Şimdi Ara

Arçelik 3650 sj sıkma problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
32.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle iyi akşamlar arçelik marka 3650 sj modelli bir çamaşır makinesi var problemi şu yıkıyor suyu boşaltıyor fakat sıkma yapmıyor daha öncedende bu problem vardı program kartını sıfırladım oldu.
    Bugun aynı problem gene oldu yalnız bu sefer sıfırlamam ile olmadı komple pompayı söktüm içinden 1 tl çıktı dedim olmuştur herhalde taktım ettim denedim gene olmadı sizce prblem ney olabilir ?
     Arçelik 3650 sj sıkma problemi



  • Pompa motoru suyu yeterli boşaltmadığından sıkmaya geçmiyordur. Pompa motorunun su boşaltma durumunu dikkatlice kontrol edin. Ardından cihazı resetleyin. Sorun büyük ihtimalle düzelecektir.

    Bunun dışında motor kömürlerinden dolayı da sıkma yapmayabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: candogan62

    Pompa motoru suyu yeterli boşaltmadığından sıkmaya geçmiyordur. Pompa motorunun su boşaltma durumunu dikkatlice kontrol edin. Ardından cihazı resetleyin. Sorun büyük ihtimalle düzelecektir.

    Bunun dışında motor kömürlerinden dolayı da sıkma yapmayabilir.

    pompa motorunda iki tane motor vardı ikisinide çalıştırdım parvaneleri sağlıklı bir şekilde dönüyordu fakat motorun kömürleri hiç aklıma gelmemişdi yarın birde onlara bakim.eğer yine olmazsa malesef servisi çağırcaz çok para isticek biliyorum ama yapıcak bir şey yok :s giycek bir şey kalmadı
  • Motorlardan bir tanesi su jetidir, diğeri de su boşaltma motorudur.

    Buraya kadar ulaşabildiğinize göre pompa bozuksa çok rahat değiştirebilirsiniz. Yenisi 25TL civarındaydı sanırım.

    Manyetik pompalar kitlenebiliyor, böylece zaman zaman devreye girip suyu boşaltmıyorlar. Tavsiyem makinenin sıkmaya çalıştığı aralıkta suyu boşaltıp boşaltamadığını kontrol etmeniz.

    Bir de resetleme yaparak arızayı hafızadan silin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: candogan62

    Motorlardan bir tanesi su jetidir, diğeri de su boşaltma motorudur.

    Buraya kadar ulaşabildiğinize göre pompa bozuksa çok rahat değiştirebilirsiniz. Yenisi 25TL civarındaydı sanırım.

    Manyetik pompalar kitlenebiliyor, böylece zaman zaman devreye girip suyu boşaltmıyorlar. Tavsiyem makinenin sıkmaya çalıştığı aralıkta suyu boşaltıp boşaltamadığını kontrol etmeniz.

    Bir de resetleme yaparak arızayı hafızadan silin.

    evet dün makine oldu bakalım amagene olucak mı aynı sorun bakıcazresetlemeyi yaptım.eğer bir dahasorun oluşursa yazarım.
  • Bu makinelere nasıl reset yapılıyor bileniniz var mı???(Arçelik 4900 SJS)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gökoş

    Bu makinelere nasıl reset yapılıyor bileniniz var mı???(Arçelik 4900 SJS)

