Şimdi Ara

SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey! (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.547
Cevap
73
Favori
550.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: peace_346

    ocz vertex 2 ilk kurdugumda windows7 den 7.8 aldı. tekrar yukledigimde 7.5 alıyor sorun nedir acaba? ust uste kurmakla kotu mu ettim?


    bende ilk 7.4 aldı, sonradan ahci açınca 7.7 aldım. Başka bir arkadaştada 7.7 di
  • windows'un yaptığı ölçümlere çok takılmayın..ılk yaptığınız test ile sonraki yaptıklarınızda şartlar aynı olmadığı sürece sonuçlar hep farklı olacaktır.atto veya iometer ile haftalık testlerle performans ınızı ölçebilirsiniz.eğer raid kullanmıyorsanız trim özelliğinizin işletim sisteminde açık olmasına dikkat edin.eğer raid kullanıyorsanız bilgisayarınızı gece yatarken açık bırakıp garbage collection özelliği ile trim benzeri bir uygulama ile performansınızı ilk günkü gibi koruyabilirsiniz..
  • Ahci mod acmistimda, bu trim modu nerden aciyoruz ?
  • Hangi işletim sistemini kullanıyorsun? Büyük ihtimalle trim açıktır ama kontrol etmek istiyorsan; Komut satırını (cmd) yönetici onayı ile açıp aşağıdaki satırı yaz ve enter'a bas. Gelen satır disabledeletenotify=0 ise trim açık, 1 ise kapalı demektir.
    fsutil behavior query disabledeletenotify
  • Saolasin trim acikmis. W7.

    Firmware versiyomunu nasil ogrenebilirz ssd nin . Update yapsammi acaba

    Ocz vertex 2 60gb

    Update yapinca formatlanirmi ssd



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi South Korean -- 2 Aralık 2010; 0:29:25 >
  • Ocz Toolbox ya da hdtune yüklüyse info'larından bakabilirsin.
    Firmware güncellemesi sürücüyü formatlamıyor ama yinede bir yedek fena olmaz.
  • beyler ben de adata s599 getirtiyorum abd den. ama achi modda dvd okuyucu saçma sapan şeyler yapıyor. native ide kullansam ufak tefek performans kayıpları haricinde sorun yaşar mıyım? yoksa dvd sürücüyü ide ile değiştireyim mi?
  • Sata portlarının bazılarını ide modda bırakma imkanınız var mı? Bios'a bir bakın isterseniz, bende 1,2,3,4'ü ayrı 5,6'yı ayrı ayarlama imkanı var.
    Ahci sandforce kontrolcülü ssd'ler için özellikle öneriliyor. Performansı bir kenara bıraksanız bile en basit firmware güncellemesinde ide ile sorun yaşayabilirsiniz.
    Dvd sürücüyü pata ile değiştirmeniz çözüm olabilir (sata kontrolcüsünü kullanmayacağı için) ama anakartınızda iki sata kontrolcüsü varsa buna gerek olmayabilir.

    Performans farkı için link ararken şans eseri s599'un testini buldum.
    İlk resimler ahci ikinci resimler ide moda ait.

     SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!
     SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!

     SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!
     SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!


    Testin tamamı (ide vs ahci):http://benchmarkreviews.com/index.php?option=com_content&task=view&id=505&Itemid=38&limit=1&limitstart=0



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7Mhz -- 2 Aralık 2010; 6:47:06 >




  • ahci moda aldıktan sonra, fazladan bi siyah ekran gelmeye başladı. bunun için birşey yapamazmıyız acaba

     SSD'ye geçmeli mi? SSD ile ilgili herşey!

    burda 5 saniye falan bekliyor, hdd cd romu falan ahciye alıyo ?
  • testler için teşekkürler dostum arada ciddi fark varmış. dvd sürücüyü kullanmadığım zamanlarda sorun yok achi de. firmware güncellemeleri yapabilirim yani. ama performans farkı ciddi sorun gibi görünüyor. dvd sürücülerin hepsi mi(ya da sadece benim kullandığım model) achi de böyle yapıyor yoksa benim dvd mi bozuk yoksa anakartın güney köprüsü eski olduğundan(sb600) mı böyle oluyor bilmiyorum. ama ide de sorun çıkmadığına göre dvd bozuk değildir heralde.

    anakartta iki tane sata denetleyici var ama bir tanesini açınca her açılışta önce bilgisayarın ana biosu görünüyor. sonra geçmek için space basın gibi bişey çıkıyor basmazsan bekliyor 5sn. sonra yapılandırma için ctrl+f e basın diyor. sonra tekrar ana bios görünüyor ve windows açılış ekranı çıkyor. tüm bunların olup bitmesi 20 sn. ve böyle şeylerden de nefret ederim. ayrıca sistemde mac os da kurulu. o kontrolcüyü açtığımda kernel panic veriyor. tam illet bir durum yani. ya ide dvd alacağız, ya dvd yazarken ide ye geçeceğiz(zaten çok nadir yaptığım bir şey)

    sata dvd kullananlar achi modda kullanıyorlarsa böyle bir sorunları var mı acaba?




  • "Hobar"
    Rica ederim. O incelemenin sonunda da sandforce için ahci'nin önemli olduğunu belirtmişler zaten. Benim sata samsung dvd-w ahci'de sorunsuz çalışıyor.

