Şimdi Ara

KAZIKLANMAMAK İÇİN!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #İstanbul
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • buradan alışveriş yaparken kazıklanmamak için ne gibi bir prosedür izlenir!.. karsı tarafla nasıl bır guven ortamı olusturulur?. ben mesela sımdı bır parca alıcam ama burdan parca alan ya da satan varsa kısa bır sekılde ızah ederse cok sevınırım.. şimdiden teşekkürler..



  • mumkun oldugunca, bulundugun sehirden alis veris yapmaya calis. mumkunse alirken dene. ben kargo ile de alis veris yaptim fakat parcayi satan ben oldugumdan sorun olmadi. parayi alinca, gonderdim parcayi. ama paranin yada parcanin uzerine yatanlar oluyormus. sehirdisi alis verislerden en guwenli sistem nedir hic bilmiyorum walla. fakat telefonunu al, telefondan konus, sor sorustur. normalin cok altinda fiyat werenlerde kesin sorun wardir, cok dikkatli ol.
  • grimalkin+1

    birde forumdaki diğer kişilere sor nası bilirsiniz diye kesin biri biliyordur
  • is yapacagin kisiyi forumda cok is yapan kisilerden sorustur.sehir disindan alacagin zaman o sehirde arkadasin yada tanidigin varsa elden almasini rica et.
  • Kesinlikle sabit telefon al ve üşenmeyip ara, karşındakine güvenme demiyroum ama cep telefonu ile sahtekarlık kolay olur bulduğun bir kimlikle bile alabilirsin, sabit telefon ise adresi ele verir ve ileride adli bir durum olursa lazım olur. Yani karşındaki hakkında ne kadar çok şey bilirsen o kadar iyi olur senin için.

    Mümkünse alışverişi belgelendir (şehir dışı için bu çok kolay).
  • ben buradan yaptığım hiç bir alışverişte sorun yaşamadım. çok mal alıp sattım, zaten insanı telefonda sesinden bile tanırsın. ancak test etmeden parça almanı pek tavsiye etmem. bu forum pek çok forumdan daha güvenlidir. bu arada pek tabii ki forum üyeleri arasında kötü niyetli insanlar da bulunabilir..
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by kahraman</i>
    <br />zaten insanı telefonda sesinden bile tanırsın.
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    kesinlikle katılıyorum , şu ana kadar bulunduğum şehirden (Adana) hiç alışveriş yapmadım. istanbul , izmir , ankara , bursa .... ilk dikkat ettiğim şeyler ses tonları , hitapları , verdikleri tutarlı cevaplar (tabi stratejik sorular da soruyorum) .Şimdiye kadar onlarca parça aldım sattım ama en küçük bir sorun olmadığı gibi "genellikle" çok kalite insanlar çıktı şansıma ve bazılarıyla hala görüşürüz.

    Gerçi adam üçkağıtçıysa zaten banka hesap nosunu da , sabit telefonunuda , cep telefonunuda veriyor korkmadan . Yinede illaki bu tür bilgileri almakta fayda var.Arkadaşlar bu konuda gerekeni söylemiş zaten.

    Not: Her forumda konuşulan ancak bir türlü hayata geçirilmeyen oylama sistemi bütün bu sorunlara çözüm oluşturacak en iyi yöntem bence ama her nasılsa olmuyor. Kim oy vermiş , kime oy vermiş , nelerden memnun kalmış , nelerden kalmamış vs. bilgileri içerecek ve kafalardaki soru işaretlerini azaltarak "ikinci el" e bir canlılık katacağı inancındayım.
  • "üçkağıtçı satıcıların" dışında birde alacağını söyleyerek , günlerce oyalayıp sonra haber bile vermeden vazgeçen "kaypak" alıcılar varki bu tür forumların can düşmanı , malın elinizde kalmasına ve büyük zaman kaybına yol açabiliyorlar. onlar yüzünden kullanmadığım birçok parçayı , o tür insanlarla uğraştığıma değmez deyip bir kenara koydum . satıcılar kadar alıcıların kaliteside önemli bence.
  • ozzzy, şu oylama fikrin çok mantıklı geldi bana da.. yöneticilerle bi konuşulsa fena olmaz.
  • oylamada aynı fikirdeyim.
  • ozzy senı tebrık ederım candan!.. bu oylama fıkrı cok cok guzel!.. biran once faalıyete gecer ınsallah..
  • teşekkür ederim ,
    gerçi çeşitli forumlarda farklı zaman ve bahanelerle çok defa dile getirildi (eski forum takipçilerindenimdir) ancak ne hikmetse bir türlü forum adminleri tarafından hayata geçirilemedi veya geçirilmedi.
    bu konuda en azından yapılıp yapılamayacağı hakkında bilgi verirlerse bizde konuştuklarımızın boşa gidip gitmediğini anlardık.
    bu bağlamda konuya bir el atmalarını rica ediyorum.
    bu uygulamanın güveni artırıcı yönüyle , ikinci ele hareketlilik getireceğini düşünüyorum.
  • Java birşeyler düşünüyormuş ama biraz zaman gerekli.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.