Şimdi Ara

Kurulabilen Mac os x for x86 internette doloşmaya başlamış (207. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.996
Cevap
3
Favori
425.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 205206207208209
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Turanx üstadın gönderdiği dvd den az önce arkadaştan emanet aldığım maxtor marka 40 gb lık ide harddiske kurlum denemem maalesef tamamlanamadı. Her şey "Select Destination" kısmına kadar gayet güzel bir şekilde geçti. Burada HD fat formatta olduğu için bir bölüm görünmüyordu ve bende "Disk Utility" yi çalıştırdım. maxtor hd seçtim ve partition bölümüne girdim burda 2 partition olarak hd i işaraetledim ve hd i "extended journaled" şeklinde seçip partition tuşuna bastım ancak hd bir süre işlem yapıp daha sonra durduktan sonra sağ alttaki format göstergesi yaklaşık bi 15 dk sabit kaldı, bu kadar bir alanın formatlanması bu kadar uzun sürmeyeceğini düşünerek işlemi yarım kestim ve tekrar baştan başlatıp çeşitli denemelr yaptıysamda bir sonuç malesef alamadım. Yorumlarınız?




  • Beta sürümüde olsa Photoshop sonunda UNIVERSAL oldu

    Ekran görüntüleri aşağıda...

    Yogun olduğumdan dolayı fazla inceleyemedim. Cs2'den daha hızlı geldi bana.

     Kurulabilen Mac os x for x86 internette doloşmaya başlamış


     Kurulabilen Mac os x for x86 internette doloşmaya başlamış


     Kurulabilen Mac os x for x86 internette doloşmaya başlamış




  • quote:

    Orjinalden alıntı: turanX

    quote:

    Orjinalden alıntı: uisik34

    Turanx üstadın gönderdiği dvd den az önce arkadaştan emanet aldığım maxtor marka 40 gb lık ide harddiske kurlum denemem maalesef tamamlanamadı. Her şey "Select Destination" kısmına kadar gayet güzel bir şekilde geçti. Burada HD fat formatta olduğu için bir bölüm görünmüyordu ve bende "Disk Utility" yi çalıştırdım. maxtor hd seçtim ve partition bölümüne girdim burda 2 partition olarak hd i işaraetledim ve hd i "extended journaled" şeklinde seçip partition tuşuna bastım ancak hd bir süre işlem yapıp daha sonra durduktan sonra sağ alttaki format göstergesi yaklaşık bi 15 dk sabit kaldı, bu kadar bir alanın formatlanması bu kadar uzun sürmeyeceğini düşünerek işlemi yarım kestim ve tekrar baştan başlatıp çeşitli denemelr yaptıysamda bir sonuç malesef alamadım. Yorumlarınız?


    o hd sorunlu olabilr winde çalışan sorunlu hd'ler mac'te çalışmaz..

    Kurarken f8'e basarak durduğunda alttaki satırı yazarak dene...

    platform=x86pc-x -v

    edit: Birde diskin kendisini seçmen gerekebilir örnek: 40GBMAXTOR gibi, altta yazan ''Untitled'' veya ne isim verilmişse onu değil alttaki gibi Dikkat!! bu işlem Diskteki herşeyi siler ....

     Kurulabilen Mac os x for x86 internette doloşmaya başlamış



    evet ben de tahmin etmiştim yine de yazayım dedim, HD sorunluymuş! başka bir HD edindim onda kurulumu tamaldım ancak kurulumda dikkat ettim chinese fontlar, bi ton ıvır zıvır marka printer driverları vs de kurdu ve en sonunda makine restart tan sonra dönen halka dönüp duruyordu ve nihayetinde açılmadı. en sonunda elmanın üstünde girilmez işareti bir kırmızı ikaz çıktı ve kaldı

    off off bu mac başlangıcım da linux gibi maceralı ve heyecanlı başladı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uisik34 -- 17 Aralık 2006; 15:29:03 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: turanX

    Birde bir teklifim var osx86 kulllanıcıları olarak birgün bir yerde toplanalım en azından istanbulda olan ve yakın arkadaşlar....


    henüz bir osx kullanıcısı değilim ama yine de böyle bir görüşmeye katılmak isterim zevkle... hafta sonu olursa süper olur..
  • turan hocam yokmu benim soruna bir çagre :/ 2gündüe mac yüklü duruyor alet girip tadamadık..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: rQ

    tekrar yükledim..customize ekranında bu sefer x1600 secenegini kaldırdım.
    bu seferde daha degişik bişi oldu os acıldı fakat grafikler bozuktu mouse haraket ettirince arkada birşeyde degiştigi için (dil klavye secimi ekranı heralde ilk gelenlerden) kırmızı mavi renkler alıyor ekran...opengl desteklemeyen kartla acılmış oyunlar gib.
  • borisbadenov_3.2.pkg yüklemem gerekiyor sanırım ama görüntü alamadıgımdan onuda yapamıyorum..jas dvdsini takıp ordan terminali açsam yükleme şansım varmı ?
  • Birkac yararlı yabancı kaynak