    "B.C.G"
    Diğer konuda birkaç birşey yazdım.
    Bios ayarları ile bu ekrandan kurtulup kurtulamayacağını öğrenmek için en hızlı yöntem anakart bölümüne konu açmak gibi görünüyor. İllaki aynı modeli ahci modda kullanan birileri çıkacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7Mhz -- 2 Aralık 2010; 17:52:46 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cmt

    "Hobar"
    Rica ederim. O incelemenin sonunda da sandforce için ahci'nin önemli olduğunu belirtmişler zaten. Benim sata samsung dvd-w ahci'de sorunsuz çalışıyor.



    dvd yi başka birinin anakartında deneyeceğim. aynı sorun onda olmazsa benim sata kontrolcünün yetersizliğinden kaynaklanıyor demektir. onda da olursa garantiye veririm dvd yi. dvd de sorun yoksa bir süre dvd yazarken geçici olarak ide ye geçerek idare edeceğiz artık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 3 Aralık 2010; 2:54:12 >
  • arkadaşlar windows vertex2 ye 7.7 verirken 1.24 sürümü yükledikten sonra 7.4 e düştü. benim bu ssd iyice gidiyor sanırım tepetaklak...

    sizde durum nedir. düşen sadece benim mi acaba
  • @Hobar,

    Dvd yazıcı olarak Pioneer in yeni modellerinden biri olan Labelflash destektekli bi dvd-rw kullanıyorum ve sata baglantılı bi ürün,anakartımda 6 tane sata port var ve ocz vertex 2 ssd'm sata portta ve dvd yazıcımda sata portta ve biosta tüm portlar ahci modda ayarlı ve hiç bir sorun yok maşallah,anakartım asus m4a89gtd pro usb3 modeli,anakartta istersem 4 portu ahci 2 portuda ide olarak ayarlamaya imkan veriyor anakart.sorun yok yani hobar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: subzero86

    @Hobar,

    Dvd yazıcı olarak Pioneer in yeni modellerinden biri olan Labelflash destektekli bi dvd-rw kullanıyorum ve sata baglantılı bi ürün,anakartımda 6 tane sata port var ve ocz vertex 2 ssd'm sata portta ve dvd yazıcımda sata portta ve biosta tüm portlar ahci modda ayarlı ve hiç bir sorun yok maşallah,anakartım asus m4a89gtd pro usb3 modeli,anakartta istersem 4 portu ahci 2 portuda ide olarak ayarlamaya imkan veriyor anakart.sorun yok yani hobar.

    tam aradığım adamsın bende de aynı dvd-rw(pioner DVR-218L) var ama aleti achi modlu porta takınca sorun yaşıyorum. senin anakart sb850 çipset benimki ise sb600 belki bundan oluyordur. eğer değilse dvd-rw bozuk demektir. şu an ssd gelene kadar sorunun anakarttan mı dvd den mi kaynaklandığından emin olmalıyım. benim anakartımda da 2. bir sata çipi var ama onu devreye sokacağıma dvd yi hiç kullanmam daha iyi açılışta 20 sn abuk subuk bios ekranına benzeyen ekranlar geçip duruyor.

    sorunun anakarttan olduğuna emin olsam amerikada benim ssd yi getirecek vatandaşa bir 870g anakart+ddr3 ram de sipariş edeceğim. benim 790fx+4gb ddr2 1066 nın 2. el piyasası ordan gelecek ürünlerle aynı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 3 Aralık 2010; 4:14:05 >




  • Anakartı AHCI veya RAID modda kullananlar ahci rom'un devreye girip bağlı cihazları taradığı ekrandan kurtulamaz.Anakarttaki extra sata kontrolcüyü de ahci veya raid modda çalıştırırsanız bu ekran sayısı ikiye çıkar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serhatti

    Anakartı AHCI veya RAID modda kullananlar ahci rom'un devreye girip bağlı cihazları taradığı ekrandan kurtulamaz.Anakarttaki extra sata kontrolcüyü de ahci veya raid modda çalıştırırsanız bu ekran sayısı ikiye çıkar.






    sadece güney köprüsü kontrolcüsünün achi modunu açtığım zaman öyle bir ekran görmüyorum. ama promise kontrolcüyü açtığım zaman 20 sn boyunca 4(önce bios ekranı, sonra 2 sefer promise sonra tekrar bios) farklı ekran geliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 3 Aralık 2010; 9:57:39 >
  • Uzun bir süredir iki adet agility 2 60gb ssd yi raid 0 olarak kullanıyordum ancak elimdekilerden birini kardesime vermeye kara verdigim için biostan raid i sildim tek ssd ye sistem yüklemeye kalkınca Windows 7 tek kalan ssd yi görmüyor (ahci mod) nerde hata yapmış olabilirim?
  • Arkadaşlar SSD lerde hız testlerini 1 defa yapın ( merakınızı gidermek için )...Bu testler argüman mantığı mekanik testler içindir.... ssd leri yıpratır...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MEDUSAL -- 4 Aralık 2010; 0:50:37 >
  • nerden baksak 4-5 sene gider. o zamana kadar da beğenmeyiz bugünkü ssd leri. ikinci elde saklız parasına gider
    quote:

    Orijinalden alıntı: MEDUSAL

    Arkadaşlar SSD lerde hız testlerini 1 defa yapın ( merakınızı gidermek için )...Bu testler argüman mantığı mekanik testler içindir.... ssd leri yıpratır...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 4 Aralık 2010; 7:43:11 >
  • 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.