Şimdi Ara

Yeni nesil Kolay Dolum Kartuşları: Cescesor.com

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
2
Favori
12.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Son dönemde büyük bir hızla ilgi görmeye devam eden kolay dolum kartuşlarının yapılarının nasıl olduğunu ve piyasada hangi türlerinin bulunduğunu merak ediyorsanız bu yazıya göz atabilirsiniz. Ayrıca yeni versiyon bazı kolay dolum kartuşları hakkında bilgi edinebilirsiniz. Önceden fazla büyük olarak algılanmayan kolay dolum kartuşu pazarına yeni giren büyük üreticiler şu ana kadar üretilmiş olan kolay dolum kartuşlarına çok daha kaliteli alternatifler sunmaya başlamıştır. Bu tür ürünlerle eskisine oranla kullanıcılar daha memnun kalmaktadır.

    "Kolay dolum kartuşu", "dolan kartuş" diye anılan şeffaf-tıpalı kartuşlar orijinal kartuş gövdesi örnek alınarak yapılmış fakat onlardan farklı olarak üzerilerinde yazıcı tarafından sürekli dolu algılanan çipler bulunduran ürünlerdir. Son kullanıcı tarafından çoğu kez Epson, Canon ve HP model yazıcıların 2 adetten fazla kartuş içeren yazıcı modelleri için tercih edilmektedir. Epson kartuşların üzerindeki çiplerde çoğu zaman çip versiyonları görünmektedir. V3.1, V4.1, V5.1 şeklinde devam eden ya da V3.0, V4.0, V5.0, V6.0 şeklinde devam eden serilere sahip versiyonlar bulunmaktadır. Bu otoreset çipler bazı firmaların iddia ettiği gibi Avrupa'da değil, şu an için sadece uzak doğuda üretilmektedir. Canon ve HP çoklu kartuşlarda da durum aynıdır. Kartuşun plastik gövdesini üreten firmalar çipleri genelde 2 tanınmış otoreset çip üreticisinden temin etmektedir. Otoreset çip konusunda üretim yapan firmalar çok sınırlıdır. Bu çipleri üretirken orijinal kartuş çipinin kod olarak çözülmüş halini çoğu zaman Amerika'daki büyük çip üreticisi SCC'den alıp otoreset hale getirmektedirler.

    Aşağıdaki fotoğraflarda Epson kolay dolum kartuşlarıyla ilgili en bilinen kasa tiplerini görebilirsiniz.

    1. MODEL

     Yeni nesil Kolay Dolum Kartuşları: Cescesor.com
     Yeni nesil Kolay Dolum Kartuşları: Cescesor.com

     Yeni nesil Kolay Dolum Kartuşları: Cescesor.com


    Türkiye'ye ilk getirilen kartuşlardan. Bir tarafında; "Inkjet Cartridge" yazılı mor bir etiket bulunuyor, şeffaf olan yüzeyinden bakıldığında ise "O" şeklinde bir iç çember göze çarpıyor. Yan kapağı açılınca içerideki zara ulaşılabiliyor. Bazı kartuşların milimetrik kalıp bozukluklukları yüzünden çip arızalı olmasa dahi yazıcı tarafından tanınmayabiliyor. Diğer ithalatçılara bu tür kartuşları tavsiye etmiyoruz. Geçmişte bizim de sorun yaşadığımız ve yaşanan bazı problemlerde kullanılan mürekkebin sorunlu olduğunu düşündürebilen bir kartuş. Bu model kartuşlar sebebiyle dünyanın en tanınmış üreticilerinden getirilen mürekkepler dahi sorunluymuş gibi görünebiliyor. Kartuşun içerisindeki çember alanının dolum sırasında boş kalması, mürekkebin püskürtme kafasına iletilmesine engel olarak; çizgili çıktı alınma riskini doğuruyor. Yazıcıdaki pürkürtme kafası tıkanık olmadığı halde bu şekilde çizgili çıktı alınmasını engellemek için kartuşun içerisindeki çemberin tam olarak doldurulması gerekiyor. Bunu yapmak için; kartuşun alttaki çıkış deliğinden iğnesiz şırınga ile mürekkep doldurulabilir. Bu işlem bir kez yapıldıktan sonra diğer dolumlar üstteki normal dolum deliklerinden yapılabilmektedir.