    *yükleme rehberi
    http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/Installation_Guides
    http://osx86.theplaceforitall.com/howto/

    * kurulum videosu
    http://blog.adonias.cl/leer.php?id=78&Lang=EN

    *Nf4 problem resolve
    http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/Installing_10.4.3_for_nForce_SATA_hard_drives

    *Ses problemi AC97
    http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/Audio



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tbonist -- 17 Aralık 2006; 12:28:08 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: turanX


    quote:

    Orjinalden alıntı: rQ

    turan hocam yokmu benim soruna bir çagre :/ 2gündüe mac yüklü duruyor alet girip tadamadık..


    Sistemini tam olarak bir yazarmısın..



    amd atlhlon 64 3200+ socket am2 (940)
    epox nforce 570 sli anakart
    radeon x1600 256 ekran kartı pci express
    512x2 ddr2 ram



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rQ -- 17 Aralık 2006; 16:36:01 >
  • turanx üstadın yardımlarıyla nihayet MacOsx X86 10.4.7 sitemime kurdum. Benim konfigrasyonumda ses kartını direk tanıdı, sata kontrolleri sorunlu sanırım bazen partisyonları görmüyor. kurulum sonrası etherneti tanımadığından turanx üstadın bana gönderdiği linkten driverı kurdum ve biraz uğraşma sonrası internete çıkabildim yalnız safari biraz sıkıntılı, o yüzden firefox kurduk. (gerçi turanx bazı java patchleri ile bu sorunun da hallolabildiğini belirtmişti)

    ekran kartı driverları natiti 10.4.8 güncellemesi yapamadığımdan şu an için yapamadık, gerekli patch dosyayı üstad bana ulaştırdıktan sonra tekrar deneyeceğim. Şu an itibari ile bu problemlerle birlikte sistem bilgilerini göremiyorum. Sistemde biraz deneme yapmam sonrasında özellikle başlangıçta olmayan fakat natiti deneme sonrası stabilitesini kaybeden bazı durumlar var; itunes dinlerken müziğin takılması kesik kesik çalma, internette gezerken takılmalar, mouse imlecinde takılmalar gibi... (daha ziyade işlemciden kaynaklanan bir sıkıntı gibi duruyor şu an için) üstad ayrıca full amd uyumlu sanırım 10.4.6 sürümünü de kargolayacaktı artık doğru sürümü bulup yükseltmeyi ona göre yapıcaz.

    bunun dışında program kullanımları, çeşitleri, mac osx efektleri, kullanım kolaylığı, program kurulum kolaylığı linux e kıyasla çok harika. eğer bu sistem tam stabilite sağlayıp full bir kurulum yapabilirsem kullanım keyfi tadından yenmez!

    herşeyden sonra eğer stabil bir sürüm elde edebilrisek web cam, skystar2, canon yazıcı ve tarayıcımın tanıtılması kalıyor ki o zaman xp ye 2. bi sağlam güçlü alternatif bulmuş oluyorum.

    şu an hd i arkadaşa iade edicem dvd ler bana ulaşınca tekrar deneme yapmayı hafta sonu umudediyorum hafta içi pek vaktim olmuyor malesef.

    Turanx üstada tekrar yardımları için teşekkürler.




  • Jas'ın 10.4.8 sürümünün fixli olanını buldum hem asus p5ld2 (düz versiyon) hem de p5ld2 se-vm veriyonunda yüklemden sonra mac'e girmek kısmet olmadı. Alet boot ederken resetleniyor. Yüklemeden sonra disk permissionlarını tamir de ettim ama nafile. GMA950 (asus p5ld2_se-vm) olan makinada ide diske diğerinde ise sata diske yükledim. Aklıma gelen bir açıklaması yok. daha öncede gigabyt'ın 945G'li bir modelin eyüklemiştim sadece usb klavye mouse sorun sorun çıkamış ve eskiden tandığı 3com eterneti tanımamıştı. Bunlarda ise hiç sisteme girilmeden resetleniyor. bir de dvd içinde bulunan x11 adlı bir bileşen var nedir bu? Yüklenmeli midir yoksa olmasa da olur mu? 10.4.8 yüklemek istiyorum çünkü performansının artmış olduğunu söylüyorlar. Her iki bordda intel SS3 destekli işlemci var. Jas'ın SS3 ile ilgili patchlerini yüklemiştim resetlemenin sebebi o olabilir mi?
  • 10.4.7 yi kuruyorum harddisk secme bolumune kadar geldim fakat mouse calısmıyor mouse usb mouse ....mouse u kurma ekranında nasıl calıstırırım bu arada usb-ps2 converter ile calıstırdım mouse u gene gormedi bios dan usb disable yaptım enable yapınca kurma ekranı hata veriyor...mouse calısmasını
    menulerdeki disk utility calıstırmak ıcın istiyorum...harddisk gormedigi icin format aticam...lutfen yardim edin....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JRBLACK -- 17 Aralık 2006; 20:56:11 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: turanX

