Şimdi Ara

Umre dönüşü alışveriş....

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
15.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bir yakınım Umre'ye gidicek ve dönüşünde birşeyler alabiliceğini söyledi acaba orada herşey bulunurmu ? bilgisi olan alışveriş yapmış olan bilgi verebilicek olan olursa sevinirim ...



  • Arkadaşım Güzel Bir konu açmışsın bende bu konuyu merak ediyorum bendede gidicek yakınlar varda
  • Benimde var
  • Bence bizden başka birçok kişi bu soruyu merak ediyor oradan ne getirilebilir ne ucuzdur ,gelirken sorun olurmu, gümrük vs Bilenlerden cevap bekliyoruz
  • yokmu bilen ...
  • telefon getirmişti annemler..

    ve de orada adidasın mağazası varmış 2-3 milyona üst-alt takım getirmişlerdi..
  • psp aldırılabilir,zira oralarda ucuzmuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi revenger11 -- 10 Şubat 2010; 17:48:56 >
  • arkadaşım elektronik vs. de müthiş ucuzluk var. PSP olsun saat olsun pc donanımı olsun cep telefonu olsun bu tür şeyleri isteyebilirsin
  • Oralarda çok kolpa markalar ürünler var ona göre alsınlar.
  • Arabistanda gümrük vergisi, kdv ve ötv bulunmamaktadır. Bu nedenden Elektronik ürünlerin maliyeti yarı yarıyadır. Eskiden çok uygun fiyatlarla bulmak mümkündü. Ancak oradaki esnaflar (çoğunluğu Türk) talebin fazla olmasıyla uyanıklık yapıp fiyatları son zamanlarda arttırdılar. Özellikle hac döneminde fiyatlar Türkiye ile aynı. Ben de ne heveslerle paramı cebime koyup gitmiştim. Ancak fiyatları görünce hevesim kursağımda kaldı. Umrede yine uygun fiyatlı ürünler bulmak mümkün. Ama yerini bilmek gerek. Mekke de fiyatlar daha fazladır ve pazarlık yapmazlar. Medinenin esnafı daha yumuşak yüzlüdür. Medinede Mescid-i nebeviye araba ile 5 dakika mesafede telefoncuların olduğu bir sokak var. Eğer amacınız telefon almaksa.Orada fiyatlar fena değil. Ben hac döneminde gittiğimden Türkiyeyle hemen hemen aynıydı fiyatlar. Elektronik ürün harici bir şey düşünüyorsanız zemzem ve hurma dışında hiçbir şey getirmek mantıklı değil. Satılan ürünlerin yüzde 99 u kalitesiz çin malı. Türk battaniyeleri buranın iki katı fiyata. Ve bizim halkımız arabistan ucuz mantığı ile alıyorlar. Türkiyedeki fiyatları takip etmeyenler ve kaliteden anlamayanlar için oralar tuzak. Konyadan 12 liraya aldığımız Türk malı bir seccadenin oradaki fiyatını görünce ağzım açık kaldı. 40 riyal yani yaklaşık 20 lira. En değerli ürünler Türk ürünleri. Unutmadan bir de inci alınabilirsiniz. Ben kendime inci bir tesbih almıştım. Çok karizmatik bişey. Eşiniz dostunuz içinde değişik inciler alabilirsiniz. Ama pazarlığı iyi yapmak gerek. Ve güzel sedef tesbihlerde var.
    Umarım faydalı olmuştur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engraulis -- 10 Şubat 2010; 18:28:07 >
  • Burda n97 1700-1800 iken ben ordan 900 tl ye almıştım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: engraulis

    Arabistanda gümrük vergisi, kdv ve ötv bulunmamaktadır. Bu nedenden Elektronik ürünlerin maliyeti yarı yarıyadır. Eskiden çok uygun fiyatlarla bulmak mümkündü. Ancak oradaki esnaflar (çoğunluğu Türk) talebin fazla olmasıyla uyanıklık yapıp fiyatları son zamanlarda arttırdılar. Özellikle hac döneminde fiyatlar Türkiye ile aynı. Ben de ne heveslerle paramı cebime koyup gitmiştim. Ancak fiyatları görünce hevesim kursağımda kaldı. Umrede yine uygun fiyatlı ürünler bulmak mümkün. Ama yerini bilmek gerek. Mekke de fiyatlar daha fazladır ve pazarlık yapmazlar. Medinenin esnafı daha yumuşak yüzlüdür. Medinede Mescid-i nebeviye araba ile 5 dakika mesafede telefoncuların olduğu bir sokak var. Eğer amacınız telefon almaksa.Orada fiyatlar fena değil. Ben hac döneminde gittiğimden Türkiyeyle hemen hemen aynıydı fiyatlar. Elektronik ürün harici bir şey düşünüyorsanız zemzem ve hurma dışında hiçbir şey getirmek mantıklı değil. Satılan ürünlerin yüzde 99 u kalitesiz çin malı. Türk battaniyeleri buranın iki katı fiyata. Ve bizim halkımız arabistan ucuz mantığı ile alıyorlar. Türkiyedeki fiyatları takip etmeyenler ve kaliteden anlamayanlar için oralar tuzak. Konyadan 12 liraya aldığımız Türk malı bir seccadenin oradaki fiyatını görünce ağzım açık kaldı. 20 riyal yani 40 lira. En değerli ürünler Türk ürünleri. Unutmadan bir de inci alınabilirsiniz. Ben kendime inci bir tesbih almıştım. Çok karizmatik bişey. Eşiniz dostunuz içinde değişik inciler alabilirsiniz. Ama pazarlığı iyi yapmak gerek. Ve güzel sedef tesbihlerde var.
    Umarım faydalı olmuştur.


