Şimdi Ara

gizli numaranın kime ait olduğunu bulmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
48.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • benim arkadaşımı rahatsız eden bir numara var gizli numara bunu bulabilirmiyim nasıl bulurum bunu bilen varsa lütfen bana yadımcı olsun buradan olmasada msnden bana ulaşabilirsiniz bekliyorum



  • bulamazsın sen. Savcılığa verirsen ancak öyle bulurlar...

    aslında nokianın bi kod var ama olmuyo *#30# yes
  • gizli numara ile ilgili seyleri burda bulabilirsin
    http://forum.donanimhaber.com/m_2336370/mpage_1/key_gizli//tm.htm#2381238

    bu tür baslıklar perıyodık olarak acılıyor.
    aramayı kullan.
    sağ ustte arama var buraya aradıgın seyle ilgili kelimeyi yaz sag tarafında da hangı bolumde arama yapmak ıstıyorsan bunu sec.karsına cıkacak.
  • bulan arkadaşlar varmış tabi parayla sisteme girerek yani biraz yasa dışı yada bir tanıdığın varsa operatörde bulursun diyorlar ama ben bulunabileceğine inanıyorum bulanlar vardırda aramızda!
  • ıyı bulan anlatsın ogrenelım bakalım...

    quote:

    Orjinalden alıntı: _DuMaN_

    bulan arkadaşlar varmış tabi parayla sisteme girerek yani biraz yasa dışı yada bir tanıdığın varsa operatörde bulursun diyorlar ama ben bulunabileceğine inanıyorum bulanlar vardırda aramızda!

  • ysn89 haklı sadece savcılıkla bulunabilir...
  • sadece operatorde calısan yetkılı kısıler gorebılır numarayı.
    bunun dısında savcılık tek yol.
    umarım verdıgım lınktekı gıbı sacma sapan cevaplarla karsılasmayız yıne burda.
  • bulmak için hattın neyse o operatörde bi adamın olcak ve sana gelen bütün gizli numaralar gözükecek..
  • gizli işte...
  • tek çözüm savcılık vericeksin anında bulup süründürürler
  • aslında şebekeler istendiğinde görünmeyen numarayı bana katarmadan bir mesajla istersen uyarsa çok güzel olacak
  • onunla ugrasamazlar.
    senın sandıgından cok daha fazla aranıyo operatorlerın musterı hızmetlerı bu gızlı numara muhabbetınden.
    her bırıyle ugrasılması mumkun degıl.

    quote:

    Orjinalden alıntı: zümera

    aslında şebekeler istendiğinde görünmeyen numarayı bana katarmadan bir mesajla istersen uyarsa çok güzel olacak
  • Savcılığı verseniz bile ve sağcılık olaya hemen olaya el atsa bile;
    1- Operatörler en fazla 3 ay geriye dönerler,
    2- Gizli numara hakkında idari işlem yaparlar,
    3- Bu dediklerim de hemen 3 günde olacak şeyler değil. Yani uğraşıyorsunuz epey bir süre.
    ____________________
    ZAFER ALTINOK
    SMMM, KONYA
  • Çok önemli bir mail buldum başlık açmamak için ekliyorum arkadaşlar sevgiyle kalın


    Bu mail size Turkcell’de istediği hattı kontrol edebilen Hasan YILDIRIM tarafından gönderilmiştir. Turkcell ile ilgili mahkeme dosyalarınawww.mpx.gen.tr/turkcell adresinden ulaşabilirsiniz.

    ADSL Kullanıcıları Lütfen Fazladan Para Ödemeyiniz.

    Yaptığım araştırma neticesinde limitsiz (sınırsız) bir çok ADSL kullanıcısının 3 GB kotayı dolduramadığını görmekteyim. 3 GB kotayı dolduramadığı içinde gereksiz yere fazladan ücret ödemektedir. Sınırsız ADSL kullanıcılarınınhttp://adslkota.ttnet.net.tr/selfcare/login.jsp linkini tıklayarak ilgili yere kullanıcı adı ve şifresini girerek geçmiş aylara ait kotasını kontrol etmelerini rica ediyorum. Eğer ki geçmiş aylara ait kotaları her zaman 3 GB den az ise, bu kullanıcıların limitsiz ADSL bağlantılarını, sınırlı(limitli) 3 GB ile değiştirilmeleri neticesinde fazladan ödedikleri ücret ceplerine geri dönecektir.

    Türk Telekomdaki hala hatanın düzeltilmemesi nedeniyle ADSL kullanıcısı hangi, ADSL kullanıcı adı ve şifresi ile internete bağlanırsa, indirdiği dosyalar onun kotasına eklenmektedir. Tabii kullanılan kullanıcı adı 3 GB ile sınırlı ise, sınırı geçen dosyalarda kullanıcı adının kotasına eklenerek gereksiz yere ücret ödemiş olacaktır. http://adslkota.ttnet.net.tr/selfcare/login.jsp linkini tıklayarak ilgili yere kullanıcı adı ve şifrenizi girerek, kendinize yeni bir şifre belirleyiniz ve bu şifrenizi modem ayarlarındaki ilgili yere giriniz. Eğer şifreyi değiştirip modem ayarlarınıza girmezseniz internet erişiminiz kesilecektir.

    Eğer ki sınırsız bir kullanıcı adı ve şifresi ile ADSL bağlantısı sağlarsanız istediniz kadar dosya indirebilirsiniz. Kullandığınız kullanıcı adı sınırsız(limitsiz) olduğu için ona da fazladan ücret yazmaz size de. Sizde yalnızca sabit ücretinizi ödersiniz.

    Türk Telekom Yetkililerinden gerekli aksaklıkların en kısa sürede giderilmesini istiyorum. Konuyla ilgiliwww.sikayetvar.com sitesindeki yazıyı okumanızı rica ediyorum.http://www.sikayetvar.com/?sno=48071&cmd=1 linkini tıklarsanız ilgili yazıya ulaşabilirsiniz.

    Bu maili tüm tanıdıklarınıza göndermenizi istiyorum, bu ülkedeki her insan bizim bir parçamız değil mi?

    Saygılarımla
    Hasan YILDIRIM
    0 535 242 21 82
    www.mpx.gen.tr/turkcell

    “Turkcell de bulduğu sistem açığı sayesinde istediği hattı kontrol etme imkanı varken bunu Turkcell ile paylaşıp mahkemelik olan kişi”

    NOT: ADSL ile ilgili böyle bir şey olmaz derdim ama yaptığım araştırmalar ve bana gelen mail bu olayların doğru olduğunu göstermektedir. Ayrıca Türk Telekom da görüştüğüm arkadaşımda olayın doğruluğunu teyit etti.

    http://www.mpx.gen.tr/turkcell/s9ifade.JPG burayı tıkladığınızda böyle bir şey olmaz diyeceksiniz ama ne yazık ki oluyor:)








    TURKCELL 100 Kontor 5 Milyon TL Mahkeme 13 EYLÜL

    TURKCELL Kullanıyorsanız Mutlaka Okuyunuz. Bunu Tüm Tanıdıklarınıza İletiniz.


    Merhaba, Turkcell de bazı yerlerde illegal olarak 100 kontorün 5 Milyon TL’ye satılmış olduğunu duymuş olabilirsiniz. Peki bu suçu işleyenlerin bu kontorleri nereden aldığını biliyor musunuz? Bu kontorleri Turkcell Kullanıcılarının hatlarından almaktadırlar. Evet başkası gidip 5 milyon verip hattına yüz kontor yüklettiğinde senin benim hattımdan gitmektedir kontorler. Nasıl mı? Turkcell’de Online İşlem Merkezi diye bir servis vardır. Turkcell internet üzerinden işlem yapmanız için size süper şifre verir. Sizde süper şifreniz aracılığı ilewww.turkcell.com.tr adresinden Online İşlem Merkezine girerek hattınızla ilgili işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Başka bir hatta kontor transferi, hattınızı başka bir hatta yönlendirme, başka bir hatta mesaj çekme daha bir çok işlemi buradan yapabilirsiniz. Süper Şifrenizi öğrenmek için mesaj bölümüne “SIFRE” yazıp 2222’ye gönder.