    Birde bir teklifim var osx86 kulllanıcıları olarak birgün bir yerde toplanalım en azından istanbulda olan ve yakın arkadaşlar....



    hocam, bende daha önce yazmıştım bunu bende kuzenin core2 duo laptopu getireyim uygulamalı bi toplantı olsun, herkes bilgilerini tartışır. Bu işi ben üstüme alıyorum pm den ulaşın bana organize edelim, macosx günü yapalım... taşınabilir dvd yazıcım da var getireyim isteyene istediği şeyleri de yazıp verelim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shaq t -- 17 Aralık 2006; 21:59:53 >
  • @Turanx
    ss3 patchleri yükledim, iki ayrı patch var, bunların ilkinde ikisini birden diğer seferde ise sadece birini yükledim. Sonuç aynı oldu. Denemelere devam edeceğiz artık. Aslında elimde 10.4.6 çalışan bir sitem var ama onu riske atmak istemiyorum. İşin ilginci bu 40 GB bad sektörlü bir diskin bad sektörsüz bir bölümüne kurulu. Bunu birebir başka bir diske ya da dvdye atıp diğer bir diske kopyalayabilir miyim? Bu olursa ordaki imajı doğrudan diğe rmakinalara atarım daha kolay olur. Asus P5ld2 için aklıma sadece ITE IDE özelliğnin sorun yaptığı geliyor ama şimdiye kadar hiç resetlenme olmamıştı.
    Verdiğin bilgiler için de ayrıca teşekkür ederim.
  • napsam acaba 10.4.5/6 hatta 4 ü falanmı cekip denesem tekrardan..8 için hala amd destegi yok ortada
  • @ tbonist dvd yolda arkadaşım kurunca buraya yazarsın RQ amd kuramamış bilgilendirmiş olursun kolay gelsin..

    ( RQ napsam acaba 10.4.5/6 hatta 4 ü falanmı cekip denesem tekrardan..8 için hala amd destegi yok ortada )
  • bresson yanılmış olmayın AMD ye hiçbir sorun yaşamadan kurdum (ide hdd) kurulum sonrasında görüntü pronblemim var sadece..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: rQ

    bresson yanılmış olmayın AMD ye hiçbir sorun yaşamadan kurdum (ide hdd) kurulum sonrasında görüntü pronblemim var sadece..


    üst msj da ( 8 için amd destegi yok ortada) yazmışsınız da onun için söledim . direk 10.4.8 kurulumundan bahsediyorsunuz sandım . tbonist arkadaşımış kurabiliyomuş bende küçük bir kurulum açıklaması yazarsa direk 8 kuranların amd nasıl yapacagını görmüş olurlar anlamında söledim . iyi çalışmalar..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: turanX

    quote:

    Orjinalden alıntı: rQ

    napsam acaba 10.4.5/6 hatta 4 ü falanmı cekip denesem tekrardan..8 için hala amd destegi yok ortada


    10.4.8 AMD sse3 desteği var, 69'uncu sayfada nasıl yapılacağını anlattım, yalnız dikkat edin kernel amd-intel sse3 destekli, sse2 destekli olan kerneli polattyy mirc'de birini ikna etmiş indirmiş (vermeye nazlanmış pe....venkler) bana vermişti, kernel beta olduğu için denememiştim bi deniyim linki yeniliycem..

    evet ben o kerneli bi şekilde yalvar yakar aldım ama keklenmişt e olabilirim,denemek lazım,lakin herşeye ragmen buyakınlarda beta olmayan son kerneller çıkacak galiba semthex ten ,en gec bu ayın sonuna kadar,az sabır




  • Malum.s p5ld2-vm-se üzerine 10.4.8 yüklemekle ilgili sorunlarım vardı. Makina resetlenmekteydi. Bunun bios üzerinde executable bit desteğinin açılması ile çözüldüğünü gördüm. Asus p5ld2-se-vm olan makina 10.4.8 ile açılıyor ancak stabil değil. Satrançta bile kilitlendiç Finder üzerinde about this mac seçeneğinde explorerin kapanıp açılması gibi o da açılıp kapanıyor. Bunun nedenini bulabilmiş değilim. Gelelim asus p5ld2 olana buna yüklemeyi sorunsu yaptım. Resetlenem sorununu yine executable bit desteğini açarak hallettim, ama mac hala yeniden başlatın diyen girilmez işaretini göstermekte ısrarlı. Aklıma şu an başka çözüm gelmediğinden kuzu kuzu yatıyor. Asus p5ld22de sata diske kurulum yapmıştım, diğerinde ise ide diske yapmıştım.
  • 
Sayfa: önceki 205206207208209
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.