Şimdi Ara

evde kumpir yapımı yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
12.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yapıyim mi arkadaşlar çok canım çekti kardeşim bela arama dedi. fırında patatesleri ne kadar bekletcem tek sorun fırın.

    Malzemelerin ölçüsünü kaç tane yapacağınıza göre ayarlayabilirsiniz. Damak tadınıza göre başka şeylerde içerisine koyabilirsiniz.
    Kaç kişilik olacaksa o kadar büyük patates( Büyük patates yoksa 5-6 patates)
    Rendelenmiş kaşar peyniri
    Sosis
    Karışık garnitür (bezelye, patates, mısır)
    Kırmızı fasülye
    Turşu
    Mayonez
    Ketçap
    Margarin
    Tuz

    YAPILIŞI:
    Öncelikle patatesler 220 °C lik fırına konulup pişirilir. Üzerine bıçak sokularak pişip pişmedikleri kontrol edilir. Resimdeki gibi bıçakla üzerinden ayrılır ve kaşık yardımıyla yandaki patatesler ezilir. İçerisine küçük kesilmiş margarin, tuz ve kasar rendesi konulup sıcakken iyice karıştırılır. Eger patatesleriniz büyük değilse kabukları soyulur ve püre haline getirilir. Bir cam tabağa konulur ve içerisine kasar peyniri, margarin, tuz eklenip karıştırılır. Daha sonra üzerlerine istenilen malzemeler konulur. Ketçap ve mayonez sıkılır.







  • neyi cam tabağa alıyorsun ? patatesin içini almıyorsundur umarım
    bu arada aynen öyle yapılıyor kumpir afiyet olsun
  • bişeyi cam tabağa almıyorum?

    şimdi alıcam bi patatesi atıcam fırına 220 derecede ne kadar bekletim pişerken fırını açmak kötü değil mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HunNTeR

    bişeyi cam tabağa almıyorum?

    şimdi alıcam bi patatesi atıcam fırına 220 derecede ne kadar bekletim pişerken fırını açmak kötü değil mi?
    çok açarsanız geç olur 20 dakikada bir açıp bıçak sokun içine zaten kıvamından anlarsınız olup olmadığını

    Eger patatesleriniz büyük değilse kabukları soyulur ve püre haline getirilir. Bir cam tabağa konulur ve içerisine kasar peyniri, margarin, tuz eklenip karıştırılır
    bunu sormuştum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HunNTeR

    bişeyi cam tabağa almıyorum?

    şimdi alıcam bi patatesi atıcam fırına 220 derecede ne kadar bekletim pişerken fırını açmak kötü değil mi?


    arada pıçaa sokucaksın içine kolay giriyorsa çıkarma çok kolay giriyorsa çıkar
  • fırını ısıtcakmıyız peki önceden.
  • cevap lütfen.
  • Ya at gitsin fırına,patates sonunda birşey olmaz merak etme ısıtmadan at,börek mi yapıyorsun sanki :D
  • attım gitti bea. ağzım sulandı.
  • bir yemişim bir yemişim allaaaah çok pis doydum.
  • bize yok mu?
  • Patatesi ayırma 2ye !

    Tabağa ez. Sonra kaşarı rendeleyip at üstüne sıcakta kaşar erisin. Daha sonra garnitür vs. derken hepsini at. En sonada ketçap, mayonez. Hem basit hem 1o numara bir lezzet.
  • yine acıktım ya
  • Ooohh
  • bak patatesleri öyle yapma ben soyuyorum patatesi haşlıyorum suda ilk düdüklüde.sonra eziyorum püre gibi.daha sonra kaşar ve tereyağı atıyorum tuz felan işte.sanra kumpir kıvamına gelene kadar karıştırıyorum bi makinayla ama adını bilmiyorum makinanın.daha sonra o kıvama gelen patatesleri tabağıma koyuyorum.üstünede malzemeleri.harika oluyo.en azından kabuğundan yemekle uğraşmıyorum sevmem fantaziyi
  • ben yaptım
    koy fırına kabuklu pişir bi 45 dk 220C de işte
    sonra çıkar yar ortadan ikiye ama çokda bölme
    İçine margarin yerine tere yapı koy erit bbıçakla eze eze sonra kaşarı aynı şekil yap tuz filanda at sonra bas malzemeyi süper oluyo bi ara yaptım evdekiler sevdi haftada 2 kere yaptırır oldular
  • olsada yesek bea. Acaip karnım acıktı zaten...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: reactor1111

    olsada yesek bea. Acaip karnım acıktı zaten...

    Aynen İce tea içicem şeker takviyesi
  • Off yeni yemek yedim konuyu gördüm yine acıktım
  • Yıllardan beri yaparım,süper de olur..zaten dolapta konserve mantar,ısır,garnitür(amerikan salatası için) sürekli bulunur..6-7 patetes ile kocaman bir tabak yapıyorum..

    Yalnız bunu yaparken önemli birkaç konu var;patetes haşlamalık olacak ve ufak olacak(çabuk pişer.),iyice piştikten sonra patetesi soyup büyük kaba atacağız hemen bir çatal bıçak yardımı ile patetesleri ezmeye başlarken bir yandan da kocaman bir dilim tereyağını atıyoruz ve patetesin sıcağı ile hemen eriyip dağılıyo..daha sonra bol miktarda erimiş kaşarı atıp biraz da tuz ilavesi yaptıktan sonra bir güzel karıştırıyoruz eze eze..bir süre sonra zaten oyun hamuru kıvamı alıyor,asıl kullanacağımız kaba koyup üzerine malzememizi doldurup işi bitiriyoruz..


    Bu resim 2007 de arkaşaımla yaptığımız kumpire ait..

     evde kumpir yapımı yardım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firtikk -- 4 Şubat 2010; 4:19:23 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.