Şimdi Ara

SP4 lü Windows 2000 Bootable CD Yapıyoruz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
5.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar şimdi sizlere Service Pack 4 ile Windows 2000 i entegre ederek nasıl bootable CD oluştururuz onu anlatacağım.

    Öncelikle bu işlemi yapabilmemiz için gerekenleri sıralayalım;

    1- Windows 2000 CD si
    2- Windows 2000 SP4 Network ( Full ) Install Dosyası ( Bu dosya ingilizce işletim sistemi kullanıyorsanız ingilizce türkçe işletim sistemiz kullanıyorsanız türkçe olarak bulunmalıdır. Ben bu kurulumda türkçe versiyonunu baz aldım. Dosyanın türkçe versiyonun ismi "w2ksp4_tr" ingilizce versiyonun ismi ise "w2ksp4_en" dir. Siz ingilizce versiyon için bu uygulamayı yapmak isterseniz dosyanın ismi geçen yerlere ingilizce sürümünün ismini yazmalısınız )
    3- Nero Burning Rom Yazılımı ( 5.5 ve üstü versiyonu )
    4- En az 500 MB boş disk alanı
    5- CD-RW sürücüsü
    6- WinRAR yada WinZIP programı
    7- bbie programı ( Programı içeren zip uzantılı dosyayıhttp://www.nu2.nu/nu2files/bbie10.zip adresinden indirebilirsiniz )

    Şimdi aşama aşama CD mizi oluşturmaya başlayalım...

    1. C sürücünüzde "2000" adında bir klasör oluşturun.

    2. "2000" klasörü altında "W2K" , "Boot" ve "Sp4" olarak üç adet daha klasör oluşturalım.

    3. "W2K" klasörüne Windows 2000 CD sini komple kopyalayın. Ardından kopyalanan klasörlerden I386 klasörünün özelliklerinden salt okunur seçeneğini kaldırın ve gelen mesajda ayarları tüm alt klasör ve dosyalara uygula seçeneğini işaretleyerek onaylayın.

    4. "w2ksp4_tr" dosyasını "2000" klasörüne kopyalayın.

    5. "w2ksp4_tr" dosyasını WinRAR yada WinZIP ile Sp4 klasörüne açalım. Eğer bu işlemi doğru yapmışsanız Sp4 klasörü içerisinde I386 adı adında yeni bir klasör oluşmuş olmalı.

    6. Şimdi "C:\2000\W2K" klasöründe bulunan dosyaları açmış olduğumuz SP4 dosyaları ile güncellemeye geldi. Başlat/Çalıştır dan komut satırına

    "C:\2000\Sp4\I386\Update\Update.exe -S:C:\2000\W2K" yazın ve tamam deyin. Böylece "W2K" klasöründe bulunan eski dosyalar artık Service Pack 4 lü hale geldi.

    7. Sıra elimizde bulunan Windows 2000 CD sinin boot sektörünü image dosyası olarak Nero Burning Rom da kullanmak üzere "bbie" programı ile almaya geldi. Programı içeren zip uzantılı dosyayı ilgili internet adresinden indirdikten sonra WinRAR yada WinZIP ile C:\2000\Boot klasörüne açın ve Windows 2000 CD nizi CD sürücünüze yerleştirin. Sonra aşağıdaki komutu girin.

    "C:\2000\Boot\bbie.exe X:" ( Siz X yazan yere Windows 2000 CD sinin bulunduğu CD sürücünüzün harfini yazacaksınız )

    Böylece Windows 2000 CD nizin boot sektörü image dosyası olarak (image1.bin) "C:\2000\Boot" klasörüne atıldı.

    8. Artık sıra boot edilebilir Service Pack 4 yüklü Windows 2000 CD mizi oluşturmaya geldi.

    Nero Burning Rom programını çalıştırın karşınıza sihirbaz gelirse kapatın ve karşınıza çıkan pencerenin sol tarafından "CD-ROM (Boot)" seçin ekrandan "Boot" tabına geçin image file olarak "C:\2000 Boot\image1.bin" seçin "Enable expert settings" kutucuğunu işaretleyin "Kind of Emulation" kısmından "No Emulation" seçin, hemen altta bulunan "Load segment of sectors" kısmındaki değeri "07C0" yapın."Number of loaded sectors" değerini de "4" yapın.Aynı ekranda bulunan "ISO" tabına geçin "File/Directory Name Lenght" "ISO Level 1" yapın."Format" kısmını "Model1" seçin."Character Set" için "ISO 9660" seçin.Yine aynı ekranda bulunan "LABEL" tabına geçin.Burada "Publisher" ve "Data Preparer" değerlerini "MICROSOFT_CORPORATION" olarak girin. Allttan üç değeri boş bırakarak diğer değerlere "W2KVOL_TR" ( ingilizce sürüm için W2KVOL_EN ) yazın. Ardından "Burn" tabına gelin ve "Finalize CD" seçin "Write Method" olarak da "Track At Once" seçin ve "NEW" e tıklayın. Şimdi "\2000\W2K" klasörünün tüm içeriğini sol taraftaki ISO penceresine sürükleyin ve normal bir biçimde yakma hızınızı belirleyerek CD nizi yazmaya başlayın. İşlem bitince artık bootable bir Windows 2000 Service Pack 4 yüklü CD niz olacak.

    Şimdi sizlere Nero Burning Rom ayarlarının SP4 ingilizce versiyon için olanını gösteren bir kaç resim sunuyorum...

    SP4 lü Windows 2000 Bootable CD Yapıyoruz




    Not: Bazı isim ve komutlarda konulmuş çentik ( " ) işareti sizin dikkatinizi çekmek amaçlıdır. Siz bu işareti yok sayacaksınız.

