştum. muayenelerle alakalı


    şasi noları galiba 17sayı ama bazı trafik şubeleri 7 sayı giriyorlarmış ve bugüne kadar da bir sorun çıkmamış. şimdi ruhsatta 7 sayılı kayıtla muayeneye giden aracın herşeyi düzgün sağlıklı çıksa dahi ruhsatındaki 7 haneli kayıt yüzünden ağır kusurlu sayılıp birdaha ruhsattaki kaydı 17 haneliye düzeltip getirmelerini istiyorlarmış.

    böyle bir acayiplik sözkonuyken benim ruhsatta şöyle bir durum var. tek yapraklı kağıtta (arkasında sefer emri bulunan) arabanın rengi "platin gri" yazıyor. iki yapraklı kağıtta rengi "gri" yazıyor. sizce bir çevirmede yada muayenede sorun çıkar mı?


    bütün araçlar fabrikasyon olarak şase noları (traktörler ve römork-yarırömokler hariç) 17 karakter olarak üretilmiştir. ancak eskiden yasal mevzuata göre motor ve şase numaralarının sadece son 6 karakteri maliye ve trafik kayıtlarına işleniyordu. sebebi de karayolları trafik kanunu 1983 yılında çıktı. bu tarihten sonra araçların tescil dosyaları trafik şubelerinde saklanır oldu. 1983ten önce araçların tescil dosyaları trafik şubelerinde değildi, her araç sahibinin kendisinde duruyordu ve evinde muhafaza ediyordu. araç aldığı zaman getiriyordu evraklarını, trafik şubesi ona göre ruhsat hazırlayıp tekrar vatandaşa veriyordu tüm evrakları, tekrar devir, yenileme falan olursa arabayı alana veriyordu noter satışıyla beraber evrakları, aracı alan geliyordu trafikte ruhsat çıkarıyordu, o da tüm evrakları alıp evine götürüyordu. yani maliyede ve trafikte zaten aracın dosyasındaki bilgilerin 17 karakteri yazdığı için 6 karakteri yazılması yetiyordu, kayıtlar ona göre tasnif edilmişti.

    ama bu avrupa birliği meselesi 1995 yılında ortaya çıkınca gümrük birliği falan, bu sorun olmaya başladı.
    en son 2003 yılında avrupa birliği çalışmaları ciddileşti, ve araç imal tadilat montaj yönetmeliği diye bir yönetmelik çıktı. AİTM, MARTOY,TORTOY, TİP ONAY NO, MÜNFERİT UYGUNLUK NO, CE, ISO, EN gibi uluslararası kalite standartları türkiyeye girdi. bu yönetmelik gereği ve yurtdışından üretilip ülkemize giren araçların motor şase numaralarının başka başka araçlara çıkmasıyla, bazılarında aracı üreten fabrikanın numara çaktığı numaratörü yanlış çakıp aynı numarayı 2 farklı araca çakması gibi abzürt işler meydana çıkınca standarta bağladılar. trafikte düzen geldi. bir arabanın şase numarasından tüm dünyada olması mümkün olmayacak hale sokuldu yani şuanda.. mesela senin arabanın aynı şase numarasından tüm dünyada bir eşi benzeri yok.
    çalıntı araçlar falan böylelikle kolay bulundu v.s.v.s. en çok da çinden ithal edilen motosikletlerde problem çıktı. adamlar çinden parçalarını getirip bir binanın 4 odasında 4 farklı motorsiklet markası ürettiler kafalarına göre, yani çin üretimi A markanın motorunu B markasına taktılar B ninkini C ye, işte bunlara standart getirildi. o yüzden 17 karakter işlenmek zorunda. mühendisler eskisi gibi saçmalık yapamıyorlar yani.

    2004ten sonra trafik şubeleri fazla düşmediler bu konunun üzerine, yani adamın hiçbir günahı yokken ruhsatına 6 karakter yazılmış, illa 17 karakter olsun diye bi daha muayene masrafı, gel git, benzin parası, evrak parası, ruhsat parası, vatandaşı yormamak-cebini yakmamak için idare edilmişti.
    ama bu muayene istasyonlarının tüvtürke geçmesi hepten olayı zortlattı. sanayi bakanlığı tüvtürk ile yaptığı protokol gereği 17karakterden eksik olan motor şase numaraları olan araçları muayeneye sokmuyor, git EK-1 formu doldur gel şoförler cemiyetinden yapayım muayeneni diyor. o formu 2 tane doldurtup geliyorsun, muayeneni bu defa ruhsatına değil de (ruhsatında boş yer olduğu halde oraya yapmıyor), EK-1 formuna yapıyor. muayeneni o forma yapınca da mecruben ruhsata işletmek için trafik şubesinin yolunu tutuyorsun, boşuboşuna 70 lira iki ruhsat parası (tescil belgesi ve trafik belgesi) verip 2 parça ruhsat alıyorsun.. başka bir işin yoksa en az 10 sene bi daha ruhsat değiştirmeye gitmiyorsun trafik şubesine (satmazsan).




