Şimdi Ara

Kurulabilen Mac os x for x86 internette doloşmaya başlamış (241. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.996
Cevap
3
Favori
425.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 239240241242243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: serdar_ileri

    Arkadaşlar sırf mac os kurabilmek hiç ihtiyacım olmamasına rağmen SIRF MAC OS X KURMAK İÇİN IDE SABİT DİSK ALDIM. Ben de nforce4 asus mainboard ve sata sabit disk vardı. Kurmada takılıyor ve kurmuyordu. O yüzden 80 gb sabit disk aldım. Ve mac os 10.4.8 kurulumunu tamamladım. Fakat yeni aldığım Ide sabit disk mac os x kuyrduktan sonra boot olmuyor. Tekrar tekrar kurdum. fakat yine mac os x boot olmuyor.

    Hata mesajıda vermiyor. forumda araştırdım bu sorunla karşılaşan arkadaşlar olmuş fakat çözüm yazılmamış Lütfen yardımcı olun.




    Arkadaslar cok ugrastim fakat sorunu buldum. Buraya yazayimda ayni sorundan muzdarip arkadaslar varsa yararlansin Simdi ben de IDE kablosuyla bilgisayara baglanan 1 tane dvd yazici 1 tane cd yazici 1 tane satin aldigim sabit disk var. Normalde 1 IDE kablosunda DVD ve CD yazici bilgisayara bagli iken diger IDE kablosunda sabit disk bilgisayara bagli idi ve boot yapmiyordu. cd ve dvd lerin bulundugu kablo boarda primary olarak sabit diskin bulundugu kablo secondary olarak boarda bagli idi. Kablolarin boarda baglanis sirasini deigistidigimde kurulumdan onceki taramada hala bir sabit disk araniyor diyor ve sabit disk bulunamiyordu. Ben de olabilecek tum kombinasyonlari denedikten sonra DVD yazici ve sabit diski ayni kablo uzerine taktiktan sonra bilgisayara primary olarak bagladim ve sabit disk master dvd yazici slave olarak kablo uzerinde ayarladim ve mac os kuruldu ve calisti ve su an bu yaziyi mac os x uzerinden yaziyorum fakat cok ugrastirdi




  • arkadaşlar selamlar, benim notebook amd tabanlı, ankaradayım bana amd yi destekleyen 10.4.8 osx DVD.ni gönderebilecek arkadaş varmı. kargo vd. masrafları karşılanmak kaydıyla. pm lerinizi bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boncuk2004 -- 22 Şubat 2007; 13:17:16 >
  • dostum

    harddisk üzerinde jumper ı çıkarsaydın auto select olacaktı, yani kendi seçiyor. Optik sürücüleri her zaman master bağlamak iyidir derler.

    usb modemi için driver soran arkadaş, yapma dostum usb modem kullanman hata (marka gözetmeksizin söylüyorum) her marka modem kurmuş biri olarak usb adsl modem zaten felaket bir bağlantı arabirimidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shaq t -- 22 Şubat 2007; 13:18:53 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: boncuk2004

    arkadaşlar selamlar, benim notebook amd tabanlı, ankaradayım bana amd yi destekleyen 10.4.8 osx DVD.ni gönderebilecek arkadaş varmı. kargo vd. masrafları karşılanmak kaydıyla. pm lerinizi bekliyorum.


    uphuck kardeşin kapısını çalabilirsin, ankara sorumlumuz o
  • arkadaşlar demon oid.com a üye alımı kapalı invitation kodu gönderebilecek kimse varmıdır=??

    teşekkürler
  • http://www.railsguru.com/articles/2006/08/26/hp-laserjet-1020-on-osx
    quote:

    1. Download;http://www.railsguru.com/files/1601_LJ_1022_Series_OSX.dmg;
    2. If you have anything for the HP 1020 in ”/Library/Reciepts” delete it.
    3. Delete anything for the HP 1020 in Printer in “Printer Setup Utility”
    4. Install the downloaded printer drivers
    5. Remove all files from /Library/Printers/hp/laserjet. Leave the 1020 subfolder! You’ll need the contents in the next step;
    6. Move all files from the 1020 subfolder to /Library/Printers/hp/laserjet (the parent);
    7. Restart Mac OSX, just for luck;
    8. Add new printer in “Printer Setup Utility”, select HP LaserJet 1020, driver should come up, click ADD

    lınktekı surucuyu ındırıp kurmak ve yenıden baslamak yeterlı oldu.
    yanlızca yazıcı pc baslatılırken acık olmalı.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: shaq t

    dostum

    harddisk üzerinde jumper ı çıkarsaydın auto select olacaktı, yani kendi seçiyor. Optik sürücüleri her zaman master bağlamak iyidir derler.

    usb modemi için driver soran arkadaş, yapma dostum usb modem kullanman hata (marka gözetmeksizin söylüyorum) her marka modem kurmuş biri olarak usb adsl modem zaten felaket bir bağlantı arabirimidir.



    Sorun bilgisayarın yani biosun sabit diski boot etmesi değil. Mac os un sabit disk üzerinden boot olması esnasında sorun çıkıyor. Forumdan takip ettiğim kadarıyla her partitionda mac os düzgün çalışmıyormuş genelde 1 nolu sabit diske kurulacaksa 1 ya da 2 nolu partitiona kurulması diğer durumlarda boot ta problem oluyor deniliyordu ben de bunun üzerine sabit diski sürekli master slave ve primary ve secondary olarak yer değiştirerek uygun koşulu buldum. Zannedersem bu sorun nforce4 cipsetin ide denetleme kanalından olabilir diye düşünüyorum. Yoksa sabit diski yer değiştirmeden başka br işletim sistemi kursam boot olurdu.




  • shaq t kardeş teşekkürler.
  • benden başka agp ekran kartı olan yok herhalde. kimseden ses seda çıkmadı. AGP desteği düzgün çalıştıran var mıdır.

    bu arada TV kartı var. bt878 çip set. iTV 0.4 indirdim. kurdum. çalıştırınca macosx sistemi kapat diyor. bt8xxx.kext i direk elle kurdum. bu seferde itv çalıştırdığımda donup kalıyor sistem. konu hakkında bilgisi olan var mıdır?
  • qe/ci aktif görünüyor. çözünürlüğüde değiştirebiliyorum. ekran kartıyla ilgili sorunum şimdilik sadece PCI olarak görmesi, AGP olarak görmüyor. biraz yavaş çalışıyor sanki. Natit_Uni_1.0.pkg ı yükledikten sonra 512mb olarak görmeye başladı ekran kartını. ama hala pcı gösteriyor.
  • @uphuck hocam linux manriva genome one live cd indirdim en son ve en stabil çalışanı yazıyodu. çok güzel çalışıyo fakat /proc dizinini bulamadım daha öncede demiştim linux acemisiyim şu alc 882 dosyasını finderla buldum ama tıklayınca açılmıyo cannot open file yazıyor nedendir ?? delirmeden bi yöntem bulursam çok sevinecem. bu arada linux neden bu bölüme yazdımgibi düşünen arkadaşlar olursa alc 882 sesi osx te full çalıştırmak için bu code ihtiyaç var herkese ii günler ..
  • osx86project.org sitesinde benim board p5b için şöyle bişey yazıyo "To install: plug a DVDreader un usb. Turn off jmicron controller. Plug a sata HD on ich8 sata ports, and select AHCI mode in bios. After install: renable jmicron...it works for eide and sata (but not for boot) - Usb need apple patch - Audio need editing of appleazalia.kext - LAN realtek 8111 needhttp://installers.dl.am/" yani sanırım jmicron controller ı kaptıp sata hdd i ich8 portuna takıp biostan achi moda getirmem gerekio sonrada yeniden jmicronu enable yapmam gerekio peki bu işlemlerden sonra windowsta bi sorun olur mu? yani boot işlemini nasıl yapabilirim ayrıca.
  • Üstad dvd için sağol.
  • Arkadaşlar ati radeon 9550 driverini yuklemek istiyorum
    mac os x 10.4.8 x86
    sanırım calisto driver i lazım
    fakat nasıl yuklenir bu melet

