Şimdi Ara

Önemli Windows 98 sorunu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Son mesajlara baktığımda birçok kişide kapanma sorunu olduğunu gördüm. Fakat benimki biraz daha farklı. Yani "Başlat>Bilgisayarı Kapat>" penceresine 'Tamam' dediğimde hiçbir tepki olmuyor. Yine masaüstüne dönüyor. Format atmadan Windows'u yeniden yükledim ama düzelmedi. Harddiskte de önemli şeyler var, format atmadan nasıl halledebilirim? Google'da 'Uzay Oyunu' diye birşey görmüştüm. Türk oyunudur deyip yükledim ama virüslüydü herhalde. Önce ZoneAlarm'ı kapattı ve exe dosyasını sildi. Sonra C:\Program Files\'da norton.exe diye bir dosya oluşturdu ve onu çalıştırdı. Kullanımda olduğu için bunu silemedim. Görevi Sonlandır penceresinde de gözükmüyordu zaten. Ben msconfig'den bu dosyayı devredışı bıraktım ve bir daha açılışta çalışmasını engelledim. Sonra bilgisayarı resetledim ve bu dosyayı silebildim. Virüs programlarıyla tarama yapsam da, bir virüse rastlamadılar. Acaba diyorum bu norton.exe'yi sildim de, bir delili mi yok ettim? Ya da virüs tamamen silindi de, beraberinde Windows'un kapanmasına yarayan dosyaları da mı sildi? Çünkü ZoneAlarm'ın dosyalarını silmişti. Ama Windows'u yeniden yükleyince bu eksik dosyayı da yüklemesi gerekmez mi?
    Not: Bilgisayarı kapatmada olduğu gibi Yeniden Başlatmaya kalktığımda da bir tepki yok.

    Lütfen yardımcı olun arkadaşlar.







  • kapanma problemi winxp için geçerli..senin problemini ise yeni bi kurulum kökten çözer..
  • pusu +1
  • Ortalıkta dolaşan yeni bir virüs var. Bu virus Win98 kullanıcılarınıda etkiliyor. Önleminizi şimdiden alın...
  • sobigF worm undan bahsediyosun herhal
  • Trojan olma ihtimali çok yüksek. Bir aralar "Kapat" özelliğini ortadan kaldıran Türk yapımı Trojan vardı o olabilir. Bilgisayarın nette güvenli olmayabilir, online tarayan yerlerden tarat. Bulursa ne ala; bulamazsa Diskini ikiye böl, Partition magic türü programlarla. Verilerini D'ye aktar. Sonra c sürücünü formatla ve sistemi yeniden kur.

    http://housecall.trendmicro.com/
    http://scan.sygatetech.com/

    buradan online taratabilirsin. İkincisi trojan falan tarar. Nortona bu tip şeylerde hiç güvenme trojan noktasında en berbat antivirustur.

    kolay gelsin. sonuçları yazarsın artık.




  • lost,
    O dediğin trojan maalesef bana da bulaşmıştı. Dediğin adreslerden tarama yapmıştım, bunun dışında F-prot, Anti-Vir, Ad-Aware, Trojan Remover gibi programları kullandım ama hiçbiri trojanı saptayamadı. En sonunda trojanın bir açığını buldum. Bu açık sayesinde adını öğrendim trojanın. (Backdoor.neoturk.14) Sonra google'da arattım ve sadece Dr.Web adlı trojan programının ve AVP'nin bu trojanı tanıdığını öğrendim. AVP'ye sahip olmadığım için Dr.Web'in demo sürümünü indirdim. O, trojanı tespit etti ama demo olduğu için silemedi. Trojanın hangi dosyaya bulaştığını öğrendim (C:\WINDOWS\Loadqm.exe). Sonra güvenli modda bunu sildim ve registry artıklarını falan sildim. Ve şunu gördüm ki, şu yeni virüslerin panzehirini aynı gün yapan anti-virüs şirketleri, 2002 yılında çıkan bu trojana karşı birşey yapamadı. Bunlar ancak kendi yaptıkları virüsleri siliyorlar. Neyse, yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler




  • Hocam Windows 7 ye geç rahat et.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kıymalı Makarna

    Hocam Windows 7 ye geç rahat et.

    10 yıllık hort
  • Post kasıyor ellemeyin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.