Şimdi Ara

BRC ECU tamiri yapılıyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
11.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar BRC marka sıralı sistem kitin ECU su arızalı. Araç gaza geçiyor gibi görünüyor yeşil ışık falan da yanıyor. Ama gaz gelmiyor. 3 tane usta ecu nun arızalı olduğunu anladılar. Gerçekten de ecunun yerine başka bitane bağlayınca problem ortadan kalkıyor.

    Şimdi sorum şu: Bu ecu denen meretin sıfırı çok pahalıymış 700-750TL fiyat veriyorlar. Çıkma takalım diyo bitanesi onun da fiyatı yine tuzlu geldi. Bu ecuyu tamir edebilen usta bulunur mu? Ankaradayım. Anladığım kadarıyla piyasada tamir yapan usta kalmamış. Herkes yenisini takmaya çalışıyo. Ama aletin problemi çok büyük değil gibi geldi bana. Sadece kesiciyi açmıyomuş galiba.

    Röleyi eliyle kontaklarını çektirince araba gazla çalışıyor ama bırakınca istop ediyor. Yani röleyi çektiren sinyal gelmiyor. Problem bu.

    Bu ecuyu tamir edebilen bir usta var mı? Yoksa çıkmasını nerden ve kaça bulabilirim?

    Bir yardım edin arkadaşlar. Benzin 2 günde belimi büktü



  • resmi de bu

     BRC ECU tamiri yapılıyor mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sentenced -- 14 Şubat 2010; 23:17:44 >
  • Röle yada Selenoid valfi süren kart üzerindeki komponentlerde yada kart üzerindeki yollarda kopma yada patlak olabilir kolay bir arızada olabilir yada onarılamayacak kadar zor da olabilir içini açıp bi foto eklerseniz bir yorum yapmak mümkün olabilir.

    LPG montajcıları nın büyük kısmı ECU arızalarından anlamazlar sadece KİT takmaktır işleri o nedenle ECU tamiri yapan yerlerde çözüm arayınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeakin -- 14 Şubat 2010; 17:35:08 >
  • yıldız sanayide araçların orjinal eculerini tamir edip programlayan biryer vardı tam adresini bilmiyorum ancak oraya götürürseniz birşeyler yaparlar bence.
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesutguvenc -- 14 Şubat 2010; 20:51:49 >
  • Arkadaşlar yaptığınız yorumlar için çok teşekkür ederim.

    Ecunun arızalı olduğu kesin. Çünkü 2 tane brc 2 tane atiker servisi hepsi de aşağı yukarı aynı testleri yaparak (röleyi değiştirme, sigortaları kontrol, kabloları kontrol, kod yükleme ve başka ecu bağlama testleri) ecunun arızalı olduğunu tesbit ettiler.

    Elektronik mühendisiyim, ve işyerinde kendi ürünlerimizin tamir ve montajıyla (çoğunlukla smd) çokça uğraşırım. Nasıl olsa bozuk ya tamir olacak ya başka takılacak deyip içini açtım. Açması baya zor oldu çünkü silikon sıkıp preslemişler, sıcak hava verip düzgünce açabildim. İlk önce patlak komponent var mı diye baktım. Ne bir diyot ne bir kapasite hiçbir problem yoktu. Kartın bütün heryerini inceledim hiç problem göremedim. Çok sonra farkettim ki kutuya nasıl olduysa su girmiş olmalı ki kutunun alt-iç tarafında bir köşesi paslanmış. Oraya denkgelen kapasitörlerinde bacakları paslanmış ve büyük ihtimal kısa devre olmuşlar. Ve bütün bunlar işlemcinin hemen yanında olmuş.