    Turkcell’in internet Online İşlem Merkezini kullanıyorsanız, bu işlemlerinizi güvenli internet erişimi olan yerlerden sağlayınız. Çünkü bazı internet kafelerden ... bu işlemi yaptığınızda telefon numaranız ile birlikte şifreniz olmadık kişilerin eline geçmektedir. Kullanılan programlar aracılığı ile ve Internet Explorer deki seçenek sayesinde telefon numaranız ile birlikte şifrenizi bilgisayara kayıt edilmektedir. Bundan sonra telefon numaranız ile birlikte şifreniz başkasının eline geçmiş oluyor. Bundan sonra hattınızı istediği gibi kontrol edebilir, hattınızı yönlendirme, kontor alma, kişisel bilgilerinize ulaşma gibi daha bir çok bilgiye ulaşabilir.


    Eğer başka yerde, Turkcell’in Online İşlem Merkezini kullanmak zorunda kalırsanız, önerim işleminizi bitirdiğinizde cep telefonunuzun mesaj bölümüne girerek “SIFRE” yazıp 2222 göndererek eski şifrenizi iptal ederek kendinize yeni şifre atayabilirsiniz. Eski şifreniz geçersiz olduğu için başkası eski şifrenizle işlem yapamayacaktır ve eskiye oranla hattınız daha güvende olacaktır. Internet Explorer’in kullanıcı adı ve şifre girildiğinde otomatik tamamlamanın etkin olduğunu düşünüyorsanız. Bir başka yöntem olarak kullanıcı adını doğru girip rast gele şifre girebilirsiniz. Böylece Internet Explorer hatalı şifreyi kayıt ettiği için sizin için bir sıkıntı olmayabilir. Tabii güvenmediğiniz yerde maillerinize baktıktan sonra mailinizden çıkın ve mailinizin de şifresini yanlış girin ki mail adresinizin şifresini Internet Explorer tutarsa hatalı tutsun ki kullanıcı adınızı yazdığınızda şifreyi hatalı tamamlayarak bir başkasının mailinize girmesini engellemiş olabilirsiniz.

    Diyelim ki hattınızı birisi kontrolüne geçirdi ne mi yapabilirsiniz? Hiçbir şey yapamazsınız. Çünkü TURKCELL’in ilgili sözleşmesinde, TURKCELL sistemlerinin güvenli olduğunu belirtmektedir ve hatayı sizde bulmaktadır. Ayrıca yine sözleşme gereği 3. şahısları bulmak zorunda değiliz denilmektedir. Bu yüzden zor durumda kalmanızı istemiyorum.

    Bu konuyu araştırma nedenim bir çok insanın mağdur olması ve TURKCELL’in buna karşı önerdiğim projemi kabul etmemesi ve gerekli proje hazırlamaması.

    Hatırlayacağınız gibi TURKCELL’de bir sistem açığı sayesinde istediğim TURKCELL hattını kontrolüme geçirme imkanı varken bunu halkın zor durumda kalmaması için TURKCELL ile paylaşma sonucundaki 5 Temmuzdaki mahkememin 13 Eylül’e ertelendiğini bildirmek isterim. TURKCELL’in benim iyi niyetimi kötüye kullanmasından dolayı yardımlarını esirgemeyen emeğe değer veren iyiliğin değerinin bilinmesini isteyen o nice insanlara teşekkür ediyorum. Yaşları ne olursa olsun ellerini öpmek ve içten bir sohbet için çaylarını içmek isterdim.

    TURKCELL Yetkilisin verdiği ifadenin özeti:
    Ben Hasan YILDIRIM’ı tanırım. Hasan YILDIRIM bana geldi dedi ki: abi Turkcell’in internet üzerinde ki sistemde bir açık var dedi. Ben inanmadım bunun üzerine telefon numaramı (0 532 287 30 30) kendisine verdim. Oda bilgisayardan bana mesaj çekti tüm bilgilerimi bana gönderdi ben şaşırdım. Sonra ben bölge müdürlerini aradım. Bölge müdürleri de inanmadı onların hatlarına da el koyunca onlarda şaşırdı. Sonra Turkcell Avukatlarını gönderdi.

    Bu ifadenin devamını okumak içinhttp://www.mpx.gen.tr/turkcell/s9ifade.JPG linkini tıklayabilirsiniz.

    Eğer Turkcell ile ilgili mahkeme evraklarına ulaşmak istiyorsanızwww.mpx.gen.tr/turkcell linkini tıklayabilirsiniz.


    Tarafıma En Çok Sorulan Sorular:

    Turkcell Yetkililerinin kendi istekleri ile cep telefonlarına el koyduğunuzda, onların bir hatasından mı yararlandınız?
    - Hayır. Bazı Turkcell Yetkililerinin cep telefon numarasına olayı ispatlamak açısından kendi istekleri ile el koyduğumda onların hatasından değil sistemin hatasından kaynaklanıyor. Onların hatasından yararlanmak için, onların hangi bilgisayarı kullandığını bilmem gerekiyor üstelik Amasya Turkcell Yetkilisi dışındaki hatlarına el koyduğum Turkcell Yetkililerinin hatlarına el koymadan önce onlar beni, ben onları tanımam ve bu insanların hatlarına el koyduğumda bunlar farklı bir ildeydi. Üstelik Turkcell Bölge Müdürlerinin telefon numarasını bana Amasya Turkcell Yetkilisi verdi. Bu açıklamayı yapma nedenim Turkcell bir yazısında 3. şahısların kullanıcı hatalarından kaynaklanarak hatlarına el koyulduğunu söylüyor ama benim Turkcell Bölge Temsilcilerinin hatlarına el koymam, kullanıcı hatasından değil, sistem hatasından kaynaklanmaktadır. Eğer ki kullanıcı hatasından kaynaklansa; Turkcell Bölge Temsilcileri de mi hataya düşüyor. Eğer onlarda hataya düşüyorsa Turkcell nasıl bir sistem yaptı acaba?

    Peki Turkcell deki sistem açıklarından çıkar sağlasaydın seni o zaman mahkemeye verirler miydi?
    -O zaman beni mahkemeye vermezlerdi. Beni ne diye mahkemeye verecekti. Sistemdeki açıktan çıkar sağlıyor diye mi? Bu nedenle mahkemeye verse açık meydana çıkacağı için mahkemeye vermeyi bırak anlaşmak için tüm şartlarımı kabul ederdi. Açığı kabul ettiğinde kaç kişi bunları mahkemeye verecekti acaba? Beni bu yüzden mahkemeye verirken kendilerini tehdit ettiğimi söyleyerek mahkemeye veriyorlar. Evet haklılar bilgim ve projeme para istemek tehdit:) Böylece olay başka tarafa çekilmek isteniyor.

    Turkcell’in 5 Temmuzdaki mahkemeye gönderdikleri belgelerde bir sorun var mı?
    -http://www.mpx.gen.tr/turkcell/numaraayrintisi.JPG linkini tıklarsanız Hazır Kart ile arama yaptığınızda, sizi arayan ve aradığınız numaraların, mesajların, hangi baz istasyonunu kullandığını ve telefonuzun imei (cihaz seri nosunu) numarasını kayıt ettiğini göreceksiniz. Bu belgedeki ilginçlik ise 6 Ekim 2004 tarihinde bana mesaj çektiği görünen TURKCELL Yetkilisi kim ve bana ne diye mesaj çekti acaba?

    -http://www.mpx.gen.tr/turkcell/fatura.JPG linkini tıklamanız halinde Amasya Uzunerlerden, telefon almadığım halde bana telefon satmışlar gibi göstermişler, çünkü ben kendilerinden telefon almadım. Çünkü ben Telefonu başka yerden aldım. Kendilerinden yalnızca hazır kart aldım. Bu telefonun imei numarası ile bir suç unsuru oluşsa acaba ne olur?

    -http://www.mpx.gen.tr/turkcell/abonelikbelgesi.JPG bu linki tıklamanız halinde ise Turkcell Abonelik Belgeme ulaşacaksınız. Bu belgeye imzayı atan kim, bir başka sorun ise Uzunerlerden telefon almadığım halde bu telefonun imei numarasını neden benim Abonelik Belgeme yazdılar. Benim imzaladığım abonelik belgem nerede? Yaptığım araştırma neticesinde bir operatörden hat aldığınızda ilgili yere imei numarası girmek gerekiyormuş. Bazıları buraya rast gele imei numaraları giriyormuş. Peki bir abonenin belgesine kendisine ait olmayan bir imei numarası ile ilgili suç unsuru oluşsa acaba ne olur?

    Amasya Uzunerler’in asılsız belgeler düzenlemesi nedeni ile hukuksal işlemlere başladınız mı?
    -Avukatım en kısa sürede hukuksal işlemlere başlayacaktır. Turkcell beni mahkemeye vermekle şimdi kendi bayisi Uzunerler ile de zor durumda kalacaktır. Turkcell daha kimler ile zor durumda kalacak bakalım.