    2. MODEL

     Yeni nesil Kolay Dolum Kartuşları: Cescesor.com
     Yeni nesil Kolay Dolum Kartuşları: Cescesor.com

     Yeni nesil Kolay Dolum Kartuşları: Cescesor.com


    Yukarıdaki kartuşa benzer şekilde; bir tarafında "Inkjet Cartridge" yazıyor ve yan duvarları ince jelatinle kapatılmış. Yan kapağı ise tırtıklı bir görünümde. 1. Model kartuştan farkı ise içerisinde "O" şeklinde bir çemberin bulunmaması. İçerisindeki mürekkep iletim mekanizması daha basit ve mürekkebi püskürtme kafasına daha sağlıklı şekilde iletiyor. Yukarıdaki kartuş tipine göre kullanıcıların daha rahat kullandığı bir model. Bu sebeple son dönemde birçok ithalatçı bu tür tırtıklı kapakları olan kartuşları getirmeye başlamış bulunuyor. Bu türdeki kartuşları en rekabetçi fiyatlarlawww.print.com.tr adresinde bulabilirsiniz. Açıkçası; yukarıdaki kartuşlara göre daha kolay kullanılabilen bu kartuşların eksiklikleri de yok değil; yan duvarlarının zarla kaplı olması dolum sırasında şırınga iğnesine karşı hassas olması anlamına geliyor. Bazı durumlarda mürekkebin püskürtme kafasına tam olarak ulaşabilmesi için yazıcı ayarlarından kafa temizletme işleminin yapılması gerekebiliyor.


    YENİ MODEL

     Yeni nesil Kolay Dolum Kartuşları: Cescesor.com
     Yeni nesil Kolay Dolum Kartuşları: Cescesor.com


    Türkiye'ye ilk defa getirilen bu kartuş tipi ise tasarımıyla ödül almış bir ürün. Diğer kartuşlarda yaşanmakta olan tüm olası problemler tek tek tespit edilip giderilmiş gibi. Kartuşların gövdeleri daha dayanıklı bir materyalden yapılmış. Tek parça gövdeden oluşuyor ve yan kapakları bulunmuyor. İç zarları da olmadığından dolum sırasında iğne ile zarar görmesi mümkün değil, bu yüzden sızıntı yapmıyor. Ayrıca; içeride bir zar bulunmaması kartuşun önceki modellere göre 3ml daha fazla mürekkep alabilmesini sağlıyor. Boş kartuşa yapılan ilk dolumda bile mürekkep aşağıdaki çıkış noktasına hemen ulaşıyor, çünkü mürekkep iletim sistemi son derece basit ve mürekkep çıkış deliğinde hava baloncuğu kalmıyor. Böylece kafa temizletme işlemi yaparak sorun gidermeye çalışma olasılığı minimuma iniyor. Kartuşların takma klipsleri de yaylı olduğundan diğer kartuşlardaki gibi hassas değil ve nakliye esnasında kırılmıyor.

    Bir süre öncesine kadar biz de dahil tüm ithalatçıların sınırlı sayıdaki kartuş üreticisi arasından seçim yapmak zorunda kaldığı günler geride kalıyor ve dünyada gittikçe artan bir ilgi gören kolay dolum kartuşu piyasasına dahil olan daha büyük üreticiler şu ana kadar üretilmiş olanlardan daha üst seviyede kartuşlar üretmeye başlıyor. Bu yeni kartuşlarla sorunsuz ve daha verimli sonuçlar alacağınıza eminiz.


    Aşağıdaki fotoğraflarda Canon kolay dolum kartuşlarıyla ilgili kasa tiplerini görebilirsiniz.

    1. MODEL

     Yeni nesil Kolay Dolum Kartuşları: Cescesor.com
     Yeni nesil Kolay Dolum Kartuşları: Cescesor.com

     Yeni nesil Kolay Dolum Kartuşları: Cescesor.com
     Yeni nesil Kolay Dolum Kartuşları: Cescesor.com


    Basit yapılarından dolayı yan sanayi tarafından tek tipte üretilen Canon çoklu kartuşlar nereden temin edilirse edilsin hemen hemen birbirinin aynıdır. Süngerli kısımda bir tane hava deliği ve bant bulunur. Kartuş süngerinin mürekkebi iyice emmesi ve yazıcının mürekkebi kartuştan çekebilmesi için süngerli bölmenin üst köşesindeki hava deliğinin açık olması gerekir. Süngersiz olan mürekkep dolum haznesinin tek deliği bulunur ve bir tıpa ile kapatılmıştır. Dolum deliğinden mürekkep enjekte edildikten sonra bu delik hava almayacak şekilde sıkıca kapatılmalıdır. Fotoğrafta görülen bu kartuşların çipleri yazıcı tarafından sürekli dolu algılanır, mürekkep zamanla eksildiği halde ekranda görülen mürekkep seviyesi azalmaz. Çünkü içlerinde mürekkep seviyesini gösteren bir şamandıra yoktur. Bu kartuşların süngersiz bölmesindeki mürekkep bittiğinde hemen doldurulmalıdır. Süngerde kalmış olan mürekkebe güvenerek çıktı alınmamalıdır. Çünkü bu püskürtme kafasına yeterli mürekkep akışı olmamasına ve zamanla gözeneklerin ısıdan yapışmasına sebep olabilir. Canon yazıcılar bu duruma karşı diğer termal püskürtmeli yazıcılardan daha hassastır.

