Şimdi Ara

Bir Melek Bana Her Şeyi Anlattı ( Felsefik bir öyküdür, kendim yazdım.) (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
1
Favori
2.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • konuyu baltalamayalım beyler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tyler Durden -- 14 Haziran 2010; 3:42:31 >
  • Kur-an'ı baştan sona okumuş biri olarak bir çok kısmında hatta büyük bölümünde çelişkiler ve " saçma " olarak kabul edilebilecek görüşler var. Fakat arkadaşın bir ideolojik görüş yaymaya yada bunu meşrulaştırmaya çalıştığını sanmıyorum :) Yada işini çok iyi yapıyorda ben anlamıyorum :) Onun dışında hikaye olarak güzel yüzeysel düşünüp araştırılmadığı zaman kafada oturtulabilecek allegorik anlatımlar kullanılmış. Yani aslında ülkemizde yaşayan bir çok insan bu hikayeyi okuduktan sonra " Hakkatten olabilir mi yaw ? " diye bir düşünce aklından geçirebileceğini düşünüyorum. Tebrik ederim arkadaşım..
  • bana sorarsan %50den fazla bir ihtimalle hristiyan.ama bir ideolojiyi yaymaya çalıştığını ben de düşünmüyorum
  • Tebrik ederim, bir solukta okudum.

    Harika bir yeteneğin var.
  • Eline sağlık çok güzel olmuş gerçekten.
  • yazar 2. paragrafta bayrağa sesleniyor...


    şaka bir tarafa yazdıklarının iyi olmasından öte sürükleyici olması çok güzel
  • Tebrik ederim seni çok güzel bir yazı yazmışsın
    Çok beğendim
  • mükemmel olmus.
  • Vallahi mükemmel bir yazı seni kutluyorum gerçekten ve benimda kafamda buna benzer bir düşünce vardı ve tam olarak canlandıramıyordum ve şimdi bazı taşlar yerine oturdu gibi teşekkür ederim...
  • yukarı
  • Devam...

    Kendime gelmeye çalışırken bütün bunların ne kadar saçma olduğunu düşünmeye başladım. İnanılmaz saçma şeylerdi. Evet ! Anlayamıyorum diye önüme çıkan her şeye saçma demeye devam ediceğim. Dünyadayken bize bu böyle öğretildi.
    Melek sakin ve huzurlu bir eda içerisinde tekrardan yanıma geldi:
    - İnsan Dünya'ya benzer bilir misiniz efendim ?[
    - Nasıl yani ?

    - Dünya'yı ve evreni keşfedebilmek... İnsanların Dünya'yı ve Evreni sorgulamarını arzuluyordunuz. Tam da o zaman insanlar kendilerinin neye benzediklerini anlayabileceklerdi. Hevesli gözleriyle anlatmasını sürdürürken bir yandan da sanki aklımdan geçenleri hatta aklımdan geçen tüm olasılıkları biliyordu sanki. Bunu hissettim. Ve buna rağmen sordum :
    - İnsanlar neye benziyorlar ki ? Gülümsedi :

    - Dünya'ya. Dünya'da süreki dönüyor ne zaman duracağını bilmeden. Neden döndüğünü bile bilmeden sürekli dönüyor. Ne zamandan beri döndüğünü soracak olursanız bundan da pek bir haber. İnsanlarda, yani siz de öylesiniz efendim. Sürekli yaşıyorsunuz, ne zaman öleceğinizi bilmiyorsunuz. Neden yaşadığınızı da bilmiyorsunuz. Binlerce yıldır sürekli düşünüyorsunuz. Doğanız gereği bir ispat aradınız lakin ne mümkün ! Bunun ispatlanamamasını zaten siz istemiştiniz. Sistemden kaldırdığınız bir cevabı, insanlara sordunuz. Ve bu soru onların yaşama sebebi haline geldi. Biraz durakladı. Bana baktı. Hala hiç bir şeyi anlayamadığımı farketmişti. Gözlerimin içine baktı :

    '' Efendim ! Çok üzgünüm ! Sizi geri göndermek zorundayım. Sanırım bunları algılayabilmeniz için henüz çok erken ! Başka bir bedende başka bir hayatta belki de başka bir gezegende tekrardan beden bulucaksınız. Bu sefer doğruları bulacağınızdan eminiz. Hafızanız tahmin edebileceğiniz üzere silinecektir. Yer ve gök emrinizde ve size sadıktır. İyi yolculuklar. ''

    Ve sanırım başka bir hayatta tekrar Dünya'ya geldim. Ve sanırım bu asla son bulmayacak...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Narrator -- 24 Aralık 2011; 1:24:03 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.