    acaba aranızda bunun nasıl yapılcağını bilen warmı???
  • mac os x 10.4.6 versiyonu indirdim.
    vmware ile denemek istedim şöyle bir hata veriyor
    resim
    bir çaresi varmıdır
    direk hdd ye denesem olabilirmi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jamesdaugles -- 23 Şubat 2007; 19:32:15 >
  • benim sisteme de olur mu acep mac osx?
  • jasın yeni çıkardığı front row installerini kurdum sisteme, klavyenin product ve vendor id lerinide girdim ama bi türlü çalıştıramadım yaw, çalıştırabilen var mı?
  • mac os x vmware de kurabildim
    fakat hdd ye kuramadım mavi ekranda donuyor sorunun çözümü varmı
  • Merhaba arkadaşlar elimde mac os x 10.4.6 ve 10.4.8 versiyonları var notebook uma kurmak istiyorum sistem özelliklerine bakıp bana bilgi verebilir misiniz? Dell XPS M1210-CE80
    İşlemci: Intel® Core 2 Duo T5600 1,83 Ghz, 667 Mhz 2Mb
    Sistem Belleği: 1 Gb DDR2 533Mhz
    Sabit Disk: 120 Gb 5400rpm SATA
    Grafik Kartı: NVidia GeForce Go 7400 256 Mb
    Ekran: 12.1'' WXGA Truelife 1208x800
    Optik Sürücü: DVD-RW Double Layer
    Ethernet Kartı: Entegre 10/100 Mbps
    Modem: Entegre 56K
    Ses: MS Sound uyumlu ses sistemi
    Klavye-: Q Türkçe
    Mouse: Touchpad ve 4 yollu fonksiyonel scroll mouse
    İşletim Sistemi -: Microsoft Windows XP Professional (Türkçe)
    Pil / Pil Süresi: 9 cell 80WHr Li-Ion 4 saat (max.)
    Ağırlık -: 1.98kg
    Sürücü Yuvası: 5'li (MMC,SD, xD-Picture,MS ve MS Pro)
    Diğer Özellikler: Wireless 3945 802.11a/b/g,Bluetooth, 1.3M piksel CMOS




  • quote:

    Orjinalden alıntı: uphuck

    @bresson live cd ile boot ettin dimi? boot edip açılan linux daki /proc dizininde codec# ile başlayan dosyaları arayacakın, knoppix 5 live cd si kullan istersen, doğru yaparsan çalışacaktır. daha kolayı var, bu pakette alc882 driver'ı var line ve mic in için ama her alc882 de çalışmaz
    http://r a p i d s h a r e.com/files/16106793/10.4.8_pack_v0.3tr.mpkg.zip.html
    çalışmazsa paketteki AzaliaAudio paketini kurarsın eskisi gibi sadece line out tekrar çalşır.



    hocam süper yararlı oldu bu dosya ama yemedi sattıgımın alc882 si :( linux live cd ile açtıgımda proc dosyasının içi boş görünüyo hocam bende baştan win silip linux kurdum codec# buldum ok patcher e tıkladım oldu yazıyo mic in line out çalışıyo gösteriyo ama ses yok çıldırıcam valla :( linux silip yine win kurdum :) ama bu sefer keşke daha geniş baksaydım diyoruym :) bu boş proc olayı mandriva ya mı özel yoksa hepsi cd den açtıgı için prb yaratırmı ?




  • 
Sayfa: önceki 239240241242243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.