    Peki bu Turkcell olayı neden büyüdü?
    - Eğer 5 Ekim 2004 tarihinde açığın farkına vardığımda bana verdikleri iş teklifinde dursaydılar hiç buraya gelmezdi açığı kapattık neye gerek var dediler verdiğimiz sözde durmayı ve şimdide bana yaptıkları haksızlığın cezasını çekiyorlar.

    Turkcell seni neden mahkeme verdi?
    -Turkcell’in beni mahkeme vermedeki amacı beni yıldırmak ve ayaklarına gidip şartlarını kabül etmemi sağlamaktı. Ama ters tepki yaptı ve beni keriz yerine koydukları için sonuna kadar mücadele için yemin ettim. Çünkü ben Atalarımın yolundan gidiyorum haklı olduğum bir konuda sonuna kadar mücadelemi yaparım ne pahasına olursa olsun. Ben haklı mücadelemle örnek bir insan olmak istiyorum.

    Avukatın kim? Ne kadar ücret verdin?
    -Avukatım Amasya Barosu Avukatlarından Metin Kara (Tel:0 533 257 27 89). Mahkemeye ücretsiz giriyor.

    Basından, tüketici, bilişim derneklerinden destek var mı?
    -Ne yazık ki hiçbirisinden destek yok. Özellikle bana söz veren basın mensuplarının hepsi kaçtı. Yorumu sizlere bırakıyorum. Bu yüzden bir konuda hakkınızı arayacaksanız. Tek başınıza mücadelenizi vermeye hazırlıklı olun. Bir insan bir şeyi yaşamayınca bilmez derler yaşadım ve anladım.


    TURKCELL de yalnızca bir sistem açığı için mi 300 milyar istediniz?
    -Hayır gündeme getirmediğim bir çok açık ve GSM şirketleri için hazırlamış olduğum projeler ve bilgilerim için.

    TURKCELL görüşmelerinde seni en çok üzen olay neydi?
    -Ankara Bölge Temsilcisinin, bir arkadaşımın Amasya gezmek istiyor diye karşıma kurum avukatlarından birisini getirerek beni enayi yerine koyması ve Amasya’yı gezdirelim dediğimde acele işlerimiz var dediler. Yorumu siz yapın.

    -Karadeniz Bölge Yetkilisinin, İstanbul insan kaynakları yetkilisi dediği kişinin TURKCELL’in en iyi bilgisayarcısını karşıma çıkararak ağzımdan bilgi almaya çalışması. Çünkü bunlar benim kendi çabamla özel istihbarat eğitimimde kendimi yetiştirmiş olduğumu hesaplamadılar.

    TURKCELL den 300 milyarı alsaydınız? Ne yapacaktınız?
    - Paranın hepsini kendim için değil, paranın kendi payımdan fazlasını ihtiyacı olan insanlarla paylaşmaktı. Her zaman derim eğer elime para geçtiğinde ben değişeceksem Allah’ım o parayı bana nasip etme.

    TURKCELL mahkeme dosyasını neden parayla satmak istediniz?
    -Bu bir taktiktir. Eğer dosyayı her isteyene göndersem kimse bu olaya ilgi göstermezdi. Dosyayı parayla satmamdan dolayı bu konu insanın kafasına yer ediyor ve insanda arkadaşına insan mahkeme dosyasını bile parayla satıyor diyerek olayın gündemde kalmasını sağlayarak bir çok insanın destek vermesine neden oluyor. Tabii mahkeme dosyamı incelemek isteyen olursa, internet ortamından gönderiyorum. Hiçbir kimseye mahkeme dosyamı satmadım. Dediğim gibi bu bir taktikti. Mahkeme dosyasının özetinewww.mpx.gen.tr/turkcell adresinden ulaşabilirsiniz.


    TURKCELL mahkeme dosyasını yurt dışından isteyen oldu mu?
    - Adını vermek istemediğim bir Avukat istedi. Dosya ücretini bile yatırmak istedi ama ben kabul etmeden internet üzerinden kendisine gönderdim.

    ......... Millet Vekilinin danışmanının aradığı doğru mu?
    -Evet. 17 Mayıstaki mahkemeden önce ..... Millet Vekilinin, danışmanı beni aradı ve Ankara’ya davet etti. Çünkü TURKCELL beni mahkemeye vermekle benim reklamımı yaptılar. Mahkemeyi çekmek istediler ama avukatım kabul etmedi. Danışman Ankara’ya gelirsen sana sözleşmeli iş ayarlarım dedi. Bana yardım etmesinin nedeni düşünürken Turkcell’de görüştüklerin benim arkadaşlarım onlara mahkeme vermişiniz Hasan YILDIRIM’ı dedinde Turkcell’dekiler versek bile sorun değil. Danışman bana ne kadar uğraşsan hakkını arasan basın sana yardım etmez, istediğin miktarı kimse vermez diyerek Turkcell deki arkadaşlarını savunması normaldi. Haksız olsaydım danışman beni gece saat 02.30 da acaba neden arar ve bana neden sözleşmeli iş ayarlayım derdi. Ben halkın çıkarları için çalışanların ayağına giderim.

    30 Kasım 2004, 13-14 Mayıs 2005 tarihlerinde şaka sms ile ilgili haberler neden çıktı?
    -30 Kasım 2004 Turkcell yetkilileri ile görüşüp anlaşmaya varamadığım tarih. 13-14 mayıs ise Turkcell ile ilk mahkememden önceki tarih. Turkcell ile ilgili sistem açıkları yayılmaya başlayınca Turkcell tarafından yapılan haber. Gündemi değiştirmek için. Özellikle 13-14 mayısta böyle bir haber bekliyordum. Çünkü TURKCELL’in beni haksız yere mahkemeye verdiğinden dolayı konuyu basınla paylaştığım için.

    Akşam Gazetesi ile ilgili 535 li Turkcell hatlara mesajı çekilmiş, sence neden çekmişlerdir?
    -Öncelikle akşam gazetesi Türkiye de hangi operatör tarafından desteklenmektir. Akşam gazetesi ile ilgili çekilen mesajda akşam gazetesine hakaret mi vardı. Peki bu mesaj olayı neden son zamanlarda arttı. Hiçbir şey tesadüf değildir ki!

    Peki seni kötüleyenlere bir sözün var mı?
    - Halkımı uyardığım için beni kötüleyenler olmaktadırlar. Bıraksınlar beni kötülesinler ki halk beni daha iyi anlayarak destekleri her geçen gün daha iyi artsın. Bu arada gerçekleri görüp de bana desteklerini esirgemeyen o halka teşekkür ediyorum. Ben her zaman haklının yanında olan o insanların yaşı ne olursa olsun ellerini öpmek isterim. Gerçekleri herkes göremez, gerçekleri görmek insanlara değişik bir tat verir:) dimi ama:)


    Turkcell’ dekilerin hakkında hangi düşünceleri ilgincine gitti?
    -Bu insanın arkasında kim var? AVEA mı TELSİM mi acaba? Evet benim arkamda birisi var. Buda beni Yaratan. Başka kim olabilir ki:)

    Peki destek dışında tepki de geldi mi?
    -Eğer bir yolda ilerlemek isterseniz tepkilerde gelecektir. Kolay kazanılan zaferlerin bir değeri yoktur. En iyi zaferler en zor koşullarda kazanılandır.


    Turkcell senin sorularına ilginç cevaplar verdiği doğru mu?
    -Turkcell’e ne zaman bir soru sorsam veya karşılıksız bir öneri iletsem. Olay yargıya intikal etmiştir diyerek cevap veriyorlar. Birisinde mail adresimi engellediler ama neyseki sonra engeli geri kaldırdılar. Bunların hepsi belgelenmiştir.

    Birisinin sizi istanbul’a davet ettiğini söylüyorlar peki neden gitmediniz?
    -Evet İstanbul’a davet etti masraflarımı bile karşılıyordu. Bu kişi bana İstanbul’a gel Turkcell kontoru satalım dedi. Amacım kontor satmak olsaydı kendim satardım. Bunu söyleyen kişi Turkcell’in iş ortaklarından bir kimse. Buradaki amaç bana kurulacak bir tuzaktı. Suç işletip böylece benden kolayca kurtulmanın yollarını bulmaktı. Ama yine tutmadı. Çünkü her zaman içimden geldiği gibi dua ederim. İnşallah hayırlısı olur ne diyelim.

