Şimdi Ara

Gökçeada 5. Komando Alayı- Askerliğini Yapanlar - Yeni askere gelecekler.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
56.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gökçeada 5. Komando Alayına düşenler buraya. Tavsiyeler için burada paylaşımda bulunalım.



  • boşuna bilgi arama oraya nerdeyse kimse düşmemiş. faceden buldum ordada bilgi yoktu. sanki sadece biz düştük. neyse vatan saolsun:). benim tek merak ettiğim sabah kahvaltısı derdi. pooğaça simitten başka şeyler yemem askerde ne yapıcam bilmiyorum. işşallah orda kantinde vardır bunlar.
  • Ben orda askerim şu anda. en büyük sıkıntın sıcaklar ve nem olacak. Onun dışında buraya gelirken yanına askeri malzeme olarak hiçbirşey almana gerek yok. Sadece sivil eşyalarınla gelmen yeterli. Çünkü ada olduğu için mahrumiyet bölgesi Çarşı izinlerinde giymen için birkaç sivil eşyanı ve ayakkabını yanına al. Onun dışında askeri kantin de asker malzemelerini bulunduğun yerden çok daha ucuza temin edersin. Erlerin kullandığı pastanesi mevcut, internet cafesi var. Alayda alacağın göreve görede rahat bir askerlik geçirirsin..
  • kamilweb çok saol verdiğin bilgi için. 331.dönemmisin yoksa uzun dönemmi? acemiliğim zor geçecek ama oda allahın emri zaten:) inşallah usta birliğinde rahat bir görev alırım. tek derdim yemek sorunu. öyle sıkıntı ettiğim bir konuda yok.
  • birde bankamatik varmı askeriyenin içinde? hangi bankamatik var? bu bilgi çok önemli inşallah gün içinde girersin nete.
  • 331. kısa dönemim. Yemekler konusunda biraz sıkıntı çekebilirsin. Birçok askeriyede özel firmalar yemek yaparken burda askerler yapıyor, doğal olarak da yemekler özentisiz ve çeşitsiz oluyor. Askeriyenin nizamiyesinde İşbankası bankamatiği var eğer hesap açtırmadıysan iş bankasından hesap açtır kendine. Artık tüm bankaların atm leri birleştiği için diğer kartlarıda kullanabilirsin. Acemi birliğin ve Usta birliğin gene alay içinde olacak. 30-35 gün eğitimden sonra usta birliğine bölüklere ayrılacaksın. Bölüklerdede mesleğine göre görev alacaksın. Yapacağın işe göre rahat olur veya tam tersi yardırırsın..
  • yemek konusunda moralim bozuldu. demek sabah akşam kantinden tost filan yiyecem. saol verdiğin bilgiler için. sanada hayırlı tezkereler.
  • Hemen canını sıkma, biz kış döneminde olduğumuz için bakliyat ağırlıklı yemekler fazla yapılıyordu. Yaz döneminde yemekler düzelir diye tahmin ediyorum. Bu arada mesleğin ne ?
  • işletme mezunuyum mesleğimde ticaretle uğraşıyorum. mutfak eşyaları toptan satışı. orda hangi mesleklere ihtiyaç duyuyorlar. orda hangi görevdesin şuan. hangi görevi verirlerse rahat ederim. cevapların için çok saol merak ettiklerimin hepsini cevapladın orayla ilgili.
  • Kimi bölüklerde yazıcılar çok rahatken başka bir bölükde en kötü iş yazıcı olmak. Alayda şu anda en ideali nabız yokluyarak düştüğün bölüğe göre görev almak.
