Şimdi Ara

Fakir RCT-144 Şarjlı Süpürge Almayın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
3
Favori
45.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şarjlı süpürge almayı düşünen arkadaşlar;
    Görünümüne, gücüne, satıcının anlatımına kanıp ta bu süpürgeyi sakın almayın. Niçin böyle yazdığımı izah edeyim.
    Bendeniz, iki yıl kadar önce satınaldım. Daha bir yıl oldu - olmadı, kablosu, şarj adaptörünün, süpürgeye takılan baş kısmına bitiştiği noktadan kopmaya yüz tuttu. Bu durum, hiçbir biçimde kullanıcının mani olabileceği bir şey değil. Çünkü kablo öylesine lalettayn ve ince üretilmiş ki, ister istemez çok uzun olmayan bir kullanım süresinde o noktada önce aşınma, sonra da kopma meydana geliyor. Görüştüğüm birkaç yetkili servis de bunu doğruladı. Diyeceksiniz ki ürünün garantisi yok mu? Var. Var da servis, "kablo, şarj adaptörü vs her şey garanti kapsamında; sadece bu kopma değil" dedi. Buyurun. Ürünün en zayıf özelliği garanti kapsamı dışında. Üstelik emsallerini 5 - 10 TL'ye alabildiğiniz bu adaptörü Fakir, müşterilerine 33,00 Liradan satıyor. Hani dayanıklı bir şey olsa, helal olsun. Bir kere değiştirdim, yıllarca gider, dersiniz. Ama öyle de değil. Konuştuğum hiçbir servis yetkilisi, şu kadar yıl kullanabilirsiniz şeklinde garanti veremedi. Çünkü hepsi adaptörün son derece kalitesiz, ürüne yakışmayan bir yapıda olduğunu ve buna rağmen fahiş fiyatla satıldığını itiraf ediyor.
    Sonuç olarak Fakir'den uzak durmanızı tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ponponius -- 24 Nisan 2010; 15:42:16 >



  • Öncelikle geçmiş olsun...

    Bende evdeki bayanların baskısıyla Black&Decker lara göre daha ucuz diye bu ürünü almak zorunda kalacaktım... Hatta aradım bulamadım bugün yarın RCT-122 almayı düşünüyordum.. Onda da aksam kalitesizliği üzerine yorumları internet sitelerinde gördüm...

    Turbo fırçası yüzünden Morphy Richards ya da normal Black&Decker modellerinden alacağım sanırım...

    Türkiye'de ki Morphy Richards şarjlı süpürge ürünleride dünyanın hiç biyerinde yok gibi internetten bilgi bulunamıyor... Ne karışık işmiş...
  • Aslında şarjlı süpürge zorlama bir ihtiyaç. Ya emiş gücünün azlığı veya sık sık şarj etme ihtiyacı yüzünden pek kullanılmıyor. RCT - 144 güçlü bir şarjlı süpürge. Fakat aksamının, özellikle de adaptörünün baştansavma oluşu ve servis güvencesizliği bu ürünü alınmaz kılıyor. Blue Haus'un benzer bir ürününü arkadaşım benden önce almıştı. Bozuldu. Servis bir üst model yenisi ile değiştirdi. Hani ürün güven vermese de servis güven veriyor.
  • Ben Black&Decker PV1405N almaya karar verdim, 14.4v e 32w çekim gücü şeklinde...

    Fiyatıda havale ile 185 e kadar düşmüş, 18v 35w modeli 225 dolaylarında...

    Dediğim gibi tek çekingem kanepe kumaşında biriken tiftiksi şeyleri alıp almayacağı... Yaşam Alanı burası olunca elinin altında bunlardan bir tane lazım yoksa bu odalarda yiyecek tüketmenin sonucu başa bela oluyor...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: T-una

    Ben Black&Decker PV1405N almaya karar verdim, 14.4v e 32w çekim gücü şeklinde...

    Fiyatıda havale ile 185 e kadar düşmüş, 18v 35w modeli 225 dolaylarında...