    YENİ MODEL

     Yeni nesil Kolay Dolum Kartuşları: Cescesor.com
     Yeni nesil Kolay Dolum Kartuşları: Cescesor.com

     Yeni nesil Kolay Dolum Kartuşları: Cescesor.com
     Yeni nesil Kolay Dolum Kartuşları: Cescesor.com


    Bu yeni kartuş tipi ise yine tasarımıyla ödül almış bir ürün. Piyasadaki diğer kolay dolum kartuşlarına göre en büyük üstünlüğü mürekkep seviyesini göstererek kullanıcıyı mürekkep bitmeden önce uyarması. Böylece püskürtme kafasındaki mürekkep akışı güvenli şekilde sağlanabiliyor. Orijinal kartuştan daha fazla mürekkep alan bu kartuşların süngerli bölümü küçültülmüş, dolum haznesi ise büyütülmüştür. Bu durum, özellikle Canon PGI-520 CLI-521 kartuş kullanıcıları için avantaj oluşturuyor. Çünkü PGI-520 CLI-521 serisi kartuşlar önceki Canon PGI-5 CLI-8 serisi kartuşlardan daha ufak hacimde üretiliyor. Yeni tipteki kolay dolum kartuşlarının bir üstünlüğü de doldurmak için alt tarafına herhangi bir aparat takılmaya ihtiyaç duyulmaması. Dolum tıpası üst tarafta değil, ön kısımda bulunuyor ve kartuş yazıcıdan çıkarılır çıkarılmaz dikey pozisyonda doldurulabiliyor. Tıpaların üst tarafta değil de ön tarafta olmasının bir avantajı da zaten alçak olan yazıcı tavan kısmına olası bir takılmayı engellemesi. Eski tip kartuşlarda dolum tıpası yazıcının üst tavanında çarpıp düşebilmekteydi.

    Cescesor.com olarak yurtdışındaki fuar gezilerinde rastladığımız yeni ve daha performanslı ürünleri Türkiye'de daima ilk defa satışa sunan firma olma hedefindeyiz. Dış görünüşü itibariyle bile farkını hissettiren bu yeni tip kolay dolum kartuşlarını 1 yıl garantili olarakwww.cescesor.com adresinde bulabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cescesor -- 7 Mart 2010; 19:39:39 >



  • Kartuşlar sağlam gürünüyor. Daha profesyonelce hazırlanmış ürünleri görmek sevindirici. 1 yıl garantili olmaları da güzel olmuş.
  • Sn cescesor kendi deneyimlerimden yola çıkarak yazıyorum Kartuş ne kadar kaliteli olursa olsun bu resetleme ve doldurmak için çıkartmak gerekiyor ya işte bu çıkarıp takmaktan dolayı bir zaman sonra bu kartuşun valfi bozuluyor ve alttan akıtmaya başlıyor (epson kartuşları için)
     Yeni nesil Kolay Dolum Kartuşları: Cescesor.com

    Bence bu yukardaki çiplerin ithalatını 2.plana atmanız biz kullanıcılar için daha iyi olur gibime geliyor gerçekten bu oto resetli çipler kullanımı kolay değil bir kere resetlemek için yazıcıdan çıkartmak gerekiyor misal kırmızıda sarı da bitmek üzere kırmızı bitik sinyali verdi resetmelek için çıkardınız kırmızı full oldu çok kısa süre sonra sarıda bitti ve gene resetlemek gerekti ve kısa sürede 2 kere bu resetleme gerçekleşti fazladan kafa şarj işlemi yaptığı için atık mürekkep israfıda arttı çıkarıp takmaktan dolayı nozlle testleride bozuluyor yerine getirmek için kafa temizleme yapınca mürekkepler oluk oluk atık mürekkep olarak çıkıp gidiyor sadece bu da değil bazen yazıcı hata veriyor bu kartuşların bazılarını tanımıyor çiplerin sağa yada sola kaydığıda oluyor böyle olunca temas sorunu ortaya çıkyor yani uğraştırıyor insanı
     Yeni nesil Kolay Dolum Kartuşları: Cescesor.com
     Yeni nesil Kolay Dolum Kartuşları: Cescesor.com

