Şimdi Ara

üniversiteden başka bir üniversiteye geçiş hususunda

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
11.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar kıbrısta üniversite öğrencisiyim ve başkent üniversitene geçmek istiyorum.kısaca bir bilgi sahibiyim fakat ayrıntılarıyla öğrenmek istiyorum.herkesin fikirlerini benim için önemlidir.geçiş için gereken şartlar ve ne gibi durumlar sağladığını öğrenmek istiyorum.fikirlerinize ihtiyacım var.herkese teşekkür ederim



  • arkadaşlar fikirlerinizi bekliyorm
  • teşkkür ederim hocam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pcworldpc

    arkadaşlar kıbrısta üniversite öğrencisiyim ve başkent üniversitene geçmek istiyorum.kısaca bir bilgi sahibiyim fakat ayrıntılarıyla öğrenmek istiyorum.herkesin fikirlerini benim için önemlidir.geçiş için gereken şartlar ve ne gibi durumlar sağladığını öğrenmek istiyorum.fikirlerinize ihtiyacım var.herkese teşekkür ederim


    KKTC'deki üniversiteden Başkent Üniversitesi'ne yatay geçiş ile geçmeyi düşündüğünüz için, Başkent Üniversitesi'nin yatay geçişle ilgili 2009 - 2010 Öğretim Yılı için geçerli olan koşulları özetle şunlardır:

    1. Yatay geçişler, ancak eşdeğer eğitim programları uygulayan ve YÖK tarafından denkliği tanınmış yükseköğretim kurumları arasında yapılır.
    2. Yatay geçişler, her akademik yılda üniversitenin ilan ettiği kontenjanlar dahilinde yapılır.
    3. Geçiş başvuruları, Üniversitenin 3. yarıyıl, 5. yarıyıl ve 7. yarıyıl başlarında yapılır.
    4. Hazırlık sınıfı ile birinci sınıfın birinci ve ikinci dönemlerine geçiş yapılamaz.
    5. Öğrencinin öğrenim görmekte olduğu kurumda almış olduğu tüm derslerden başarılı olması (F GEÇMEZ notu olmamalıdır) ve genel not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.40 olması şarttır.
    6. Kayıtlı olduğu dersten çekilen ve bu dersten kurumuna karşı sorumlu olan öğrenciler başvuruda bulunamazlar.
    7. Başvuruların kontenjandan fazla olması halinde sıralama, adayların kayıtlı oldukları yükseköğretim kurumuna girerken elde ettikleri ÖSYS puanına ve kurumdaki not ortalamasına göre yapılır.
    8. Yurtdışında öğrenim görülen ve YÖK tarafından tanınan yükseköğretim kurumlarından yatay geçiş yapmak isteyen TC ve KKTC uyruklu öğrencilerin, ÖSYS’den en az 160.000/185.000 ya da SAT1’den en az 1000, ACT’den en az 21 puan almış olması veya Abitur, Fransız Bakaloryası, Uluslararası Bakalorya (International Baccalaureate IB) ve GCE A Level Sertifikası (en az iki ders) belgelerinden birine sahip olması gerekmektedir.
    9. Başkent Üniversitesinde, adayların yatay geçiş başvurularının değerlendirme işlemlerine alınabilmesi için yukarıda belirtilen koşulların yanı sıra İngilizce bilgilerinin yeterli olduğunu kanıtlamaları gerekmektedir.

    Başvuru yapacağınız zaman daha detaylı bilgileri Başkent Üniversitesi'nin http://ogrisl.baskent.edu.tr/yatay.php adresinden alabilirsininz.
  • ethnotronix krdeşim ben şuanda hazırlık okumaktayım seneye bölüme geçince yani 1.ci sınıfın yarı dönemi bittikten sonra öbür dönem geçme şansım varmı?ben bölümde en az bir dönem kalmamız lazım diye biliyorumda ondan...bilgilendirirsen sevinirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pcworldpc

    ethnotronix krdeşim ben şuanda hazırlık okumaktayım seneye bölüme geçince yani 1.ci sınıfın yarı dönemi bittikten sonra öbür dönem geçme şansım varmı?ben bölümde en az bir dönem kalmamız lazım diye biliyorumda ondan...bilgilendirirsen sevinirim


    Başkent Üniversitesi'ne bu yılki koşullara 2.sınıftan önce yatay geçiş yapılamıyor. Bilkent Üniversitesi için de durum aynı. Diğer özel üniversiteleri düşünürsen, yatay geçiş yapmak istediğin dönemde yine de ilgili üniversiteden bilgi alman faydalı olur.
  • krdeşim peki ankaradaki diğer özeller alıyormu bnm koşullarıma göre
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pcworldpc

    krdeşim peki ankaradaki diğer özeller alıyormu bnm koşullarıma göre


    Atılım Üniversitesi'nde "Öğrencinin lisans programında en az bir dönemi (KKTC'de bulunan üniversiteler ile yurtdışındaki üniversitelerden başvuracak öğrenciler için bu süre iki dönemdir) başarı ile tamamlamış olması zorunludur." İfadesi geçiyor, yani siz Atılım Üniversitesi'ne 2. Sınıftan önce başvuramıyorsunuz. (Hazırlık sınıflarını dahil edeceklerini sanmıyorum; yine de üniversiteden bilgi alabilirsiniz.)