  • şasi noları galiba 17sayı ama bazı trafik şubeleri 7 sayı giriyorlarmış ve bugüne kadar da bir sorun çıkmamış. şimdi ruhsatta 7 sayılı kayıtla muayeneye giden aracın herşeyi düzgün sağlıklı çıksa dahi ruhsatındaki 7 haneli kayıt yüzünden ağır kusurlu sayılıp birdaha ruhsattaki kaydı 17 haneliye düzeltip getirmelerini istiyorlarmış.

    böyle bir acayiplik sözkonuyken benim ruhsatta şöyle bir durum var. tek yapraklı kağıtta (arkasında sefer emri bulunan) arabanın rengi "platin gri" yazıyor. iki yapraklı kağıtta rengi "gri" yazıyor. sizce bir çevirmede yada muayenede sorun çıkar mı?



    gri-platin gri yazması çevirmede ve muayenede sorun çıkarmaz. sebebi: platin gri yazan, muhtemelen eski tip ruhsattır, gri yazan da yeni tip ruhsattır.

    aracını satın aldığında arkasında sefer emri bulunan değilde diğer yaprağı değiştiği için bilgisayar kayıtları aracın rengi gri olarak girili olduğundan o geçmiş ruhsata. arkasında sefer görev emri olan da eskiden şoförler cemiyeti ruhsatları yazdığı için adamlar faturandaki rengini yazmışlar.

    araçların renkleri bu avrupa birliği meselesinden dolayı 7 ana renge bölündü.
    yani senin aracının rengi platin gri, aslında gri renk kategorisinde. bu güzden sorun yok. ama seninki şampanya sarı olsaydı aracın ve ruhsatının birinde şampanya sarı yazsaydıda diğer ruhsatına Kahverengi bej (aslında şampanyaya benzeyen bir renktir) yazsaydı o zaman problem olurdu.

    ne zaman düzelir?

    trafikte ruhsat çıkartacağın zaman faturanı da yanında götür arabanın ordan göster aracın rengi platin gri yazılmasını istiyorum ruhsata diye söyleyin yazarlar. ama gri olarak da yazılsa ruhsatlarına hiçbir farkı yok. gri yazılması avantajına, satarken kolay satarsın.
  • Hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız inşallah :)
    Start ile diğer modellerin farkı start ta gövde rengi kapı kolları, gövde rengi dış dikiz aynaları, yol bilgisayarı, fasılalı silecek,arka cam otomatikleri, elektrikli ve ısıtmalı yan dikiz aynaları olmaması
    Eğer bu saydığım özellikler yok ise anlattığınıza göre arabanız Start donanım
    Eğer bu özelliklerin hepsi var ise anlattığınıza göre arabanız Hy Klm :)

    quote:

    Orjinalden alıntı: Pum@

    tşk ederım arkadasım start ne demek :$
    dohc motor bide onu söyleyem :$
  • Arkadaşlar günaydın. Dün akşam üstü mahalledeki saatçiye gittim. Saatin pili bitmişti. Bi baktım çakı gibi açılan anahtarlardan var. Dedim usta bunu nasıl yapıyorsun. Senin anahtardaki çipi söküp buna takıyoruz dedi. 20 TL ye yaparım dedi. İyi peki diyerek büyük bir hata yaptım. Adam anahtarın içini açarken bizim çipe zarar vermiş ucundan. Neyse taktı. Arabaya geldim çalışmıyor geri gittim söylene söylene yok işte yapacağım bişey yok gbilerinden konuştu anahtarı fırlatıp attım. Şimdi yedek anahtarla kullanıyorum arabayı. Serviste 70 TL diyor yeni anahtara.