  • saolasın kamilweb. artık gelip göürcez. senin biletinde benim:) allah hepimiz için hayırlısını versin.
  • kamilweb son bir soruda sorayımda benim arkadaş ankarada yaptı orda dışarıdan yemek söyleyip tel örgülerden alıyormuş bizdede böyel bir imkan olacakmı yoksa komik bir durummu olur:)
  • ben de geliyorum izmirden arkadaşlar yarın ordayım
  • ben 327. dönem olarak orada yaptım,1 ay acemilikten sonra bozcaada ya gönderdiler.dua edinde bozcaada ya göndersinler.yatarak askerlik bitirirsiniz...
  • ben 323.kd olarak 5.komando alayında askerliğimi yaptım elimden geldiğince sizi bilgilendiriym
    önce alayın güzel yönlerinden bahsediym alayda internet kafe manav 2kantin playstation kafe sinema masa tenisi air hokey bulunmakta bu imkanlardan cüzi bi ücret karşılığında faydalanabiliyorsunuz.. kantinde bi askerin ihtiyaç duyduğu hemen hemen herşey mevcut yanınıza siz yinede ihtiyaç duyabileceğiniz a dan z ye ne varsa alın en kötü ihtimal orda verdikleri üstünüze uyarsa sivil eşya deposuna kitler dönüşte hamallığını yapmış olursunuz..
    haritadan ökçeada çıktı ohh deniz kenarında askerlik yapıcam diye başta düşünsenizde alaya gittiğinizde bu fikirler tamamen değişecektir.. deniz kenarıda olsa komando alayı komando alayıdır kısa dönemler yaklaşık 1 ay acemi eğitimi görür bu eğitimdede genelde yemin törenine hazırlanırlar. eğitimler çok zor değildir kısa dönemlerin yaş ortalaması genelde 26-27 olduğundan bunlar yaşlı elimizde kalırlar diye çokda zorlamazlar :) ilk 1 ay kısa dönemler birlikte kalır uzun dönem askerlerin koğuşlarına dağıtılmazlar kısa dönem olmak alayda ayrıcalık demektir.. 1700 civarı askerin bulunduğu yerde tek küfredilmeyen dayak atılmayan asker olma özelliğini taşırlar..
    eğitimler dediğim gibi ilk 20 gün çokda zor değildir yemiin töreni yaklaştıkça eğitimler artar komando alayayının özelliğinden dolayı diğer alaylar tören de yürür bizler ise koşarız :D 100 kişiyi aynı anda koşturmak haliyle zor olduğundan son 10 gün stadın etrafında deli gibi koşarsınız..
    eğitimlerin dışında iki intikal yapılır birinci intikal alayın arkasında bulunan yıldıztepedir yaklaşık 2 saatlik bi tırmanıştan sonra tepeye tırmanılır komando andı okunur ve geri dönülür.
    ikinci intikal ise daha zordur bu intikalde içmeyecek bile olsanız mataralar ağırlık yapsın diye doldurulur sırta 30 kg lık çantalar verilir ve gece 25 km tepe tırmanışı yapılır.. 100 kg üzerinde olmama rağmen intikali nası bitirdim hala şaşarım :)
    önce askerliğe alışmaya çalışın yapamayacapınız hiç bişe yok şikayet etmeyin ne kadar şikayet eder mutsuz olursanız o kadar negatif olaylar sizi bulur askerde tadını çıkarmaya bakın uzun dönem askerlerin yaptıklarını görüp teselli olun.. gelelim acemilik sonrasına
    yemin töreninden sonra ailesi gelenler 2 günlük izne ayrılır ve alaya geri dönerler....şansınıza göre askerlik o 2 günden sonra ya başlar ya biter