    Gel gelelim bu düğmeli çipler yukarda anlattığım sorunlara derman olmuştur 1) çipleri resetlemesi çok kolay düğmesine bas yazıyı kapa aç hepsi full 2)doldurmak için yada resetlemek için yazıcıdan çıkartmaya gerek yoktur 3) çıkarıp takmadığımız için kartuşların valfleride bozulma en aza iniyor 4) misal gene kırmızı ile sarı bitmek üzere kırmızı bitik sinyali verdi resetlemek için düğmeye bastınız ve hepsi ful oldu ve tek kafa şarj ile bütün renkleri full yaptınız tamam gene mürekkep israf oldu ama diğer oto reset çiplere göre daha az kafa şarj işlemi yaptığı için daha az mürekke ziyan oldu 5) tek bir elektronik devrenin üzerinde imal edildiği için takım halinde çalışıyor ve çok daha stabil tanımamazlık bende şu ana kadar hiç yapmadı epsonun kendi proramında baktığımda 30 kadar reset atmışım 6) çipler bir bütün olduğu için kartuşlardan kaymada olmuyor tam oturuyor yazıcıya

    Birde bendeki renkli mürekkpler %29 da sabit kalıyor ve sadece siyah azalıyor oda %29 altında bir yerlere gelince yazıcıya boş sinyali veriyor ve resetleyince hepsi full oluyor kısaca çok memnunum nednini bilmiyorum ama benimle aynı sistemi kullanan arkadaşlarımda renkliler sabit kalmıyor
    bence bu düğmeli çiplerin bulunduğu kartuşların satışını yapmanız bizler için daha iyi olur tamam ciss sisteminde var bu çipler ama dolan kartuşlara takılırsa bu kartuşları kullananlar için büyük kolaylık olacaktır çünkü herkes ciss sistemi almak zorunda değil ben şimdi maliyetini bilmem belki bu size daha maliyetli olduğu için bu düğmeli çipli kartuşları 2. plana atmış olabailirsiniz. Lütfen bu yazdıklarım yanlış anlaşılmasın amacım sizin işinize karışmak değil sadece kendi fikrimi yazdım
     Yeni nesil Kolay Dolum Kartuşları: Cescesor.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baristatales -- 7 Mart 2010; 22:41:38 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Baristatales

    Sn cescesor kendi deneyimlerimden yola çıkarak yazıyorum Kartuş ne kadar kaliteli olursa olsun bu resetleme ve doldurmak için çıkartmak gerekiyor ya işte bu çıkarıp takmaktan dolayı bir zaman sonra bu kartuşun valfi bozuluyor ve alttan akıtmaya başlıyor (epson kartuşları için)
     Yeni nesil Kolay Dolum Kartuşları: Cescesor.com

    Bence bu yukardaki çiplerin ithalatını 2.plana atmanız biz kullanıcılar için daha iyi olur gibime geliyor gerçekten bu oto resetli çipler kullanımı kolay değil bir kere resetlemek için yazıcıdan çıkartmak gerekiyor misal kırmızıda sarı da bitmek üzere kırmızı bitik sinyali verdi resetmelek için çıkardınız kırmızı full oldu çok kısa süre sonra sarıda bitti ve gene resetlemek gerekti ve kısa sürede 2 kere bu resetleme gerçekleşti fazladan kafa şarj işlemi yaptığı için atık mürekkep israfıda arttı çıkarıp takmaktan dolayı nozlle testleride bozuluyor yerine getirmek için kafa temizleme yapınca mürekkepler oluk oluk atık mürekkep olarak çıkıp gidiyor sadece bu da değil bazen yazıcı hata veriyor bu kartuşların bazılarını tanımıyor çiplerin sağa yada sola kaydığıda oluyor böyle olunca temas sorunu ortaya çıkyor yani uğraştırıyor insanı
     Yeni nesil Kolay Dolum Kartuşları: Cescesor.com
     Yeni nesil Kolay Dolum Kartuşları: Cescesor.com

    Gel gelelim bu düğmeli çipler yukarda anlattığım sorunlara derman olmuştur 1) çipleri resetlemesi çok kolay düğmesine bas yazıyı kapa aç hepsi full 2)doldurmak için yada resetlemek için yazıcıdan çıkartmaya gerek yoktur 3) çıkarıp takmadığımız için kartuşların valfleride bozulma en aza iniyor 4) misal gene kırmızı ile sarı bitmek üzere kırmızı bitik sinyali verdi resetlemek için düğmeye bastınız ve hepsi ful oldu ve tek kafa şarj ile bütün renkleri full yaptınız tamam gene mürekkep israf oldu ama diğer oto reset çiplere göre daha az kafa şarj işlemi yaptığı için daha az mürekke ziyan oldu 5) tek bir elektronik devrenin üzerinde imal edildiği için takım halinde çalışıyor ve çok daha stabil tanımamazlık bende şu ana kadar hiç yapmadı epsonun kendi proramında baktığımda 30 kadar reset atmışım 6) çipler bir bütün olduğu için kartuşlardan kaymada olmuyor tam oturuyor yazıcıya