    dostum bak sol tarafdaki tuşlardan 2. tuş ve 4.tuşa basılı tutucaksın makine kapalıyken 2 sine aynanda basılı tutucaksın. sonra makineyi açıcaKSIN 2-3 SN SONRA reset atıcaktır.
  • arkadaslar arcelik 3650m camasir makinam var.hersey normalken gecen gun soyle bir arıza yaptı;
    makina yıkarken duruyor kazan 1-2 kez donuyor ve duruyor,yumusatıcıyı hic almamıs,sıkma da yapmadı ama suyu tahliye ediyor.
    daha sonra denemek icin elle sıkma ya getirdim cok az donup duruyor vekliyor bekliyor yine duruyor.eve servis cagirdim ama yetkili servis degildi.komurlere baktı motorun komurleri ve kolektoru saglam gozukuyor sorun buyuk ıhtımalle anakartta dedi.
    sizce sorun ne olablilir, bu makınannın reset ozelligi varmıdır? yada anakart yeniden programlanabilirmi? yardımlarınızı beklıyorum.tesekkurler.
  • Anakart gitmiş,Makine ÇÖPE...
  • evet anakart gitmis ama 25 liraya yeni bi anakart aldım kendim degistirdim ve makina duzeldi sorun yok.konu eski ama ihtiyacın olan olabilir diye yazmak istedim.
  • 3650M ile 3650SJ çok farklı makinelerdir. Ben yazınızı görmemiştim, arıza tespiti doğru. Bu makineler program cihazındaki karttan dolayı bu tarz sorunlar çıkarırlar.
  • Benim makinenin anakartı da 2 kere değişti. Bu üretimlerde maalesef problem var. Bundan sonrakiler nasıl bilmiyorum ama bundan sonra evime arçelik sokarsam şerefsizim. Yerli malı diye alıyoruz ne çamaşır ne bulaşık makinesi doğru dürüst çalışmıyor, hep arıza.
  • arçelik 3650M çamaşır makinesi geçenlerde arıza yaptı elektrikçi olduğumdan servisten önce bir önsevisme yapayım dedim gözlemlerim sonucunda motorun kömür kısmından yandığını ve kartın soketindeki motora giden bağlantısının yanmış oldıgını gordum daha sonra gelen servis te durumu tastikledi 180 tl civarında bir rakamdan bahsetti ve ilişkimiz bir anda sogudu nedense onları gonderdikten sonra İstanbul Tarlabaşında ki bir arızalı kartı örnek götürerek elektronikçiden kart aldım daha sonra bir motor aldım ve bağladım normal bir şekilde çalıştı ama sonunda sıkma yapmadı soketlerin pabuçlarını temizledim gene olmadı su an makinam sıkma yapmıyor
    adamlarım bana verdigi anakartın uzerinde 3703 diye bir kod var ama benim kartımda 2501 yazıyor bunu kendilerine alırken soylemistim fakat sorun olmayacağını soylemislerdi sonuçta su an makina çamasırı değil canımı sıkıyor yardımcı olabilirseniz sevinirim haa unutmadaniki kart arasındaki gözlemledigim fark yeni aldığımda uzun bir taş direnç var fakat eskisinde yok hadi bi el atın şu makinayada çalıştıralım




  • arkadaslar selam ben avrupada yasiyorum bundan 20 yil önce bosch camasir makinasi aldim türkiyede kullanmam icin cok cok güzeldi hanim ufak tefek camasirlari banyoda yikiyor camasir makinasini aciyor makinanin mekanik elle sikma yapan yere getiriyor makinayi ve siktiriyor ama simdi bu makinalar yok diyorlar camasiri at makinaya her seyi makina yapiyor bir türlü kisi ufak camasirlarini ele yikadigini makinada siktiramiyor simdi o eski makinalar gibil elle siktirilabilen makinalar varmidir acaba bilgisi olanlardan paylasim bekliyorum saygilar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tarabyali

    arkadaslar selam ben avrupada yasiyorum bundan 20 yil önce bosch camasir makinasi aldim türkiyede kullanmam icin cok cok güzeldi hanim ufak tefek camasirlari banyoda yikiyor camasir makinasini aciyor makinanin mekanik elle sikma yapan yere getiriyor makinayi ve siktiriyor ama simdi bu makinalar yok diyorlar camasiri at makinaya her seyi makina yapiyor bir türlü kisi ufak camasirlarini ele yikadigini makinada siktiramiyor simdi o eski makinalar gibil elle siktirilabilen makinalar varmidir acaba bilgisi olanlardan paylasim bekliyorum saygilar

    Merhabalar;

    Şimdiki makinelerde de bağımsız sıkma programı mevcut. İsterseniz sadece durulama yaptırın, isterseniz sadece sıkma yaptırın. Bilindik markaların hepsinde bu özellikler mevcut.

