Şimdi Ara

Kurulabilen Mac os x for x86 internette doloşmaya başlamış (119. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.996
Cevap
3
Favori
425.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 117118119120121
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • turanx hocam yardımların için çok teşekkür ederim verdiğin linkten dosyayı indiremedim başka bilgisayardada denedim ordada indiremedim sayfa hatası veriyor. tekrar upload edebilmen mümkünmü.
  • selam arkadaslar,

    bilgisayarımda olusan resetlenme sonucu dvd yazdıramıyorumdum... dun sanırım duzeldi gibi.... ankara isteyen olursa benden gelip alabilirler... yada kargo adresi versinler cekip gondermeye calisirım.... taskın57 arkadasım kusura bakma... ama elde olmayan sebeplerden dolayı yardımcı olamadim arkadaslara...
    10.4.6 mevcut bende..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: polatyy

    Ben yaptım imzamdaki sisteme ama biraz takla attırarak,kurulumda satayı görmüyordu,intel makinaya kurup bir iki kext değişikliğiyle oldu,şu an amd makinamda dual boot ve sata disk üzerinde calisiyor.



    polat hocam allah rızası için şunu nasıl yaptığınızı anlatırmısınız aynı sorun bende de var forumda o kadar aradım bir türlü bulamadım hocam arkadaşta bir intel makina var onda kurup tekrar makinama takabilirm yardım ederseniz sevinirim.
  • Hocam ben imzamdaki sistemi kastettim,benim anakart MSI ve chip set ATI SB400 ,Nfrce değil yani, aynı yöntem sizde işe yaramayabilir,ama kısaca özetliyeyim,

    250 lik sata diskimi osx dvd ile 4 e boldum,sonra kurulum yapmadan cıkıp XP yi C: sürücüsüne kurdum asıl kullanmak istedigim makinada,sonra diski söküp intel makinaya takıp Osx i kurdum sataya,ve turax hocamın hazırladığı AppleVIAATA.kext dosyasını /system/library/extensions/IOATAFamily.kext/contens/plugins içine attım,İde yavaslığını düzeltmek içinde yine aynı klasordeki ApplegenericPCATA.kext i sildim ve osx86 forumundan simdi adını hatırlamadığım birinin yapmıs olduğu ApplegenericPCATA.kext i /system/library/extensions içine kopyaladım, /system/library den extensions.mkext ile extensions.kextcache dosyalarını sildim ,AMD enabler klasorunu root# a kopyaladım ve sata diski söküp AMD makinama taktım,
    -s ile açıp amd enabler prosedurunu uyguladım ,klasik kext cache temizleme işleminden sonra hersey çalışıyordu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SERIM -- 8 Mayıs 2006; 16:28:56 >
  • eyvallah hocam soruma bu kadar hızlı cevap verdiğiniz için helix arkadaştan jas,ın dvd sini istedim eğer gönderirse onunla denerim olmazsa sizin dediğiniz gibi yapmaya çalışırım. çok teşekkür ederim. iyi günler hocam.
  • @ turanx halledebildinmi ses olayını benim ses alc880 ilk kuruldugunda ses veriyo bilg aç kapa bi daha yok. @ polaty hocanın dediğini denedim ıı ıhh senin kextleri denedim ıı ıhh @ bleach arkadaşın dediklerini denedim yine tık yok yokmu bana bi çaree



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bresson -- 8 Mayıs 2006; 20:03:29 >
  • Bu forum çok karıştı. Kimin kime cevap verdiği bile belli değil. Aslında OSX86Proect diye bir forum açılsa veya alt forum hiç fena olmaz.

    ALC880 %100 benim anlattığım yöntemle tanıtılıyor.

    Restart edince ses gelmemesinin nedenini anlatmışlardı yabancı bir forumda. Sorun şu, HDaudio için realtek bir veriyolu kullanıyor. Bu veriyolunun initialize edilmesi gerekiyor. Windows boot edildiğinde bu veriyolu init ediliyor ve bazen reboot edilse de öyle kalıyor, bu nedenle macosx açılınca ses geliyor.