    TURKCELL Yetkililerinin isteği üzerine hatlarına el koyduğunda cep telefonlarından, avukatına mesaj çektiğin söyleniyor doğru mu?
    -Turkcell Yetkililerinin hatlarından avukatıma mesaj çektim evet bu doğru. Mesajlar cep telefonunda bekletiliyor. Avukatıma mesaj çekme nedenim ise olayın doğru olduğunu kanıtlamak için bir delil bırakmaktı.

    Peki cep telefonun dinlenmesine rağmen neden hala TURKCELL hat kullanıyorsun?
    -Turkcell hat kullanmamın nedeni. Haklı olduğum mücadelemde Turkcell’in benim devamlı bir şeyler yapmak istediğimi bilmeleri için. Çünkü bu onları tedirgin ediyor bana gelen destek telefonları hiç hoşlarına gitmiyor.

    Peki TURKCELL seni ortadan kaldırırsa korkmuyor musun?
    -Her insan bir şey için yaşar. Kimi ise haklı mücadelesinde her şeyi göz önüne alır. Onursuz yaşayarak insanların hakkımda olumsuz düşüneceğine, hiç yaşamayarak insanların beni hatırlayarak bir dua etmeleri beni memnun eder:) Bana içten insanlar gerekli.

    Peki şuanda yalnızca Turkcell de mi açıklar buldunuz?
    -Hayır bir çok sistemde açıklarla karşılaşıyorum. Bunların farkına varınca yetkili birimlere iletiyorum. Turkcell ile aramdaki olay bir gurur mücadelesine döndü. Bir çok insanın ADSL ile ilgili olmaz dediği şeyi ispat ettim ve bana sonunda herkes hak verdi.

    Arkadaşlarının hangisi senin şuandaki durumundan, neden etkilendi?
    -En yakın arkadaşımın etkilenmesinin nedeni, sen çok sakin birisiydin Turkcell ne hale getirdi de bu kadar üzerlerine gidiyorsun derdi. Çok sabırlı ve sakin bir kişiliğim olduğunu bildiği için.

    Kazı konuş kartları ile ilgili bir uyarın var mı?
    - Eğer ki aldığınız kontor kartının şifresinin başka bir yerde kullanılmış olduğunu düşünüyorsanız. Kontor kartınızın şifre bölümünü kazımadan, kartınızda ki seri numara bölümünü Müşteri Hizmetlerine bildirirseniz, kartınızın daha önce yüklenip, yüklenmediğini öğrenebilirsiniz. Çünkü bir başkası deneme yanılma yoluyla aldığınız kartın şifresini kullanıyorsa yapacağınız bir şey olmayabilir. Bu yüzden aldığınız kontor kartını ya aldığınız yerde yükleyin yada yüklemeden önce Müşteri Hizmetlerine seri numarasını bildirin ki şifresinin daha önce yüklenip yüklenmediğini öğrenin. Mağdur olmanızı istemiyorum.


    Peki TURKCELL ile arandaki olayı kitap haline getirmek isteyen var mı?
    -Şuanda bir yayın kuruluşu kitap haline getirmeyi düşünüyor. Bunun nedeni ise ülkemizde bilişimle mahkemeleri ile ilgili pek kaynak kitap olmadığından. Nedense içimden gelen hisse göre bilişim suçları Türkiye de artacak.

    GSM şirketleri dışında farklı sektörlerle ilgili fikirlerin var mı?
    -GSM şirketleri dışında, banka, gıda şirketleri için tescilli fikirlerim bulunmaktadır.

    Peki mahkeme berat verirse, tazminat miktarını düşündünüz mü?
    - Allah’ın izni ile mahkeme berat verirse, bu konuyu Amasya dışındaki bir çok avukat ile de görüşmelerim devam etmektedir. Tazminat miktarı olarak benimle alay ettikleri için ya 1 milyon TL, yada 1 Trilyon TL. lik açılacaktır. Kararı görüştüğüm avukatlarım verecektir ve mahkeme de Ankara veya İstanbul ilinde açılması planlanmaktadır. Tabii zaman ne getirir bilinmez. Şuanda beklemek gerekir di mi? :)

    Ülkemizdeki seni en çok tedirgin eden olay nedir?
    -Ülkemizdeki özelleştirmelerin artması. Aslında ben özelleştirmeyi desteklemezdim ama şimdi hak veriyorum. Çünkü birileri görevlerini yapmıyor. Böylece kurumda zarar ediyor. Görevlerini yapan birilerine bir şey demiyorum, ben görevini yapan insanların hizmetçisiyim. Amasya da bildiğim iki kurum müdürü, mesai saatlerinde kendi iş yerlerinde olmasına rağmen kendi özel iş yerlerinde durum böyle olunca özelleşmesi normal diyorum. Bana göre zam isteyenler görevlerini yapmayanlardır. Bunlara ne kadar ücret verseniz az gelir. Hak edilmeyen bir ücret insana her zaman acı verir. Bu yüzden bize çalışan insan gerekli.

    Peki ülkemizin yerli mallarını kullanmayanlara ne dersiniz?
    -Eğer bu ülke benim ülkem ise ben Türk mallarını kullanıyorum. Çünkü başka Türkiye yok. Coka coka yerine kola turka kullanırım. Neymiş efendim onun yerinin tadını tutmaz derler. Peki efendim ülkemiz acaba başkalarının eline geçtiğinde şuanda ki rahatlığı bulacak mısın. Evet bizim Türk şirketleri neden zarar ediyor, Eğer başka bir ülkenin bize özgürlük getireceğini inanıyorsanız bir şey demem ama unutmayalım ki esir olmak istersem bile kendi halkıma esir olmak isterim. Irak olayını görüyorsunuz Amerika özgürlük getirdi. Kendi halkın her zaman daha iyi bakar.


    TURKCELL ile ilgili şikayetçi köşelerine yazdığınız yazıya örnek verir misiniz?

    - Avans Kontor ile ilgiliwww.sikayetim.com daki yazıya ulaşmak içinhttp://www.sikayetim.com/complaintsolvedinfo.php?PID=964 linkini tıklayınız.

    - Öneride bulunuyorum, Turkcell olay yargıya intikal etmiştir yazısına ulaşmak içinhttp://www.sikayetim.com/complaintsolvedinfo.php?PID=850 linkini tıklayınız.

    - Turkcell’e böyle bir teknoloji var mı? Diye soruyorum verdikleri cevap ne acaba yazısına ulaşmak içinhttp://www.sikayetim.com/complaintsolvedinfo.php?PID=778 linkini tıklayınız.

    - Turkcell ile mahkememe inanmayanlarwww.sikayetim.com sitesindeki Turkcell ile Mahkemem yazısını okumak içinhttp://www.sikayetim.com/complaintsolvedinfo.php?PID=562 linkine tıklamalarını rica ediyorum.

    -www.sikayetvar.com sitesinde yayınlanan Turkcell adının kullandığının farkında mı? Yazısına ulaşmak içinhttp://www.sikayetvar.com/index.php?sno=45474&cmd=1 linkini tıklamanızı rica ediyorum. Turkcell’in verdiği cevabı okuduğunuzda olayın yargıya intikal ettiği söylenmektedir. Turkcell ilgili siteyi değil beni mahkemeye verdiğini unutmayın. Yorumu siz yapın.

    - Yine Turkcell ile alakalı olan Kanal D Maillerime cevap vermiyor yazısına ulaşmak içinhttp://www.sikayetvar.com/index.php?sno=47031&cmd=1 linkini tıklayınız.


    ADSL Bağlantısı ile ilgiliwww.turk.intenternet.com sitesine gönderdiğim habere ulaşmak içinhttp://www.turk.internet.com/haber/yazigoster.php3?yaziid=13053 linkini tıklamanızı rica ediyorum. Eğer konuyla ilgiliwww.sikayetvar.com sitesine yazdığım yazıya ulaşmak istersenizhttp://www.sikayetvar.com/index.php?sno=48071&cmd=1 linkini tıklayınız. Turk Telekom’un verdiği cevap kaçamak bir cevaptır. Son satırdaki yazılarında da hataları anlaşılıyor:

    Sonuç itibariyle bir kullanıcı adı ve şifresinin başka biri tarafından kullanılmasından doğan sorunlar(fatura sorunları, kötü niyetli mailler ve hacker atakları vb.) ve çıkan karışıklıklarda kötü amaçlı kişinin tesbiti herzaman mümkündür. Ancak müşterilerimizin sahip oldukları şifrelerini tahmin edilmesi zor şifrelerle değiştirmeleri faydalı olacak ve bu sorunları asgari düzeye indirecektir.