    100 kişiden
    10 kişi eğitim çavuşu olarak kalır bunlar kısa dönemlerin en şanssızlarıdır uzun dönem askerlerle aynı şekilde askerlik yapar bütün eğitimleri tamamlar çavuş olduğundan dolayı sorumlulukları yüklenir anlayacağınız askerliği tam anlamıyla yaparlar.genelde kaslı atletik gençler seçilir :)

    8 kişi askeri gazinoya gider kasiyer muhasebeci yazıcı mutfak çavuşu kaleköy çavuşu müzisyen v.b görevler alır kamuflaj nedir unutur askeriyenin komutanlar için hazırladığı güzel yemekleri yer siyah pantolon beyaz gömlekle müzik dinleyerek askerliğini tamamlar. gazinonun zorlukları elbette vardır ama diğer arkadaşlarına oranla şanslı gruptandırlar...

    4 kişi bozcadaya giderler bunlar ordaki karakolda görev yapan 100 kişi içindeki en şanslı kişilerdir rahat temiz bi askerlik yaparlar

    30-40 kişi öğretmen olurlar bunlarda oks ve öss olarak iki gruba ayrılırlar bu arkadaşlarda sabah içtimasına katılır daha sonra sivilleri çeker servise biner çarşıdaki askeri dersaneye giderler.. akşama kadar ders verir 8-9 gibi alaya geri dönerler zorlukları elbette vardır oks grubu bizim zamanımızda öğlene kadar koşar ordan ders vermeye giderlerdi.. ne kadar zor olsada sivillerle çarşıya gitmek 5-10 saat askerliği kafandan silmek asker için güzel bişeydir..

    kalan kısa dönemlerde alayda
    makina mühendisi kazan dairesinde
    elektrik mühendisi elektrik işleriyle
    peyzajcı bahçe çiçekle
    ilahiyat mezunu petrol pompasına (çalmaz diye) :D
    kimin elinden ne iş geliyosa o işlerle ilgili birimlere aktarılarak askerliklerini tamamlarlar..
    1700 asker içinden üniversite mezunu 100 kişi olunca genelde taburlar sizleri kapmak için çaba sarfederler..
    uzun dönemlerle ilişkiye gelince başlarda kimisi size yardımcı olur kimisi askerliğinizi zorlaştırır..ne çok samimi ne çok uzak olun askeriyede herkez birbirine muhtaçtır ne onları aşağılayın nede kendinizi ezdirin. alayın her bölüğünde 1 devreniz olduğundan işlerinizi yaptırmanız zor değildir.
    komutanlara gelince kısa dönemlere dayak sözkonusu değildir (çok büyük bi suöunuz yoksa tabi) hangi bölüğe düşerseniz düşün komutanınız iyiyse askerliğiniz iyi geçer yoksa çekilmez bi hal alır
    izin günleri c.tesi pazardır bunda gökçeadaya inilir güzel bi kahvaltı yapılır ardından biraz gezilir internet kafe ihtiyaçlar telefon derken güzel gün çabuk biter zaten :D gezilip görülecek yeri çoktur güzel şirin bi yerdir sıkıcımıdır bence değildir yaz vakti askerlik yaparsan cıvıl cıvıldır...
    cep telefonuna gelince çok fazla ihtiyacınız yoksa yanınızda götürmeyin sim kartınızı yanınıza alın telefon bulmak çokda zor deildir alayda
    usta birliğinize gittikten sonra ortamı kesin uygunsa ailenize söyleyin kargoyla göndersin cezası büyüktür ama ceza alanı görmedim daha zaten ceza alsanız bile mahkeme sonuçlanana kadar askerliğiniz biter :D
    sizden önceki kısa dönemler sizleri gördüklerinde mutluluk duyacaklardır siz geldiğinizde onların gitme günü yaklaşmış demektir.. hertürlü yardımcı olurlar aklınıza takılan soruları sorun yardım isteyin mutlulukla yardım edeceklerdir nede olsa torunlarısınız :D
    sabah kalk 6.30 akşam yat 9.30 uzun bi süre ve yaklaşık 160 gün sürekli uğraşacak bişe bulurlar hiç bi işiniz olmazsa elbiselerinizi yıkatırlar askeri boş bıraktınmı sorun çıkar çüünkü sizde sürekli bişeylerle uğraşarak günün nasıl bittiğini anlamazsınız..
    son olarak yemeklerden bahsediym yemekler fena deil 3-4 çeşit enerji verici yemekler çıkar öle yenilmeyecek türden şeyler olmaz ama illa ben yemem diyosanız kantinde 1 liraya hamburger çizburger tost v.b ürünlerle karnınızı doyurabilirsiniz.. bide gece 12 de pastahaneden sıcak pohaca çıkar tavsiye ederim :D

    yardımcı olabildiysem ne mutlu kötü bi yer değildir korkarak gitmeyin sayılı gün çabuk geçer şimdiden iyi teskereler...
  • ben orda askerlik degilde gökçeadada oturuyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: carpediemss