    Henüz kaskoyu yaptırmadım. Acaba hangi kasko şirketinde ücretsiz anahtar servisi var ?
  • Benim sigorta olan Birlik te var ama bütün kilit sistemi değişiyor bildiğim kadarıyla, Anadolu Sigorta da bu konuda iyi duyduğum kadarıyla, istersen bir danış bu dediklerime, internet sitelerinde örnek poliçeler mevcut bildiğim kadarıyla
  • quote:

    Orjinalden alıntı: discrepancy

    Hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız inşallah :)
    Start ile diğer modellerin farkı start ta gövde rengi kapı kolları, gövde rengi dış dikiz aynaları, yol bilgisayarı, fasılalı silecek,arka cam otomatikleri, elektrikli ve ısıtmalı yan dikiz aynaları olmaması
    Eğer bu saydığım özellikler yok ise anlattığınıza göre arabanız Start donanım
    Eğer bu özelliklerin hepsi var ise anlattığınıza göre arabanız Hy Klm :)

    quote:

    Orjinalden alıntı: Pum@

    tşk ederım arkadasım start ne demek :$
    dohc motor bide onu söyleyem :$




    tşk ederım allah razı olsun kardes:)

    yok arka cam otomatk degıl,gövde rengı ayna var ama:D ,aynalar elektrıklı degıl:)

    yaf arka camlar otomatık yapabilirmıyız acaba orjınal gıbı olarmı :)

    ne kadar soru sordum allahım:D:D
  • Anlaşıldı o zaman, yan aynalar sonradan boyanmış hocam sizde, arka cam otomatik yapılabilir ama uğraşmak lazım,
    Bu arada benim araç ta sizle aynı renk ve ama benimkisi 2009 Hy Klm Abs :) Daha 1721 km de abisi :)
    İlk önce kırmızı istemiştim bayiden ama isteğim yerine Abs li mavi geldi, bende farkını verip aldım, şuan çok memnunum :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: discrepancy

    Anlaşıldı o zaman, yan aynalar sonradan boyanmış hocam sizde, arka cam otomatik yapılabilir ama uğraşmak lazım,
    Bu arada benim araç ta sizle aynı renk ve ama benimkisi 2009 Hy Klm Abs :) Daha 1721 km de abisi :)
    İlk önce kırmızı istemiştim bayiden ama isteğim yerine Abs li mavi geldi, bende farkını verip aldım, şuan çok memnunum :)





    Senınkı yenı doğmuş maşallah:=) Rabbim kazadan beladan önce gözlerden korusun o daha beter :):):) aminnnnnnnn

    ilk arabam memnun kalırım inş :) içine bınınce kanım cok ıısnmıştı :D
    2005 accent vardı 120 000 km de boyalı ıkı yerden araba ist gelme onu almadım,ben adana oturuyorum, almısken yenısıne bınelım dedım,
    bakımı arıza v.ss ugrasmak ıstemedım..

    hıı birde metalik kaplama setı nasıl durur alırsam hoş görunuyormu,sende varsa tabe paylasırsan::
  • Aminnnnnnnnnnnnnnnnn, ikimiz içinde
    Açıkçası iç konsol için hiç düşünmedim, geçen gün bizimkisiyle aynı renk gördüm, arkasına bagaj üstü krom çıta takmıştı, bir aksesuar bu kadar mı yakışır ya :) oysa hiç sevmem arabaya krom kaplama takılmasını
    Tek onunla spoiler takmayı düşünüyorum ama bakalım,
    Metal kaplama seti üst modellerde mevcut, en iyisini yapmışsın, 5 sene de garantisi var, kafan ağrımaz, yanlız alırken sordun mu ne zaman alınmış, yakında serviste bakıma girmelisin alım tarihine göre 1 yılı geçirmeden, bakım fazla tutmaz max 200 ama ilk 4 sene mecburen garanti için serviste bakıma gireceğiz.
    Tekrardan hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız
  • quote:

    Orjinalden alıntı: JimBeam

    Arkadaşlar günaydın. Dün akşam üstü mahalledeki saatçiye gittim. Saatin pili bitmişti. Bi baktım çakı gibi açılan anahtarlardan var. Dedim usta bunu nasıl yapıyorsun. Senin anahtardaki çipi söküp buna takıyoruz dedi. 20 TL ye yaparım dedi. İyi peki diyerek büyük bir hata yaptım. Adam anahtarın içini açarken bizim çipe zarar vermiş ucundan. Neyse taktı. Arabaya geldim çalışmıyor geri gittim söylene söylene yok işte yapacağım bişey yok gbilerinden konuştu anahtarı fırlatıp attım. Şimdi yedek anahtarla kullanıyorum arabayı. Serviste 70 TL diyor yeni anahtara.