    Dediğim gibi tek çekingem kanepe kumaşında biriken tiftiksi şeyleri alıp almayacağı... Yaşam Alanı burası olunca elinin altında bunlardan bir tane lazım yoksa bu odalarda yiyecek tüketmenin sonucu başa bela oluyor...


    Şöyle bir gezindim alışveriş sitelerini de 212 TL'den daha hesaplı fiyat vereni görmedim. Siz nereden buldunuz 185 TL'ye? Tebrik ediyor, hayırlı olsun, diyorum. Umarım beklentilerinize cevap verir.
  • şu konuyu inceleyebilirsiniz.hatta konular birleşebilirde.

    http://forum.donanimhaber.com/m_38456633/tm.htm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ponponius

    ...

    Şöyle bir gezindim alışveriş sitelerini de 212 TL'den daha hesaplı fiyat vereni görmedim. Siz nereden buldunuz 185 TL'ye? Tebrik ediyor, hayırlı olsun, diyorum. Umarım beklentilerinize cevap verir.


    Çok haklısınız garip bir ironi dir ki, hepsiburada.com gibi bir site bu ürünle EN UCUZ FİYAT arama motoru temalı sitelere girmemiş... Bende hem sevindim hemde bu fiyattan biraz tedirginim, tedarikçi firma bilgilerini sordum çünkü rastgele bir paralel ithalat değilde Black Decker Türkiye den almayı yeğlerim...

    EDIT: TEDARİKÇİ FİRMA Kale Makine yani Black Decker Türkiye'dir almak isteyenler değerlendirsin derim. 6 Taksit fiyatıda 191TL... Distribütörün kendi sitesinde bile 110EURO yani 1,98 kurla bile 217TLdir...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T-una -- 26 Nisan 2010; 10:54:23 >
  • Yahu bir aydır araştırıyorum, tam RCT 144 almaya karar vermiştim ki bu konuya rastladım kafam bulandı. Netteki araştırmamda yerli yabancı tüm sitelerde sadece övgü yorumları okudum bu makine hakkında. Hepsi Burada sitesinde yorum yapan yüzden fazla kişiden bırakın kötü diyeni eh idare eder diyen bile yok, hepsi göklere çıkarmış. Birkaç yıldır kullanan da var aralarında.

    Ürün Çin malı olduğu için ek parçalarının kalitesiz oluşu doğal. Maliyet kısmak için çalıyorlar biryerlerden. Almanya'da bu model yapılmıyor. Konuyu başlatan arkadaş bu yazımı okur da aletin kullanımından memnun olup olmadığını belirtirse çok memnun olurum. Kedim olduğu için kıl tüy işinde başarılı bir alete ihtiyacım var ve bu konuda en çok övülen alet RCT 144.

    Black & Decker daha kalitelidir kesin, ama güçlü modellerinde kıl toplamak için turbo başlıktan söz edilmiyor ve bu aletlere yapılan yorumlarda da bu konudan hiç bahsedilmiyor.
  • Hepsiburada.com'daki yorumları tam tersi olarak algılayın; tavsiyemdir:) Ne kadar işe yaramaz adi ürün varsa göklere çıkarılmış; ne kadar harika ürün varsa yersiz yere saçma bir şekilde eleştirilmiş.
  • Dünyadaki tüm kalite oranlarının farkındayım Çin malı kalite oranlarının da farkında olduğum gibi. Okunan yorumlardan kendi yorumunuzu yapmak zorundasınız. Konu sadece HB'ya özgü bir durum değil, hatta sadece Türkiye'ye özgü bir durum da değil alakasız nedenlerle iyi veya kötü yorum yapmak. Net kanalı ile bir çok değişik ülkeden mal aldım ve hiçbiri hayal kırıklığı yaratıp kendi yorumuma aykırı çıkmadı.