    ben 323.kd olarak 5.komando alayında askerliğimi yaptım elimden geldiğince sizi bilgilendiriym
    önce alayın güzel yönlerinden bahsediym alayda internet kafe manav 2kantin playstation kafe sinema masa tenisi air hokey bulunmakta bu imkanlardan cüzi bi ücret karşılığında faydalanabiliyorsunuz.. kantinde bi askerin ihtiyaç duyduğu hemen hemen herşey mevcut yanınıza siz yinede ihtiyaç duyabileceğiniz a dan z ye ne varsa alın en kötü ihtimal orda verdikleri üstünüze uyarsa sivil eşya deposuna kitler dönüşte hamallığını yapmış olursunuz..
    haritadan ökçeada çıktı ohh deniz kenarında askerlik yapıcam diye başta düşünsenizde alaya gittiğinizde bu fikirler tamamen değişecektir.. deniz kenarıda olsa komando alayı komando alayıdır kısa dönemler yaklaşık 1 ay acemi eğitimi görür bu eğitimdede genelde yemin törenine hazırlanırlar. eğitimler çok zor değildir kısa dönemlerin yaş ortalaması genelde 26-27 olduğundan bunlar yaşlı elimizde kalırlar diye çokda zorlamazlar :) ilk 1 ay kısa dönemler birlikte kalır uzun dönem askerlerin koğuşlarına dağıtılmazlar kısa dönem olmak alayda ayrıcalık demektir.. 1700 civarı askerin bulunduğu yerde tek küfredilmeyen dayak atılmayan asker olma özelliğini taşırlar..
    eğitimler dediğim gibi ilk 20 gün çokda zor değildir yemiin töreni yaklaştıkça eğitimler artar komando alayayının özelliğinden dolayı diğer alaylar tören de yürür bizler ise koşarız :D 100 kişiyi aynı anda koşturmak haliyle zor olduğundan son 10 gün stadın etrafında deli gibi koşarsınız..
    eğitimlerin dışında iki intikal yapılır birinci intikal alayın arkasında bulunan yıldıztepedir yaklaşık 2 saatlik bi tırmanıştan sonra tepeye tırmanılır komando andı okunur ve geri dönülür.
    ikinci intikal ise daha zordur bu intikalde içmeyecek bile olsanız mataralar ağırlık yapsın diye doldurulur sırta 30 kg lık çantalar verilir ve gece 25 km tepe tırmanışı yapılır.. 100 kg üzerinde olmama rağmen intikali nası bitirdim hala şaşarım :)
    önce askerliğe alışmaya çalışın yapamayacapınız hiç bişe yok şikayet etmeyin ne kadar şikayet eder mutsuz olursanız o kadar negatif olaylar sizi bulur askerde tadını çıkarmaya bakın uzun dönem askerlerin yaptıklarını görüp teselli olun.. gelelim acemilik sonrasına
    yemin töreninden sonra ailesi gelenler 2 günlük izne ayrılır ve alaya geri dönerler....şansınıza göre askerlik o 2 günden sonra ya başlar ya biter

    100 kişiden
    10 kişi eğitim çavuşu olarak kalır bunlar kısa dönemlerin en şanssızlarıdır uzun dönem askerlerle aynı şekilde askerlik yapar bütün eğitimleri tamamlar çavuş olduğundan dolayı sorumlulukları yüklenir anlayacağınız askerliği tam anlamıyla yaparlar.genelde kaslı atletik gençler seçilir :)

    8 kişi askeri gazinoya gider kasiyer muhasebeci yazıcı mutfak çavuşu kaleköy çavuşu müzisyen v.b görevler alır kamuflaj nedir unutur askeriyenin komutanlar için hazırladığı güzel yemekleri yer siyah pantolon beyaz gömlekle müzik dinleyerek askerliğini tamamlar. gazinonun zorlukları elbette vardır ama diğer arkadaşlarına oranla şanslı gruptandırlar...