    Eğer sorununuz bazen sesin gelmesi bazen gelmemesi ise veriyolu düzgün initlenemiyor demektir.

    Çözüm şu olabilir:
    daha önce yazdığım çözümdeki gibi AppleHDA.kext in silinmesi.

    AppleAzaliaAudio.kext (bu veriyolunu initleyen kext galiba)
    <key>IOPCIPrimaryMatch</key>
    <string>0x27d88086</string>
    girdisinin yapılması.

    Ama burada benim yazdığım "27d88086" sadece 882 için geçerli. 880 için başka olmalı. Öğrenmek için windows boot edilir, "Start>Control Panel>System>Hardware>Device Manager>System Devices>Microsoft UAA Bus Driver For High Definition Audio" dan details e bakılır. Device instance ID için şöyle yazıyor bende : PCI\VEN_8086&DEV_27D8...

    Bunun yerlerini değiştirip öyle yazıyoruz, yani "27D88086" oluyor. Sizde ne yazıyorsa artık onu AppleAzaliaAudio.kext e yazarsınız.

    Umarım bu sorunu çözer, çözmezsse OSX86Proect e bakmak lazım...

    Saygılar
  • Tamam artık pes ettim. dvd falan istemiyorum. Artık webin altını üstüne getirir rapid mapid linki bulmaya çalışırım naapiim.
  • Arkadaslar nerde bu dvd alan beyler....?
  • Ya beyler kusura bakmayın. Böyle sitem edince aklınıza "Ulan adama bak sanki mecburuz göndermeye" diye geçebilir. Ama madem böyle birşey başlattınız arkasında durun. dvd leri alıp da ses çıkarmayan arkadaşlara söylüyorum. Çok mu zor kardeşim 10 dk kargoya uyrayıp yollamak. bir boş dvd nin hesabını yapıyorsanız sözüm olsun 1 kutu göndereyim...
  • Ki,msenin kargoyada gitmesine gerek yok,telefonla çağırırsın adresten teslim seklinde olur biter,zaten ücret alıcı tarafından ödeniyor,çok basit bir işlem bu,her alan beşer kişiy edağıtmalı arkadaşlar,bu yükü bir iki arkadaşın üzerinde bırakmayın,hadi bir gayret,muhteşem bir paylaşıma dönüşüyordu olay bırakmayın ipin ucunu
  • @rahjman hangi ildeyiz? Bende 10.4.4 ve 10.4.5 var 10.4.6 update var.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: rahjman

    Tamam artık pes ettim. dvd falan istemiyorum. Artık webin altını üstüne getirir rapid mapid linki bulmaya çalışırım naapiim.


    linki bulursan lütfen banada söyle :)
    indiriyim bari :)
  • kayserideyim, ki bu forumu baştan beri takp ediyorum yanılmıyorsam kayseriden kimse yok...
  • Hangi versiyon uygunsa adresini özel mesaj atarsan çeker yollarım.
  • macvidia nin beta2 sinde sorun var kext dosyalarında gerekli değişiklikleri yapmıyor. kext dosyalarına DeviceID yi girdiğinizde ekran dağılıyor.

    Bu arada bana kimse cd yollamadı. 256k lik bağlantıyla indirdim. tahmin edin kaç gün aldı. kimseden cd istemedim. böle bir talebim olmadı. Bana cd yollanmış bende dağıtmamış değilim.

    Forum oldukça karıştı. Bana mı sitemiz yoksa cd yollayanlar başkasına mı yollamadı anlamadım. Ama sanki cd var kardeş niye yollamıyorsun eline mi yapışacak gibi bir şeyler anladım.

    Arkadaşlar sizden farklı bir internet bağlantım yok. Download için torrent programlarını kullanıyorum.