    Aslında "Nekka ekmek okka köfte" genellemesine aykırı durum pek olmaz gerçekte. Çok nitelikli ama ucuz bir malın göremediğimiz handikapları muhakkak vardır ve bu da genellikle kalite düşüklüğü olarak kendini gösterir. Böyle bir malı ne kadar süre ile kullanabileceğiz şansınıza kalır. Birkaç ayda bozulabileceği gibi yıllarca sorunsuz olarak da kullanabilirsiniz. Küçük ekran bir Sony yerine aynı paraya dev ekran, bol özellikli bir Medion tv almıştım örneğin, renk ve görüntü harika ve 7 yıldır günde 16 saat açık olarak problemsiz çalışıyor, çok memnunum. Ama benim memnuniyetim malın kalitesini göstermez, aldıktan kısa süre sonra bozulduğundan şikayetçi bir çok yorum da okudum nette.

    RCT 144 konusunda da aynı fikirdeyim. Kullanım süresinin riskli olduğunun farkındayım ve buna hazırım. Konuyu açan arkadaşa sorduğum gibi benim için önemli olan söylendiği kadar işini iyi yapıp yapmadığı, yapıyorsa alacağım, bukka basit...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Motan -- 29 Ağustos 2010; 12:11:52 >
  • valla yorumları okudum ama alacam kafaya koyduk bir kere. benzer ürünleri denedik bi sorun çıkmadı bunda da çıkmaz umarım.
  • 15 Eylül'de Doğubank'tan 120 TL karşılığında faturalı ve garantili olarak aldım aleti. Malzeme kalitesi beklediğim gibi dandik, aksi takdirde bu özelliklerdeki bir aleti bu fiyata almak hayal olurdu, 300 TL civarı ödemek gerekirdi. Çalışması okuduğum yorumlara uygun, motor çok kuvvetli, turbo başlık kıl tüy dinlemeyip çok iyi temizliyor, Thomas(kedim olur kendisi) bu yüzden fırça yemekten kurtuldu. Böylece alma nedenim doğrulandı. Ayrıca çeşitli amaçlar için üç ayrı başlık ve uzatma boruları da var, hepsi de gayet iyi temizliyor güçlü motoru sayesinde. Bundan sonrası kullanma talimatlarını düzgünce uygulayıp işi şansa bırakmaya kalıyor ki dandik aletlerden verim alma konusundaki şansıma güveniyor ve en az iki yıl sorunsuzca kullanacağımı düşünüyorum. Tabii ev yardımcımız ve hanıma da güzelce anlattım ürünü nasıl kullanmaları gerektiğini.

    Ürün biraz büyük, ağır ve gürültülü, ancak bu denli güçlü motora sahip tüm ürünlerin ortak özellikleri bunlar.

    Kısaca, gayet memnunum seçimimden...
  • bende fakir almadım ama fakir genelde iyi oluyor güçlü motor seçeneği açısından.
  • Evimizde iran kedimiz var, çok tüylü ve tam da tüy dökme zamanı. Ben fakir' in bu modelinden çok memnun kaldım. Tüy toplama aparatı işlevsel, motorunun emiş gücü yüksek.
  • Merhaba arkadaşlar,
    Uzun zaman olmuş iletilere bakınca ama yine de bilgi vermek bakımından faydalı olacağını düşünerek düşünecelerimi paylaşmak istedim.

    Fakir RCT 144 ürününü araştırarak aldım ve çok da memnun kaldım.
    Şarj cihazı kablosunun problemini yaşayan arkadaşın dediği durum başıma gelmedi ama
    kablo kopması mümkün çok kalın kablo değil.

    Yeğenimin süpürgenin adaptörünü başka amaçla kullanmak isteyip de bozması sonucu cihazda mı sorun var diye
    cihazı komple parçalamış biriyim.

    İşin güzel yanı cihazın içindeki elektronik 6-7 malzeme ihtayaç olması durumunda piyasadan bulunabilir durumda.
    Misan ben kendi hatamdan dolayı yatık duran entegrenin bacaklarından kırmış bulundum.
    Piyasadan LM317T regülatör entegresini 40 kuruşa satın alıp değiştirdim.

    Daha önemlisi şarj cihazını elektronik malzemesi satan yerlerde aradım ve buldum.
    Özelliği 22 volt dc olması normalde bulacağımı ummazdım ama
    Şarjli matkapların adaptörleri de aynı özellikte imiş sevinerek aldım hem de 15 liraya tabii ki çin malı ama çok da önemli değil.

