Şimdi Ara

Vefat Eden Kişinin Borçları ve Emekli Maaşı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
16.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir arkadaşımın babası vefat etti. Şöyle bi sorun çıktı şimdi başına. Babasının yaklaşık 30.000-40.000TL bankaya borcu vardı. Farklı bankalara galiba. Bir de babasının 1000TL kadar da emekli maaşı vardı. Bu maaştan da aylık 500TL, bankaya olan kredi borcu nedeniyle kesiliyordu. Babası yaklaşık 9 aydır hasta olduğundan borçları ödeyemediler ve babası geçen hafta vefat etti. Sorum şu; şimdi ailesi mirası reddetmesi durumunda borçlardan muaf olucak diye biliyorum ancak emekli maaşı ve emekli maaşından kesilen borç ne durumda olucak? Teşekkürler.



  • kredi ile borçlanmışsa, sigortalıdır o banka borçları
  • Bildiğim kadarıyla hayat sigortası var ise var olan borçları hayat sigortası karşılıyor.
    Fakat poliçeye,maddelere öre değişir bu durum.
  • Kredi ve kredi kartı borçları vardı. Araştırdığımız kadarı ile bu borçları mirası red ederse borçları ödemeyecek. Sigorta olsun olmasın ki sigorta vardı galiba. Emekli maaşı da mirasa girmiyor(muş). Fakat emekli maaşından yapılacak olan kesinti ne durumda olucak, asıl soru burda?
  • emekli maaşı tabiki kesilecek eğer aldığı kredide hayat sigortası da varsa borçlar otomatik olarak düşer çoğu banka emeklilere kredi verirken hayat sigortası yapıyor böylece emekli vefat ettiğinde parayı sigorta şirketinden tahsil ediyorbaşka bankalara olan borç içinde bildiğim kadarıyla reddi miras olursa aile hükümlülük altına girmez
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fox-Mulder

    Kredi ve kredi kartı borçları vardı. Araştırdığımız kadarı ile bu borçları mirası red ederse borçları ödemeyecek. Sigorta olsun olmasın ki sigorta vardı galiba. Emekli maaşı da mirasa girmiyor(muş). Fakat emekli maaşından yapılacak olan kesinti ne durumda olucak, asıl soru burda?

    Buradan net bir cevap almazsın ilgili bankanın hukuk danışmanları ve maaşı aldığı kurumun(ssk,bağkur)bölge müdürlüğü ile bu durumu görüşmen gerekir.
    Daha detaylı bir bilgi istiyorsan avukatlar ile görüşmen gerekir özellikle miras ile ilgilenen avukatlar ile.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.