    4 kişi bozcadaya giderler bunlar ordaki karakolda görev yapan 100 kişi içindeki en şanslı kişilerdir rahat temiz bi askerlik yaparlar

    30-40 kişi öğretmen olurlar bunlarda oks ve öss olarak iki gruba ayrılırlar bu arkadaşlarda sabah içtimasına katılır daha sonra sivilleri çeker servise biner çarşıdaki askeri dersaneye giderler.. akşama kadar ders verir 8-9 gibi alaya geri dönerler zorlukları elbette vardır oks grubu bizim zamanımızda öğlene kadar koşar ordan ders vermeye giderlerdi.. ne kadar zor olsada sivillerle çarşıya gitmek 5-10 saat askerliği kafandan silmek asker için güzel bişeydir..

    kalan kısa dönemlerde alayda
    makina mühendisi kazan dairesinde
    elektrik mühendisi elektrik işleriyle
    peyzajcı bahçe çiçekle
    ilahiyat mezunu petrol pompasına (çalmaz diye) :D
    kimin elinden ne iş geliyosa o işlerle ilgili birimlere aktarılarak askerliklerini tamamlarlar..
    1700 asker içinden üniversite mezunu 100 kişi olunca genelde taburlar sizleri kapmak için çaba sarfederler..
    uzun dönemlerle ilişkiye gelince başlarda kimisi size yardımcı olur kimisi askerliğinizi zorlaştırır..ne çok samimi ne çok uzak olun askeriyede herkez birbirine muhtaçtır ne onları aşağılayın nede kendinizi ezdirin. alayın her bölüğünde 1 devreniz olduğundan işlerinizi yaptırmanız zor değildir.
    komutanlara gelince kısa dönemlere dayak sözkonusu değildir (çok büyük bi suöunuz yoksa tabi) hangi bölüğe düşerseniz düşün komutanınız iyiyse askerliğiniz iyi geçer yoksa çekilmez bi hal alır
    izin günleri c.tesi pazardır bunda gökçeadaya inilir güzel bi kahvaltı yapılır ardından biraz gezilir internet kafe ihtiyaçlar telefon derken güzel gün çabuk biter zaten :D gezilip görülecek yeri çoktur güzel şirin bi yerdir sıkıcımıdır bence değildir yaz vakti askerlik yaparsan cıvıl cıvıldır...
    cep telefonuna gelince çok fazla ihtiyacınız yoksa yanınızda götürmeyin sim kartınızı yanınıza alın telefon bulmak çokda zor deildir alayda
    usta birliğinize gittikten sonra ortamı kesin uygunsa ailenize söyleyin kargoyla göndersin cezası büyüktür ama ceza alanı görmedim daha zaten ceza alsanız bile mahkeme sonuçlanana kadar askerliğiniz biter :D
    sizden önceki kısa dönemler sizleri gördüklerinde mutluluk duyacaklardır siz geldiğinizde onların gitme günü yaklaşmış demektir.. hertürlü yardımcı olurlar aklınıza takılan soruları sorun yardım isteyin mutlulukla yardım edeceklerdir nede olsa torunlarısınız :D
    sabah kalk 6.30 akşam yat 9.30 uzun bi süre ve yaklaşık 160 gün sürekli uğraşacak bişe bulurlar hiç bi işiniz olmazsa elbiselerinizi yıkatırlar askeri boş bıraktınmı sorun çıkar çüünkü sizde sürekli bişeylerle uğraşarak günün nasıl bittiğini anlamazsınız..
    son olarak yemeklerden bahsediym yemekler fena deil 3-4 çeşit enerji verici yemekler çıkar öle yenilmeyecek türden şeyler olmaz ama illa ben yemem diyosanız kantinde 1 liraya hamburger çizburger tost v.b ürünlerle karnınızı doyurabilirsiniz.. bide gece 12 de pastahaneden sıcak pohaca çıkar tavsiye ederim :D

    yardımcı olabildiysem ne mutlu kötü bi yer değildir korkarak gitmeyin sayılı gün çabuk geçer şimdiden iyi teskereler...

    kardeş çok teşekkürler. içim rahat gidiyorum sayende :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: frddrst


    quote:

    Orijinalden alıntı: carpediemss

    ben 323.kd olarak 5.komando alayında askerliğimi yaptım elimden geldiğince sizi bilgilendiriym
    önce alayın güzel yönlerinden bahsediym alayda internet kafe manav 2kantin playstation kafe sinema masa tenisi air hokey bulunmakta bu imkanlardan cüzi bi ücret karşılığında faydalanabiliyorsunuz.. kantinde bi askerin ihtiyaç duyduğu hemen hemen herşey mevcut yanınıza siz yinede ihtiyaç duyabileceğiniz a dan z ye ne varsa alın en kötü ihtimal orda verdikleri üstünüze uyarsa sivil eşya deposuna kitler dönüşte hamallığını yapmış olursunuz..
    haritadan ökçeada çıktı ohh deniz kenarında askerlik yapıcam diye başta düşünsenizde alaya gittiğinizde bu fikirler tamamen değişecektir.. deniz kenarıda olsa komando alayı komando alayıdır kısa dönemler yaklaşık 1 ay acemi eğitimi görür bu eğitimdede genelde yemin törenine hazırlanırlar. eğitimler çok zor değildir kısa dönemlerin yaş ortalaması genelde 26-27 olduğundan bunlar yaşlı elimizde kalırlar diye çokda zorlamazlar :) ilk 1 ay kısa dönemler birlikte kalır uzun dönem askerlerin koğuşlarına dağıtılmazlar kısa dönem olmak alayda ayrıcalık demektir.. 1700 civarı askerin bulunduğu yerde tek küfredilmeyen dayak atılmayan asker olma özelliğini taşırlar..
    eğitimler dediğim gibi ilk 20 gün çokda zor değildir yemiin töreni yaklaştıkça eğitimler artar komando alayayının özelliğinden dolayı diğer alaylar tören de yürür bizler ise koşarız :D 100 kişiyi aynı anda koşturmak haliyle zor olduğundan son 10 gün stadın etrafında deli gibi koşarsınız..
    eğitimlerin dışında iki intikal yapılır birinci intikal alayın arkasında bulunan yıldıztepedir yaklaşık 2 saatlik bi tırmanıştan sonra tepeye tırmanılır komando andı okunur ve geri dönülür.
    ikinci intikal ise daha zordur bu intikalde içmeyecek bile olsanız mataralar ağırlık yapsın diye doldurulur sırta 30 kg lık çantalar verilir ve gece 25 km tepe tırmanışı yapılır.. 100 kg üzerinde olmama rağmen intikali nası bitirdim hala şaşarım :)
    önce askerliğe alışmaya çalışın yapamayacapınız hiç bişe yok şikayet etmeyin ne kadar şikayet eder mutsuz olursanız o kadar negatif olaylar sizi bulur askerde tadını çıkarmaya bakın uzun dönem askerlerin yaptıklarını görüp teselli olun.. gelelim acemilik sonrasına
    yemin töreninden sonra ailesi gelenler 2 günlük izne ayrılır ve alaya geri dönerler....şansınıza göre askerlik o 2 günden sonra ya başlar ya biter

    100 kişiden
    10 kişi eğitim çavuşu olarak kalır bunlar kısa dönemlerin en şanssızlarıdır uzun dönem askerlerle aynı şekilde askerlik yapar bütün eğitimleri tamamlar çavuş olduğundan dolayı sorumlulukları yüklenir anlayacağınız askerliği tam anlamıyla yaparlar.genelde kaslı atletik gençler seçilir :)

    8 kişi askeri gazinoya gider kasiyer muhasebeci yazıcı mutfak çavuşu kaleköy çavuşu müzisyen v.b görevler alır kamuflaj nedir unutur askeriyenin komutanlar için hazırladığı güzel yemekleri yer siyah pantolon beyaz gömlekle müzik dinleyerek askerliğini tamamlar. gazinonun zorlukları elbette vardır ama diğer arkadaşlarına oranla şanslı gruptandırlar...