    Saygılarımızla

    TÜRK TELEKOMÜNİKASYON A.Ş.
    www.sikayetvar.com sitesine bir kullanıcının bahsettiğim ADSL sorunu ile ilgili yazısına ulaşmak içinhttp://www.sikayetvar.com/index.php?sno=51989&cmd=1 tıklayınız ki haklı mıyım siz karar verin.


    Tarafınıza verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür dilerim. Bu yazıyı tüm tanıdıklarınıza ileterek hem bana, hem de benim gibi mağdur olan insanlara destek vermiş olursunuz.

    Saygılarımla

    Hasan YILDIRIM Tel: 0 535 242 21 82 hasanyildirimhasan@yahoo.com

    “Turkcell de bulduğu sistem açığı sayesinde istediği hattı kontrol etme imkanı varken bunu Turkcell ile paylaşıp mahkemelik olan kişi”

    http://www.mpx.gen.tr/turkcell/s9ifade.JPG Linkini sakın tıklamayınız TURKCELL Yetkilisinin verdiği ifade sizi hayrete düşürecektir. Böyle bir şey olmaz dersiniz ama olur.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: mehmettan

    Çok önemli bir mail buldum başlık açmamak için ekliyorum arkadaşlar sevgiyle kalın


    Bu mail size Turkcell’de istediği hattı kontrol edebilen Hasan YILDIRIM tarafından gönderilmiştir. Turkcell ile ilgili mahkeme dosyalarınawww.mpx.gen.tr/turkcell adresinden ulaşabilirsiniz.

    ADSL Kullanıcıları Lütfen Fazladan Para Ödemeyiniz.

    Yaptığım araştırma neticesinde limitsiz (sınırsız) bir çok ADSL kullanıcısının 3 GB kotayı dolduramadığını görmekteyim. 3 GB kotayı dolduramadığı içinde gereksiz yere fazladan ücret ödemektedir. Sınırsız ADSL kullanıcılarınınhttp://adslkota.ttnet.net.tr/selfcare/login.jsp linkini tıklayarak ilgili yere kullanıcı adı ve şifresini girerek geçmiş aylara ait kotasını kontrol etmelerini rica ediyorum. Eğer ki geçmiş aylara ait kotaları her zaman 3 GB den az ise, bu kullanıcıların limitsiz ADSL bağlantılarını, sınırlı(limitli) 3 GB ile değiştirilmeleri neticesinde fazladan ödedikleri ücret ceplerine geri dönecektir.

    Türk Telekomdaki hala hatanın düzeltilmemesi nedeniyle ADSL kullanıcısı hangi, ADSL kullanıcı adı ve şifresi ile internete bağlanırsa, indirdiği dosyalar onun kotasına eklenmektedir. Tabii kullanılan kullanıcı adı 3 GB ile sınırlı ise, sınırı geçen dosyalarda kullanıcı adının kotasına eklenerek gereksiz yere ücret ödemiş olacaktır. http://adslkota.ttnet.net.tr/selfcare/login.jsp linkini tıklayarak ilgili yere kullanıcı adı ve şifrenizi girerek, kendinize yeni bir şifre belirleyiniz ve bu şifrenizi modem ayarlarındaki ilgili yere giriniz. Eğer şifreyi değiştirip modem ayarlarınıza girmezseniz internet erişiminiz kesilecektir.

    Eğer ki sınırsız bir kullanıcı adı ve şifresi ile ADSL bağlantısı sağlarsanız istediniz kadar dosya indirebilirsiniz. Kullandığınız kullanıcı adı sınırsız(limitsiz) olduğu için ona da fazladan ücret yazmaz size de. Sizde yalnızca sabit ücretinizi ödersiniz.

    Türk Telekom Yetkililerinden gerekli aksaklıkların en kısa sürede giderilmesini istiyorum. Konuyla ilgiliwww.sikayetvar.com sitesindeki yazıyı okumanızı rica ediyorum.http://www.sikayetvar.com/?sno=48071&cmd=1 linkini tıklarsanız ilgili yazıya ulaşabilirsiniz.

    Bu maili tüm tanıdıklarınıza göndermenizi istiyorum, bu ülkedeki her insan bizim bir parçamız değil mi?

    Saygılarımla
    Hasan YILDIRIM
    0 535 242 21 82
    www.mpx.gen.tr/turkcell

    “Turkcell de bulduğu sistem açığı sayesinde istediği hattı kontrol etme imkanı varken bunu Turkcell ile paylaşıp mahkemelik olan kişi”

    NOT: ADSL ile ilgili böyle bir şey olmaz derdim ama yaptığım araştırmalar ve bana gelen mail bu olayların doğru olduğunu göstermektedir. Ayrıca Türk Telekom da görüştüğüm arkadaşımda olayın doğruluğunu teyit etti.

    http://www.mpx.gen.tr/turkcell/s9ifade.JPG burayı tıkladığınızda böyle bir şey olmaz diyeceksiniz ama ne yazık ki oluyor:)








    TURKCELL 100 Kontor 5 Milyon TL Mahkeme 13 EYLÜL

    TURKCELL Kullanıyorsanız Mutlaka Okuyunuz. Bunu Tüm Tanıdıklarınıza İletiniz.


    Merhaba, Turkcell de bazı yerlerde illegal olarak 100 kontorün 5 Milyon TL’ye satılmış olduğunu duymuş olabilirsiniz. Peki bu suçu işleyenlerin bu kontorleri nereden aldığını biliyor musunuz? Bu kontorleri Turkcell Kullanıcılarının hatlarından almaktadırlar. Evet başkası gidip 5 milyon verip hattına yüz kontor yüklettiğinde senin benim hattımdan gitmektedir kontorler. Nasıl mı? Turkcell’de Online İşlem Merkezi diye bir servis vardır. Turkcell internet üzerinden işlem yapmanız için size süper şifre verir. Sizde süper şifreniz aracılığı ilewww.turkcell.com.tr adresinden Online İşlem Merkezine girerek hattınızla ilgili işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Başka bir hatta kontor transferi, hattınızı başka bir hatta yönlendirme, başka bir hatta mesaj çekme daha bir çok işlemi buradan yapabilirsiniz. Süper Şifrenizi öğrenmek için mesaj bölümüne “SIFRE” yazıp 2222’ye gönder.

    Turkcell’in internet Online İşlem Merkezini kullanıyorsanız, bu işlemlerinizi güvenli internet erişimi olan yerlerden sağlayınız. Çünkü bazı internet kafelerden ... bu işlemi yaptığınızda telefon numaranız ile birlikte şifreniz olmadık kişilerin eline geçmektedir. Kullanılan programlar aracılığı ile ve Internet Explorer deki seçenek sayesinde telefon numaranız ile birlikte şifrenizi bilgisayara kayıt edilmektedir. Bundan sonra telefon numaranız ile birlikte şifreniz başkasının eline geçmiş oluyor. Bundan sonra hattınızı istediği gibi kontrol edebilir, hattınızı yönlendirme, kontor alma, kişisel bilgilerinize ulaşma gibi daha bir çok bilgiye ulaşabilir.


    Eğer başka yerde, Turkcell’in Online İşlem Merkezini kullanmak zorunda kalırsanız, önerim işleminizi bitirdiğinizde cep telefonunuzun mesaj bölümüne girerek “SIFRE” yazıp 2222 göndererek eski şifrenizi iptal ederek kendinize yeni şifre atayabilirsiniz. Eski şifreniz geçersiz olduğu için başkası eski şifrenizle işlem yapamayacaktır ve eskiye oranla hattınız daha güvende olacaktır. Internet Explorer’in kullanıcı adı ve şifre girildiğinde otomatik tamamlamanın etkin olduğunu düşünüyorsanız. Bir başka yöntem olarak kullanıcı adını doğru girip rast gele şifre girebilirsiniz. Böylece Internet Explorer hatalı şifreyi kayıt ettiği için sizin için bir sıkıntı olmayabilir. Tabii güvenmediğiniz yerde maillerinize baktıktan sonra mailinizden çıkın ve mailinizin de şifresini yanlış girin ki mail adresinizin şifresini Internet Explorer tutarsa hatalı tutsun ki kullanıcı adınızı yazdığınızda şifreyi hatalı tamamlayarak bir başkasının mailinize girmesini engellemiş olabilirsiniz.

    Diyelim ki hattınızı birisi kontrolüne geçirdi ne mi yapabilirsiniz? Hiçbir şey yapamazsınız. Çünkü TURKCELL’in ilgili sözleşmesinde, TURKCELL sistemlerinin güvenli olduğunu belirtmektedir ve hatayı sizde bulmaktadır. Ayrıca yine sözleşme gereği 3. şahısları bulmak zorunda değiliz denilmektedir. Bu yüzden zor durumda kalmanızı istemiyorum.

