Şimdi Ara

ÇOK ACİL:SIfır sistemde Elektrik ve ADSL sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar amd sistem aldım geçen hafta 3 gün önce adsl de bağlattım 256 sınırsız şuan herşey yüklü.
    Asus A8N_SLI anakartım var. ekran kartı şimdili düşük aSUS 6200TC. 2 TANE 256 DDR-400 KINGSTONE....böyle bişey işte.
    ADSL modem ise zyxel usb. router falan yok tek pc için... sorunlarım şunlar:
    ---ayrıca 400 wattlık tekno kasa var 400 watt vermez ama kesinlikle dandik değil-----
    1-) Bilgisayarım geceleri download yaparken elektrik kesilmiş gibi pat diye kapanıyor. hatta sabah nette gezerken yine pat diye kapandı. ama sistemi yeniden açtığımda disklerde hata taraması falan yapmadan direk açılıyor. d.load larım geceleri yarım kalıyor bu yüzden. 3-4 kere geldi başıma 1 hafta içinde...
    --bilgisayarcı sizin dairede voltaj düşüktür ondan dedi. ama 2. ihtimal de anakarttan işlemci ısısının 35 dereceye geldi mi kapanma özelliği gibi saçma düşük bir değer mi verildi kurulurken? Cool n quiet yüklü bu arada 3000+ 64 bit. ama bence 1. ihtimaldir. çünkü bazen pc açma tuşuna basıyorum. kasa ışığı yanıyor, HDD ışığı da yanıyor ama bir süre sonra sadece HDD ışığı sönüyor. bios bile başlamadan pc öylece kalıyor. düğmeden kapatıp açıyorum bu sefer açılıyor. anlamadım gitti voltaj mı düşük!

    2-) bu sorunum daha ciddi. zyxel usb modem var demiştim. şimdi internet normal sabah-öğken flan günde 3-4 kere kesiliyor. ben de yeniden bağlanıyorum falan... ama geceleri 2 de sonra bağlantı pat pat gidiyor. 10 kere de yeniden bağlansam dağlantı 2-3 saniye bağlı kalıp yeniden gidiyor ve beni deli ediyor! geceleri download yapacağıma uykusuz kalıyorum!!! sabah 5 e doğru da bağlantı düzelmeye başlıyor ama yine de gün içinde birkaç defa gidiyor. 2 gündür durum böyle. bakalım bu gece ne olacak o zaman herşey ortaya çıkar. ben mersinde oturuyorum.acaba bu yine telekomun işi mi! özelleştirildi yine bi halt olmadı 256 da bile hizmet veremiyor adamlar lanet olsun!


    ---benim istediğim en azından şimdilik şu: internet kesildiğinde modem kendi kendine yeniden bağlansın nete, paylaşım programları da böylece otomatik olarak kaldığı yerden devam eder zaten.

    arkadaşlar biraz uzun yazdım ama lütfen yardım edin .ıldırmak üzereyim!







  • selam arkadaşım valla ilk soruna bakılacak olursa bence powerdan kaynaklanıyo,bide power kablolarını iyice bi kontrol et etmişindir diye tahmin ediyorum gerçi ama bakmadıysan eğer bi bak,power da sorun olabilir,başkada bi sorun olacağını pek düşünemiyom zaten.

    2.sorunda ise bence USB olmasından kaynaklanıyor benzer sorunları arkadaşlarımdada gördüm daha sonra hepsi ethernet kartı falan alıp ethernetten bağlantılarını sağladılar ve olay geçti ,ama tabi sorunun direk kendisi bumudur onu çözmek için sorunu yerinde görmek lazım biton sorun var zaten adsl lerde şu sıralar.
    yardımcı olabildiysem ne mutlu hadi eyw..
  • sağol... 1.sorun da delirtti beni ya onu da bilen var mı?
    ben daha modern diye usb aldım anasını satayım herkes usb ler dandik diyor... bunu ethernetten nasıl bağlayacam? anakartın üzerinde zaten gigabit ethernet boşta duruyor usb den ethernete dönüştürücü ve ayrıca kablo falan mı lazım?
    ayrıca bu 2-3 saniyede bağlantı kesilmesi olayın saatlerce sğrğyor yani bağlantı 100 kere gidiyor gece 12 den sonra oluyor her zaman anlamadım gitti...

    lütfen yardım edin arkadaşlar ben ne yapayım bu elektrik kesilmesi ve adsl kesilmesi işini? bir çözüm yok mu?
  • ya dediğim gibi netin 2-3 saniyede gitmesi falan USB den bağlanmasından olabilir,ethernetten takabilmen içinse modeminde ethernet girişi olması lazım ayrıca ethernet kablosu olacak tabi bağlayabilmen için bilgisayara basit parçalar merak etme ama ethernet çıkışın yoksa işin zor
  • valla yok sanırım. bilgisayara girişi usb, modeme bağladığım yere rj-11 diyolar galiba ethernet rj-45 idi... elektriği de ordan alıyor...yani modemin arkasından usb ye giden yer de usb değil ethernete de benzemiyor değişik bişey... yok mu sorunlarıma yardımcı olacak olan donanimhaber tatile mi çıktı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.