    4 kişi bozcadaya giderler bunlar ordaki karakolda görev yapan 100 kişi içindeki en şanslı kişilerdir rahat temiz bi askerlik yaparlar

    30-40 kişi öğretmen olurlar bunlarda oks ve öss olarak iki gruba ayrılırlar bu arkadaşlarda sabah içtimasına katılır daha sonra sivilleri çeker servise biner çarşıdaki askeri dersaneye giderler.. akşama kadar ders verir 8-9 gibi alaya geri dönerler zorlukları elbette vardır oks grubu bizim zamanımızda öğlene kadar koşar ordan ders vermeye giderlerdi.. ne kadar zor olsada sivillerle çarşıya gitmek 5-10 saat askerliği kafandan silmek asker için güzel bişeydir..

    kalan kısa dönemlerde alayda
    makina mühendisi kazan dairesinde
    elektrik mühendisi elektrik işleriyle
    peyzajcı bahçe çiçekle
    ilahiyat mezunu petrol pompasına (çalmaz diye) :D
    kimin elinden ne iş geliyosa o işlerle ilgili birimlere aktarılarak askerliklerini tamamlarlar..
    1700 asker içinden üniversite mezunu 100 kişi olunca genelde taburlar sizleri kapmak için çaba sarfederler..
    uzun dönemlerle ilişkiye gelince başlarda kimisi size yardımcı olur kimisi askerliğinizi zorlaştırır..ne çok samimi ne çok uzak olun askeriyede herkez birbirine muhtaçtır ne onları aşağılayın nede kendinizi ezdirin. alayın her bölüğünde 1 devreniz olduğundan işlerinizi yaptırmanız zor değildir.
    komutanlara gelince kısa dönemlere dayak sözkonusu değildir (çok büyük bi suöunuz yoksa tabi) hangi bölüğe düşerseniz düşün komutanınız iyiyse askerliğiniz iyi geçer yoksa çekilmez bi hal alır
    izin günleri c.tesi pazardır bunda gökçeadaya inilir güzel bi kahvaltı yapılır ardından biraz gezilir internet kafe ihtiyaçlar telefon derken güzel gün çabuk biter zaten :D gezilip görülecek yeri çoktur güzel şirin bi yerdir sıkıcımıdır bence değildir yaz vakti askerlik yaparsan cıvıl cıvıldır...
    cep telefonuna gelince çok fazla ihtiyacınız yoksa yanınızda götürmeyin sim kartınızı yanınıza alın telefon bulmak çokda zor deildir alayda
    usta birliğinize gittikten sonra ortamı kesin uygunsa ailenize söyleyin kargoyla göndersin cezası büyüktür ama ceza alanı görmedim daha zaten ceza alsanız bile mahkeme sonuçlanana kadar askerliğiniz biter :D
    sizden önceki kısa dönemler sizleri gördüklerinde mutluluk duyacaklardır siz geldiğinizde onların gitme günü yaklaşmış demektir.. hertürlü yardımcı olurlar aklınıza takılan soruları sorun yardım isteyin mutlulukla yardım edeceklerdir nede olsa torunlarısınız :D
    sabah kalk 6.30 akşam yat 9.30 uzun bi süre ve yaklaşık 160 gün sürekli uğraşacak bişe bulurlar hiç bi işiniz olmazsa elbiselerinizi yıkatırlar askeri boş bıraktınmı sorun çıkar çüünkü sizde sürekli bişeylerle uğraşarak günün nasıl bittiğini anlamazsınız..
    son olarak yemeklerden bahsediym yemekler fena deil 3-4 çeşit enerji verici yemekler çıkar öle yenilmeyecek türden şeyler olmaz ama illa ben yemem diyosanız kantinde 1 liraya hamburger çizburger tost v.b ürünlerle karnınızı doyurabilirsiniz.. bide gece 12 de pastahaneden sıcak pohaca çıkar tavsiye ederim :D

    yardımcı olabildiysem ne mutlu kötü bi yer değildir korkarak gitmeyin sayılı gün çabuk geçer şimdiden iyi teskereler...

    kardeş çok teşekkürler. içim rahat gidiyorum sayende :)


    internette buldugum en güzel yazı gidecegim yer hakkında. mutlu oldum yemin ederim =) sagol varol
  • forumdan başka bi arkadaş batıda çıkabilecek en kötü yer demiş :S içime kurt düştü şimdi :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: frddrst

    forumdan başka bi arkadaş batıda çıkabilecek en kötü yer demiş :S içime kurt düştü şimdi :)


    ayıp etmiş kim dediyse =)
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.