    Birde bendeki renkli mürekkpler %29 da sabit kalıyor ve sadece siyah azalıyor oda %29 altında bir yerlere gelince yazıcıya boş sinyali veriyor ve resetleyince hepsi full oluyor kısaca çok memnunum nednini bilmiyorum ama benimle aynı sistemi kullanan arkadaşlarımda renkliler sabit kalmıyor
    bence bu düğmeli çiplerin bulunduğu kartuşların satışını yapmanız bizler için daha iyi olur tamam ciss sisteminde var bu çipler ama dolan kartuşlara takılırsa bu kartuşları kullananlar için büyük kolaylık olacaktır çünkü herkes ciss sistemi almak zorunda değil ben şimdi maliyetini bilmem belki bu size daha maliyetli olduğu için bu düğmeli çipli kartuşları 2. plana atmış olabailirsiniz. Lütfen bu yazdıklarım yanlış anlaşılmasın amacım sizin işinize karışmak değil sadece kendi fikrimi yazdım
     Yeni nesil Kolay Dolum Kartuşları: Cescesor.com
    merhaba
    dolum kartuşlarıyla ilgili bazen ufak çaplı bazen oldukça sıkıntı veren sorunlar yaşıyorum epson sx 100 yazıcım var kartuşları klasik yöntemle dolduruyorum 20-25 sayfa normal yazıyor sonra enine boşluklar vermeye başlıyor
    başta kafanın tıkandığını düşünüp kafa temizliği yapıyordum ancak sorunun bunla alakası olmadığını anladım mürekep püskürtücü kafaya sürekli kesintisiz ulaşamıdığını düşünüyorum
    bu iki sebeple olabilr ya dolum işlemi teknik olarak yetersiz
    yada mürekkep kıvamı veya kalitesiyle ilgili sorunlar var,
    ben birinci maddeyi dikkate aldım ve araştırdım klasik dolum yöntemeleri dışında aşağıdaki yöntemler var , denemeden önce ustaların bir fikrini almak istedim yorumlarınızı bekliyorum..


  • quote:

    Orijinalden alıntı: uranus

    merhaba
    dolum kartuşlarıyla ilgili bazen ufak çaplı bazen oldukça sıkıntı veren sorunlar yaşıyorum epson sx 100 yazıcım var kartuşları klasik yöntemle dolduruyorum 20-25 sayfa normal yazıyor sonra enine boşluklar vermeye başlıyor
    başta kafanın tıkandığını düşünüp kafa temizliği yapıyordum ancak sorunun bunla alakası olmadığını anladım mürekep püskürtücü kafaya sürekli kesintisiz ulaşamıdığını düşünüyorum
    bu iki sebeple olabilr ya dolum işlemi teknik olarak yetersiz
    yada mürekkep kıvamı veya kalitesiyle ilgili sorunlar var,
    ben birinci maddeyi dikkate aldım ve araştırdım klasik dolum yöntemeleri dışında aşağıdaki yöntemler var , denemeden önce ustaların bir fikrini almak istedim yorumlarınızı bekliyorum..




    Alıntıları Göster
    Sn.cescessor ve diğer arkadaşlar çok ayrıntılı bilgiler vermişsiniz.ben bu sistemleri kullanmıyorum.fakat çipli sistem kullanan arkadaşlar için çok faydalı bilgiler olduğunun farkındayım,çünkü bu işlemler ile ilgili bir çok araştırma yapmıştım zamanında.gerçekten emeğinize sağlık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xpress34

    Sn.cescessor ve diğer arkadaşlar çok ayrıntılı bilgiler vermişsiniz.ben bu sistemleri kullanmıyorum.fakat çipli sistem kullanan arkadaşlar için çok faydalı bilgiler olduğunun farkındayım,çünkü bu işlemler ile ilgili bir çok araştırma yapmıştım zamanında.gerçekten emeğinize sağlık.

    Alıntıları Göster
    cesscesor,EPSON cu galiba
    Epson kartuşalrı bayağı bi övmüşş...

    bildiğim kadarıyla en sorunlu dolankartuş EPSON ların..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cescesor


    @cescesor görüyorum ki piyasada birçok firma dolan kartuş(kolay dolum) satıyor, acaba bunları birbirlerinden nasıl ayırabiliriz. Bunların içinde kalitesiz olanlar yok mu?


    Bende c6280 var bu aralar bazı renk kartuşları görmüyor, kartuş bozuk yada takılı değil diyor.
    Bendeki dolan kartuşlar bozulmuş olabilir mi? Yeni dolan kartuş alsam düzelir mi?