    Not 2:Bu uygulama sadece Windows 2000 Proffesional Edition ve Windows 2000 Server Edition için geçerlidir.

    Not 3: Eğer Windows 2000 Türkçe versiyonu kullanıyorsanız Windows 2000 SP4 Network ( Full ) Install dosyasınıhttp://download.microsoft.com/download/6/a/d/6ad2327b-836f-4e38-9a83-d305793a9a8d/w2ksp4_tr.exe adresinden direkt download edebilirsiniz.

    Ayrıca burada yazılanların oluşturabileceği ihtimal dışı hasarlardan şahsım ve Donanımhaber sorumluluk kabul etmez.







  • 2. resim bulunduğu server dan kaynaklanan problem sebebiyle bazen açılamayabiliyor...
  • yok açılıyor :)
    Forumda 2k kullanan az ama bence faideli bir bilgi
  • Thx ;-)
  • Ellerine sağlık. [frndsp]
    Bilmeyenler için gerçekten güzel açıklanmış, yararlı bir bilgi. Hatta bir süreliğine Sticky olabilir.
  • Güzel bir çalışma ellerine sağlık.
    Yalnız bir sorum olacak burda anlatılanlar biraz değiştirilerek Windows Xp'ye uyarlanabilirmi yani Service Pack 1a'yı Xp'ye entegre edebilirmiyiz?
  • zaten nero 5.5 ve uzerinde boottable cd yapma secenegi var kendi auto yapiyor herseyi ama genede guzel bilgi.
  • Beğendiğinize sevindim ilginize teşekkürler arkadaşlar...

    Sevgili PagaN
    Windows XP Corporate Edition kullanıyorsanız bu tip bir işlemle Service Pack 1a ile entegre ederek bootable bir CD yapabilirsiniz. Ancak XP için yapılan işlemde bazı ufak farklılıklar var. Bu tip bir yazıyı gelecek günlerde foruma post edeceğim.

    Sevgili Kadir
    Nero ile bootable bir CD yapabilme imkanımız var. Ancak Service Pack ile Windows CD sini entegre etme şansımız şu an için yok. Bu yüzden Microsoft halen bu tip işlemleri entegrasyonda gerekli görüyor.
  • ee simdi kim bana bu cd den satıcak :))
  • bilgi icin tebrikler newest. tabi ben olsam 7 no'lu programi kullanmadan bu isi hallederdim. [arindr] aracilara dikkat etmek lazim :-))) en guzeli kurulumu yapip uzerine sp'yi kurarsin. yok maykroşoft bu isi yapan bir program veriyorsa onu kullan tabi :-)))) yasasin intel, yasasin maykil.. [krl]
  • iyi de aga kafama bişiy takıldı [dntw]
    ben daha önce sp 2 li cd yapmıştım bunun üstüne sp 3 lü cd yapıp sonra sp 4 ü eklesem daha mı iyi olur yoksam direkman sp 4 ü orjinal w2k ya mı eklesem??? ne dersiniz??
  • xpsp1 var idi sonradan xpsp1a'si cikti. windows update'de xpsp1'i gorebiliyor muyuz artik? o dedigin bu hesap. sp4'u kur yeter.
  • xp sp1 ve xp sp1a arasında java haric zaten bir fark yok ama onlarla karşılaştırmak bence yanlış olur...
  • NEWEST bide WinXP+SP1+ Solucan virisi adindaki dosyayı+ JAVA'yi entegre etmeyi gosterirsen cok makbul gecer.. :)))) hadi bunlar olmadı sadece WinXP+SP1 goster yeter :)
  • win 2000 kurulumuna dx9 la ie6,wmp9 u nasıl sokabiliriz entegre etçez yani sp ki yaptıımız gibi
    bu olay yapılıyor bi yol gösterin yaw ben bi prg ile yapmaa uğraştım kurulumda sorun çıktı
  • valla RuHSuZ39 arkadasimin dedikleri + Office XP ProPlus entegre etmeyi bilipde anlatan olursa alnından opcem onu ve benden bi 6 haneli icq numarasi hediye etcem :)
  • eheuheu topic acıldıgından beri masallah her gecen gün adım adım ilerliyoruz :)) her reply yeni bi cıgır acıyor.. :)) office de girerse herhalde DVD ye cekmemiz gerekir nedertsiniz=?=?
  • eahueahuea valla CD ye kayıt meselesini hic dusunmemiştim ya pardon :=)))
  • aslında iki sidiyle olayı bitirebilirmiyiz ki? ilk sidide w2k+sp4 ikinci sidide office+antivirüz+bikaç prog olmaz mı?
  • Ellerine sağlık NEWEST. Çok yararlı ve güzel bir yazı olmuş. Arşiv niteliğinde yani Yalnız bu yazı beraberinde bir de başına bela sarmış Gördüğün gibi bir çok arkadaş SP1 entegre edilmiş XP Pro CD'si nasıl hazırlanır diye sorular soruyor. Bende bunun yanına ufak bir ekleme daha yapayım eğer bilgin varsa bir zahmet anlatıver.
    Yapılmak istenen bir Boot CD'si. Yalnız bu Boot CD'sinin bir çok işletim sisteminde Boot etme seçeneği gibi bir özelliği olmalı. yada olabilir mi[?] Demek istediğim hazırlanan bu CD'den bilg açıldığında gelen bir menü aracılığı ile bilg'de hangi işletim sistemi (linux, XP, 98, NT vs...)kullanılıyorsa ona göre seçim yapılıp açmak. Bu yapılabilir mi[?] Cevap evet ise nasıl[?]




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.