Şimdi Ara

Lehim nasıl yapılır:))?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bugün bir havya aldım. Daha önce hiç lehim deneyimim yok:), nasıl yapılır bu meret? İnce uçlu aldım elektronik parça lehimi için yani (kart üzerinde:) . 30W diyor, yeterli midir?



  • 30W bir havya için yeterlidir ama öyle birşey genellikle Radyo TV gibi daha kaba lehimli aletler için işe yarar.. Bilgisayar için HAVALI HAVYA kullanmak zorundasın..

    25 milyon birşey.. Fön makinesine benziyor..

    10 milyona da bir dolu tüp sıvı havya aldın mı anakart tamiri diye dünyanın parasını kazanırsın..

    Köprü çipleri çok güzel değişiyor.

    Ve babayı yemiş parçaların kondansatörlerini patlatma çok zevkliş oluyo havalıda..[clvr][evlol][jwdwn]

    10 M havaya uçuyor püskül gibi açılıyor mal.. Gözlere dikkat..
  • Bilgisayar için havalı havya kullanmalısın bu konuda hemfikiriz acharadla , kondansatörede en güzel yüksek gerilim verince patlar 16 V 1000 microfarad bir kondansatöre 30 volt verirsen kurşun gibi fırlar 220yi deneme evi yakarsın kokusu berbat olur ve gözlere dikkat , ayrıca sen işe elindeki havyayla başla git bir tüp hazır pastalı FEZA marka lehim al 1 metrede 1.5 NVA lık bakır kablo , kabloyu kes sonra kestiğin yerleri lehimle , yaptığın lehim kabloyu çektiğinde kopmuyorsa bu işi örendin demektir , sonra zil teliyle bu işi tekrarla , sonra git bir tabanca havya al 40-50 watt arası sakın borda yaklaştırma , bir doğrultma devresi hazır çizilmiş istanbulda nerden alırsın bilmiyorum ama ankarada Ulus izmir de çankayada bulabilirsin , onunla uğraş şimdi acharadın dediği havyayı ve lehimi ve bilimum ince lehim isteyen devreleri lehimleye bilirsin , bir lehim pompası ve pastayada ihtiyacın olacak , kolay gelsin , işi kapınca 2*100 STK lı bir anfi yap 120*2 2 tanede hoparlör al pioneer veya technics , sona gel keyfim gel evde Disco(değerlerin RMS olması lazım) . . .
  • o kadar RMS li sisteme bir de sulu soğutma lazım..
  • lehim olayına olmazsa olmaz maddeler kaliteli bir pastadır. herşeyden önemlidir beniö için. adi pastalardan uzak dur. yine kalitelibir elhim yapacagın işçiliğe göre ince olmalı..

    alacagınlehim aletinin watt ıkullanacagın işe göre değişiklik gösterebilir. eger biraz bütçeyi zorlarım dersen tristör olanlar var. ayarlayabiliyorsun watt ını. aslında kendin dahi yaparsın ama dikkat ister. sadece mantıgı bizim ayarlı fanlara benzer onlarda toprak ta direnç var ayarlı bunda tristör var..
  • Anakarta bulaşmayacam ben:)) var mı öyle daha havya tutmadan:) önce radyo minik amfi içindekilerden başlayacam, bu arada elimde 2x120W hoperlör var amfi devresini arıyorum bulunca yapacam:) picproje'ye yazdım ilgilenen birileri var:)
  • Havalılar çok kullanışlı..

    Belki 694x takıp tualatin bile yaparsın anakatı slotketli Tualatin board..

    DogiLatin...
  • "Dogi" olayını nereden buldunuz bakem, yalnızca iş arkadaşlarım bana "Dogi" der:)??
    Yok yok anakart bizi bozar. Ben amfi yapayım yatıp kalkıp dua edecem.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.