    HP363 dolan kartuşlarda da versiyon no var mı?
  • ben de merak ettim. piyasadaki 363 nolu dolan kartuşlar hep aynı mal mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acars55

    cesscesor,EPSON cu galiba
    Epson kartuşalrı bayağı bi övmüşş...

    bildiğim kadarıyla en sorunlu dolankartuş EPSON ların..


    genelde kalitesine göre en ucuz yazıcılar epson olduğu için onu kullanıyoruz
    arkadaş da ilk önce onunla ilgili bilgiler vermiş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: achfighter

    genelde kalitesine göre en ucuz yazıcılar epson olduğu için onu kullanıyoruz
    arkadaş da ilk önce onunla ilgili bilgiler vermiş


    sen epson kullanıcısımısın?

    epson kolay kartuşların birer mürekkep canavarı
    olduğu söyleniyor....
    ......
    ne dersin..?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acars55

    quote:

    Orijinalden alıntı: achfighter

    genelde kalitesine göre en ucuz yazıcılar epson olduğu için onu kullanıyoruz
    arkadaş da ilk önce onunla ilgili bilgiler vermiş


    sen epson kullanıcısımısın?

    epson kolay kartuşların birer mürekkep canavarı
    olduğu söyleniyor....
    ......
    ne dersin..?

    Alıntıları Göster
    mürekkep canavarı olan makinanın kendisi, dolum kartuşlarının bir günahı yok. orjinal kartuş takınca da aynısı olur.kafa temizleme işleminde çok mürekkep harcıyor makinalar sanırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acars55

    quote:

    Orijinalden alıntı: achfighter

    genelde kalitesine göre en ucuz yazıcılar epson olduğu için onu kullanıyoruz
    arkadaş da ilk önce onunla ilgili bilgiler vermiş


    sen epson kullanıcısımısın?

    epson kolay kartuşların birer mürekkep canavarı
    olduğu söyleniyor....
    ......
    ne dersin..?

    Alıntıları Göster
    şu an epson kullanıyorum önceden hp kullanmıştım ama hp kartuşları biraz sorun yarattı o yüzden epsona geçtim
    dolan kartuş sistemleri çıkmadan önce orjinal kartuş alıyordum o zaman da memnundum şimdi dolan kartuş sistemi aldım, mürekkep canavarı olduğunu düşünmüyorum ya da gözümden kaçmış olabilir, 1LTlik mürekkep şişesinden hesaba katamıyorum

    4 kartuş ve her kartuş için mürekkepler dahil 84TLye almıştım bundan 1 yıl kadar önce olması lazımdı, defalarca kez kartuş doldurdum ama yine de herhangi bir bozukluk yapmadı, yazıcı kafası kurumaması için hiç kullanmasanız bile haftada 1 kere bir iki kelime her renkten birşey yazdırın böylece yazıcının kafası tıkanmaz, aynı kağıda yazarsanız kağıt israfı da olmaz

    dediğim gibi çok miktarda mürekkep olduğu için fazla mı az mürekkep mi kullanıldığı gözden kaçıyor, fotoğraf baskısı için olan mürekkepler bile orjinallerden çok daha ucuza geliyor ama ne kadar çok harcıyor orasını bilemem

    hatta bir keresinde kitap basarken siyah mürekkebin bittiğini hatırlıyorum, o kadar şuursuzca basıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: achfighter

    şu an epson kullanıyorum önceden hp kullanmıştım ama hp kartuşları biraz sorun yarattı o yüzden epsona geçtim
    dolan kartuş sistemleri çıkmadan önce orjinal kartuş alıyordum o zaman da memnundum şimdi dolan kartuş sistemi aldım, mürekkep canavarı olduğunu düşünmüyorum ya da gözümden kaçmış olabilir, 1LTlik mürekkep şişesinden hesaba katamıyorum



    EPSON 'UN hangi modeli kullanıyosun?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acars55

    quote:

    Orijinalden alıntı: achfighter

    şu an epson kullanıyorum önceden hp kullanmıştım ama hp kartuşları biraz sorun yarattı o yüzden epsona geçtim
    dolan kartuş sistemleri çıkmadan önce orjinal kartuş alıyordum o zaman da memnundum şimdi dolan kartuş sistemi aldım, mürekkep canavarı olduğunu düşünmüyorum ya da gözümden kaçmış olabilir, 1LTlik mürekkep şişesinden hesaba katamıyorum



    EPSON 'UN hangi modeli kullanıyosun?

    Alıntıları Göster
    dx4050 çok fonksiyonlu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: achfighter

    dx4050 çok fonksiyonlu

    Alıntıları Göster
    mackolik.alışveriş .comdan kolay dolum kartuş aldım bu firmanın.