    Daha sonra da kutunun üst kapağındaki beyaz tozu farkettim. Sanki bir asitten kaynaklanan yıpranmaya benziyordu ve komponentlerin arasında da bu tozlardan vardı. Kutunun heryerini ve kartı alkol ve fırçayla iyice temizledim. Pasları çıkarttım. Havayla güzelce kuruttum. Pinlerini bilmediğim ve devre şeması olmadığı için elektrik vermedim. Kutuyu tekrar birleştirdim. Düzelmemiş olabilir diye silikon sıkmadım. Arabaya tekrar bağladım ama sorun düzelmedi. Yine aynı. Benzinde çalışıyor, gaza geçince istop ediyor. Devre şeması olsa sorunu bulurum ama malesef yok.
  •  BRC ECU tamiri yapılıyor mu?

     BRC ECU tamiri yapılıyor mu?
  •  BRC ECU tamiri yapılıyor mu?

     BRC ECU tamiri yapılıyor mu?
  • 2 gundur ozenle takip ediyorum BRC bayiileri baslikta gozukmuyor,

    http://forum.donanimhaber.com/m_37655153/tm.htm

    su basliktaki vaatleri okuyanlarda icleri rahat uyuyor. Garanti bitince ne oldugu ortada, ne servise davet var ne bir kuru cevap yazan. Allah yardimcin olsun arkadasim..
  • Hay Allah.....

    Altından kalkılmayacak bir konu açmışsınız,yoksa buraları görmemek imkansız ama bazı arkadaşlar inanın size yardımcı olacaklardır.Allah kolaylık versin.Siz birde piyasada şu 1000 liralık kitlerin fiyatını ve sizin araca nasıl kolay şekilde monte edileceğini sorun.750 tl vermektense yeni bir kit montajı yaptırmak daha karlı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emtue

    2 gundur ozenle takip ediyorum BRC bayiileri baslikta gozukmuyor,

    http://forum.donanimhaber.com/m_37655153/tm.htm

    su basliktaki vaatleri okuyanlarda icleri rahat uyuyor. Garanti bitince ne oldugu ortada, ne servise davet var ne bir kuru cevap yazan. Allah yardimcin olsun arkadasim..


    Biz tamirat ile ilgilenmiyoruz ki :)

    Dendiği gibi ya sıfırı vardır yada çıkması, maalesef eski sürüm olduğu için o dönem bu ecu'ler çok pahalı olduğu için arkadaşa da çıkmasını pahalı söylüyorlar.

    Bazı markaların tesisat ve Ecu'sunun montajını isteyerek daha ucuza mal eder, neticede sistem yine çalışır. Mümkünse bir BRC bayisine uğrayıp Bravo tesisat ve Ecu'sunu istesin, çok daha ucuza mal olur.

    Kolay Gelsin!
  • Onarımı için sağa sola haber salmayın. biz yapıyoruz. evet 2006-2007 üretimi o beyinler üretimi artık yok onların o yüzden pahalı aslında. geç kalmış olabilir bu cvp size ama bundan sonraki arkadaşlara yardımcı olmak için yazıyorum bu mesajı.

    Başkent san. sit 1763. sok no: 16 kat : 2 Batıkent-Ankara
    Ecu deki sorunu direk kendi üretimimiz olan cihaza bağlayıp sorunun nerede oldugunu görebildiğimiz için ona göre hareket ediyoruz. Türkiyede şu anda bu işi yapan tek firmayız.
    312 - 278 49 40 sorularınız, ücretlendirme ve dataylı bilgi için bu numaradan ulaşabilirsiniz.

    info@hrkelektronik.com
    www.hrkelektronik.com
    buradan pm olarak da ulaşabilirsiniz.



    Sadece BRC marka değil hangi marka olursa olsun onarımı yapıyoruz.
    Şehir dışındakiler üzülmesin, kargo ile gönderimleri kabul ediyoruz. Arayıp önce durumunuzu bildirmeniz yeterli.



    //HRK ELEKTRONİK



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi johan_06 -- 24 Ağustos 2010; 1:18:29 >
  • Sn Johana bir adet pm
  • Ben geçenlerde stefanelli marka ecu yu yaptırdım şuan sorunsuz kullanıyorum sende hrk elk. temasa geç arkadaşım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.