Şimdi Ara

nforce2 ve rakipleri...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ben de nforce2 board aldım. Ve aldığıma pişman değilim.
    Fakat, şurası kesin ki nforce2 rakibi olan via kt600 ve sis748 çipsetine (dual channel olduğunda bile) önemli bir fark atamıyor. aradaki fark %5-6 civarı oluyor. Bu kadar az bir farkda nforce2 boardların yüksek fiyattan alınmasını anlamsızlaştırıyor. Dual channel olayı amd'ye intel'de olduğu kadar performans artışı sağlayamıyor.
    nforce kart almanın bence tek elle tutulur yanı apu'nun ses kalitesinden faydalanmaktır. mcp güney çipli nforce kartlarına [ban][ban][ban][ban][stmd][stmd]



  • Yazdiklarina katiliyorum, ancak nForce'un bir oturmuslugu var. Driver'i kuruyorsun ve hersey calisiyor. SiS'de de durum boyle ama VIA bazen insani cildirtiyor. VIA ile aci tecrubeleri olanlar genelde nForce'a yoneliyor.
  • Katılmıyorum! VIA ile acı tecrübeleri olanlar kimler bir kaç örnek ver... VIA + AMD kombinasyonu ile yüzlerce makina topladım çok eski chipsetler hariç (KT133 gibi) genel bir soruna rastlamadım. Özellikle de KT400 ve KT400A serisi çok çok iyi. Ucuz konfigürasyon isteyenlere kesinlikle tavsiye ederim. Ben de Nforce 2 kullanıyorum hali hazırda ama dual channelde gösterdiği performans fiyatıyla orantılı değil. Sonuç olarak azami %7 lik bir performans artışı için %30 fazla para vermek anlamsız. MCP-T için alınmış bir NForce 2 (ki ben öyle yaptım) mantıklı bir seçim ama halen fiyat/performans oranı tatminkar değil. Kendim de kullanıyor olmama rağmen (ve de ses arabiriminden [MCP-T] çok çok memnun olmama rağmen) NForce için BAN...
  • Abi aradakı fark sadece o kadar deıl. bır defa kalıtelı bır board. hemde yuksek oc potansıyelı var. pcı ve agp yı kılıtlemek bıle bence baslı basına bır zeka ısı. bak cok beyendıın vıa kt600 u cıkarmasına ragmen o kılıtlerı koymamıs. nf2 almıssın en ıyısını yapmıssın hayırlı olsun.
  • +1 ayrıca en önemlisi stabilite dir
  • nForce'a verilmis para bence bosa gitmis degildir. Isyerinde athlon1000 ile bir nForce var (ASUS A7N266VM) bu takaya bile gecen 2400+ takip 2x 256 ram taktik, resmen $aha kalkti. VIA chipsetleri oturana kadar cok vakit gecti. Bir de IRQ meselesi sorundu Kt266E'ye kadar. halen 15 irq vardi. simdikilerde nasil bilmem, o zamandan beri almadim, kimseye de aldirmadim VIA. nForce dediginiz gibi ses ozellikleri ile de cazip oldu benim icin. Butun sebepler biraraya gelince tercih ediliyor.
  • powerstorm, stabilite önemli tabii; athlonxp, ben para boşa gitmiştir demiyorum. Sadece fiyat/performans iyi değil onu diyorum. Zaten aldığım karttan memnunum. Ama sis748 de alabilirdim, üstüne bir de 5+1 ses kartı alırdım, öyle de güzel olurdu. belki de daha ucuza gelirdi.
  • sis alırdın soora bı 9700 pro ıle 10k 3dmark alıp rahatlardın.
  • haha, 9700pro alacak para nerdee?
  • Sonuçta bir tercih meselesi bazı insanlar sadece fiyat perofrmans arar(kimisi matığına uyarak kimisi parasını düşünerek) bazılarıda stabilite ve kalite ister...ben stabiliteyi tercih edenlerdenim..sizinde belirttiğiniz gibi kesin olan bişi var ki (ne yazıkki) Nforce 2 ler oldukça pahalı..fiayt perofrmans ta Via kala birinci gibi ... bakalım yeni gelen chipsetler neler getircek görelim...
  • Nforce2'yi daha çok o/c yapan insanlar öneriyo (ben dahil) yada o/c yapmak isteyenler alıyo. Artık zaten via ve nforce çipsetlerde çok büyük stabilite problemleri çıkmıyo çıksa bile software ile çözülebilecek basit şeyler oluyo. Ama amd alıpta o/c yapmayan bir elin 5 parmağınıda geçmiyo. O/c düşünmüyorum diyenler bile iki gün sonra "o/c için yardım" topicleri açmaya başlıyo. Onun için nforce tek seçenek haline geliyo ve şu andada durum bu.
  • Kessinlikle katılıyorum...
  • bu biraz göreceli bir kavram ben nforce2 aldım(8rda+ rev2.1) ama bir sürü sorunla karşılaştım neyse sorunları geri bıraktık ama werdiğim paranın kesinlikle performansa bir etkisini görmedim eski board kt333 halen bunu kullanıyorum 200mhz sorunsuz ayrıca gayet stabil via aslında ii bir çipset üreticisi eski hatalar artık yok..bence o/cyi belli ölçüde yapacaklar için güsel anakartlar üretio f/p oranıda gayet ii...eğer zaten SC kullanıosanız nforce2yi hiç bir performans katkısı yok gibi...nforce2 nin en büyük avantajı bence sabitleme özelliği yoksa sesi mesi salla..bu anakarttada ses kartı war we normal bir kullanıcıyı çok rahat idare eder...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.