    1 haftada teslim edildi. maila attım tlf aradım ama hala dolum kılavuzu gelmediiii
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yavuzz42

    mackolik.alışveriş .comdan kolay dolum kartuş aldım bu firmanın.

    1 haftada teslim edildi. maila attım tlf aradım ama hala dolum kılavuzu gelmediiii

    Alıntıları Göster
    arkadaşlar bende cescesorun kolay dolum kartuşlarından ve mürekkeplerinden olan seti 66 tl verip sitesinden aldım fakat kesinlikle hayal kırıklığı. nedenmi epson sx115 cihazı için aldım talimatlara uygun şekilde kolay dolan kartuşları doldurdum ve taktım kesinlikle cihaz bu kartuşları boş görüyor defalarca denedim siteden defalarca bilgi aldım. ne dedilerse yaptım kesinlikle çalışmıyor. çiplerini sildim.şu anda yazıcım ve kartuşlar atıl olarak duruyor. harcadığım paralarda cabası. bu durumlarda servis alamamak çok büyük saçmalık. adamlar ürünü satıyorlar ardından ne iade etmen mümkün nede bir teknik servise göndermen. tamamen kumar kimseye tavsiye etmiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kardio

    arkadaşlar bende cescesorun kolay dolum kartuşlarından ve mürekkeplerinden olan seti 66 tl verip sitesinden aldım fakat kesinlikle hayal kırıklığı. nedenmi epson sx115 cihazı için aldım talimatlara uygun şekilde kolay dolan kartuşları doldurdum ve taktım kesinlikle cihaz bu kartuşları boş görüyor defalarca denedim siteden defalarca bilgi aldım. ne dedilerse yaptım kesinlikle çalışmıyor. çiplerini sildim.şu anda yazıcım ve kartuşlar atıl olarak duruyor. harcadığım paralarda cabası. bu durumlarda servis alamamak çok büyük saçmalık. adamlar ürünü satıyorlar ardından ne iade etmen mümkün nede bir teknik servise göndermen. tamamen kumar kimseye tavsiye etmiyorum.

    Alıntıları Göster
    elimde hp photosmart C4680 yazıcı mevcut,
    kartuşları ise HP 300
    yazıcıyı ilk kullanımdan sonra kartuşlardaki mürekkep bitince tekrar kartuşları dolum yaptım, ancak ne yaptımsa bir türlü yazdıramadım renkli kartuş üzerinde "?" işareti çıkıyor siyah ise "!" işareti çıkıp "uyumsuz kartuş" yazıyor, siyah kartuşu çıkartırsam belge yazdırabiliyorum bu kezde kartuş yok yada arızalı uyarısı veriyor,
    uyumsuz yazıcı kartuşu uyarısı vermesinin nedeni ne olabilir ve nasıl düzeltebilirim.

    NOT: kartuşlar yazıcı ile birlikte gelen kartuşlardır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muzo86

    elimde hp photosmart C4680 yazıcı mevcut,
    kartuşları ise HP 300
    yazıcıyı ilk kullanımdan sonra kartuşlardaki mürekkep bitince tekrar kartuşları dolum yaptım, ancak ne yaptımsa bir türlü yazdıramadım renkli kartuş üzerinde "?" işareti çıkıyor siyah ise "!" işareti çıkıp "uyumsuz kartuş" yazıyor, siyah kartuşu çıkartırsam belge yazdırabiliyorum bu kezde kartuş yok yada arızalı uyarısı veriyor,
    uyumsuz yazıcı kartuşu uyarısı vermesinin nedeni ne olabilir ve nasıl düzeltebilirim.

    NOT: kartuşlar yazıcı ile birlikte gelen kartuşlardır.

