Şimdi Ara

Dsmart Yeni Sözleşme!! Üşenmeyip okursanız bilgi sahibi olursunuz...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
1
Favori
38.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, geçen hafta bir akrabamın uyarısı vardı bu konuda, kendisi avukattır. "Dsmart yeni sözleşme isteyecek sakın imza atmayın" demişti. Bugün bu sözleşme örneği cihazın mail kutusuna geldi. Sözleşmeyi baştan sona okudum ancak kullanıcı adına dezavantaj oluşturacak bir maddeye rastlamadım. Sonra akrabamı arayıp durumu anlattım ve bana direk " 2.9 numaralı maddeyi iyi oku ne dediğimi anlarsın " dedi. Bahsi geçen maddeyi tekrar okuduğumda ise jeton geçte olsa düştü.

    Mecvut maddede yer alan tek taraflı fesih hakkı sayesinde sözleşmeyi imzaladıkdan hemen sonra dsmart tek taraflı sözleşmeyi fes edebilecek imkana sahip olacak. Buda demek oluyor ki sözleşme içerisinde yer alan tüm haklarınız anında kalkabilecek ve aylık yada yıllık sabit ücrete tabi olarak platform üyeliğiniz olacak.

    2008 yılında ilk alırken ki sözleşmeyi 2 gündür arıyorum ancak bulamadım, sonra internette aratınca çoğu kişinin de sözleşmeyi bulamadığını hatta imzalamadığını gördüm. Sanırım abone olurken bir sözleşme imzalamadık. Akrabama bu durumu söylediğimde ise " kendileri bu platformu verirken ömür boyu ücretsiz olacağını beyat ettiler. Abonelik yaptığınız dsmart shopa gidip bir sorun varsa sözleşme kopyanız ordan isteyin. Yoksa bile sorun olmaz çünkü onbinlerce kişi aynı durumda olduğu için ilk vaat ettikleri herşey belli. 31 Mayıstan sonra yayınınız kesilirse direk tazminat davası açıp kazanırsınız. Zaten imza atsanız dahi 31 Mayıstan sonra anında platformu kapatabilirler ve aylık-yıllık para isteyebilirler. İmza atsanızda atmasanızda muhtemelen kapatılacak ama imza atarsanız hak iddaa etme şansınız kalmayacak. Sakın imza atmayın!" dedi.

    Duyurulur

    Yukarıda ve aşağıdaki mesajlarda yazdıklarım akrabamın söylemleri ve benim şahsi görüşümü içermektedir. Alacağınız kararlarda sorumluluk kabul etmemekteyim.







    Edit



    Başka bir forum üzerinden bir arkadaş Dsmart yetkili süpervizörü ile görüşmüş. Kendisini yazdıklarını bold yapıp bir kısmını alıntılayıp aktarıyorum;

    1)Sözleşme yapmazsanız dsmartın(dtv yada dsmart sözleşme açısından birşey fark ettirmiyor, resmi gazetede ünvan değişikliği bilgisi bulunduğu için sözleşmedeki firma adı bizi bağlamıyor firma 10 defada adını değiştirse elinizdeki ilk sözleşmeler geçerliymiş) ücretsiz verdiği kanallar discovery animal planet ıvır zıvır yani ömür boyu ücretsiz dediği kanallar 31 mayısda kapatılacakmış burası çok net 3 defa sordum ücretsiz verilen kanalları kapsayan bir çalışma olduğunu bu nedenle bu kanallar kapanırsa sözleşme imzalamazsam hak iddia edemeyeceğimi belirttiler.

    *Aşağıda yazılanlar Helldancer yani kendime ait görüşmelerdir.

    Bunun üzerine Dsmart'ı aradım ve yukarı sayfalarda yazmış olduğum tüm mesajlardaki içeriği özet geçtim kendilerine. Bana verilen cevap kısacası "imzalamak gibi bir zorunluluğunuz söz konusu değil biz sadece usülsüzlük durumumun giderilmesi için bunları istiyoruz. Platformunuzun kapatılması yada yayınlarınızın kesilmesi gibi bir durum söz konusu değil" dedi.

