Şimdi Ara

hard-disk tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 80-120 gb hdd'ler arasında hangi markayı alacağıma karar veremedim. önerdiğiniz bir marka var mı?



  • Seagate Baracuda alabilirsin ama bunların biraz ısınma problemi var. Maxtor lar nasıl dersen bir adte maxtor 133 kullanıyorum buda seagate ge göre sanki biraz daha sesli çalışıyormuş gibi geldi bana. Son olarakta Samsunglar var bunların ısınma ve ses problemi bildiğim kadarıyla yok dolayısıyla samsung garanti süresinin de 3 yıl olduğu göz önünde bulunulursa senin için iyi bir seçim olabilir. (Tabiki serial ata ve 8MB cachli HDDler öncelikli olarak tavsiye olunur ama anakartının serial ata desteği varmı bilemiyorum ozaman istersen Western dijital 8MB cachli bir hdd biraz daha pahalı olmasına rağmen senin işini görebilir, )
  • ya wd jb al yada samsung
  • bende seagate var ve aletten çıt çıkmıyo. sadece kasadaki fanların sesi geliyo
  • Seagate Barracuda al bir ömrü beraber paylaşın :)
  • para varsa western digital 8m al. yoksa seagate barracuda al 2.5 yıldır kullanıyorum daha bi tık sesi bile gelmedi aletten.
  • maxtorum vardı 1 yıl olmadan bozuldu hiç hırpalamadım bile
    bide samsung var onu baya taşımama rağmen sorun olmadı daha(2 yıl)..
    bu deneyimler ışığında samsung al diyebiliyorum
  • Hem Maxtor hem Seagate kullanıyorum aralarında hic fark yok desem pek de yanlıs olmaz.alabiliyorsan western jb yada sata seagate al. yok normal bir disk alacaksan seagate onerırım. gorunusu ıle guven verıyor.
  • western d. 8mb kullanıyorum çok memnunum tavsiye ederim çok çok sessiz değil yanlız onu belirteyim
  • Samsung SP0802N modelini kullanıyorum 2 MB cache, ata133 varalet oldukca sessiz Seagate kadar degil. Seagate'den daha az ısınıyor, tavsiye ederim 2-3 aydır bi yamugunu gormedim. Performans farkı da gormedim ama 3 yıl garanti guven veriyor :)
  • seçimimi 8mb cacheli 120gb westernden yana kullanıcam sanırım ama archuman çok çok sessiz değil demiş. umarım bu ses rahatsız edecek derecede değildir?
  • güzel secim
    kasa kapalı kullanırsan farkedecegını sanmam.
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Che Guevara</i>
    <br />Seagate Barracuda al bir ömrü beraber paylaşın :)
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

    <font size='4'>+1 </font id='size4'>derim
  • bende western digital kullanıyorum (120gb 8mb cache), gerçekten çok iyi. bence oldukça sessiz. hatta hiç ses çıkarmıyor diyebilirim. yani fandan başka ses duyulmuyor...
  • Bir tanıdığım için aldığım Seagate Barracuda 80 gb 7200 gerçekten şaşırtıcı derecede sessizdi (bende IBM deskstar 30 gb var. (Bu 2 diski kasama taktım ve Seagate e bisiklet dersek IBM yanında kamyon gibi kaldı). Ancak ısınma problemine dikkat etmedim.
    selamlar
  • Kuzenimde ki Seagate ile karşılaştırdığımda WD biraz daha sesli diyebilirim. (Seagate'in sesini kasa kapalıyken duymak imkansız, WD ise rahatsız etmemekle birlikte biraz dikkat ederseniz sesini farkedebiliyorsunuz)
  • Seagate al derim tabiki cash li
  • western digital 80GB JB kullanıyorum,
    yahuu bilgisayar kitlendimi yoksa işlemmi yapıyor diye anlamak için kafamı aşağıya indirim hdd ışığına bakıyorum,

    bu hdd ke sesli diyen arkadaşlara sorum,
    bu hdd testlerde diğer bir hdd'ke göre %1 daha fazla ses çıkardımı diye sesli diyolar
    yoksa harbiden kullanıp sesli mi buldular

    cevaplar önemli ona göre kulak doktoruna gidecem

    şirketteki 4 pc de 40gb seegate, 1 tanesinde de 80gb seegate var,valla onların çıkardığı sesi duyabiliyorum kafamı eğip kasanın ışığına bakmaya gerek kalmıyor, ama elbette rahatsız edici bir ses değil, bu arada yeni seegate leri karalamış olmayım şirketteki hdd lerin hepsi1 seneden eski...

    benim 200MMX teki hdd sanki dosya okuması değilde Beledeiye adına kazı çalışması yapıyordu

    ancak yeni hddlerde böyle bir şey yok
    o yüzden sesi bir kriter olarak kullanmak bence gereksiz

    hele western digital 80GB JB ye sesli demek
    aman çarpılırsınız valllam...




  • W.D JB serisi 80Gb ve 120GB disklerini kullandim, kasa kapaklari kapali oldugu surece sesiz duyma oldukca guc, ancak sessiz bir ortamda disk ile yogun calisirsaniz yani kopyalama vb. islemlerde kulaginizi verdiginizde sesi duyabilirsiniz, ben bu durumdan rahatsiz degilim performansindan memmunum, umarim en kisa zamanda 10.000RPM diskler yayginlasir da masaustu pclerde kullanabiliriz.
  • WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD WD




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.