    Ufuk Üniversitesi'nde 1. Sınıfın 2. Yarıyılında fakültelerin çeşitli bölümlerine başvurabiliyorsunuz. http://www.ufuk.edu.tr/pdf/20092010BaharYatayGecis.pdf adresinde bölümünüzün karşılığı olup olmadığını, karşılığı varsa 2009 - 2010 için ne kadar kontenjan ayrıldığını görebilirsiniz.

    Atılım Üniversitesi'nde de 1. Sınıfın 2. Yarıyılında fakültelerin çeşitli bölümlerine başvurabiliyorsunuz. Bölümünüze 2009 - 2010 Öğretim Yılında kontenjan ayrılıp ayrılmadığını http://www.atilim.edu.tr/docs/yatay_kontenjan0910.xls adresinden görebilirsiniz.

    Çankaya Üniversitesi'nde ise Hazırlık sınıfı ile birinci sınıfın ilk yarıyılına geçiş yapılamayacağı belirtilmiş; ancak 2009 - 2010 Öğretim Yılı için 2. ve 3. sınıfların çeşitli bölümlerine kontenjan ayrılmış. Bu kontenjanları da http://www.cankaya.edu.tr/duyuru/2009-2010baharyataygec.php adresinden görebilirsiniz.
  • krdeşim valla özel ilgin tşk ederim.ankarada hangi özeller 1.ci sınıfta alıyor peki bundan bilgin varmı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pcworldpc

    krdeşim valla özel ilgin tşk ederim.ankarada hangi özeller 1.ci sınıfta alıyor peki bundan bilgin varmı


    1. sınıfın 1. döneminde yatay geçiş kabul edilmiyor. YÖK Yatay Geçiş Yönetmeliği'nde en erken 1. Sınıfın 2. dönemine yatay geçiş yapılabileceği belirtiliyor. Yani bu durumda hazırlık sınıfı yatay geçişte dikkate alınmıyor.

    Ufuk Üniversitesi ve Çankaya Üniversitesi 1. Sınıfın 2. döneminde yatay geçiş kabul ediyor. Bunların dışındakiler (Başkent, Bilkent, Atılım Üniversiteleri) 2. sınıfta kabul ediyor.

    Ön bilgi olarak durum böyle kontenjanlar da her yıl belirlendiği için geçiş yapacağın zaman ilgili üniversiteden bilgi alman faydalı olur.
  • krdeşim peki çankaya üniversitesi kesin olarak alıyormu 1.ci sınıfın 2.ci yarıyılında
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pcworldpc

    krdeşim peki çankaya üniversitesi kesin olarak alıyormu 1.ci sınıfın 2.ci yarıyılında



    Şuanki koşullarına göre alıyor görünüyor. Ama her dönem başında bölüm bazında kontenjan ayırdıkları için üniversiteden bilgi alman iyi olur.
  • bilgiyi öğrenci işlerinden alıcam değilmi hocam?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pcworldpc

    bilgiyi öğrenci işlerinden alıcam değilmi hocam?



    Evet, öğrenci işleri gerekli bilgileri verir.
  • krdeşim öncelike bilgilendirme için tşk ettim peki hazırlıkta alırlarmı bi öğrenmek istedim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pcworldpc

    krdeşim öncelike bilgilendirme için tşk ettim peki hazırlıkta alırlarmı bi öğrenmek istedim?


    Hazırlık sınıfında almıyorlar.
  • hocam peki çankaya ve tobb alıyorda öbürleri niye almıyor yani merak ettim birde hersene değişirimi bu yatay geçiş durumları çünkü kktc de okuyanlar çok zor geçiş yapmakta
  • Arkadaşlar bnde odtü kkk da okuyorum hazırlıktan kaldım şimdi hangi okullara geçiş olur yada hangi bölümlere geçebilriim.bazı arkdaşlarım öss ye girdiğin seneki puanın kaile alınarak baş bölümlere geçiş yapabilirsin türkçe okullar için doğrumu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.