Şimdi Ara

100.000 TL SERMAYENİZ OLSA NE İŞ KURARDINIZ? (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
5
Favori
70.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İsmini Vermek İstemeyen Kullanıcı

    Hiç düşünmeden inşaat işine girerdim.


    Yavaş gir derler adama...
  • Bu arada araştırdım, gokart işinde çok iyi para varmış. Ama önemli bir miktar sermaye gerekiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ViTalyCL

    Havyancılık yapardım ki zaten yapıcam :) Kısmet olursa büyükbaş hayvan tesisi kuracağım eğer varım diyorsan ortak olarak girebiliriz Bu arada katık döneride düşünebilirsin..

    aynen ya bence bu aralar kazandırıcak bi iş etler pahalı hayvan yok
  • Bence büyük firmaların bayilini al derim çünkü onlar sana eğtim veriyo yer seçiminde yardım ediyor ekipman felan sağlıyor kısacası herşeyi yapıyolar sana kalan hazır dükkanı işletmek. Zarar etme riskide yok çünkü bayiliğni aldığın firma bu işi bildiği için senin yerine herşeyi düşünüyor
  • Sevdiğim bir söz geldi aklıma. "Çıraklığını yapmadığın işin ustalığına soyunma!" eğer anlamadığınız bir iş koluna 100.000 lira gibi bir sermayeyi bağlarsanız bu hiç de akıllıca olmaz. Yapmayı planladığınız işe öncelikle ufak çaplı başlayıp geliştirmenizi öneririm. Böylece işi yürütemeseniz bile kaybınız çok olmaz. Ayrıca çoğunuzun gözünden kaçan bir husus var: sadece iş kurma sermayesiyle ticaret yapılmaz, sürdürmek için de sermaye gerekir. Ticaret güzeldir. Kendi alın terinizle kazandığınız helal rızık az bile olsa en hayırlı para odur. Az koyup çok kazanma efsanesine fazla takılmayıp gerçekçi ve tutarlı adımlarla işe girişmek en mantıklısı bence. Saygılar.
  • hayvancılık ve ceviz bahcesi diyenler coğunlukta. ilginç. sadece bu dönemmi bunlar revaçta acaba merak ettim yoksa genel anlamda türkiyede her dönem hayvancılık çok karlı bir iş mi?
  • kaliteli güzel mevkili bir internet cafe ve cafeden web-grafik-oyun tasarım hizmeti verirdim :) tabi hayal bunların hepsi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Helper

    hayvancılık ve ceviz bahcesi diyenler coğunlukta. ilginç. sadece bu dönemmi bunlar revaçta acaba merak ettim yoksa genel anlamda türkiyede her dönem hayvancılık çok karlı bir iş mi?


    İşini bilirsen karlı bir iş. Kasabını dönercisini elinde tutarsan müşteri memnuniyetine önem verirsen kazancın çok olur.

    Benim önerim; ps3-int cafe- çay bahcesi pastası tatlısı olan- nargile cafe hepsi içinde olan büyük bir cafe. İlk iki ay kirasını bile çıkaramazsın belki ama mekanın namı yayıldımı müşterilere yetişemezsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İsmini Vermek İstemeyen Kullanıcı
    Babamda bu işi yapıyor. Neyin ne olduğunu az çok biliyorum. 100.000 Liraya çokda güzel olur. Tabi çevrenizin olması lazım. Biz hiçbir zaman nakit parayla malzeme almadık hep çekle. İnşaat dediğin zaman sadece kat karşılığı değil belediye işleride dahil buna.



    bizde o işi yapıyoruz çok uzun senelerdir
    ve 3 inşaat şirketinin teknik desteğini yapıyorum
    bu şirketler belediye ihaleleri ile çalışıyor genelde
    dediğin gibi malzemeler çek ve kredi ile alınıyor
    buraya kadar her şey güzel
    ya daire satamazsan ve zamanında kredi/çek ödeyemezsen
    ya da belediye sana hakediş ödemezse veya bir aksilik olsa
    ne olacağını söyleyeyim
    olan yüz bin gideceği gibi bir sürü borcun olur kalırsın öyle
    çok sağlam iş yapmak lazım
    temelden daire satmak mesela
  • halı saha da olabilir güzel para var, kapalı olursa güzel olur
  • Fantasyland'i referans alma,çünkü orası;belli şubeleri de olan;aslen Delta Aş. bağlı,yurtdışı bağları çok güçlü; milyon dolarlık bir işletme.

    Arcade makinaları dediğim gibi düzgünleri ortalama 30.000 dolar ve üstüne de mevcut,yeni nesil Namco,Sega,Capcom gibi firmaların (yarış simülatörleri,silah simülatörleri,street fiğter 4,tekken 6 gibi son dövüş simülatörleri,Virtua Striker 4 gibi meşhur futbol oyunları) giriş seviyesinde olanlar minimum 15.000 dolar + sadece para ile olmuyor, yurtdışından ithal etmen gerekecek.

    Ancak dersen ben ortalama 10 yıllık 2. el arcade makine koyacağım,o zaman minimum 7.000 + tl civarına yurtiçinden pekala satın alabilrsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faho -- 13 Mart 2010; 11:41:46 >
  • tantunici dükkanı aç millet mersine gidip yiyemiyor bulsa yiyecek, kütahyanın bir ilçesinde adam açmış köşeyi dönmüş şube açacak ortak arıyordu nette okudum..
  • yazlık yerlerde motosiklet kiralama
  • güzel bi yere petrol istasyonu açardım
  • 1-2 ay önce dayım manda - sığır vs. alalım dedi hepimiz biyerimizle güldük, şimdi o bize biyeriyle gülüyor Malum fiyatlar ortada...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerim35

    ps3 cafe yanına dönerci onunda yanına iddaa bayii. Bu süper 3lüyü açtınızmı sırtınız yere gelmez


    O süper 3lüyü 100bin tl ye kurabileceğini mi sanıyorsun?
  • Ege bölgesinden arsa alıp, zeytin ağacı dikerdim. Uzun vadede ciddi getirisi olan bi yatırım. İkinci seçenek ise bankadan fon almak olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Socíéťă

    güzel bi yere petrol istasyonu açardım


    100 bin liraya petrol istasyonu açılabilir mi acaba? eğer açılırsa bence gayet mantıklı
  • dün akşam yol üstü lezzet durakları adlı bir programı seyrediyordum yalovada piliç çeviren restorant gibi bir yerde durdular oranın sahibi 20 yıldır sadece piliç çevirme işi yapıyorlarmış hafta içi günde 350 piliç hafta sonu 500 piliç yazında bu rakamın 2 katına çıkabiliyorlarmış ben piliç dedim ama porsiyonda olabilir 1 porsiyonda pilicin yarısını veriyorlarmış ama görseniz varya dükkan taş çatlasın 7 tane masa ya var ya yok küçücük bir yer ama yol kenarı arabayla alıp gidiyorlar herhalde porsiyon fiyatını bilmiyorum 10 tl olsa 3500 tl günlük bırakıyor çok şaşırdım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Socíéťă

    güzel bi yere petrol istasyonu açardım



    100 bin liraya hiçbir yerde petrol istasyonu açamazsın
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.