    20 riyal 8 tl yapıyor yaklaşık olarak..

    Evet ayrıca pazarlığı iyi yapın..

    Bi saat sordum 65 riyal dedi o saatten iki tane aldım 50 riyal verdim
  • 2 sene önce Nokia e65 700 lirayken 300 liraya aldık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: scorpion

    2 sene önce Nokia e65 700 lirayken 300 liraya aldık


    yanlız orada çin üretimi sahte ürün çok. ve dil paketi yükletip telefonlarını bir daha kullanamayan çok kişi gördüm. Orada Türkçe bulmak çok zor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: engraulis

    Arabistanda gümrük vergisi, kdv ve ötv bulunmamaktadır. Bu nedenden Elektronik ürünlerin maliyeti yarı yarıyadır. Eskiden çok uygun fiyatlarla bulmak mümkündü. Ancak oradaki esnaflar (çoğunluğu Türk) talebin fazla olmasıyla uyanıklık yapıp fiyatları son zamanlarda arttırdılar. Özellikle hac döneminde fiyatlar Türkiye ile aynı. Ben de ne heveslerle paramı cebime koyup gitmiştim. Ancak fiyatları görünce hevesim kursağımda kaldı. Umrede yine uygun fiyatlı ürünler bulmak mümkün. Ama yerini bilmek gerek. Mekke de fiyatlar daha fazladır ve pazarlık yapmazlar. Medinenin esnafı daha yumuşak yüzlüdür. Medinede Mescid-i nebeviye araba ile 5 dakika mesafede telefoncuların olduğu bir sokak var. Eğer amacınız telefon almaksa.Orada fiyatlar fena değil. Ben hac döneminde gittiğimden Türkiyeyle hemen hemen aynıydı fiyatlar. Elektronik ürün harici bir şey düşünüyorsanız zemzem ve hurma dışında hiçbir şey getirmek mantıklı değil. Satılan ürünlerin yüzde 99 u kalitesiz çin malı. Türk battaniyeleri buranın iki katı fiyata. Ve bizim halkımız arabistan ucuz mantığı ile alıyorlar. Türkiyedeki fiyatları takip etmeyenler ve kaliteden anlamayanlar için oralar tuzak. Konyadan 12 liraya aldığımız Türk malı bir seccadenin oradaki fiyatını görünce ağzım açık kaldı. 40 riyal yani yaklaşık 20 lira. En değerli ürünler Türk ürünleri. Unutmadan bir de inci alınabilirsiniz. Ben kendime inci bir tesbih almıştım. Çok karizmatik bişey. Eşiniz dostunuz içinde değişik inciler alabilirsiniz. Ama pazarlığı iyi yapmak gerek. Ve güzel sedef tesbihlerde var.
    Umarım faydalı olmuştur.

    şahsen ben 2008 yılında umreye gittiğimde hurma ve bazı ufak hediyeler dışında hiçbirşey almadan gelmiştim eğer orjinal ürünle çakma ürünü ayırt edemiyorsanız benim gibi hiç bulaşmayın bence... sonuçta garantisiz ürünler onları alacağınıza burdan temiz 2. el alın daha iyi
  • İnci alacak olursalar güvenli olduğuna inandıkları(!) kuyumculardan faturaları ile alsınlar hatta bu inciler küçük falan derseniz arkadan daha büyük tanelilerini getirdiklerini çok duydum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ugur851

    İnci alacak olursalar güvenli olduğuna inandıkları(!) kuyumculardan faturaları ile alsınlar hatta bu inciler küçük falan derseniz arkadan daha büyük tanelilerini getirdiklerini çok duydum.


    Kabeye yakın yerlerde inciler iki kat fiyatına. Pazarlığınızı iyi yapmanız gerek. Zam zam tower ve hiltonun altındaki alışveriş merkezlerinde kalitesiz ürünleri pahalıya bulursunuz. Orayı görmek gerek ama alışveriş yapmamak gerek. Daha ara caddelerde güzel yerler mevcut. Ama sahte incilere dikkat. Medinede de Mescid i nebevinin hemen yanındaki çarşılarda pahalı inciler bulursunuz. Hilton tarafında konya pazarı diye bir yer var. her kalitede inci bulabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: engraulis


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ugur851

    İnci alacak olursalar güvenli olduğuna inandıkları(!) kuyumculardan faturaları ile alsınlar hatta bu inciler küçük falan derseniz arkadan daha büyük tanelilerini getirdiklerini çok duydum.


    Kabeye yakın yerlerde inciler iki kat fiyatına. Pazarlığınızı iyi yapmanız gerek. Zam zam tower ve hiltonun altındaki alışveriş merkezlerinde kalitesiz ürünleri pahalıya bulursunuz. Orayı görmek gerek ama alışveriş yapmamak gerek. Daha ara caddelerde güzel yerler mevcut. Ama sahte incilere dikkat. Medinede de Mescid i nebevinin hemen yanındaki çarşılarda pahalı inciler bulursunuz. Hilton tarafında konya pazarı diye bir yer var. her kalitede inci bulabilirsiniz.

    Bende öğrenmiş oldm saol
  • iphone bulunurmu 3g s
  • Arkadaslar..bendede durum aynı ama kafam cıdden karıstı..Cakma bır cın ısı alıp gelmesın bızımkıler dıye..Magzalar yok mu markaların.?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.