Şimdi Ara

bu kanunları ne yapmalı ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • devletimizin geleceği ile oynayan 3-5 milyar dolar hepimizin cebinden çalan uzanlara savcının isteyeceği maximum ceza ne biliyor musunuz :<font size='4'>22 sene</font id='size4'>
    Adapazarında 25 yaşındaki Murat Yıldız ile 24 yaşındaki Kadir ŞEnel ekapkaç suçundan verilen ceza dün yargıtayda kesinleşti ve ikisi de 68 er yıl ceza aldılar.

    sen kendi köşeyi dönmek için devletin bekasını tehlikeye bile düşürsen maksimum 22 sene ceza alabileceksin o da ispat edebilirlerse. bu tip adamlar zaten çok fazla para çaldıkları için işlerini kitabına uyduruyorlar ve bırak 22 seneyi 1 sene bile yatmıyorlar o ayrı bir konu. misal cavit çağlar, misal dinç bilgin 10 ay yatıp çıktılar. yattıklaı yer de kartal devlet hastanesi. başlarında özeel korumaları bla bla bla.

    şimdi vatandaştan, benden kanunlara nasıl saygı duymamı bekliyorlar.
    ben bu sitede defalarca isyan ettim. ama bu sefer acaip moralim bozuk...



  • [ban]haklısın ama yapacak fazla da bişey yok..
  • boşuna demiyorlar suç işleyeceksen büyük işle ki fazla ceza almayasın

    adam milyon dolar'ı hortumluyor en fazla 10 ay yatıyor
    diğer taraftan gariban(!!!!) hırsız 100-200 milyonluk bişey çalınca ömür boyu hapis

    güzel türkiyem[bwlng]
  • Sadece kanun hususunda değil..Pekçok konuda devrim niteliğinde değişliklere ihtiyacımız var..Ülkemizde bu tp şeylerin olabilmesi için bir çok bürokratik engel var..Bürokrasi devleti hantallaştırıyor..Yargıtay başkanı Sami SELCUK'un da aynı dertten muzdarip oldugunu ve özellikle ceza kanunumuzun pek çok açığı oldugu ve haksızlıklar içeridğini kendisi de söylemişti..Olayın ierisindeki kişinin bu feryadına ragmen birşeyler yapılmıyorsa..Ya bunu agır bürokrasiye baglıycaz ya da artık art niyetli düşüneceğiz
  • aaaaaaaaaaaaaaahhh Atatürk aaaaaaahhhh,
    yokki senden bir tane daha :(
  • zaten bu adamlar işler ters giderse alacakları cezayı bildiklerinden cesaret ediyorlar

    yani kanun neredeyse "sen şuç işle" diyor

    of ya offf
  • eeee saddama kızıyolar bende kızıyorum ama hakettiğinde bi insan cezaların en büyüğünü vermek lazım diye düşünüyorum.kesicen elini kolunu yapıyomu bidaha hırsızlık öldüreni asacan çalanı kesecen kana kan olacak ya da çaldıklarını yerine koymazsa cezaların en büyüğünü uygulayacaksın ne o insan hakları filan hikayeeeee ahaa bunlara insan hakları uygularsan işte çıkar 22 sene sonra yine dibimizi kazar..
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by JeremY</i>
    <br />Yargıtay başkanı Sami SELCUK'un da aynı dertten muzdarip oldugunu ve özellikle ceza kanunumuzun pek çok açığı oldugu ve haksızlıklar içeridğini kendisi de söylemişti..Olayın ierisindeki kişinin bu feryadına ragmen birşeyler yapılmıyorsa..Ya bunu agır bürokrasiye baglıycaz ya da artık art niyetli düşüneceğiz
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

    jeremy yalnız insanlar zamanla değişebiliyorlar. A. necdet sezerin de Anayasa mahkemesi başkanı iken de sami selçukla aynı görüşte olduğu ve derin devletin düşüncelerini değil halkın düşüncelerini paylaştığı biliniyordu. bu özelliği sebebiyle zaten cumhurbaşkanlığına ittifakla seçildi. ancak zaman içerisinde halktan kopup derin devlete yaklaştı. hatta vural savaş dahi "sezer MGK toplantılarına gire gire kafa yapısı değişti artık devlet açısından sorunsuz bir cumhurbaşkanı oldu" dedi.

    iki sene önce vural savaşın nefret ettiği sezerden demokrat kişiliği sebebiyle müthiş hoşlanan ben bugün vural savaşın sevme sebebi ile artık hoşlanmıyorum. işte bu sebeple insanların sözlerine değil yaptıklarına bakmak lazım.
    ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.
  • O zaman 2.şık üzerinde durup art niyetli düşünüceğiz..Yani bu işlerin düzelmemesinin bir kulbu olacagını düşüneceğiz..Bu işlerin düzgün hale getirilmesinin kimilerinin işine gelmeyeceğini bu yüzden düzeltilmediğini ya da düzeltmek iiçin ağır kalındıgını ya da düzeltiliyorsa bu işin usul usul yapıldıgını ...
  • Uzan'ı bulsam var ya kafasına sıkacak. Sıkmayan namussuzdur.
  • şimdi arkadaşlar bu işlerin düzelmeme sebbepleri hakkında benim sizlere çok radikal ve ağır gelebileceğine inandığım düşüncelerim var. ancak forumdaki bazı arkadaşların çok önyargılı olduklarını biliyorum ve bu düşüncelerimi açıkladığım zaman bu önyargılar sebebiyle çok ağır hakaretlere uğrayacağımı tahmin ediyorum. polemiklere girmek istemediğim için sebepleri açıklamadan sadece çözüm önerimi söyleyeyim:

    <b<font size='3'>bu tür hırsızlıklardan ve kanunlarımızdaki bu çarpıklıklardan kurtulmamız ancak devlet olarak daha demokratik ve daha şeffaf olmamızdan sonra gerçekleşecektir. bunu ne yazıkki kendi başımıza yapamıyacağız. görünen o ki ancak AB yolunda ilerlersek bu gereken işleri yapacağız. </font id='size3'></b>

    ben normalde milliyetçi bir insanım. ama bugün kendini milliyetçi-ulusalcı olarak niteleyen grupların (işçi partisi-doğu perinçek, Atatürkçü düşünce dernekleri vb., tuncer kılınç tipi emekli generaller, aşırı sağdaki MHP vb partiler) AB ne karşı olması ve AB ne girersek ülkemiz bölünür diye şiddetle karşı çıkmaları neticesinde ya onların milliyetçilik anlayışında ya da benim milliyetçilik anlayışımda bir sakatlık var diye düşünüyorum.

    Çünkü benim milliyetçilik anlayışımda T.C devletinin daha güçlü olması için ne gerekiyorsa yapmak var. ve bunun için de yukarıda belirttiğim sebeple AB ne girmemiz lazım. Çünkü 300 senedir yürüttüğümüz demokrasi mücadelesinde anca 1 arpa boyu yol gittik. 300 sene önce yeniçeriler biz şu sadrazamın kellesini istiyoruz diyorlardı. ve alıyorlardı. şimdi ise generaller kelle istemiyor sadece iktidardan inmelerini istiyor. ve indiriyorlar. biraz ilerlemişiz!!! şu anda başta olan Genelkurmay başkanı biraz demokrat ya o sebeple bu ulusalcılar onu bile bir kaşık suda boğacaklar. hiç durmadam 27 mart ihtilalinin celasun paşasını hatırlatıyorlar. (celasun paşanın kim olduğunu bilmeyenler google dan öğrenebilirler üşenenlere PM ile anlatırım)
  • Malcolm sana katılıyorum ve bir noktaya daha değinmek istiyorum..Bence demokratik ve ekonomik anlamda sekteye ugramamız çok partili seçimlere gectigimiz tarihle çakışıyor..Çünkü o tarihten itibaren devlet adamı olmak , siyasetçi olmak bir fazilet olmaktan çıktı..Mal varlığı ile ayakta durabilenlerin tekeline geçti..
    Bence çözüm için bunun da değişmesi gerekiyor..Nasıl değişecek? Değişimin sağlanması için neler yapılmalı bu tartışılır..Çünkü biz de her değişimin bir de müeyyidesi oluyor
  • evet jeremy o kadar üzücü bir gerçeğe parmak bastın ki ciddi söylüyorum canım yandı. ne yazıkki toplumumuz da senin dediğin gibi bazı şeyleri hazmedemiyor.
    misal bir ülkenin ekonomisi ancak ihracatı ithalatından fazla ise güçlenir. bu sebeple Özal ihracatı özendirici kanunlar çıkarmış, ihracat yapana yüksek oranda vergi iadesi ödemiş. eee benim uyanık halkım ne yapmış, dünya hırsızlık litarütürünü hayali ihracat kavramı ile tanıştırarak zenginleştirmiş. büokratına rüşvetini vermiş yapmadığı ihracatın vergi iadesini almış.
    5 nisan 1994 krizinde 1 banka batınca o bankaya parasını yatıran vatandaş mağdur olunca Çiller ekonomik güveni sağlamak için bankalardaki tüm mevduata devlet garantisi vermiş. eee benim işadamım bu fırsatı kaçırır mı? nasıl olsa devlet ödeyecek 1994 ten itibaren 23 banka yı sahipleri soymuş, dünya hırsızlık litarütürünü de kendi bankasını soyan kıravatlı hırsızlar diye bir kavram sokarak yine zenginleştirmiş.

    tamam bu hırsızların 4 saç ayağının iş adamları-medya-siyasetçi-bürokrat olduğunun farkındayım ama yapacak da fazla bir şey yok...
  • kanunları kokten değiştirmeliyiz
    abd de bile iyi kanunlar var o kanunlar gelsin
  • bu hükümet dandirik bir düzenleme yapsa bile karşıtlar hemen başlar bağırmaya. o yüzden önce biz buna hazırlanmalıyız sonrada tüm kanunlar ve anayasa değişmeli.
  • Bu kanunların baştan düzenlemesi ıslah edilmesi gerekiyor yazık bu milletin çektiği çileğe
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.