    Bende bunun üzerine bir arkadaş yetkili süper vizör ile görüşmüş ve kendisine şunlar şunlar söylenmiş dediğimde,

    "Bu konuda bir bilgimiz yok. Bahsi geçen arkadaşın verdiği bilgileri doğrulayamam çünkü bize bu şekilde bir bilgi gelmedi" dedi. Bende bu arkadaşın supervizör ile görüşüp bu bilgileri aldığını söylediğimde ise " Bize bu bilgileri veren henüz kimse olmadı, müşteri hizmetleri olarak bu konuda bir bilgilendirme yapılmadı bizlere, ancak bilgilendirme olduğu zaman sizlere zaten ulaşacağız" denildi

    Sonra kendisine 2.9. maddeyi açıkladım ve bu konunun bir üst kurul yada kişi tarafından incelenip bana tatmin edici bir cevap verilmesini talep ettim. Gün içerisinde bana döneceklerini söylediler ve telefon numaramı aldılar.

    Geri dönüş olduğu zaman burada da bilgilendirme yapacağım.



    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



    Arkadaşlar 10dk önce müşteri hizmetlerinden geri dönüş yaptılar. Bana söylenenler kısacası şu şekilde oldu,

    Mevcut maddenin tüketici acısından aleyhte bir durum oluşturmadığını, bahsi geçen sözleşmenin imzalanması durumunda tüketicinin ücretsiz kanal ve yayın hakkının güvence altına alınması adı altında olduğunu söylediler. Zaten benim kanallarım şuanda güvence altında. Hani kapatabiliyorlarmı, paralı yapabiliyorlarmı? Ayrıca yeni sözleşme de 2.4.madde ile yayın hakkımı güvence altına alırken 2.9. madde ilede istediği zaman bu maddeyi iptal edebiliyor. Bunun üzerine bende "yani diyorsunuz ki ben bunu imzalamadığım zaman ücretsiz seyrettiğim kanallar ücrete tabi olur ise benim hiçbir hakkım olmayacak mı?" diye sordum. Kendileride bir nevi evet dediler. "E benim eski sözleşmem ve bana verilen taahütler ne olacak, sözleşmeyi yokmu sayacaksınız" dediğimde ise müşteri hizmetlerindeki arkadaş "bilemiyorum" dedi.

    Ayrıca sıkıntı yaratan konu yetkililerin telefona bakmak istememesi. Müşteri hizmetlerindeki arkadaş üzerinden soru soruyorum. Telefonda bekletiliyorum bir 5dk sonra bana arkadaş geri dönüyor ve bir üstünün verdiği cevabı iletiyor. Bizzat bir üst yetkili ile görüşme talebimde ise üst yetkili, müşteri hizmetleri temsilcisine " kendisinin bu konuda verebilecek başka bir cevabı olmadığını, dilerse tüketici mahkemesine başvurabileceğimi" söylemiş. Adamla bizzat konuşmam mümkün değil, siz nasıl süpervizör ile görüştünüz acaba? Müşteri hizmetlerindeki arkadaşlar hukuki konularda malesef donanımları yeterli olmadığı için cevap veremiyorlar. Adam bana resmen git kardeşim derdini tüketici mahkemesinde anlat diyor. Bu nasıl bir zihniyet.

    Velhasıl kelam, üst yetkili bana müşteri hizmetleri aracılığı ile 2.9. maddenin tek taraflı fes amaçlı olmadığını, farzı misal aydan aya abonesi olan üyenin parasını yatırmaması durumunda veya üyenin başka bir usülsüzlüğü doğrultusunda sözleşmeyi fes etme amaçlı olduğunu söyledi.,

    İyide arkadaşım madem bu amaçlı yapıyorsunuz ozaman bu amaçları içeren yeni bir madde çıkartın. Ne diye benim tüm haklarımı elimden almaya çalışıyorsun.