    Bu konuyu araştırma nedenim bir çok insanın mağdur olması ve TURKCELL’in buna karşı önerdiğim projemi kabul etmemesi ve gerekli proje hazırlamaması.

    Hatırlayacağınız gibi TURKCELL’de bir sistem açığı sayesinde istediğim TURKCELL hattını kontrolüme geçirme imkanı varken bunu halkın zor durumda kalmaması için TURKCELL ile paylaşma sonucundaki 5 Temmuzdaki mahkememin 13 Eylül’e ertelendiğini bildirmek isterim. TURKCELL’in benim iyi niyetimi kötüye kullanmasından dolayı yardımlarını esirgemeyen emeğe değer veren iyiliğin değerinin bilinmesini isteyen o nice insanlara teşekkür ediyorum. Yaşları ne olursa olsun ellerini öpmek ve içten bir sohbet için çaylarını içmek isterdim.

    TURKCELL Yetkilisin verdiği ifadenin özeti:
    Ben Hasan YILDIRIM’ı tanırım. Hasan YILDIRIM bana geldi dedi ki: abi Turkcell’in internet üzerinde ki sistemde bir açık var dedi. Ben inanmadım bunun üzerine telefon numaramı (0 532 287 30 30) kendisine verdim. Oda bilgisayardan bana mesaj çekti tüm bilgilerimi bana gönderdi ben şaşırdım. Sonra ben bölge müdürlerini aradım. Bölge müdürleri de inanmadı onların hatlarına da el koyunca onlarda şaşırdı. Sonra Turkcell Avukatlarını gönderdi.

    Bu ifadenin devamını okumak içinhttp://www.mpx.gen.tr/turkcell/s9ifade.JPG linkini tıklayabilirsiniz.

    Eğer Turkcell ile ilgili mahkeme evraklarına ulaşmak istiyorsanızwww.mpx.gen.tr/turkcell linkini tıklayabilirsiniz.


    Tarafıma En Çok Sorulan Sorular:

    Turkcell Yetkililerinin kendi istekleri ile cep telefonlarına el koyduğunuzda, onların bir hatasından mı yararlandınız?
    - Hayır. Bazı Turkcell Yetkililerinin cep telefon numarasına olayı ispatlamak açısından kendi istekleri ile el koyduğumda onların hatasından değil sistemin hatasından kaynaklanıyor. Onların hatasından yararlanmak için, onların hangi bilgisayarı kullandığını bilmem gerekiyor üstelik Amasya Turkcell Yetkilisi dışındaki hatlarına el koyduğum Turkcell Yetkililerinin hatlarına el koymadan önce onlar beni, ben onları tanımam ve bu insanların hatlarına el koyduğumda bunlar farklı bir ildeydi. Üstelik Turkcell Bölge Müdürlerinin telefon numarasını bana Amasya Turkcell Yetkilisi verdi. Bu açıklamayı yapma nedenim Turkcell bir yazısında 3. şahısların kullanıcı hatalarından kaynaklanarak hatlarına el koyulduğunu söylüyor ama benim Turkcell Bölge Temsilcilerinin hatlarına el koymam, kullanıcı hatasından değil, sistem hatasından kaynaklanmaktadır. Eğer ki kullanıcı hatasından kaynaklansa; Turkcell Bölge Temsilcileri de mi hataya düşüyor. Eğer onlarda hataya düşüyorsa Turkcell nasıl bir sistem yaptı acaba?

    Peki Turkcell deki sistem açıklarından çıkar sağlasaydın seni o zaman mahkemeye verirler miydi?
    -O zaman beni mahkemeye vermezlerdi. Beni ne diye mahkemeye verecekti. Sistemdeki açıktan çıkar sağlıyor diye mi? Bu nedenle mahkemeye verse açık meydana çıkacağı için mahkemeye vermeyi bırak anlaşmak için tüm şartlarımı kabul ederdi. Açığı kabul ettiğinde kaç kişi bunları mahkemeye verecekti acaba? Beni bu yüzden mahkemeye verirken kendilerini tehdit ettiğimi söyleyerek mahkemeye veriyorlar. Evet haklılar bilgim ve projeme para istemek tehdit:) Böylece olay başka tarafa çekilmek isteniyor.

    Turkcell’in 5 Temmuzdaki mahkemeye gönderdikleri belgelerde bir sorun var mı?
    -http://www.mpx.gen.tr/turkcell/numaraayrintisi.JPG linkini tıklarsanız Hazır Kart ile arama yaptığınızda, sizi arayan ve aradığınız numaraların, mesajların, hangi baz istasyonunu kullandığını ve telefonuzun imei (cihaz seri nosunu) numarasını kayıt ettiğini göreceksiniz. Bu belgedeki ilginçlik ise 6 Ekim 2004 tarihinde bana mesaj çektiği görünen TURKCELL Yetkilisi kim ve bana ne diye mesaj çekti acaba?

    -http://www.mpx.gen.tr/turkcell/fatura.JPG linkini tıklamanız halinde Amasya Uzunerlerden, telefon almadığım halde bana telefon satmışlar gibi göstermişler, çünkü ben kendilerinden telefon almadım. Çünkü ben Telefonu başka yerden aldım. Kendilerinden yalnızca hazır kart aldım. Bu telefonun imei numarası ile bir suç unsuru oluşsa acaba ne olur?

    -http://www.mpx.gen.tr/turkcell/abonelikbelgesi.JPG bu linki tıklamanız halinde ise Turkcell Abonelik Belgeme ulaşacaksınız. Bu belgeye imzayı atan kim, bir başka sorun ise Uzunerlerden telefon almadığım halde bu telefonun imei numarasını neden benim Abonelik Belgeme yazdılar. Benim imzaladığım abonelik belgem nerede? Yaptığım araştırma neticesinde bir operatörden hat aldığınızda ilgili yere imei numarası girmek gerekiyormuş. Bazıları buraya rast gele imei numaraları giriyormuş. Peki bir abonenin belgesine kendisine ait olmayan bir imei numarası ile ilgili suç unsuru oluşsa acaba ne olur?

    Amasya Uzunerler’in asılsız belgeler düzenlemesi nedeni ile hukuksal işlemlere başladınız mı?
    -Avukatım en kısa sürede hukuksal işlemlere başlayacaktır. Turkcell beni mahkemeye vermekle şimdi kendi bayisi Uzunerler ile de zor durumda kalacaktır. Turkcell daha kimler ile zor durumda kalacak bakalım.


    Peki bu Turkcell olayı neden büyüdü?
    - Eğer 5 Ekim 2004 tarihinde açığın farkına vardığımda bana verdikleri iş teklifinde dursaydılar hiç buraya gelmezdi açığı kapattık neye gerek var dediler verdiğimiz sözde durmayı ve şimdide bana yaptıkları haksızlığın cezasını çekiyorlar.

    Turkcell seni neden mahkeme verdi?
    -Turkcell’in beni mahkeme vermedeki amacı beni yıldırmak ve ayaklarına gidip şartlarını kabül etmemi sağlamaktı. Ama ters tepki yaptı ve beni keriz yerine koydukları için sonuna kadar mücadele için yemin ettim. Çünkü ben Atalarımın yolundan gidiyorum haklı olduğum bir konuda sonuna kadar mücadelemi yaparım ne pahasına olursa olsun. Ben haklı mücadelemle örnek bir insan olmak istiyorum.

    Avukatın kim? Ne kadar ücret verdin?
    -Avukatım Amasya Barosu Avukatlarından Metin Kara (Tel:0 533 257 27 89). Mahkemeye ücretsiz giriyor.

    Basından, tüketici, bilişim derneklerinden destek var mı?
    -Ne yazık ki hiçbirisinden destek yok. Özellikle bana söz veren basın mensuplarının hepsi kaçtı. Yorumu sizlere bırakıyorum. Bu yüzden bir konuda hakkınızı arayacaksanız. Tek başınıza mücadelenizi vermeye hazırlıklı olun. Bir insan bir şeyi yaşamayınca bilmez derler yaşadım ve anladım.


    TURKCELL de yalnızca bir sistem açığı için mi 300 milyar istediniz?
    -Hayır gündeme getirmediğim bir çok açık ve GSM şirketleri için hazırlamış olduğum projeler ve bilgilerim için.