    Alıntıları Göster
    Evet arkadaşlar bende CANON MP560 aldım. Cescesor dan kolay dolum kartuş seti aldım. CLI-521BK CLI-521Y CLI-521C yazıcı tarafından tanınmıyordu. Aslında bir tanıyıp bir tanımıyor. Bir fotoğraf yazdırıyorsun tamam. Ama 10 dakika sonra birşey daha yazdırayım dersen bir bakıyorsun CLI-521Y tanınmıyor diyor kapağı kaldırıyorsun kartuşu çıkarıp takıyorsun bu sefer CLI-521BK ve CLI-521C tanınmıyor diyor. Neyse en sonunda oldu diyorsun ama maaşallah bir sürü mürekep ve bir beş dakika geçiyor. Tabi aradım cescesor'u size bir takım çip yollayalım dediler. Bu sefer tek tek değiştirdim çipleri. O ne CLI-521C'nın ışığı yanmıyor. Çipin arkasına baktım çipin SMD Led'i ve sanırım onu süren smd direnç ezilmiş eh dedim altı üstü bir led ışığı yanmasada olur sadece çalışsın yeter. Ama bu sefer daha fazla kartuş hata vermeye başladı. CLI-521C'nın çipide ezilmiş midir diye eskisini taktım ama değişen birşey olmadı. Şimdi cescesor'e suç bulmayayım diye dayanamadım açtım orjinalleri taktım yazıcıya. Hani belki yazıcıda bir sakatlık vardır diye. Ama baktım ki hiç sorun yok. Yine arayacam adamları bir bakalım ne diyecekler. Hayır kardeşim adamlar şimdi diyecek bu adam mı beceremiyor. Yahu elektronik alanında atmadığım takla yok. Çip (Atmel,PIC) programlama v.s. yapan adam bir çiplemi baş edemez?! Hayır sordum da MP560 ile çalışıyor mu diye! Bir de şunu tam anlamadım onlar da anlatamadılar ki yukardaki yazıda da açık bir şekilde anlatılmıyor. Şöyle ki şamandıra nasıl oluyor mürekep seviyesini gösteriyor. Eğer kartuşun durumunu yazıcıya iletiyorsa ben malesef bunu da göremedim. Ayrıca şamandıranın ucunda metal bir klips var. Şimdi bu klips mürekepin durumunu nasıl bildirecek? Çiple arasında fiziksel yada elektriksel iletimi sağlayacak bir şey yok. Görsel olarak bir anlamıda olması saçma. Ben kartuşu çıkartırca zaten görürüm. Neyse umarım bu sorunu çözerim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tamerkarakan

    Evet arkadaşlar bende CANON MP560 aldım. Cescesor dan kolay dolum kartuş seti aldım. CLI-521BK CLI-521Y CLI-521C yazıcı tarafından tanınmıyordu. Aslında bir tanıyıp bir tanımıyor. Bir fotoğraf yazdırıyorsun tamam. Ama 10 dakika sonra birşey daha yazdırayım dersen bir bakıyorsun CLI-521Y tanınmıyor diyor kapağı kaldırıyorsun kartuşu çıkarıp takıyorsun bu sefer CLI-521BK ve CLI-521C tanınmıyor diyor. Neyse en sonunda oldu diyorsun ama maaşallah bir sürü mürekep ve bir beş dakika geçiyor. Tabi aradım cescesor'u size bir takım çip yollayalım dediler. Bu sefer tek tek değiştirdim çipleri. O ne CLI-521C'nın ışığı yanmıyor. Çipin arkasına baktım çipin SMD Led'i ve sanırım onu süren smd direnç ezilmiş eh dedim altı üstü bir led ışığı yanmasada olur sadece çalışsın yeter. Ama bu sefer daha fazla kartuş hata vermeye başladı. CLI-521C'nın çipide ezilmiş midir diye eskisini taktım ama değişen birşey olmadı. Şimdi cescesor'e suç bulmayayım diye dayanamadım açtım orjinalleri taktım yazıcıya. Hani belki yazıcıda bir sakatlık vardır diye. Ama baktım ki hiç sorun yok. Yine arayacam adamları bir bakalım ne diyecekler. Hayır kardeşim adamlar şimdi diyecek bu adam mı beceremiyor. Yahu elektronik alanında atmadığım takla yok. Çip (Atmel,PIC) programlama v.s. yapan adam bir çiplemi baş edemez?! Hayır sordum da MP560 ile çalışıyor mu diye! Bir de şunu tam anlamadım onlar da anlatamadılar ki yukardaki yazıda da açık bir şekilde anlatılmıyor. Şöyle ki şamandıra nasıl oluyor mürekep seviyesini gösteriyor. Eğer kartuşun durumunu yazıcıya iletiyorsa ben malesef bunu da göremedim. Ayrıca şamandıranın ucunda metal bir klips var. Şimdi bu klips mürekepin durumunu nasıl bildirecek? Çiple arasında fiziksel yada elektriksel iletimi sağlayacak bir şey yok. Görsel olarak bir anlamıda olması saçma. Ben kartuşu çıkartırca zaten görürüm. Neyse umarım bu sorunu çözerim.

    Alıntıları Göster
    Tamer sorunun çözüldümü?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bahokan

    Tamer sorunun çözüldümü?

    Alıntıları Göster
    Henüz firmayı arayamadım. Çarşamba aramayı düşünüyorum. Ama isterimki bu dolan kartuş sisteminden yararlanayım. Tahminen bu uyumsuzluk sorunu ilerde çözülür. O zaman kadar orjinallerle idare edersem fena olmaz. Bakalım cescesor nasıl bir tavır sergileyecek.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.