    Örneğin

    "2.10. Ücretlerin ödenmemesi, kaçak yayın yapılması bla bla.. gibi durumlarda sözleşme DTV tarafından tek taraflı olarak fes edilebilir"

    diye bir madde koysalarmış! Neden 2.9. madde ile her türlü imkanı onların ellerinde bırakayım. Adamlara ben bunu imzalarsam, bunun üzerine siz sözleşmeyi fes edip yayınları ücretli yaparsanız ne olacak? dediğimde. Bu madde o amaçlı değil diyorlar. Arkadaşım amacı beni alakadar etmez madem sözleşme o amaçlı değil, ozaman birtek bahsettiğiniz amaçlar doğrultusunda bir madde çıkarsaydınız tıpkı yukarda verdiğim örnek gibi!!!

    Haksızmıyım yani?

    Ben imzalamayacağım arkadaşlar, duyurulur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Helldancer -- 21 Mayıs 2010; 16:48:37 >







  • Eyvallah, sağol hocam. Durmadan geliyor ama siliyordum. Hiç okumadım bile.
  • bende sözlesmeyi okudum ..bana 2maddenin 4.bendindeki ABONE lerden uydu platformlarıhizmetleri karsılıgı gereken bedel abone adına yayıncı kurulustan tahsil edilecek dio...


    yarın bu d-smart bizden bu tahsil üceretini kesin ister...

    peki benim sorum su eger biz diyelim bu sözlesmeyi imzalamadık peki bu kanun gereği bizim kullandıgımız aboneliği iptal etme hakları varmı acaba?
  • banada bir defa uyduma mail geldi sozlesmeyi imzalayin adresemize gonderin yada d smart shopa gidin imzalayin akilli kumandayi kapin diye adamlar akilli kumanda ile bize mesaj. vermis
  • Bende bugün okudum ve sözleşmeyi imzalayana hediye verilecek deyince imza atmamaya karar verdim.İmza atmakla tek taraflı olarak DTV'nin sözleşmeyi fesh etme yetkisini ona vermiş olacağız.Bedava izlediğimiz kanallarıda paralı yaparlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bynet1963 -- 16 Mayıs 2010; 23:23:42 >
  • iyi de arkadaşlar 2.9 maddesi DTV sözleşmeyi istediği zaman fesh eder yazmıyor ki?
  • Maddenin en başını okudunmu dostum?

    İş bu sözleşme, imza tarihinden itibaren DTV veya ABONE tarafından feshedilinceye kadar geçerlidir.

    Kalın olarak yazdığım yere dikkat ederseniz sözleşmenin tek taraflı olarak DTV tarafından feshedilmesi mümkün.
  • Ne çakal bunlar.Pes dogrusu.
  • Bu msj bu gün banada geldi, nedir ne deyildir diye anlamaya çalışıyorum. demin evde sözleşmeyi aradım yok bulamadım. Bilgilendirme için sağol, eline ilk sözleşme geçen arkadaş bilgilendirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 18 Mayıs 2010; 1:11:46 >
  • Bunu dsmart cikarmadiki bdk çıkardı. Çoğu kiside imzaladı. Sorun yok yani. Digital platformda sözleşme olmalı ama alırken biz sozlesmesiz aldık. Hediyeler teşvik içindir yoksa kimse sözleşme için ugrasmaz. Dsmart ayağımıza gelip imzalatir son çare. Yayınıda kesemezler oylece.
  • DTV tarafından tabiiki fesh edilmesi mümkün nasıl ki müşteri tarafından fesh edilebileceği gibi.

    Ama Burada DTV tek taraflı olarak istediği zaman feshedebilir demiyor. Keza fesh edilebilme ile ilgili maddeler de sözleşmede belirtilmiş olmalı.

    Dipnot: DTV yi zerra kadar sevmem yanlış anlaşılmasın.


    quote:

    Orijinalden alıntı: Helldancer

    Maddenin en başını okudunmu dostum?

    İş bu sözleşme, imza tarihinden itibaren DTV veya ABONE tarafından feshedilinceye kadar geçerlidir.

