Şimdi Ara

Önemli: Dinsizin hakkından... Welchia solucanı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sanırım başlık duruma oldukça uygun oldu çünkü pek çok kişiye sıkıntılı anlar yaşatan MS Blast solucanını ortadan kaldıran Welchia adında (diğer adları W32/Nachi.worm [McAfee], WORM_MSBLAST.D [Trend], Lovsan.D [F-Secure]) başka bir solucan nette yayılmaya başladı.

    Welchia özellikle MS IIS 5.0 kurulu makineleri hedef alan ve MS Blast ile benzer açıklardan yararlanan ilginç bir solucan.

    Bu solucan bulaştığı bilgisayarda Windows Update'e bağlanıp MS Blast ile ilgili yamayı indirmeye, bulaşmışsa MS Blast'ı kaldırmaya ve kendini yaymaya çalışıyor. Ayrıca eğer yıl 2004 olmuşsa kendi kendini kaldırıyor.

    Her ne kadar iyi niyetli gibi görünse de sonuçta bu da sisteminizi izinsiz işgal eden bir yazılım ve aynı MS Blast gibi temizlenmesi gerekiyor. Antivirüs yazılımınızı her zaman güncel tutarak ve/veya ücretsiz araçlardan yararlanarak bu davetsiz misafiri de sisteminizden uzak tutabilirsiniz !

    Bu arada firewall kullananlara bu solucanın TCP 135(RPC DCOM), TCP 80(WebDav) portlarından kendini yaydığını da hatırlatalım.








  • eheheu bunun hakkından ne gelecek
  • Öncelikle saygılar, sevgiler ve çalışmalarınızda başarıla;
    e-abi peki şimdi biz bu Welchia"yı sistemimize nasıl bulaşıracağız? bi"linki felan yok mu bunun!:) eğer Norton"u ya da X antivirüs programımızı sürekli update ederek bu solusıçanlardan kurtulabiliyorsak; benim günde 3-4 defa update"i çıkmış mı die sürekli olarak kontrolünü yaptığım norton"um nie bu solusıçan"ı temizleyemiyor? Norton"umda bi"sorun olabilir mi sizce?! ayrıca Nav"ın sitesinden; Worm"un removal tool"u olan; FixBlast.exe"yi de indirdim. bulmuyo - buluyo - silioy, peki Microsoft"un sitesinden Xp"im için yamasını da indirip kurduğum halde neden hağlen yineliyor bu solusıçan kendini?! bir akıl lütfen; destek@kedi.com.tr "a bi"m@il ile destek bilgisi gönderebilirseniz çok sevinirim. sevgiler, saygılar, çalışmlarınızda başarıla, iyi çalışmalar... CeLLcHuK...




  • hoca şuna solusıçan deme yarılıyorum ehikikikikik
  • demek ki bilgisayarin yol gecen hani. microsoft sendeki aciklarin hangi birini yama ile kapatip duzeltisn? [krl] batti balik yan gider,
    ehh sen de idare ediver artik :-)))
  • 9 senelik HORT
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.