    TURKCELL görüşmelerinde seni en çok üzen olay neydi?
    -Ankara Bölge Temsilcisinin, bir arkadaşımın Amasya gezmek istiyor diye karşıma kurum avukatlarından birisini getirerek beni enayi yerine koyması ve Amasya’yı gezdirelim dediğimde acele işlerimiz var dediler. Yorumu siz yapın.

    -Karadeniz Bölge Yetkilisinin, İstanbul insan kaynakları yetkilisi dediği kişinin TURKCELL’in en iyi bilgisayarcısını karşıma çıkararak ağzımdan bilgi almaya çalışması. Çünkü bunlar benim kendi çabamla özel istihbarat eğitimimde kendimi yetiştirmiş olduğumu hesaplamadılar.

    TURKCELL den 300 milyarı alsaydınız? Ne yapacaktınız?
    - Paranın hepsini kendim için değil, paranın kendi payımdan fazlasını ihtiyacı olan insanlarla paylaşmaktı. Her zaman derim eğer elime para geçtiğinde ben değişeceksem Allah’ım o parayı bana nasip etme.

    TURKCELL mahkeme dosyasını neden parayla satmak istediniz?
    -Bu bir taktiktir. Eğer dosyayı her isteyene göndersem kimse bu olaya ilgi göstermezdi. Dosyayı parayla satmamdan dolayı bu konu insanın kafasına yer ediyor ve insanda arkadaşına insan mahkeme dosyasını bile parayla satıyor diyerek olayın gündemde kalmasını sağlayarak bir çok insanın destek vermesine neden oluyor. Tabii mahkeme dosyamı incelemek isteyen olursa, internet ortamından gönderiyorum. Hiçbir kimseye mahkeme dosyamı satmadım. Dediğim gibi bu bir taktikti. Mahkeme dosyasının özetinewww.mpx.gen.tr/turkcell adresinden ulaşabilirsiniz.


    TURKCELL mahkeme dosyasını yurt dışından isteyen oldu mu?
    - Adını vermek istemediğim bir Avukat istedi. Dosya ücretini bile yatırmak istedi ama ben kabul etmeden internet üzerinden kendisine gönderdim.

    ......... Millet Vekilinin danışmanının aradığı doğru mu?
    -Evet. 17 Mayıstaki mahkemeden önce ..... Millet Vekilinin, danışmanı beni aradı ve Ankara’ya davet etti. Çünkü TURKCELL beni mahkemeye vermekle benim reklamımı yaptılar. Mahkemeyi çekmek istediler ama avukatım kabul etmedi. Danışman Ankara’ya gelirsen sana sözleşmeli iş ayarlarım dedi. Bana yardım etmesinin nedeni düşünürken Turkcell’de görüştüklerin benim arkadaşlarım onlara mahkeme vermişiniz Hasan YILDIRIM’ı dedinde Turkcell’dekiler versek bile sorun değil. Danışman bana ne kadar uğraşsan hakkını arasan basın sana yardım etmez, istediğin miktarı kimse vermez diyerek Turkcell deki arkadaşlarını savunması normaldi. Haksız olsaydım danışman beni gece saat 02.30 da acaba neden arar ve bana neden sözleşmeli iş ayarlayım derdi. Ben halkın çıkarları için çalışanların ayağına giderim.

    30 Kasım 2004, 13-14 Mayıs 2005 tarihlerinde şaka sms ile ilgili haberler neden çıktı?
    -30 Kasım 2004 Turkcell yetkilileri ile görüşüp anlaşmaya varamadığım tarih. 13-14 mayıs ise Turkcell ile ilk mahkememden önceki tarih. Turkcell ile ilgili sistem açıkları yayılmaya başlayınca Turkcell tarafından yapılan haber. Gündemi değiştirmek için. Özellikle 13-14 mayısta böyle bir haber bekliyordum. Çünkü TURKCELL’in beni haksız yere mahkemeye verdiğinden dolayı konuyu basınla paylaştığım için.

    Akşam Gazetesi ile ilgili 535 li Turkcell hatlara mesajı çekilmiş, sence neden çekmişlerdir?
    -Öncelikle akşam gazetesi Türkiye de hangi operatör tarafından desteklenmektir. Akşam gazetesi ile ilgili çekilen mesajda akşam gazetesine hakaret mi vardı. Peki bu mesaj olayı neden son zamanlarda arttı. Hiçbir şey tesadüf değildir ki!

    Peki seni kötüleyenlere bir sözün var mı?
    - Halkımı uyardığım için beni kötüleyenler olmaktadırlar. Bıraksınlar beni kötülesinler ki halk beni daha iyi anlayarak destekleri her geçen gün daha iyi artsın. Bu arada gerçekleri görüp de bana desteklerini esirgemeyen o halka teşekkür ediyorum. Ben her zaman haklının yanında olan o insanların yaşı ne olursa olsun ellerini öpmek isterim. Gerçekleri herkes göremez, gerçekleri görmek insanlara değişik bir tat verir:) dimi ama:)


    Turkcell’ dekilerin hakkında hangi düşünceleri ilgincine gitti?
    -Bu insanın arkasında kim var? AVEA mı TELSİM mi acaba? Evet benim arkamda birisi var. Buda beni Yaratan. Başka kim olabilir ki:)

    Peki destek dışında tepki de geldi mi?
    -Eğer bir yolda ilerlemek isterseniz tepkilerde gelecektir. Kolay kazanılan zaferlerin bir değeri yoktur. En iyi zaferler en zor koşullarda kazanılandır.


    Turkcell senin sorularına ilginç cevaplar verdiği doğru mu?
    -Turkcell’e ne zaman bir soru sorsam veya karşılıksız bir öneri iletsem. Olay yargıya intikal etmiştir diyerek cevap veriyorlar. Birisinde mail adresimi engellediler ama neyseki sonra engeli geri kaldırdılar. Bunların hepsi belgelenmiştir.

    Birisinin sizi istanbul’a davet ettiğini söylüyorlar peki neden gitmediniz?
    -Evet İstanbul’a davet etti masraflarımı bile karşılıyordu. Bu kişi bana İstanbul’a gel Turkcell kontoru satalım dedi. Amacım kontor satmak olsaydı kendim satardım. Bunu söyleyen kişi Turkcell’in iş ortaklarından bir kimse. Buradaki amaç bana kurulacak bir tuzaktı. Suç işletip böylece benden kolayca kurtulmanın yollarını bulmaktı. Ama yine tutmadı. Çünkü her zaman içimden geldiği gibi dua ederim. İnşallah hayırlısı olur ne diyelim.

    TURKCELL Yetkililerinin isteği üzerine hatlarına el koyduğunda cep telefonlarından, avukatına mesaj çektiğin söyleniyor doğru mu?
    -Turkcell Yetkililerinin hatlarından avukatıma mesaj çektim evet bu doğru. Mesajlar cep telefonunda bekletiliyor. Avukatıma mesaj çekme nedenim ise olayın doğru olduğunu kanıtlamak için bir delil bırakmaktı.

    Peki cep telefonun dinlenmesine rağmen neden hala TURKCELL hat kullanıyorsun?
    -Turkcell hat kullanmamın nedeni. Haklı olduğum mücadelemde Turkcell’in benim devamlı bir şeyler yapmak istediğimi bilmeleri için. Çünkü bu onları tedirgin ediyor bana gelen destek telefonları hiç hoşlarına gitmiyor.

    Peki TURKCELL seni ortadan kaldırırsa korkmuyor musun?
    -Her insan bir şey için yaşar. Kimi ise haklı mücadelesinde her şeyi göz önüne alır. Onursuz yaşayarak insanların hakkımda olumsuz düşüneceğine, hiç yaşamayarak insanların beni hatırlayarak bir dua etmeleri beni memnun eder:) Bana içten insanlar gerekli.

    Peki şuanda yalnızca Turkcell de mi açıklar buldunuz?
    -Hayır bir çok sistemde açıklarla karşılaşıyorum. Bunların farkına varınca yetkili birimlere iletiyorum. Turkcell ile aramdaki olay bir gurur mücadelesine döndü. Bir çok insanın ADSL ile ilgili olmaz dediği şeyi ispat ettim ve bana sonunda herkes hak verdi.

    Arkadaşlarının hangisi senin şuandaki durumundan, neden etkilendi?
    -En yakın arkadaşımın etkilenmesinin nedeni, sen çok sakin birisiydin Turkcell ne hale getirdi de bu kadar üzerlerine gidiyorsun derdi. Çok sabırlı ve sakin bir kişiliğim olduğunu bildiği için.