    Kalın olarak yazdığım yere dikkat ederseniz sözleşmenin tek taraflı olarak DTV tarafından feshedilmesi mümkün.
  • Sözleşmenin 2.9 maddesi D-smart'a gerekçe göstermeksizin sözleşmeyi fesih hakkı tanımaktadır. Bu madde tüketicinin aleyine olduğu gibi halihazırda varolan sözleşmeyi d-smart lehine değiştirmektedir. Sanırım kumanda verilmeside bundandır. Yasal bir düzenleme gereği sözleşme yapma zorunluğu doğmuş olabilir ancak bunu fırsat sayan şirket sözleşmeye işine gelen maddeyide sokuşturmuş. Ben imzalamam, kapatırlarsada kapatsınlar. Mahkemede zararı fazlasıyla tazmin ederim
  • Bakın arkadaşlar,

    Dsmart bizlere bu ürünleri satarken ne diye taahhüt verdi? Aldığınız dsmart receiver içeriğinde bulunan kanallar, tek sefere mahsus bedel ödemek kaydıyla ömür boyu ücretsiz olacaktır. Bizde bunun üzerine 350-400TL arası bir bedel ödeyip aldık bu kutuları. Bana bu hakkı baştan tanımasaydı gider 100TL receiver+çanak alırdım, 250-300TL de cebimde kalırdı.

    Bu devletin yaptırımı olsada sözleşme tüketicinin aleyhine. Eğer bu yaptırımdan dolayı sözleşme çıkartıyorlarsa bahsi geçen 2.9. maddedeki DTV VEYA ABONE ibaresi yerine DTV VE ABONE ibaresi koysalardı. Ben tek taraflı olarak DTV ye sözleşmemi iptal ettirme hakkı vermem.

    @georgia
    "DTV tarafından fes edilmesi tabiki mümkün" diyorsunuz ancak ben bir bedel ödeyip bir hak satın almışım. DTV nasıl olurda tek taraflı fes edebilme hakkına sahip olabilir. Ya 1 ay sonra " arkadaşım yeni sözleşmeyi fes ediyorum, platformumuz aylık ücrete tabidir. Satın almazsanız platform içindeki kanallar şifrelenecektir" derse ne olacak? Ben enayimiyim de başlangıç ücreti 350-400TL ödedim.

    Eğer iyi niyetli iseler sözleşmedeki 2.9 maddeyi DTV VE ABONE şeklinde değiştirirler böylece tek taraflı DTV nin karar almasını engellerler. Böylece fes etmek istiyorlarsa benimle uzlaşmaları gerekecektir. Bu durumda bana bir bedel ödemesi yada ikame bir hizmet sunması gerekecektir.

    Tekrar soruyorum , ben fazladan bir ücret ödeyerek satın aldığım haklarımı ne için onların ellerine bırakayım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Helldancer -- 18 Mayıs 2010; 12:24:02 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Helldancer

    Arkadaşlar, geçen hafta bir akrabamın uyarısı vardı bu konuda, kendisi avukattır. "Dsmart yeni sözleşme isteyecek sakın imza atmayın" demişti. Bugün bu sözleşme örneği cihazın mail kutusuna geldi. Sözleşmeyi baştan sona okudum ancak kullanıcı adına dezavantaj oluşturacak bir maddeye rastlamadım. Sonra akrabamı arayıp durumu anlattım ve bana direk " 2.9 numaralı maddeyi iyi oku ne dediğimi anlarsın " dedi. Bahsi geçen maddeyi tekrar okuduğumda ise jeton geçte olsa düştü.

    Mecvut maddede yer alan tek taraflı fesih hakkı sayesinde sözleşmeyi imzaladıkdan hemen sonra dsmart tek taraflı sözleşmeyi fes edebilecek imkana sahip olacak. Buda demek oluyor ki sözleşme içerisinde yer alan tüm haklarınız anında kalkabilecek ve aylık yada yıllık sabit ücrete tabi olarak platform üyeliğiniz olacak.