    İyi günler...
  • sayin ASUSX51 yüzbasi duyarliliginizdan dolayi cok cok tesekkürler.....
  • Arkadaşlar konu hort olucak ama bir sorum olucak. Bilenler için basittir haliyle de benim evdeki Arçelik 4900 SJS model çamaşır makinası ile başım dertte. Öndeki Program düğmesini çevirince hiçbir ayar değişmiyor. Ne sıcaklık ayarlanıyor nede yıkama süresi. Bende üst kapağı söküp, içini açtım. Kademeli direnç anahtarı denen parçayı söktüm. Onunda içini açtım. Bakarken içindeki yay fırladı Neyse aynısının sıfırını bulup tekrar taktım ama sonuç gene aynı. Sadece 30 dakka yıkama gösteriyor ve düğmeyi çevirince yumuşatma yazısına geçiyor, oda arada bir. Geriye, tahminen anakart kalıyor. Kablo uçlarında falan yanık göremedim. Sizce ne olabilir üstadlar? He birde eve gidince reset deniycem, belki parça değişimi sonrası reset gerekiyordur. Reseti bir arkadaş açıklamış 2 ile 4. düğme demiş. Soldaki dikey 4 düğmeden bahsediyor herhal Yardımcı olursanız sevinirim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: candogan62

    Pompa motoru suyu yeterli boşaltmadığından sıkmaya geçmiyordur. Pompa motorunun su boşaltma durumunu dikkatlice kontrol edin. Ardından cihazı resetleyin. Sorun büyük ihtimalle düzelecektir.

    Bunun dışında motor kömürlerinden dolayı da sıkma yapmayabilir.

    Teşekkür ederim; Aşağıdaki mesajı benzer konulara yazıyorum ki başına gelen olursa kömürleri kontrol etsin.

    Bende 4450 FT modeli var.

    Su alıyor, ısıtıyor, boşaltıyor, ama tambur dönmüyor. İnternetten araştırırken kömürünü kontrol edin diye yazmışlar. Aldım elime tornavidayı, motoru söktüm. Motorun üzerinde iki tane kömür varmış (öğrenmiş oldum) 10 tl ye iki kömür alıp değiştirdim. Çalışıyor. Sıkma yaparken biraz gürültü yapıyor. Bu normalmiş. Kömürler alışana kadar oluyormuş.

    İnternette baya bi araştırma yaptım. Arçeliklerde motor çalışmıyorsa ilk önce kömüre bakmak lazımmış.




  • 7 senelik bir konu arkadaş muhtemelen yeni makine almıştır.Ama başkalarıda bu sorunu yaşayabilir.onun için ben çözümümü anlatayım;

    ARÇELİK 3340sj model makinam sıkma yapmamaya başladı.Önce filtreyi söktüm.ceplerde kalan mendiller filtreyi tıkamış.temizledim çalıştırdım yine sıkma yapmadı.Su boşaltma motorunun sesi zaten duyuluyor onda bir sıkıntı yok belli.Resetleme yaptım.yine olmadı.Bende anakarttan kaynaklandığını düşünerek anakartı söktüm.

    Ankartı suyun altında köpük sabun ve diş fırçasıyla iyice yıkadım.Siyahlaşmalar vardı.Bazen anakartlar üzerinde küçük elektrik kaçakları bile hatalara sebep verebiliyor diyerekten temizledim.Su iletken olduğu için biriken statik elektrikte sıfırlanmış oluyor.Sonra farkettimki ankartın üzerinde soketlerin oturduğu pin yollarında oksitlenmeler var.Onlarıda hafiften zımparaladım.Saç kurutucu ile iyice kuruladım.

    Ve sonuç.ÇALIŞTI!!.Sıkma programında denedim daha önce 14. dakikada 10 sn sıkma yapan makine eskisi gibi çalışmaya başladı.

    Arıza yukarıdaki işlemlerde biri belkide hepsi yüzündendi.hangisi bilmiyorum ama faydam olduysa ne mutlu bana




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.