    Henüz kaskoyu yaptırmadım. Acaba hangi kasko şirketinde ücretsiz anahtar servisi var ?



    anahtar kaskosu yaptırdıysan var

    ben 500 lira anahtar kaskosu felan ekliyodum axada

    şimdiki allianza bakmadım
  • allianzdada 500 liralık anahtar kaybı teminatı varmış

    eğer sendekindede varsa anahtarı yaptırabilirsin

    ama kaskoyu delip delmediğini yazmamış
  • Valla kaskoyu bu sıralar yaptıracağım. Umarım bozmaz kaskoyu. Allianza da bi bakayım teşekkürler Jack.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ffmsahin


    quote:

    Orjinalden alıntı: lsg333

    slm arkadaşlar geçenlerde dizel getz im motor yağına baktım bana biraz eksik ve yağın özelliği kayganlığı gitmiş gibi geldi bakımınada daha 4000 km var sizce ne yapmalıyım ............bir fikri olan varmı....


    yağı eksikse tamamlayabilirsin,ama dikkat et fazla koyma.
    yağın kayganlığı gitmiş ise ve kuruluğu bariz şekilde belliyse, değiştirmen tavsiye edilir, her ne kadar 4000 km kalsada. zaten normal bir yağ türkiye yollarında tam zamanını tamamlayamıyor, ağır yol şartlarından dolayı.
    yağı parmaklarının arasına al ve ez, eğer demir tozu eline takılıyorsa yağını mutlaka değiştirmelisin. her ne kadar bu tozları yağ filtren tutacak olsada yağın katılaşmaya başlamasıyla birleşince motoru yorar, yakıt artar ve motorda aşınma ile birlikte aşırı ısınma olur.
    bilgine,



    ilgin için çok teşekkür ederim serviste bugün bakımını yaptırdım...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ffmsahin

    hasanmerto,

    meslek nedir?


    Merhaba...

    Makine mühendisiyim.

    İmalat ve Planlamadan sorumlu mühendis olarak görev yapıyorum


    Yukarıdaki tavsiyenizi de gördüm. Ben şöyle bir araç buldum çalıştığım şirkette, 2006 40bin km de , tek hava yastık,1.4 AB AC model.

    Piyasası neyse 1000 lira aşağısına veririrm dedi satan arkadaşımız...

    Bakalım böyle bir durumda heralde 14 gibi alınabilir bu araç??

    Ne dersiniz?
  • 2006 bakımlı kazasız ve 40 bindeyse hor kullanışmamıişşsa kaçırma al derim..o model tek hava yastık ve klimalı abs li model dediğin gibiyse bende 2008 i var.2008 in sigorta bedeli şu an için 19000 yaklaşık piyasa değeri de 18 civarı o zaman 14 bin iyi bence al derim..
  • Merhaba arkadaşlar 6 ay önce normal bakımını yatırmıştım aracımın.Şuanda el frenleri cok gevşedi.Yani eskiden 3 diş ile rampada dururken şimdi sonuna kadar çekmek zorunda kalıyorum.Acaba fazla bir fiyat çıkarırlarmı.Rampada bıraktığım için gevşiyor sanırım.Tekerleğin altına taş koyulduğunda gevşeme tekrar yaparmı?
  • El freni hakkında ben hiçbir zaman el frenine yük bindirmem. Vitese takar yükü şanzımana veririm. Güvenlik için el frenini çekerim. Böyle olunca el frenini zorlamaz araç.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: lsg333

    slm arkadaşlar geçenlerde dizel getz im motor yağına baktım bana biraz eksik ve yağın özelliği kayganlığı gitmiş gibi geldi bakımınada daha 4000 km var sizce ne yapmalıyım ............bir fikri olan varmı....



    yağı eksik değil telaşlanma

    getzin karter konik şeklinde olduğu için sanki yarısı yok gibi anlaşılıyor

    eğer 1 seneyi felan geçti ise yağı değiştirtsen iyi olur yoksa gerek yok
  • Rampada geri vitese atsam araba yine aşağıya kayıyor.Rampa biraz dik.Arabayı stop ederken el frenini cekerir.Sonra geri vitese atar arabayı o şekil bırakırım.

    Bir başka sorum arabayı rampada bıraktığında araba kaymıyor.Peki kendiliğinden tel kopup vs.Arabanın kaçma şansı varmıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Creative52 -- 14 Mayıs 2009; 12:05:01 >
  • 
Sayfa: önceki 842843844845846
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.