    2008 yılında ilk alırken ki sözleşmeyi 2 gündür arıyorum ancak bulamadım, sonra internette aratınca çoğu kişinin de sözleşmeyi bulamadığını hatta imzalamadığını gördüm. Sanırım abone olurken bir sözleşme imzalamadık. Akrabama bu durumu söylediğimde ise " kendileri bu platformu verirken ömür boyu ücretsiz olacağını beyat ettiler. Abonelik yaptığınız dsmart shopa gidip bir sorun varsa sözleşme kopyanız ordan isteyin. Yoksa bile sorun olmaz çünkü onbinlerce kişi aynı durumda olduğu için ilk vaat ettikleri herşey belli. 31 Mayıstan sonra yayınınız kesilirse direk tazminat davası açıp kazanırsınız. Zaten imza atsanız dahi 31 Mayıstan sonra anında platformu kapatabilirler ve aylık-yıllık para isteyebilirler. İmza atsanızda atmasanızda muhtemelen kapatılacak ama imza atarsanız hak iddaa etme şansınız kalmayacak. Sakın imza atmayın!" dedi.

    Duyurulur

    Yukarıda ve aşağıdaki mesajlarda yazdıklarım akrabamın söylemleri ve benim şahsi görüşümü içermektedir. Alacağınız kararlarda sorumluluk kabul etmemekteyim.






    bilgilendirme için teşekkürler,




  • Arkadaşlar, ben 2008 yılında 300 liraya almıştım kutuyu. O tarihte bu bedelin 1 defaya mahsus alınacağı, digi gibi aylık ödeme olmadığı belirtilmişti. Hatta reklamlarda da acele edin bir kereye mahsus bu ücret ödenecek sonrasında ömür boyu ücret talep edilmeyecek denmişti. Biz cihazlarımızı bu şartlarda aldık, bizden bir daha para talep etmek yada sözleşme imzalamama halinde yayınımızın iptal edileceği görüşüne KESİNLİKLE katılmıyorum! Bu hak ihlalinin hiçbir kanuni gerekçesi yoktur.
    Uyanıklar, zamanında 0nbinlerce kişinin kazandığı bu haktan rant sağlamak için rüşvet olarak kumanda verip sözleşme imzalatarak tuzağa düşürmek istiyorlar. ARkadaşlar sakın sözleşme falan imzalamayın çünkü alınmış malın sözleşmesi sonradan imzalanamaz




  • Arkadaşlar burası Türkiye! Olmaz olmaz dememek lazım. Burada haklı olmak değil güçlü olmak önemli. Dilerim bu hakkımızı bi katakülleye getirmezler. Yoksa evde yine TV SORUNU başlayacak.
  • Arkadaşlar bişey sorayım. Yeni üye olan kişiler bizim -paket kanallar hariç- izlediğimiz normal kanalları izleyebilmek için aylık yada yıllık ücretmi ödüyor.?
    Bizlerin normal uydu haricinde -paket kanallar hariç- izlediğimiz yabancı bazı kanallar movie smart discovery ve bazı belgesel kanalları, dspor vb var.
    Ben kedi adıma sinema paketi artı üyesiyim, şimdi biz bu belgeyi imzalarsak ne değişebilir.
    Fesih evet önemli bir konu, yok hayır yeni üye olan kişiler normal hiçbir ücrete tabi değil ise. Ve biz eski üyeler zamanında sözleşme imzalamadıksa, ben hatırlamıyorum, yayıncı kuruluş korsan gösterim nedeni ile sözleşmeyi ( üyeliği fesh eder ) buda onun en doğal hakkıdır.
    Bunun haricinde kullanıcıdan kaynaklı bir sorun yok ama yinede fesh ediyorsa, yada fiyat tarifesi dayatması oluyorsa, ozaman imzalamamak en mantıklısı..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 19 Mayıs 2010; 20:39:20 >
  • Bana göre o sözleşmede ki fesh sana kanal verilen fesh değil. İmzalanan belgeyi fesh etme yetkisidir. İmza adres kişi kimlik uyuşmazlığı vs. Her sözleşmede vardır bu. Şikayet varda bu sorun dile getirilmiş adamın problemi çözülmüş ve d-smartla arasında problem olmamış. Siz belki ilk defa sözleşme imzalayacaksınız ama digidede bunlar var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi invisible -- 19 Mayıs 2010; 20:27:53 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: invisible

    Bana göre o sözleşmede ki fesh sana kanal verilen fesh değil. İmzalanan belgeyi fesh etme yetkisidir. İmza adres kişi kimlik uyuşmazlığı vs. Her sözleşmede vardır bu. Şikayet varda bu sorun dile getirilmiş adamın problemi çözülmüş ve d-smartla arasında problem olmamış. Siz belki ilk defa sözleşme imzalayacaksınız ama digidede bunlar var.


