Şimdi Ara

US Robotics Wireless Şifreli Ağ Koruması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    ben US Robotics 9106 Wireless modem aldım ve PC'me bağladım. Evdeki Laptop'um da ağı görüyor fakat modemin kapsam alanına giren diğer yabancı bilgisayarlarda bağlantıyı görüp nete bağlanabiliyor. Bunun için koruma koymak istiyorum sadece benim PC ve Laptop'ımın nete girebilmesini istiyorum. Dışarıya karşı nasıl bir güvenlik koyabilirim? Bu konuda bana yardımcı olursanız çok memnun kalırım...

    Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar...



  • Ben de bu modemden almayı dusunuyorum,memnun musun?
  • 85$ + KDV ye econ aldık . Harika bir modem , hem wireless bağlantı özelliği hem de 4 port ethernet arabirimli . 15 dakikada kurduk ve çatır çatır nete girdik . Birkaç öncesine kadar lüks gözüyle bakıyordum ama şimdilerde aslında oldukça pratik olduğunu düşünmeye başladım . Bunda fiyat düşüşlerininde etkisi var tabi . . Örneğin evde 2 laptop 1 de pc var , 2 laptop evin her yerinde çatır çatır nete girerken , pc ye de ethernetten bağlayıp keyfine bakıyorsun . . Genelde de farklı markaların , görüntü dışında birbirinden belirgin bir farkı olmadığını düşünüyorum , siz ne dersiniz ?



    http://www.garantipc.com/product_info.php?products_id=129




  • Şu şifreleme olayını bilen kimse yok muuuuuu ?
  • 192.168.1.1 ile modemin setup ına giriniz
    wireless ap kısmında associated clients e tıklayıp kendi mac no nuzu görüp kopyalayın
    daha sonra mac filter a girip oraya mac adresinizi yapıştırın ve allow yapın artık sadece siz girebilirsiniz
    diğer tüm clients leri ise (yakaladıkça) deny haline getiriniz

    saygılar
  • İlla deny etmek şartmı ? Mesela , notebook üzerinden ... kablosuz ağa login olmak istediklerinde sistemin onlara direk şifre sormasının bir yolu yokmudur mesela ?
  • baba gir ayarlarına modemin. wireless ap ye tıklat .

    ordan da security ye tıklat.

    wireless security ekranı karşına çıkıcak.
    Network Authentication : disabled
    Data Encryption: WEP
    Shared Key Authentication : optional

    Encryption Strength: 64 bit olacak.

    sonra da set Encryption Keys e tıklat ve açılan penceredeki 1 numaralı key kısmına 9874561230 yaz (bu senin şifren örnek olarak verdim. bunu da yapabilir yada yerlerini değiştirebilirsin rakamların)

    sonra da apply a tıklat. açılan pencereden tekrar apply ı tıklat.

    şifreleme işlemi tamamdır. sen şimdi git laptopundan girerken şifre istediği zaman bu gir ve internette keyfine bak. kimse giremez . bir kere laptop a şifreyi verdiğin zaman bir daha istemiyor. parolayı kaydediyor.

    us robotics 3 kere yanlış şifreyi girdiğin zaman mac id yi banlıyor. modemi reboot etmek zorunda kalıyorsun bağlanmak için. amcalar iyi düşünmüşler bu olayı.

    64 bit şifreleme olayında rakamlar oluyor. karışık oluyor. harf narin sokabiliyorsun araya. bu da tahmini zorlaştırıyor.

    buna erken cevap verebilirdim pm atsaydın. foruma uğrayamıyorum bazen. önceden bu konu ile ilgili de topic vardı.

    forumda çoğu kişi bilir benim us robotics çi olduğumu.

    us robotics modemler konusunda sorularınız için pm atabilirsiniz.
    mailleri sürekli kontrol etme şansım var çünkü.

    bendeki usr 9106 su an 1 km ye yakın mesafeden çekiyor.modifiye ettim. bence piyasanın en iyi modemi su an.




  • Doğrusu süper , teşekkürler Gudikcik . Her modem bu mesafe çekermi acaba ...
  • çekmiyor. ç.oğunda denedim. zyxel en berbatı çıktı açıkçası . bide telekom onaylı. ayrıca chip destekliyor paso 1 numara diye. hepsi fake inanmayın.hatta söktüm uğraştım devreleri ile kaç saat. olmadı. e-con bile daha iyi yahu.


    zoom desen daha berbat.

    wireless ta usr 9106

    normalde de usr 9105

    şaşma bunlardan.
  • wireless modemi nasıl upgrade ettin bende de aynısından varsa (usr 9106)
  • us robotics in sitesinde support kısmında versiyon 2.5 diye mevcut. download et. ve modemin ayarlarına gir internet explorer dan. sonra da tools kısmına gir . ordan upgrade gatweay kısmına gir ve o indiriğin dosyanı göster ve update e tıklat. sonra da hiçbir şeye dokunma. o update ediyor ve iş bittikten sonra modemi yeniden başlatıyor.

    bu son update ile us robotics emule de download da 32 k yı normal sitelerdeki downloadlarda örneğin download.com daki downloadlarda 27 k yı buldu.

    internette gezinirken daha hızlı. ve oyunlarda daha fazla ping atabiliyor. oyunlarda daha performanslı. otomatik programlara ve oyunlara port açabiliyor. senin açmana gerek yok.


    hemen update et bekleme derim.
  • Tamam yaptım peki şimdi olup olmadığını nasıl anlayacağım çünkü benimki restart olmadı bütün ayarları içinde duruyor ve sitede yazan ayarların durmasını sağlayan dosyayı indirmedim
  • Yoksa benimki olmadı mı???
  • 0844_042105-2.14L.01A.A2A015i.d15h

    yukarıdaki versiyon numarasını kontrol et. yukarıdaki no ile aynı ise olmuştur. restart yapmıştır sen farketmemişsindir.
  • peki bu numara nerede yazıyor?
  • tamam gördüm olmuş bu upgradein başka ne gibi faydaları var artık daha uzaktan daha iyi mi çekecek de sen wireless advance bölümündekilerle de oynadın mı?
  • ya tamam bu usr guzel modem ama piyasada bir numara degil. 9105 ve 9106'dan daha guzel olan modemler var. ayrica "9874561230" bu key 64bit mi oluyor? 64bit icin ornek vermek gerekirse: "g2h4s7f478" seklinde olabilir. bence bu usr modemler (sanirim bikkinlik geldigi icin soyluyorum) yerine pasalar gibi alcatel alinabilir. zamaninda magicdeath soylerdi de hocam emin misin son kararin mi derdim. hey gidi gunler heyy.. dedigi cikti walla, harbidene guzel modemler. bir allahin kulu da alcatel kullansin forumda bu ne be..
  • gudicik
    tekrar teşekkürler

    bence de 9106 dan iyisi şamdak ayısı

    saygılar
  • Sn gudikcik
    modemi nasıl modifiye edip 1 km lik bir mesafeye sinyal gönderebiliyorsun

    teşekkürler
    saygılar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.