Şimdi Ara

ekonomik tablo

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu yılki kucuk esnafın gelir gider hareketlerini inceledigimde durumun 1 onceki yıldan daha kotu oldugunu gordum. 1988 yılından itibaren de yeniden degerleme oranları istatistigine gore de 1-2 yıl icinde 100 lu bir enflasyon gormemiz gerekiyo gibi.Dıs ticaret acıgı da bir onceki yıla gore %50 artmıs aldıgım gibi gozukuyor. Otomobil fiyatları da anormal durumda ama kimse de ses cıkarmıyor. Dogru duzgun bir araba 40 milyar yani 28000 dolardan baslıyor. Amerika da 30bin dolara evo veriyorlar ve 2002 basında aynı arabaların 15-20 bin dolar oldugunu dusunursek buyuk bir sorun oldugunu dusunuyorum.



  • +1 neolacak bu durum ya
  • sadece esnafın durumumu kötü..
  • ?? şaşırdım...bundan önceki hükümetin ekonomi uygulamaları neticesinde kepenk kapatan binlerce iş yeri oldu her hafta benzine mazota şekere zam yapılırdı şimdi bunları göremiyoruz ama yine de memnun diğiliz.türkiye bataktan 6 ayda çıkamaz tabii şimdiye kadar hortumlayanlar çalanlar peşkeş çekenlerle bu günlere geldik ama durum eskisine nazaran daha iyi ve daha iyiye de gidiyor bunu imf de söylüyor ekonomik verilerde. hoş herkes kendisine göre pay biçer benim dayım işçi 1milyardan fazla maaş alıyor 2 dairesi var kirada 300 dolara **** alıyor ama sorsan açlıktan ölecen ağlar zırıl zırıl yani velhasıl neler yapıldı 1 senede ona bakmak lazım yok eskiye nazaran daha kötüysek bende memnun diğilim iyiye gitmiyoruz derim ama iyiyiz yani niye görmeyelim ki bunu ve bu yüzden daha iyiye gidecek diyebiliyorum inşallah diyorum yok gitmesse benim gibiherkes çeker desteğini iyi olacak inşallah umudumuzu bu sefer yitirmeyelim derim.
  • devlet sektorunde calısan iscilerin hepsi oyle ve aglanırlar durmadan pek de is yaptıklarını gormedim ozellestirmeyle hepsi agzının payını alacak tabi popilist olmayan bir yaklasımla keske agsari ucretin satınalma degeri o duzeylere cıkarılabilse. Esas sorun bunlar degil tabi mesela banka hortumculugu ile kaybedilen 35-45 milyar dolar, Türkiye nin terore 10 yılda harcadıgı 100 milyar dolar ve digerleri.
  • ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4. mesaja kadar okudum, diyorum ben ne okuyorum
    kardeş niye hort yapıyorsunuz
  • vay be 17 sene geçmiş 1 arpa boyu değişim yaşamamışız 2012 civarlarında bu değişimi yaşayacağımıza çok inanıp destekleyenlerdendim günümüze geldiğimizde sadece kandırıldığımı hissediyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.