    Kişi uyuşmazlığı söz konusu olan belge zaten fesh edilmeksizin geçersiz kılınır yani bir nevi sahte belge niteliği taşır. Belgenin geçerliliği yoktur. Geçersiz kılınan bir belgeninde fesh edilmesi söz konusu değildir. Yanlış yada sahte beyan taşıyan belge dikkate alınmaz

    Şikayet vardaki bahsi geçen mesajı önceden okumuştum sanırım bu mesajı diyorsunuz.
    http://www.sikayetvar.com/sikayet/no/589376

    Ancak burda kişiye sözlü olarak ne söylendi bilemiyorum, nasıl bir çözüme kavuştuğu hakkında bir yazı da yok. Ancak imza atılması gereken belge oldukça açık ve net şekilde belli. Ayrıca yazılı bir belge olduktan sonra söz havada kalıyor.

    Konuyu biraz daha açık bir şekilde irdeleyecek olursak;

    2.4. Maddedeki "ABONE tarafından, işbu sözleşme kapsamında uydu platform hizmetleri karşılığı ödenmesi gereken bedel, ABONE adına platform bünyesinde yer alan yayıncı kuruluşlardan tahsil edilecektir." ibaresi bizim haklarımızı koruyan madde. Bu sözleşmeyi imzaladığımız anda bu madde ile haklarımız korunmaya başlayacak eski sözleşmede yer alan herşey iptal olacaktır. Yani ücret ödememiz söz konusu olmayacak.

    Ancak 2.9. maddede yer alan "İşbu sözleşme, imza tarihinden itibaren DTV veya ABONE tarafından fesedilinceye kadar geçerlidir." ibaresi bu 2.4. ve diğer maddelerin DTV tarafından tek taraflı fes edilmesine açık açık imkan tanımaktadır. Yani 2.4. maddedeki senin tüm ücretsiz seyretme hakkın iptal olacaktır. Daha açık nasıl anlatabilirim bilemiyorum.

    Ayrıca bundan önce 8 yıllık Digitürk aboneliğim vardı. Forumda 2 sene öncesine kadar iptal süreci ve Digitürk hakkında oldukça fazla sayıda şikayet içeren konu da açtım. Yani hayatımızda ilk defa sözleşme imzalamıyoruz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Helldancer -- 19 Mayıs 2010; 21:01:51 >




  • Şimdi tamam diyoruz ki bu olmasın dimi? Tamam dansöz bir şirket ama bu adam da kendine hak tanımalı kaçak yayın olsun. Cihazın başka adrese verilmesi vs vs. 2008 kutusunu satandan alan 2. el kişinin cihazını bloke ettiler hatırlarsan yine forumda yazıldı. Şimdi bunları engellemesi içinde bu hakka ihtiyacı var. Biz ne diyoruz bedava kanallar gidecek. Götürsünler bakim ne oluyor senin yayınını feriştahı olsa sebebsiz kesemez. Bunu neden imzalıyoruz peki btk kararı, eyvallah btk da dava açtık kapattılar diye diyelim makheme sordu niye imzaladın btk kararı diye...
    Hadi bakalım benim 2008 kutuyu kapatsınlar...

    Adam yeni kampanya çıkardı bide bu haklarla hd-smart aboneliği diye. Öyle kolay kolay almazlar. Bu potansiyeli kaybetmemek için... Ben digiyede 6 senedir aboneyim. Çakalların en gıçık olduğum hareketi 3 lirayı herkese giydirmesi idi. ( Ailecek paketi altında)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi invisible -- 19 Mayıs 2010; 21:09:58 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.