Şimdi Ara

EN İYİ E-MAİL HESABI YAHOO'MU,HOTMAİL'Mİ,MYNET'Mİ HERKES YAZSIN. (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
0
Favori
20.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • niye hortlatıyosunuz
  • TEKRAR DÜŞÜNÜN !!!
    Konuya baktım da, son yorum üzerinden 8 ay gibi bir süre geçmiş, bugünlerde birçoğunun hizmetinden faydalanmak için sahip olduğum e-posta servislerinin artık ne kadar güvensiz olduğunu biraz araştırma ve takip ettiğim dergilerden, web siteleri ve bilişim konusunda uluslararası etkinliği bulunan kişilerin şahsi bloglarından daha detaylı bir şekilde öğrenmiş bulunuyorum. Öncelikle Amerikan tabanlı firmalar ( özellikle Hotmail ve Gmail ) bu konuda artık oldukça güven kaybı yaşamış durumdalar. NSA çalışanı Edvward Snowden' ın açıkladığı belgelere göre NSA interneti izliyor ve neredeyse bastığımız her tuştan haberdarlar. PRISM, ABD gizli servisinin ABD deki internet ve teknoloji şirketlerinin sunucularına doğrudan erişim sağlıyor. Bu şirketler arasında Google, Microsoft, Facebook, Twitter, Apple gibi isimler de mevcut. Bu da şu anlama geliyor, ABD deki şirketlerin sunucularından geçen her bilgi aynı zamanda ABD gizli servisinin eline de geçmekte. ABD hükümeti ilk başta doğal olarak PRISM in varlığını reddettiler, ancak baskılar sonucunda varlığını kabul ettiklerini belirttiler.
    NSA in sahip olduğu analiz mekanizması saniyede 1.5 gb veriyi işleyebilme kapasitesine sahip. Buna rağmen NSA in ABD nodları üzerinden geçen trafiği analiz etmesi için günlük 1.1 Exabyte veriyi kontrol etmesi gerekiyor ki bunun da günümüz teknolojisi ile pek mümkün olmadığı belirtiliyor. Sürekli artan veri miktarı ile başa çıkabilmek için NSA, Utah da 1.2 milyar dolar harcayarak Zetabyte boyutunda bilgileri işleyecek bir veri merkezi inşa etti. Ancak yine de bir problem vardı, internet ten gelen verilerin çoğu SSL yöntemi ile şifreleniyordu.
    İşte burada PRISM ortaya çıktı. İşte bu zamandan sonra NSA artık verilere nodlar üzerinden değil de doğrudan verinin kaynağından ulaşıyordu. Nodlar üzerinden erişimde gönderici ve alıcı bilgileri görünüyor fakat posta içeriği görüntülenemiyordu. Google ve Hotmail in doğrudan sunucularına ulaşmak e-postaları kolayca okuyabilmek demekti. Bu sayede gizli servisler dünyadaki herhangi birini Amerika ya karşı ters bir harekete kalkışmadan önce bulup önlem alabilecekti. Elbette NSA in peşinde olduğu veriler sadece mailler değil, Apple ın veya Google ın işletim sistemleri, cep telefonlarının navigasyon bilgilerini de doğrudan NSA ya aktarıyordu. Bu da dünyadaki herhangi birinin hangi anda nerede olduğunu kolayca bulabilmek demek.
    ABD hükümeti bu skandal ortaya çıktığında PRISM in varlığını önce inkar etse de sonra bu mekanizmayı sadece yabancıları izlemek içinb kullandıklarını itiraf etti. Bu da hükümeti yasal olarak kurtardı çünkü ABD yasalarına göre ABD vatandaşları dışındaki yabacıları güvenlik ve istihbarat amacıyla izlemek için yasal bir engel bulunmuyor. NSA in PRISM operasyonu dünya çapında bir skandal olarak nitelendiriliyor. ABD pek çok ülkenini vatandaşının özel yazışmalarını okuduğunu kabul etmiş olduğu için, yakında internetin ABD kontrolünden çıkarılması için tartışmaların başlaması bekleniyor. Ayrıca ülkelerin, başka bir ülkenin kontrolündeki şirketlerin hizmetlerini dışlayacak farklı projeler geliştirmesi de gündeme gelecektir. Çin in ABD teknoloji şirketlerinin ülkeye girmesini zorlaştırmak ve kendi teknoloji şirketlerinin kullanımını yaygınlaştırmak için elinden geleni yapması boşuna değilmiş.
    Bu yazıdan sonra umarım kullandığınız sağlayıcıların verilerinize ne kadar dürüst bir şekilde yaklaştıklarının farkına varırsınız. Şahsi görüşüm olarak, alışması biraz zaman alacak olsa da başka servisleri kullanmaya başlayacağım.
    Not: Reklam olacağını düşünerek kaynak belirtmedim.

     EN İYİ E-MAİL HESABI YAHOO'MU,HOTMAİL'Mİ,MYNET'Mİ HERKES YAZSIN.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dctheodore -- 21 Şubat 2014; 0:16:01 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: programmer_onur

    Tecrübeyle sabit olmak üzere Gmail. Özellikle Yahoo'dan çok çekmiş biri olarak hepsinin birer kusuru olduğunu ifade edeyim, özellikle mobil sitelerindeki sorunlardan dolayı, ama gerek attachment boyutu gerekse güvenli teslim konularında Gmail.

    Evet en iyisi gmail.
  • yahoo maili boşverin hiç güvenli değil şifre unuttunmu sıfırlayamıosun gmail desen güvenlik ve paroola kısmına özel şifre ile girilmesi lazımyani telefona şifre gelmesi lazım ama gmail de bu olmuor myneti hiç demiorum o berbat şuan en güzeli outlook mail geliyor çunku guvenlık kısmına özel şifre ile giriliyor bu yüzden outlook mail güvenli bana göre bu özellgnden dolayı sizin önerlrnz nedr

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.