    Dün akşam geç saatlere kadar uğraşıp topladım cihazı, şu an çalışıyor.

    Bilginize ki ürün 1 haftadır çalışmıyordu , perişan olduk nerdeyse :)
    Çünkü bu ürünü kullanalı sanırım 2-3 yıldan fazladır normal elektrik süpürgemizi kullanmaz olduk.
    Halbuki normal elektrik süpürgemiz de bosch ve çok mini hafif bi model olmasında rağmen fakir çok daha pratik.

    Biraz da bu beyaz eşya işleri şans işi.

    Selamlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iskarta

    Merhaba arkadaşlar,
    Uzun zaman olmuş iletilere bakınca ama yine de bilgi vermek bakımından faydalı olacağını düşünerek düşünecelerimi paylaşmak istedim.

    Fakir RCT 144 ürününü araştırarak aldım ve çok da memnun kaldım.
    Şarj cihazı kablosunun problemini yaşayan arkadaşın dediği durum başıma gelmedi ama
    kablo kopması mümkün çok kalın kablo değil.

    Yeğenimin süpürgenin adaptörünü başka amaçla kullanmak isteyip de bozması sonucu cihazda mı sorun var diye
    cihazı komple parçalamış biriyim.

    İşin güzel yanı cihazın içindeki elektronik 6-7 malzeme ihtayaç olması durumunda piyasadan bulunabilir durumda.
    Misan ben kendi hatamdan dolayı yatık duran entegrenin bacaklarından kırmış bulundum.
    Piyasadan LM317T regülatör entegresini 40 kuruşa satın alıp değiştirdim.

    Daha önemlisi şarj cihazını elektronik malzemesi satan yerlerde aradım ve buldum.
    Özelliği 22 volt dc olması normalde bulacağımı ummazdım ama
    Şarjli matkapların adaptörleri de aynı özellikte imiş sevinerek aldım hem de 15 liraya tabii ki çin malı ama çok da önemli değil.

    Dün akşam geç saatlere kadar uğraşıp topladım cihazı, şu an çalışıyor.

    Bilginize ki ürün 1 haftadır çalışmıyordu , perişan olduk nerdeyse :)
    Çünkü bu ürünü kullanalı sanırım 2-3 yıldan fazladır normal elektrik süpürgemizi kullanmaz olduk.
    Halbuki normal elektrik süpürgemiz de bosch ve çok mini hafif bi model olmasında rağmen fakir çok daha pratik.

    Biraz da bu beyaz eşya işleri şans işi.

    Selamlar.

    şarjı tam kullanımda ne kadar gidiyor acaba bir bilgi verir misiniz?
  • sn. ponponius'un bşına gelenler benimde başıma geldi. Çok iptidai bir şarj standı yapmışlar. Oturtmak zor, başarırsan çıkartmak zor. Yerine oturturken sonra çıkartmaya çalışırken zamanla o kısım zarar gördü ve koptu. Sonrası anlatmaya zorlanacağım sııntılar yaşadım. Uzun konu yazmaya üşendim.
    Uzatma borusu güzel düşünülmüş yere eğilmeden döküntüleri süpürebilirsiniz ma o kadar kötü yapılmışki sürekli makineden ayrılıp yere düşüyordu. Baktım bir gün hanım başlarım ben böyle boruyada süpürgeye deyip borusuyu çöpe attı. halen kullandığımız güçlü bir süpürge, ucundaki döner fırça avantjlı. selamlar...
  • Tam şarjlı kullanımda 15 dk dan fazla gidiyor, gayet iyi ama zamanla bu süre kısalıyor...
  • Kablo kopması olayını bildiğim için sadece şarj ederken standına taktık ve dikkatli olduk; defalarca şarj ettiğimiz halde emiş gücü gayet iyi,hala çok memnunuz.
  • sonunda bizde düz saplı bir elektrik süpürgesi aldık black&decker markasına ait kablolu bir model ister düz olarak kullanabiliyorsunuz istersenizde yerinden çıkarıp portatif küçük makineler gibi kullanabiliyorsunuz. toz çekme sistemini güzel yapmışlar aşağıya dökülmek gibi bir derdi de yok
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.