    Kazı konuş kartları ile ilgili bir uyarın var mı?
    - Eğer ki aldığınız kontor kartının şifresinin başka bir yerde kullanılmış olduğunu düşünüyorsanız. Kontor kartınızın şifre bölümünü kazımadan, kartınızda ki seri numara bölümünü Müşteri Hizmetlerine bildirirseniz, kartınızın daha önce yüklenip, yüklenmediğini öğrenebilirsiniz. Çünkü bir başkası deneme yanılma yoluyla aldığınız kartın şifresini kullanıyorsa yapacağınız bir şey olmayabilir. Bu yüzden aldığınız kontor kartını ya aldığınız yerde yükleyin yada yüklemeden önce Müşteri Hizmetlerine seri numarasını bildirin ki şifresinin daha önce yüklenip yüklenmediğini öğrenin. Mağdur olmanızı istemiyorum.


    Peki TURKCELL ile arandaki olayı kitap haline getirmek isteyen var mı?
    -Şuanda bir yayın kuruluşu kitap haline getirmeyi düşünüyor. Bunun nedeni ise ülkemizde bilişimle mahkemeleri ile ilgili pek kaynak kitap olmadığından. Nedense içimden gelen hisse göre bilişim suçları Türkiye de artacak.

    GSM şirketleri dışında farklı sektörlerle ilgili fikirlerin var mı?
    -GSM şirketleri dışında, banka, gıda şirketleri için tescilli fikirlerim bulunmaktadır.

    Peki mahkeme berat verirse, tazminat miktarını düşündünüz mü?
    - Allah’ın izni ile mahkeme berat verirse, bu konuyu Amasya dışındaki bir çok avukat ile de görüşmelerim devam etmektedir. Tazminat miktarı olarak benimle alay ettikleri için ya 1 milyon TL, yada 1 Trilyon TL. lik açılacaktır. Kararı görüştüğüm avukatlarım verecektir ve mahkeme de Ankara veya İstanbul ilinde açılması planlanmaktadır. Tabii zaman ne getirir bilinmez. Şuanda beklemek gerekir di mi? :)

    Ülkemizdeki seni en çok tedirgin eden olay nedir?
    -Ülkemizdeki özelleştirmelerin artması. Aslında ben özelleştirmeyi desteklemezdim ama şimdi hak veriyorum. Çünkü birileri görevlerini yapmıyor. Böylece kurumda zarar ediyor. Görevlerini yapan birilerine bir şey demiyorum, ben görevini yapan insanların hizmetçisiyim. Amasya da bildiğim iki kurum müdürü, mesai saatlerinde kendi iş yerlerinde olmasına rağmen kendi özel iş yerlerinde durum böyle olunca özelleşmesi normal diyorum. Bana göre zam isteyenler görevlerini yapmayanlardır. Bunlara ne kadar ücret verseniz az gelir. Hak edilmeyen bir ücret insana her zaman acı verir. Bu yüzden bize çalışan insan gerekli.

    Peki ülkemizin yerli mallarını kullanmayanlara ne dersiniz?
    -Eğer bu ülke benim ülkem ise ben Türk mallarını kullanıyorum. Çünkü başka Türkiye yok. Coka coka yerine kola turka kullanırım. Neymiş efendim onun yerinin tadını tutmaz derler. Peki efendim ülkemiz acaba başkalarının eline geçtiğinde şuanda ki rahatlığı bulacak mısın. Evet bizim Türk şirketleri neden zarar ediyor, Eğer başka bir ülkenin bize özgürlük getireceğini inanıyorsanız bir şey demem ama unutmayalım ki esir olmak istersem bile kendi halkıma esir olmak isterim. Irak olayını görüyorsunuz Amerika özgürlük getirdi. Kendi halkın her zaman daha iyi bakar.


    TURKCELL ile ilgili şikayetçi köşelerine yazdığınız yazıya örnek verir misiniz?

    - Avans Kontor ile ilgiliwww.sikayetim.com daki yazıya ulaşmak içinhttp://www.sikayetim.com/complaintsolvedinfo.php?PID=964 linkini tıklayınız.

    - Öneride bulunuyorum, Turkcell olay yargıya intikal etmiştir yazısına ulaşmak içinhttp://www.sikayetim.com/complaintsolvedinfo.php?PID=850 linkini tıklayınız.

    - Turkcell’e böyle bir teknoloji var mı? Diye soruyorum verdikleri cevap ne acaba yazısına ulaşmak içinhttp://www.sikayetim.com/complaintsolvedinfo.php?PID=778 linkini tıklayınız.

    - Turkcell ile mahkememe inanmayanlarwww.sikayetim.com sitesindeki Turkcell ile Mahkemem yazısını okumak içinhttp://www.sikayetim.com/complaintsolvedinfo.php?PID=562 linkine tıklamalarını rica ediyorum.

    -www.sikayetvar.com sitesinde yayınlanan Turkcell adının kullandığının farkında mı? Yazısına ulaşmak içinhttp://www.sikayetvar.com/index.php?sno=45474&cmd=1 linkini tıklamanızı rica ediyorum. Turkcell’in verdiği cevabı okuduğunuzda olayın yargıya intikal ettiği söylenmektedir. Turkcell ilgili siteyi değil beni mahkemeye verdiğini unutmayın. Yorumu siz yapın.

    - Yine Turkcell ile alakalı olan Kanal D Maillerime cevap vermiyor yazısına ulaşmak içinhttp://www.sikayetvar.com/index.php?sno=47031&cmd=1 linkini tıklayınız.


    ADSL Bağlantısı ile ilgiliwww.turk.intenternet.com sitesine gönderdiğim habere ulaşmak içinhttp://www.turk.internet.com/haber/yazigoster.php3?yaziid=13053 linkini tıklamanızı rica ediyorum. Eğer konuyla ilgiliwww.sikayetvar.com sitesine yazdığım yazıya ulaşmak istersenizhttp://www.sikayetvar.com/index.php?sno=48071&cmd=1 linkini tıklayınız. Turk Telekom’un verdiği cevap kaçamak bir cevaptır. Son satırdaki yazılarında da hataları anlaşılıyor:

    Sonuç itibariyle bir kullanıcı adı ve şifresinin başka biri tarafından kullanılmasından doğan sorunlar(fatura sorunları, kötü niyetli mailler ve hacker atakları vb.) ve çıkan karışıklıklarda kötü amaçlı kişinin tesbiti herzaman mümkündür. Ancak müşterilerimizin sahip oldukları şifrelerini tahmin edilmesi zor şifrelerle değiştirmeleri faydalı olacak ve bu sorunları asgari düzeye indirecektir.

    Saygılarımızla

    TÜRK TELEKOMÜNİKASYON A.Ş.
    www.sikayetvar.com sitesine bir kullanıcının bahsettiğim ADSL sorunu ile ilgili yazısına ulaşmak içinhttp://www.sikayetvar.com/index.php?sno=51989&cmd=1 tıklayınız ki haklı mıyım siz karar verin.


    Tarafınıza verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür dilerim. Bu yazıyı tüm tanıdıklarınıza ileterek hem bana, hem de benim gibi mağdur olan insanlara destek vermiş olursunuz.

    Saygılarımla

    Hasan YILDIRIM Tel: 0 535 242 21 82 hasanyildirimhasan@yahoo.com

    “Turkcell de bulduğu sistem açığı sayesinde istediği hattı kontrol etme imkanı varken bunu Turkcell ile paylaşıp mahkemelik olan kişi”

    http://www.mpx.gen.tr/turkcell/s9ifade.JPG Linkini sakın tıklamayınız TURKCELL Yetkilisinin verdiği ifade sizi hayrete düşürecektir. Böyle bir şey olmaz dersiniz ama olur.




    kardeş yazma daa fazla biliyoruz...

    1 tane yeter




  • quote:

    Orjinalden alıntı: altinok

    Savcılığı verseniz bile ve sağcılık olaya hemen olaya el atsa bile;
    1- Operatörler en fazla 3 ay geriye dönerler,
    2- Gizli numara hakkında idari işlem yaparlar,
    3- Bu dediklerim de hemen 3 günde olacak şeyler değil. Yani uğraşıyorsunuz epey bir süre.
    ____________________
    ZAFER ALTINOK
    SMMM, KONYA





    Zafer Bey, operatörler 3 aydan daha fazlada geri gidebiliyorlar. Araştırma yaparsan haklı olduğumu düşünebilirsin. Saygıyla
  • ben ne yazdı arkadaş neler yazmış ama olsun içini dökmüş sonuçta bilgi paylaşılarak büyür yinede sağolasın...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.