    Bu arada sata diskler ve amd işlemcilerle ilgili bir soru sormuş birisi.

    JAS 10.4.6 dvd sini ve gene Jas ın 10.4.6 için 200mb civarlarında patch var.
    dvd yi patchlerseniz. Sata diskte ve amd işlemcilerde sorunsuz kurulum yaparsınız. sata disk için herhengi bir kext dosyasına ihtiyacınız kalmaz.
    AsusK8n(nforce3)onboard lan,ses kartı,amd 64 3000+ sorunsuz kurulum yaptım. Sadece fx5200 ekran kartında sorun yaşıyorum. Sadece 60 Hertz de çalışıyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: halix


    Bu arada bana kimse cd yollamadı. 256k lik bağlantıyla indirdim. tahmin edin kaç gün aldı. kimseden cd istemedim. böle bir talebim olmadı. Bana cd yollanmış bende dağıtmamış değilim.

    Forum oldukça karıştı. Bana mı sitemiz yoksa cd yollayanlar başkasına mı yollamadı anlamadım. Ama sanki cd var kardeş niye yollamıyorsun eline mi yapışacak gibi bir şeyler anladım.

    Arkadaşlar sizden farklı bir internet bağlantım yok. Download için torrent programlarını kullanıyorum.




    ya beyler, korktuğum da buydu; yanlış anlaşılmak. ben sadece bu paylaşıma katılan arkadaşlar için, yani dvd gönderilen arkadaşlar için söyledim. ayrıca evimde internetim olsa niye uğraştırayım sizi? 1 hafta da sürecek olsa kendim indiririm. ama yok ne yapalım. üniversitede var 2 MEGABAYT/sn(megabit değil) ama torrent kullanamıyoruz ve böyle bir nimetten faydalanamıyoruz. onun için istedim kaç defa http linki var mı diye. varsa ben indireyim 2-3 saatte size de dağıtırım. ama bir kaç arkadaş rapid den indirdiklerinin güvenilmez olduğunu söylediler ya...eğer birilerini kızdırdıysam gerçekten özür dilerim...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: murdort

    Arkadaşlar bana macosx 10,4,6 DVD gönderebilecek bir arkadaş var mı? İlgilenen arkadaşlara çok teşekkür ederim.


    Kardeş sana dvd yollamayacağım Sistemini müsait olunca bana getir bizzat ben kuracağım, umarım altından kalkarım tek korktuğum fx5200 driver ları umarım bu sorunu da aşarım ...
  • Arkadaşlar

    Ankara'da DVD sahibi bir arkadaş yok mu? Yada Allah rızası içi bir link verebilecek?
  • halix ben mac vidia beta 2 driverını kurarken ,kext dosyalarının içindeki device id leri finder den değiştirdim, terminalden değil.
    kext dosyalarına çift tıkladım text programıyla aç dedim,sonrada gerekli değişiklikleri yaptım.
    istersen birde böyle dene bir şey değişir mi bilmem ama ben bir kaç gün 60 hz kullanmıştım kafa göz kalmamıştı.
    şimdi 85 hz le saatlerce karşısında otursan başın ağrımıyor.
    ----------

    bende 10.4.5 dvd sini 13 günde indirmiştim ortalama 4 kb ile indi namussuz :)


    ----------

    yaw bende iwork çalışmıyor, program açılıyor ama inanılmaz yavaş,onun yerine bende ms office 2004 kurdum,fıstık gibi çalışıyor.

    -----
    mac osx tips

    bilmeyenler için söyleyeyim, mac osx de apple+tab(windows+tab) tuşuna basarsanız çalışmakta olan programları görürsünüz ve aralarında seçim yapabilirsiniz.
    f9 tuşuna basarsanız bütün açık pencereleri küçük haliyle görürsünüz aralarından istediğinizi seçebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Magnat_HiFi -- 8 Mayıs 2006; 23:22:18 >
  • 
Sayfa: önceki 117118119120121
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.